DIBERI PELUANG MENEMPUH USIA BARU...

(Gambar Ehsan Google)

Tiga Puluh Enam tahun yang lalu, pada tarikh 8 hb Januari 1976 Masehi bersamaan 5 Muharram 1396 Hijrah, aku dilahirkan dari satu dunia asing ke satu lagi dunia asing yang penuh dengan segala cabaran...Syukur alhamdulillah, diberi peluang untuk hidup sehingga hari ini. Bila cukup masa, gugur lah sehelai dedaun usia dan diganti dengan daun baru dan seterus nya sehingga tiba masa yang ditentukan. Pada mat, ingatan sahabat dekat dan jauh sudah memadai, tak perlu hadiah dan sebagainya. Dalam hidup ini kita tidak boleh terlalu mengharap yang terbaik, terima lah apa jua keadaan dengan rasa tenang dan redha. Anda yang memberi sokongan tak pernah putus pada DTS, itu lah merupakan hadiah paling bermakna buat mat, sungguh ni...tak tipu punya...

Ucapan terima kasih pada semua teman2 FB atas ucapan yang bertali arus sejak malam tadi, Untuk yang membuat entri diblog masing2, melalui sms, mat ucapkan terima kasih...Ben, Sis Linn, Kak Ummi Kuantan, Ayu Citarasa Rinduan, Sunah, Zamir Zanon, Kak Ina KL dan Ady Budika. Pada yang menyambut hari kelahiran sama dengan mat, selamat hari lahir untuk mereka ( untuk Yana juga <-- Ujang punya laupoo) Terima kasih sekali lagi...rasa nak nangess pulak..tapi geli...haha.. Insya Allah jika diizinkan, blog DTS akan berfungsi seperti biasa. Doakan kesihatan Mat Gebu yeaa...terima kasih...salam sayang dari DTS untuk anda semua.. Assalammualaikum....

Post a Comment

67 Comments

  1. Selamat ulang Mat..
    akak pon tumpang gembira dan terharu kerana dapat mengenali bloger masak-masak yang akak rasa cukup hebat dan sangat besar bakatnya..

    semoga Mat terus berkarya dan berkongsi resepi yang terbaik..

    Doa dari ita semoga hidup mat sentiasa dirahmati Allah, dimurahkan rezeki, sentiasa sihat dan ceria disamping keluarga tersayang

    ReplyDelete
  2. jangan nanges, nanti macam muka tak jadi...cer tengok cermin...hahaha..pcm yang cakap gitu!

    ReplyDelete
  3. may ALLAH bless u!! udah 36 yek?

    nanti poskan kek gebu utk saye yek bro Mat. lagi 12 hari jek! (cepatnye kita tua. huhu!)

    ReplyDelete
  4. salam ulangtahun kelahiran Mat..
    semoga sentiasa berada dibawah lindunganNya.. sihat tubuh badan, dimurahkan rezeki.. ceria sokmo ek..! :)

    ReplyDelete
  5. Mat, gugur sehelai daun x bermakna uban ko akan gugur kan...sbb ko xda uban lgk...menten muda belia...sekali duduk sebaris dgn Ady ke, Zamir ke...mmg ngam jeeek...hehehe... Selamat Hari Lahir Mat! Semoga makin menyerlah pada tahun ini dalam segala bidang dan diberkati Allah swt jua hendaknya...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum PCM.. selamat hari jadi, semoga dilanjutkan usia, diberikan kesihatan yg baik, dipermudahkan segala urusan... :)

    ReplyDelete
  7. Selamat hari lahir Cik Mat...
    Semoga DTS dan Cik Mat sentiasa murah rezeki, dipanjangkan umur dan dirahmati Allah.
    Baru aje 36, muda lagi tu, hehehe.

