MAT GEBU "MUNCUL" DI 1TUBE...JANGAN TAK CAYA!!

~:STICKY MODE, SCROLL DOWN FOR NEW N3. THANK YOU:~

Hampir 5 tahun aku berblog.....Ini pertama mat gebu telah di"perlakukan" sebegini rupa..arghh aku malas nak cerita....Siapa yang bertanggungjawab atas semua ini?....Itu anda kena tengok dan saksikan sendiri.....di sini... Apa2 pun jangan gelak okeyy...kang sumpah jadi Kitchen Aid kaler merahh!!....jeng...jeng..jengggg!!!!.....
MAT GEBU "MUNCUL" DI 1TUBE...JANGAN TAK CAYA!! MAT GEBU "MUNCUL" DI 1TUBE...JANGAN TAK CAYA!! Reviewed by Mat Gebu on 3/16/2011 10:00:00 AM Rating: 5

79 comments:

  1. Akhirnya dpt jgk dgr sore abang mat gebu...hehehehe

    ReplyDelete
  2. lg sekali akak nak komen.
    i loike your hand.
    so cubby wit the runcings jejari.

    ReplyDelete
  3. @ firdaus - hahaha, aduhh...ngeri tak?..

    @ alamanda - Terima kasihh kak, tu lah..ala2 jejari ketam...montel2 kan..

    ReplyDelete
  4. Assalamu 'alaikum,

    Cik Mat, dpt royalti nanti jgn lupe belanja pelakon2 tambahan tu, hehehe... Gurau jer...

    ReplyDelete
  5. nice one dah tgk, tunjuk laa gak muka kacak hang tu. muka ben tu dh kenal lama dah

    ReplyDelete
  6. tak dapat tgk tuan empunya bdn dgr suara dgn tgk jari2 gebu mu yg menyediakan resepi yg sentiasa mengebukan selera anak tekak cik sue nih pun dah cukup memadai abg mat gebu... =D

    ReplyDelete
  7. cik mat--
    daku pengsan 2 kali....
    sangat bestlah sessi vlog tu..

    ReplyDelete
  8. ya la.. akhirnya dpt dgr suara ko Mat.. hehe..

    ReplyDelete
  9. salam abg mat gebu, naz mungkin baru 1st time komen kat entry abg mat. Apa2 pun, tahniah...coz dah ada vlog sndiri. Mungkin dengan kata2 abg mat, bole memberi semangat kt gadis2 kat luar sana untuk belajar memasak. Mungkin naz pn dah kena cuba untuk memasak ni. huhu

    smga success slalu..

    ReplyDelete
  10. @ cikgu aref - hahaha, anytime cikgu..

    @ matjoe - ehem ehem.... ;-)

    @ cik sue - agak2 ada tak rasa nak pitam? :-)

    @ Ayu - hahaha, tapi serius kan, mmg lawak..adehh...

    @ kasawari - elehh abg burung..haha,

    @ syarifah - terima kasih, saya pun cuma kata apa yang terlintas tu saja...tapi dari hati..

    ReplyDelete
  11. @ shahjiehan - tuu diaaa...jangan lupa buat spekulasi ok..apa2 pun terima kasih byk2 yea..

    ReplyDelete
  12. Assalammualaikum CMG,dah tgk dah video 1tube tu...tahniah buat semua yg terlibat.. best juga tgk sessi vlog tu. btw tq sharing ditas segala nasihat yg dberikan..semoga DTS dan CMG akan dirahmati Allah selalu..:)

    ReplyDelete
  13. wahhh..nak pergi tengok!!
    tengah buffer.hihi=)

    ReplyDelete
  14. Oh! Selama nih Tipah tertipu lah?

    Uwaaaa!

    Kih kih kih...

    ReplyDelete
  15. Wahh...bestnye CMG
    siap kena interbiu lagi

    seronoknye dapat kumpul ramai2

    ReplyDelete
  16. Orang senegeri dengan aku ni. sedenak dengan pontian dekat je.. hehehe.. Aku dah tengok habis video tu.. memang terbaiklah..

    Teruskan berblog dengan resepi2 baru..

    ReplyDelete
  17. awat ben ashaari serius sgt masa menyoal mat gebu...hehe

    ReplyDelete
  18. thumbs up.
    dpt dga suara, tgk tgn pon jdi la...
    huhu


    ;D

    ReplyDelete
  19. salam che mat... tahniah! wahh dah masuk 1tube.. part ben tanya sapa lagi hebat masak, lelaki atau pempuan.. che mat kata lelaki hebat tp pempuan teliti.. tp masakan ibu paling hebat kan.. maknanya org pempuan gak la yg menang! betul kan.. hihii

    baru k.nor tau pasal apa nak buat appointment dgn along k.nor.. hehehehe.. ampun.. :)

    ReplyDelete
  20. tahniah ye abg mat,semoga lebih success lagi lepas ni..hihihi

    ReplyDelete
  21. @ kak nor - hahaha, shhh akak dediam..tapi akak dah tengok eks..cekci kan perut ai..hahaha..pemmsannn!!! >_<

    ReplyDelete
  22. wah..cik mat...best tu kalo ade rancangan masakan sendiri..sy kompom tengok..keep up good work!

