APAM KARAMEL @ APAM GULA HANGUS. APAM KARAMEL @ APAM GULA HANGUS. Reviewed by Mat Gebu on 4/30/2011 11:30:00 PM Rating: 5

NASI LEMAK ....BUAH BIDARA....

4/30/2011 11:01:00 AM
....Sayang selasih hamba lurutkan, Buang emak buang saudara, Kerna kekasih hamba turutkan.. Ni salah satu pantun melayu yang mat tak berapa...
NASI LEMAK ....BUAH BIDARA.... NASI LEMAK ....BUAH BIDARA.... Reviewed by Mat Gebu on 4/30/2011 11:01:00 AM Rating: 5

PRATA TELUR GULUNG...

4/29/2011 11:00:00 PM
Assalammualaikum, selamat malam.. Mat tak berapa ok pulak, panasnya badan, tadi hidung tiba2 bedarah..banyak tahun dah tak jadi macam tu......
PRATA TELUR GULUNG... PRATA TELUR GULUNG... Reviewed by Mat Gebu on 4/29/2011 11:00:00 PM Rating: 5
MISZLULLABY "MOSCOW" GIVEAWAY... MISZLULLABY  "MOSCOW" GIVEAWAY... Reviewed by Mat Gebu on 4/29/2011 09:30:00 PM Rating: 5

SINGGANG PEDAS TEMPOYAK

4/29/2011 04:00:00 PM
Salam petang, ishh sedap ni, menghirup2 lagi kuah dia, ada tempoyak..tempoyak pulak datang dari Perak..perghh..pengsan okeh. Atas permintaa...
SINGGANG PEDAS TEMPOYAK SINGGANG PEDAS TEMPOYAK Reviewed by Mat Gebu on 4/29/2011 04:00:00 PM Rating: 5

SAYUR LODEH...

4/29/2011 11:46:00 AM
Salam semua, N3 ringkas je hari ni, masak yang biasa2 saja. Sayur lodeh satu hidangan popular di nusantara. Kat Johor ni pun kira wajib ada...
SAYUR LODEH... SAYUR LODEH... Reviewed by Mat Gebu on 4/29/2011 11:46:00 AM Rating: 5

BEBOLA TAUHU LEMBUT...

4/29/2011 09:30:00 AM
Salam Jumaat semua, dah sarapan?. Pagi ni mat bangun lewat sikit dalam jam 6 pagi macam tu, selalunya sekitar jam 5 atau 5.30 pagi dah bang...
BEBOLA TAUHU LEMBUT... BEBOLA TAUHU LEMBUT... Reviewed by Mat Gebu on 4/29/2011 09:30:00 AM Rating: 5
KASIH KU PADA BLOGGER2 MASAKAN..... KASIH KU PADA BLOGGER2 MASAKAN..... Reviewed by Mat Gebu on 4/29/2011 01:39:00 AM Rating: 5

AGAR-AGAR SANTAN " SUCI"...

4/28/2011 09:45:00 PM
Salam malam, sibuk ke memasing..kan ni malam Jumaat, mesti ada yang siap2 mandi bunga, berlangi limau nipis bagai, kasi wangi...kannn. Ok n...
AGAR-AGAR SANTAN " SUCI"... AGAR-AGAR SANTAN " SUCI"... Reviewed by Mat Gebu on 4/28/2011 09:45:00 PM Rating: 5

ASAM PEDAS AYAM GAYA NYONYA.

4/28/2011 02:30:00 PM
Salam tengah hari, apa khabar semua, dah makan tengah hari?. Mat masak sempoi2 siaaa, cuma tiba2 aku termengidam nak makan ayam masak ayam ...
ASAM PEDAS AYAM GAYA NYONYA. ASAM PEDAS AYAM GAYA NYONYA. Reviewed by Mat Gebu on 4/28/2011 02:30:00 PM Rating: 5
NASI GORENG 10 MINIT.....SERIUS NIHH!! NASI GORENG 10 MINIT.....SERIUS NIHH!! Reviewed by Mat Gebu on 4/28/2011 10:05:00 AM Rating: 5
CHILLED STRAWBERRY CHEESECAKE CHILLED STRAWBERRY CHEESECAKE Reviewed by Mat Gebu on 4/27/2011 10:30:00 PM Rating: 5
IKAN KEMBUNG KUKUS.....IPOH MALI PUNYA!. IKAN KEMBUNG KUKUS.....IPOH MALI PUNYA!. Reviewed by Mat Gebu on 4/27/2011 07:30:00 PM Rating: 5

NASI BERIANI UDANG "MADU"..