    ReplyDelete
  8. Selamat hari lahir buat Mat, semoga di berkati allah dengan segala usaha yang mat lakukan selama ini, dan di murahkan rezeki serta terus mencipta resipi2 yg best . Hepi besday mat, kita berkongsi bulan januari dan tahun pun 7 juga heheh

    ReplyDelete
  9. Selamat Ulang tahun Mat... semoga terus kreatif mencipta rsepi2 baru...

    ReplyDelete
  10. selamat hari lahir untuk CMG..moga sentiasa dalam keberkatan yang berpanjangan dan DST terus berkongsi resepi kpd peminat DST

    ReplyDelete
  11. happy birthday..semoga bertambah rezeki ^^

    ReplyDelete
  12. Selamat ulangtahun mat..yang ke berapa yer?

    Alhamdulliah akhirnya akak datang bertentang mata dan pot pet pot pet dengan kamu.

    Semuga Mat berjaya dalam semua bidang dan sejahtera selalu

    ReplyDelete
  13. happy birthday CMG, semoga diberkati Allah selalu.

    ReplyDelete
  14. Selamat harilahir Cik Mat..semoga diberi kesihatan & kesejahteraan.

    ReplyDelete
  15. Selamat Menyambut Ulangtahun Kelahiran yg ke 36thn Che Mat Gebu(muda lagi tuuu,tetap awet muda tawww), moga di panjangkan usia, di murahkan rezeki, di berikan kesihatan yg baik, menjadi anak yg sentiasa menggembirakan dan membanggakan ayah dan bonda serta hidupmu sekeluarga sentiasa di berkati dan di rahmati Allah swt. Aminnnn..

    *akak rasa gembira dan berbangga pernah di temukan suatu masa dulu dngn blogger masakan yg terkenal ni..angan2 dah jadi kenyataan kan....kagum dngn sikap Mat yg sederhana tu..ikhlas akak katakan..moga Mat terus berkongsi resepi dan idea pada kita semua..

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum CMG...selamat hari lahir buat CMG moga sentiasa berjaya di dalam apa jua bidang yer....kami semua akan tetap menyokong blog DTS ini...:)

    http://maszull.blogspot.com/2012/01/selamat-hari-lahir-buat-enmat-gebu.html

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum...
    selamat hari ulangthn kelahiran ....suka sgt tgk resepi2 kt sini dan selalu jugak nyinggah2 blog DTS nie....

    ReplyDelete
  18. Assalam Mat..
    Hepi besday CMG... akak doakan semoga CMG sentiasa dlm peliharaanNYA walau dalam apa jua perancangan yang bakal dilakukan... amin..

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum Abang Che Mat Gebu...alamak..takpe kan panggil abang? sbb umur sy dbwh 36...hehe.saya baru berjinak2 masuk sini...semua resepi abang mat mantap mantap dan memang patut dapat pujian...saya nak ucapkan Selamat Ulang Tahun yang ke 36..semoga diberi kesihatan, dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, dimudahkan segala urusan oleh Yang Maha Esa..teruskan berkarya..saya sangat sokong kalau abang che mat gebu tetap semangat untuk tiffinbiru..chaiyooook!!

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum.
    Che Mat,'Selamat Hari Lahir'
    Semoga Che Mat dan keluarga sentiasa
    berada dalam Rahmat dan Kasih Syg.Allah.
    Teruskan dgn.DTS Che Mat ni.

    ReplyDelete
  21. salam Mat,
    walau pun kkida paling akhir ucapkan selamat hari lahir kepada Mat, tak bererti kkida lupakan Mat...hehe...Mat sentiasa diingatan...:)
    disini kkida ingin ucapkan
    SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR BUAT MAT YANG BAIK HATI....SEMUGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZKI DAN BERBAHAGIA SELALU...amin...

    ReplyDelete
  22. slmt ulang tahun che mat, semoga berbahagia bersama keluarga dan terus mencipta juadah2 enak untuk dikongsi bersama... :)

    ReplyDelete
  23. selamat hari lahir..moga bahgia slalu...amin..