    ReplyDelete
  23. merdu suara ko mat... leh tak tido malam dbuatnyer! hihihihihi.... tapi aku suka part ko gelak tuh! hahahahaha

    tahniah mat tahniahhhh.... wa caya sama lu beb!!

    ReplyDelete
  24. salam en.mat...nasi ayam yg ditapau semlm ben mkn sorang2..huhuh..

    ReplyDelete
  25. @ hana - hahahhaa, aku kan hana, koo komen aku ok lagi, ni aku berdebar2 nunggu akak rebit kita komen...sah2 aku leh buat satu N3 nyaa lahh...berdebar2 nihh..kak ummi cuti lagi..

    @ zila - erkk..hahahaha..zila terima kasih ek hadiah tu..i likee, boleh buat prop masak2 nanti..

    ReplyDelete
  26. watching abg mat punya video.. x abis lgi.. bila ntah nak muncul muka ni,,,

    ReplyDelete
  27. Cik Mat, muda lagi laaaaaaaaaaaaa. Boleh masuk kategori handsome nihhh

    ReplyDelete
  28. dah tgk.... ira x gelak,, btol... hehehe

    ReplyDelete
  29. mat o mat, sore je ker???
    Ni yg buat ako windu nak tatap wajah ko ni muahahaa :p

    ReplyDelete
  30. alahai Mat... tu lah suara ngan perot jee... mahal betol nak tngok rupa dia..neway.. best! semoga Tiffin Biru & CMG terus sukses & gemilang.

    ReplyDelete
  31. waaaaaa..mmg ja'at la abgMat taknak tunjuk muka huhu..ingt kan leh kenal gak tp takpe la..kenal sipi2 pun ok la kan..nak kenal sangat kene p rumah abgMat la kan, ye tak? hehe..tp No rasa background lagu tu agak mengganggu la sket abgMat..nak dengar abgMat cakap pun kene buka tinga ni beso2..No ucapkan syabas ye untuk abgMat..teruskan jadi sumber inspirasi kami ye abgMat..semoga abgMat terus majujaya..

    ReplyDelete
  32. uncle john ckp selama ni dia tertipu..
    kenapa2???huhu

    ReplyDelete
  33. Tahniah Mat Gebu,
    akhirnya tercapai jugak hajat kakpinat nak tengok Mat Gebu..walaupun hanya nampak tangan dan perot mu saja...huahuahua..teruskan Mat,biar wajah diselubungi misteri hingga suatu waktu yang sesuai nanti..;D

    ReplyDelete
  34. Assalam che mat,
    berakhirlah imagination akak macam mana 'mat gebu' ni..hehe..
    rasa2nya mat gebu ni pemalu orangnya ya..hehe ..tapi shukurlah, dapat juga tengok jari2 dan separuh badan mat tu..hehe..mudah2han boleh kita tengok orang sepenuhnya suatu hari nanti ya..anyway tahniah ya mat & semuga blog che mat ni terus success!!

    ReplyDelete
  35. as salam CMG..
    tahniah..more lebih bnyak kejayaan di masa depan..moga makin ligat CMG mencipta resipi2 baru lagi..

    ReplyDelete
  36. as salam..tahniah dr LM buat Mat Gebu..

    ReplyDelete
  37. aku nak jd kitchen aid color pepel..hahahahahaha

    ReplyDelete
  38. syukur Alhamdulillah..dapat gak tgok sipi2 je muka abg Mat gebu ni...lama dah teragak nk tgok abg mat yg slalu jd idola saya dlm bidang masakan ni..you're the best!!

    ReplyDelete
  39. tahniah mat gebu ala dpt dgr suara ja plak ekekeke tak pa jd la huhu...tgk sipi2 pn boleh ah...good2 dah tgk video tu :)

    ReplyDelete
  40. tahniah mat... x dapat tengok muka, tp pewooot n jari2 gebu tu pun jadilah... dan soara yg cekci tu... tahniah sekali lagi semuag DTS semakin berjaya!

    ReplyDelete
  41. Thaniah cik mat...teringin jugak nak tgk muka cik mat..Tapi tak dapat..hu..hu..yg nampak cuma pewoot n jari2 gebu cik mat jer..yg tak tahan..nama mat cam bapak kiter la...Che Mat..

    ReplyDelete
  42. Congrats CMG...seronok betul dpt tgk vlog tadi, w/pun line tenet bengong dr pagi tadik..

    Semoga makin berjaya hendaknya...p)

    ReplyDelete
  43. lupe nak tambah tadi...sumpah jadi KA kaler merah?..hehe..tak nak la jd KA tu tp kalau lah dpt KA tu alangkah bestnya...hehehe..

    ReplyDelete
  44. video tsekat2 la
    tgk yg mule2 je..
    igt cmg nak tjuk muke..hehe
    tkpe2..nanti nak pegi sdenak..hahaha

    ReplyDelete
  45. Woahhhh ku terpesona dgn suara mu yg lunak and manja tu hehehb.. congrats cik mat.. wah caya lu lah.. all the best cik mat.. u rock!!