4/27/2011 03:30:00 PM
Salam sayang semua, haha..tiba2 ni, awal bicara dah bersayang2 bagai..alaa tak salah kan. Orang kita ni kan bila sebut "sayang" j...
NASI BERIANI UDANG "MADU".. NASI BERIANI UDANG "MADU".. Reviewed by Mat Gebu on 4/27/2011 03:30:00 PM Rating: 5

CEKODOK DURIAN...

4/27/2011 10:30:00 AM
Cakk..haha, jumpa lagi, jomm makan derian. Pagi2 mat bangun tadi makan durian, tapi tak bley habis. yelah aku ni gebu, body pun panas, pera...
CEKODOK DURIAN... CEKODOK DURIAN... Reviewed by Mat Gebu on 4/27/2011 10:30:00 AM Rating: 5
KINI MUNCUL BLOG "SANTAI BEN ASHAARI"... KINI MUNCUL BLOG "SANTAI BEN ASHAARI"... Reviewed by Mat Gebu on 4/27/2011 06:38:00 AM Rating: 5

TEMPOYAK....MAKANAN WARISAN..

4/26/2011 10:00:00 PM
Waaaa..tempoyak..anda makan tempoyak?.Hmmm kalau orang2 Negeri Sembilan dan Perak, memang memang satu kemestian, kalau tak makan boleh buan...
TEMPOYAK....MAKANAN WARISAN.. TEMPOYAK....MAKANAN WARISAN.. Reviewed by Mat Gebu on 4/26/2011 10:00:00 PM Rating: 5
DAGING MASAK KICAP BEREMPAH KARI. DAGING MASAK KICAP BEREMPAH KARI. Reviewed by Mat Gebu on 4/26/2011 06:45:00 PM Rating: 5
GULAI SIPUT SEDUT....LAGI IPOH MALI PUNYA!!.. GULAI SIPUT SEDUT....LAGI IPOH MALI PUNYA!!.. Reviewed by Mat Gebu on 4/26/2011 03:50:00 PM Rating: 5
SERAWA PULUT DURIAN....KESAH MALAM INI. SERAWA PULUT DURIAN....KESAH MALAM INI. Reviewed by Mat Gebu on 4/25/2011 11:30:00 PM Rating: 5
NASI DURIAN MAKCIK ANI....BIAR BETUL!!.. NASI DURIAN MAKCIK ANI....BIAR BETUL!!.. Reviewed by Mat Gebu on 4/25/2011 09:30:00 PM Rating: 5
GULAI TELUR ITIK......IPOH MALI PUNYAA... GULAI TELUR ITIK......IPOH MALI PUNYAA... Reviewed by Mat Gebu on 4/25/2011 05:30:00 PM Rating: 5
TUNA ROLL RANGUP...ala..."PUTERI KATEK" TUNA ROLL RANGUP...ala..."PUTERI KATEK" Reviewed by Mat Gebu on 4/25/2011 10:30:00 AM Rating: 5
MOIST EGGLESS CHOC-CAKE.....MUST TRY!! MOIST EGGLESS CHOC-CAKE.....MUST TRY!! Reviewed by Mat Gebu on 4/24/2011 10:00:00 AM Rating: 5
STRAWBERRY SMOOTHIES....MMMMM.... STRAWBERRY SMOOTHIES....MMMMM.... Reviewed by Mat Gebu on 4/23/2011 10:45:00 PM Rating: 5
KANGKUNG BELACAN....I LIKEE !!... KANGKUNG BELACAN....I LIKEE !!... Reviewed by Mat Gebu on 4/23/2011 07:00:00 PM Rating: 5

GULAI JANTUNG PISANG KAPAS...

4/23/2011 03:30:00 PM
Salam..dah makan ke?...Tak de apa N3 yang bes hari ni, cuma masakan biasa2 saja. Abah mat pagi tadi ambik jantung pisang kapas.. Mat tanya,...
GULAI JANTUNG PISANG KAPAS... GULAI JANTUNG PISANG KAPAS... Reviewed by Mat Gebu on 4/23/2011 03:30:00 PM Rating: 5

KUE TEOW GORENG TOM YAM...

4/23/2011 10:00:00 AM
Salam pagi Sabtu..dah bangun tidur ke semua...hmm, apa plan ni hari, blogger antik tak pi hunting ke?..Mat pun lama dah tak hunting, selain...
KUE TEOW GORENG TOM YAM... KUE TEOW GORENG TOM YAM... Reviewed by Mat Gebu on 4/23/2011 10:00:00 AM Rating: 5

ACAR DARAT ORANG JOHOR

4/22/2011 08:30:00 PM
Jomm makan acar, cuaca panas2 ni, takde yang lebih menyelerakan bila tekak dijamahkan dengan rasa asam, manis acar, rangup timun dan keharu...
ACAR DARAT ORANG JOHOR ACAR DARAT ORANG JOHOR Reviewed by Mat Gebu on 4/22/2011 08:30:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.