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum...salam perkenalan...selamat hari lahir che mat gebu :)

    ReplyDelete
  25. Selamat ulang tahun..semoga dilimpahi rahmat dengan usia yang meningkat..

    p/s: sama tarikh dengan anak sepupu..dia istimewa.

    ReplyDelete
  26. Selamat hari lahir Mat Gebu..semoga hidup lebih dirahmati oleh Nya.. & dipanjangkan usia...amin.

    ReplyDelete
  27. salam cik mat gebuuuu!!selamat hari ulang tahun kelahiran..d doakan smoga cmg beroleh kesihatan yg baek,umur & kehidupan yg dberkati olehNYA,smoga trus dsayangi daaaaaaaaaaaaaaaannn trus menyumbang resepi2 yg trus mabelesss..take care cmg!!

    ReplyDelete
  28. nah bahu..., sila la nangis..=)


    semoga terus sukses dlm apa jua yg di citakan ek..=)

    ReplyDelete
  29. Selamat Ulangtahun ke 36 ya Che Mat...

    Nampaknya kita lahir di tahun yang sama cuma saya terlambat sikit.

    Semoga Che Mat tidak kering idea dan sentiasa melahirkan resepi-resepi yang genuine....

    Sesungguhnya karya Che Mat lahir dari hati yang tulus ikhlas.

    Semoga dengan bertambah satu tahun lagi usia Che Mat, bertambah lagi rahmat dan berkat dari Allah S.W.T.

    Amin...

    ReplyDelete
  30. Assalam...
    belum terlambat rasanya nak wish heppy besday tu che mat gebu..
    "may all yr dream cooming true"

    ReplyDelete
  31. Happy 36th birthday to CMG, semuga apa yang dipinta akan dimakbulkan.... Amin.

    psssttt!!! we share the same birth date lah!

    ReplyDelete
  32. Salam,
    Selamat menyambut ulang tahun kelahiran kepada sifu CMG.
    Didoakan agar sentiasa diberi kesejahteraan oleh NYA untuk terus berkongsi ilmu.
    You changed my life.
    TQ VERY MUCH :-)

    ReplyDelete
  33. Happy birthday CMG.Mama pun tumpang gembira dan terharu kerana dapat mengenali blogger masak2 yg sungguh hebat dan berbakat seperti CMG..Mama tk pernah miss baca blog CMG..Harapan mama semoga CMG terus berkarya dan berkongsi resepi yg terbaik..MAY ALL YOUR DREAMS COME TRUE.

    ReplyDelete
  34. selamat hari ulangtahun PCM!semoga Allah murahkan rezeki dan limpahkan rahmat ke atasmu...

    ReplyDelete
  35. jum celebrate mkn eskrim kek kt baskin robbin jum! =P

    ReplyDelete
  36. 2 blogger popular share bufday! hehe! salam hari lahir PCM. dan kepada Yana, kalau kena baca. hehe! :)

    ReplyDelete
  37. selamat hari lahir encik mat! ^^ saya suka blog encik mat..

    ReplyDelete
  38. selamat hari lahir to you..moge berbahagia selalu naa^^

    ReplyDelete
  39. Hepi Besday Mat..!
    Alaa bru daun je yg gugur tu, bukan rambut..hehehehe

    Tq kerna sudi menjadi teman ku, kaulah kekasih gelappp kuuuuu *nsb baik en.sabar xde blog! hahahaaaaa

    ReplyDelete
  40. Happy Birthday PAK CIK...hehehe, semoga panjang umur n bertambah banyak entry makan2 tau....nyum2...

    ReplyDelete
  41. Selamat menyambut ullangtahun ye mat! moga sentiasa diberi kesihatan yg baik utk terus berkarya serta berkongsi resipi2 mantop lagi terangkat di alam maya nih..hopefully kalu ada rezeki dpt akak bertemu mat dialam nyata suatu hari nnti. insyaallah!!

