BISKUT DAHLIA

September 25, 2008
Biskut Dahlia ni dah ada sejak zaman dulu kan, masa nenek kita anak dara pun depa dah buat biskut dahlia ni. Mat ambil resipi dari blog &q...
BISKUT DAHLIA BISKUT DAHLIA Reviewed by Mat Gebu on September 25, 2008 Rating: 5

TAT NENAS GULUNG

September 25, 2008
Ini resipi dari "Amy Beh" ....Mat guna 100% resipi dia tanpa menukar sedikit pun (kecuali dengan menggaul sedikit mentega ketika...
TAT NENAS GULUNG TAT NENAS GULUNG Reviewed by Mat Gebu on September 25, 2008 Rating: 5

BANGKIT NYONYA

September 25, 2008
Bangkit ni pun sama, mat dah buat banyak kali dan dah banyak kali juga letak kat blog, resipi saling tak tumpah macam dulu2 juga..sila ruj...
BANGKIT NYONYA BANGKIT NYONYA Reviewed by Mat Gebu on September 25, 2008 Rating: 5

ALMOND LONDON

September 25, 2008
Ini memang mat buat setiap hari raya..Tapi kali ni kan tah macam mana buat ter"tamak" u!!..Ha ambik koo start dari 10.30am melan...
ALMOND LONDON ALMOND LONDON Reviewed by Mat Gebu on September 25, 2008 Rating: 5

BISKUT KUACI

September 23, 2008
Biskut yang lemak, harum dan ringan bila siap dibakar....Kalau dah masuk dalam mulut, lagi lahh sedap, satu pesanan mat, jika menjamah bis...
BISKUT KUACI BISKUT KUACI Reviewed by Mat Gebu on September 23, 2008 Rating: 5

GULAI UDANG COMBO

September 23, 2008
Nama macam "iklan" kan, tapi mat gabungkan beberapa jenis sayur kampung yang mudah didapati di kampung2 atau pun di pasar2 (bagi...
GULAI UDANG COMBO GULAI UDANG COMBO Reviewed by Mat Gebu on September 23, 2008 Rating: 5

TOM YAM UDANG

September 23, 2008
Ini pun masakan biasa..mat pasti semua orang pandai memasakknya, jadi tak yah letak resipi lah, kalau rasa tatau lah kan, boleh rujuk kat ...
TOM YAM UDANG TOM YAM UDANG Reviewed by Mat Gebu on September 23, 2008 Rating: 5

SHORTBREAD MARBLE

September 23, 2008
Ini pun resipi lepas, rasa maca malas nak nak tulis.....Resipi asal dari fotopages, "Mak Lang" yang femess tuu!!! Terim kasih Ma...
SHORTBREAD MARBLE SHORTBREAD MARBLE Reviewed by Mat Gebu on September 23, 2008 Rating: 5

BISKUT BADAM

September 23, 2008
Sejak2 ni sibuk sangat, masuk blog pun bila waktu dah bertukar ke hari lain (lepas jam 12 tgh malam u!!).... Biskut badam ni mat buat gu...
BISKUT BADAM BISKUT BADAM Reviewed by Mat Gebu on September 23, 2008 Rating: 5

TAUHU-KACANG-TAUCHO

September 19, 2008
Ini masakan simple dan mudah dan cepat...Makan dengan bubur nasi pun sedap u... BAHAN-BAHANNYA :-) 3 keping tauhu, potong kecil dan gore...
TAUHU-KACANG-TAUCHO TAUHU-KACANG-TAUCHO Reviewed by Mat Gebu on September 19, 2008 Rating: 5

GULAI AYAM ASLI

September 19, 2008
Ini kira masak campak2 saja, tapi ala2 masak lemak gitu. Sedap makan dengan nasi hangat, tak pun dgn roti jala.... BAHAN-BAHANNYA :-) 800...
GULAI AYAM ASLI GULAI AYAM ASLI Reviewed by Mat Gebu on September 19, 2008 Rating: 5

BISKUT GREEN LACE

September 19, 2008
Biskut raya ke-2...Biskut Green Lace, mat dapat resipi kat fotopage Mak Lang dan mak lang pulak dapat dari "baya"...sapa baya t...
BISKUT GREEN LACE BISKUT GREEN LACE Reviewed by Mat Gebu on September 19, 2008 Rating: 5

BISKUT KELAPA DELIMA

September 18, 2008
Zaman dulu, mak2 kita kalau buat biskut/kek, mereka sukat guna gelas, mangkuk dan sudu saja. Kat rumah mat ada beberapa biji gelas zaman d...
BISKUT KELAPA DELIMA BISKUT KELAPA DELIMA Reviewed by Mat Gebu on September 18, 2008 Rating: 5

