STRAWBERRY SMOOTHIES....MMMMM....

P1270766
Salam semua, N3 terakhir malam ni. Panas kan cuaca, ada lah hujan sikit, tapi bila hujan sikit, menyebab kan keadaan lagi panas dan melekit2....arghh, kena mandi 2-3 kali sehari baru lega, nak ngadap dalam kawasan econ je, mana tahan....duit cair cepat membayo bil letrik, yeop!!. Malam ni nak share satu resipi mudah, pendek kata DTS sekarang ni pos entri yang mudah2 je, malas nak fikir banyak, mudah dan ringkas, senang nak buat dan cepat. Jomm tanpa berlengah lagi...kita lihat resipi ciken ini...zassss....Opsss..sebelum tu jomm kita melawat secara berjemaah ke blog sorang ni, asyik bikin hal je lahh..mana aku tak marah, kat sini lepas tu ke blog pengkomen tetap DTS, di sini....

BAHAN-BAHANNYA :-)
10 biji strawberry
1 cawan susu rendah lemak
Gula secukup rasa
Ais kiub secukupnya
Whipping cream untuk hiasan (optional)
Strawberry segar untuk hiasan (optional)

CARA MEMBUATNYA :-)
  1. Satukan semua bahan2 diatas kecuali whipping cream dan strawberry untuk hiasan, ke dalam alat pengisar atau blender. Kisar hingga halus dan sebati.
  2. Tuang dalam gelas pilihan anda, paipkan whipping cream atasnya dan hias dengan hirisan strawberry. Hidangkan segera......pengsan okeh!..

Post a Comment

16 Comments

  1. pergggghhhhhhhh... meleleh.. pemint stoberi dtg!!! perghhhh... lgi leleh dri stobericincau....

    ReplyDelete
  2. wahhhhhhhhhhhhhhhhhh....penat lah pcm..huhuhu...

    ReplyDelete
  3. ahahaha...hadoi...aku baru nak marah org yang buat ko marah tu..errrr....

    ReplyDelete
  4. phewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
    ternoda dan tergoda .

    ReplyDelete
  5. waaa CMG nak buat sy nangis sekarang jugak... waaa.... sedap gilaaa..

    ReplyDelete
  6. Kirimkan kepadaku secawan
    Mat Gebu memang hebat.

    ReplyDelete
  7. Wah, smoothies. Tak pernah nampak resepi ni kat mana2.

    Thanks for sharing Cik Mat ;)

    ReplyDelete
  8. sedap di minum waktu cuaca panas2 cmnihh..

    ReplyDelete
  9. sedap di minum waktu cuaca panas2 cmnihh..

    ReplyDelete
  10. panas2 ni dia buat hal kasi org lg menggelegak...:p

    ReplyDelete
  11. terbaek!!! saye baru je wat strawberry celop coklat siang tadi..hihi..=)

    ReplyDelete
  12. yeye..nk buat..cni murah2 strawberry <3

    ReplyDelete
  13. mmg peminat stoberi...sedapnya..

    ReplyDelete

Peringatan

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.