    ReplyDelete
  42. Selamat Hari Ulangtahun buat Cik Mat Gebu. Semoga dikurniakan kesihatan dan kesejahteraan dalam hidup.

    Teruskan berkongsi resepi2 dengan semua pembaca blog DTS. Semoga Allah merahmati dan memberkati hidupmu sekeluarga.

    ReplyDelete
  43. Selamat Hari Lahir CMG.....

    Semoga sentiasa di rahmati Allah SWT selalu...

    semoga resepi2 akan lebih mabelesss...

    seronok dapat mengenali CMG dan terima kasih kerana selalu berkongsi ilmu2 dengan kami semuaaaa...

    ReplyDelete
  44. Salam CMG, dahului dengan Selamat Tahun Baru semoga apa sahaja yang didoa-niatkan akan dipermudah-perkenan olehNya.

    Juga, hari ini ada lah hari yang begitu istimewa buat CMG, sudah 36 tahun berbakti kepada sebuah kehidupan yang selama ini dipenuhi dengan rahmat dan berkat, semoga sepanjang perjalanan tahun ini yang bermula dengan tarikh-hari ini bersamaan hari ulangtahun-lahir CMG akan bercahaya gemilang, dimurahi rezeki, diperolehi kesihatan yang sehat wal'afiat juga terusi dengan setianya apa sahaja yang selama ini diamalkan yaitu berkongsi dengan pemurahnya acara masak-memasak dan baking-mem-baking!

    Salam sejahtera.

    ReplyDelete
  45. happy birthday mat gebu.nak tengok mat gebu masuk masterchef musim depan taw.

    ReplyDelete
  46. Salam abang CMG.semoga d limpahkan rahmat Dan rezeki yg berpanjangan.blog abang mmg jadi rujukan & tatapan harian utk orang bujang😉

    ReplyDelete
  47. Syahdu lak baca.huhu

    semoga pcm bahagia dunia dan akhirat..amin

    ReplyDelete
  48. May Allah bless CMG on his BIRTHDAY n alwiz..amin :))

    ReplyDelete
  49. Happy birthday CMG semoga sentiasa diberikan kesihatan yg baik dan dirahmati Allah SWT selalu..insyaAllah:)

    ReplyDelete
  50. Salam,
    selamat hari lahir ye Mat Gebu.. x sangka, muda lagi rupenye.. selalu jalan-jalan kat blog mat tapi nie first time comment .. apa2 pon, selamat maju jaya & moga diberkati Allah selalu.. amin.. :)

    ReplyDelete
  51. selamat menyambut ulang tahun kelahiran ye CMG..moga sembuh seperti sedia kala dan moga sentiasa berada dlm payungan rahmat Illahi

    ReplyDelete
  52. happy birthday! may Allah bless you always! :)

    ReplyDelete
  53. Happy Besday CMG..semoga diberkati dan trs suksess ;))

    ReplyDelete
  54. wishing you A HAPPY & BLESSED BIRTHDAY, Che Mat :)

    ReplyDelete
  55. salam cik mat..selamat hari lahir..semoga lebih bersemangat lagi utk memajukan blog ni :-)

    ReplyDelete
  56. heppy belated besday Abg MG.. May Allah bless u oweyz... :)

    ReplyDelete
  57. As'salam Mat

    Selamat ulang tahun Adnan Ibrahim semoga sentiasa sihat dan dipanjangkan usia hendaknya.. A-minnn

    ReplyDelete
  58. happy birthday Chef Mat!
    moga panjang umur dan murah rezeki..

    ReplyDelete
  59. Happy birthday Cik Mat. Semoga sentiasa sihat dan happy2 selalu

    ReplyDelete
  60. Selamat ulang tahun yer cik mat.. nampaknya usia kita lebih kurang.. Moga panjang umur dan murah rezeki

    ReplyDelete

Peringatan

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.