    ReplyDelete
  46. seronoknya akak.....akhirnya akak dpt jgk tgk mat.....x pelah cuma jari dan dagu je.......akak mmg kagum dgn mat. semoga Allah sentiasa memberkati dan merahmati hidup mat....teruskan berblog ye....

    ReplyDelete
  47. Teringin nak tengok wajah "Mat gebu"..tp x dpt..dgr suara je..he.he:)apapun tahniah..semoga berjaya selalu!

    ReplyDelete
  48. assalamualaikom, dengan xcitednya nak tgk mcm mana la rupa mat gebu. rupanya dengar suara dan nampak jari dan badan saja. bila nak keluar wajah pula ni

    ReplyDelete
  49. siapa nak tengok wajah che mat full edition kenalah tengok 1tube banyak2 kali biar meningkat viewers nya... betul x che mat? pastu, sudi2kanlah komen byk2... heheheheheee, hidup CMG @ DTS!!!

    ReplyDelete
  50. kite pun...lepas je dapat mesej dari Mat ..trus kite gi dan matikan semua tabnak cepat loading lah katakan... jari mu memang gebussss. 20 tahun masak...tabik la

    ReplyDelete
  51. Alhamdulillah..dapat juga dengar suara dan tengok Cik mat sipi2...jadi la...tapi macam tak terkejut je mendengar suara Cik Mat..macam pernah dengar je...he he he

    ReplyDelete
  52. cek nak kicen aide merah satuk!!!!

    ReplyDelete
  53. mmg terpesona dgn suara lunak mat tu..suara manja ghupe nye..akak ingatkan suara garang...tp wajah masih misteri..

    ReplyDelete
  54. Jom register di www.youthster.tk . . .
    website sosial malaysia . .baru buka pada 7 Mac 2011 . . Admin masih dperlukan . . .

    ReplyDelete
  55. Mat, kenapa tak tunjuk muka. Alah, dapat dengar suara saja.

    ReplyDelete
  56. Pasal sy pi kat link 1tube tu dapat 'video stream not found'??...

    sedey tak dapat tengok lagi...

    ReplyDelete
  57. cik mat..saye dah nengok 1tube tu...hehehe ada buat entri untuk cik mat..sila2 lah review kalau sudi..komen sekali ye..thankssss
    http://hasrisa.blogspot.com/2011/03/jom-nengok-vlog-cik-mat-gebu.html

    ReplyDelete
  58. tahniah mat... awat takmo kluar muka..? moga mat terus sukses..

    ReplyDelete
  59. Ingatkan dpt tgk dah wajah Abg Mat gebu nie.. Sekali suara jak.. Xpa, dgr suara pun jadilah.. Apapun, Tahniah ya.. Teruskan.. Kami selaku blogger baru mendapat inspirasi dari anda.. =)

    ReplyDelete
  60. Cik Mat! Loike the video! Thumbs up. Sapa kata org muda x singgah sini. *sambil lambai2 tangan saya :DD

    oh and all the answers, loike that too. Feisty! :DD

    ReplyDelete
  61. i like this...


    Just nk beritau ::
    anda ditag
    http://madahrindu.blogspot.com/2011/03/show-me-your-bff-contest-contest-9.html

    ReplyDelete
  62. yelah...selalu masak sambal....nampak sangat tak reti masak....huhuhu

    ReplyDelete
  63. dah dengar suara MG... teruskan berkarya dengan resepi2 baru. kami mrujuk di sini.

    ReplyDelete
  64. Salam Maaaaaaaaaaaaaaatttt...walaupun akak bercuti, tp duk teringat jek kat ITube ko ni....ni baru balik dan sempat komen....wahahahahaa....dah 50% struktur badan ko keluar...hahaaa...sbab duduk x dapat la diaorg nak ukur ketinggian...tp tang jari2 montoksss ko tu...adeeehhh mmg leh wat anak dara dan mak jan ngigo tauuu...hahaha..itu cincin biru...sudah ada tuan kaaa??? Wahahaha...Apapun...tahniaaahh, tahniaaah...tahniaaahh Mat Gebu dan Ben Ashaari yang bersusah payah menjayakan 1Tube nih...moga satu hari Mat akan menjelma jugak di khalayak ramai....!! Akak tumpang bangga...maka terungkai la segala tohmahan skandal ko eks...hehehe...Hidup Mat! Hidup Ben!!

    ReplyDelete
  65. tahniah kerana di interview oleh abg ben ashaari!^^

    yeayy!!sy follower ke 6500!!(:

    ReplyDelete
  66. lain kali nak dtg gak,nak makan..heheeeee
    thniah mat gebu^^

    ReplyDelete
  67. congrats!!Nice blog..
    http://lagakpendita.blogspot.com/

    ReplyDelete
  68. Tahniah Mat,

    Saya berusaha nak tengok wajah kamu. Tapi tetap x berjaya. huhu

    jom belajar buat macaron

    ReplyDelete
  69. tahniah!!

    lepas ini bolehlah masuk segmen 'lelaki ini' kat NONA tv3 setiap ahad 2petang.

    kan..kan...

    ReplyDelete

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.