KEK LAPIS OREO

September 18, 2008
Ini sebenarnya resipi kek lapis cadbury dari blog "Rozzan". ...tapi mat tukar dengan oreo...Apa2 pun kredit harus dibagi kepada...
KEK LAPIS OREO KEK LAPIS OREO Reviewed by Mat Gebu on September 18, 2008 Rating: 5

KEK LAPIS PRUNE

September 18, 2008
Ini kek lapis prune dari buku "Cake Talk" oleh Wendy Kor ....sedap, harum dan cair di mulut gitu!!! BAHAN A :-) 250 g mentega...
KEK LAPIS PRUNE KEK LAPIS PRUNE Reviewed by Mat Gebu on September 18, 2008 Rating: 5

KEK LAPIS ASAM MANIS

September 18, 2008
Kek Lapis Asam Manis ni mat pernah buat dulu, kiranya ini 2nd time lah mencuba. Kali ni mat guna "Haw Flakes" jenis besar...Resip...
KEK LAPIS ASAM MANIS KEK LAPIS ASAM MANIS Reviewed by Mat Gebu on September 18, 2008 Rating: 5
MATAHARI KU.....KENANGAN DARI IRELAND.... MATAHARI KU.....KENANGAN DARI IRELAND.... Reviewed by Mat Gebu on September 17, 2008 Rating: 5

KARI SARDINE

September 17, 2008
Ini kari sardine yang mat masak untuk dimakan bersama roti jala. Biasa2 saja dan mat rasa ramai dah orang tau masak kari sardine ni, tapi ...
KARI SARDINE KARI SARDINE Reviewed by Mat Gebu on September 17, 2008 Rating: 5

ROTI JALA

September 17, 2008
Ini salah satu juadah untuk berbuka semalam, mat buat roti jala, atau "lace pancake" in english, kelaskan!!!..Buat mudah dan sen...
ROTI JALA ROTI JALA Reviewed by Mat Gebu on September 17, 2008 Rating: 5
NOTE MENYENTUH JIWA DARI "ANA"... NOTE MENYENTUH JIWA DARI "ANA"... Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2008 Rating: 5

KAD CYBER DARI NAS...

September 15, 2008
Terima kasih pada "Nas" kerana sudi beri kad raya sebagai tanda ingatan. Minta maaf yea Nas sebab lambat ambik....Selamat Berpua...
KAD CYBER DARI NAS... KAD CYBER DARI NAS... Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2008 Rating: 5

UDANG MASAM - MANIS

September 12, 2008
Jangan tatau, kami ada simpan stok udang galah dalam peti ais....Saja je masak untuk anak2 buah, memandangkan pak "ucu" dia tak ...
UDANG MASAM - MANIS UDANG MASAM - MANIS Reviewed by Mat Gebu on September 12, 2008 Rating: 5

MEE SOTO

September 12, 2008
Hari ni kan malas tau nak masak, kalau boleh nak masak paling senang, paling ringkas dan paling cepat!!!....Buat mee soto ni pun guna remp...
MEE SOTO MEE SOTO Reviewed by Mat Gebu on September 12, 2008 Rating: 5

KACANG PHOOL

September 12, 2008
Mat perna masak beberapa kali Kacang Phool ni, sesuai dibuat pencicah roti canai atau roti2 biasa, selalunya kacang phool ni femes di Sing...
KACANG PHOOL KACANG PHOOL Reviewed by Mat Gebu on September 12, 2008 Rating: 5

POPIA

September 11, 2008
Ini sepatutnya n3 semalam, tapi malam tadi lepak leer....Mat buat kek lapis semalam, tapi nanti2 lah baru masukkan kat blog kek lapis tu, ...
POPIA POPIA Reviewed by Mat Gebu on September 11, 2008 Rating: 5
TAG DARI KAK UMMI KUANTAN...... TAG DARI KAK UMMI KUANTAN...... Reviewed by Mat Gebu on September 10, 2008 Rating: 5

ROJAK PETIS

September 09, 2008
Jom makan rojak petis untuk berbuka puasa.....Cerita banyak pun tak guna, apa kata kita try buat yeaa....Kalau nak pedas boleh tambah cili...
ROJAK PETIS ROJAK PETIS Reviewed by Mat Gebu on September 09, 2008 Rating: 5

GULAI DAGING

September 09, 2008
Mat masak gulai daging menggunakan rempah kari "cap orang terbang" yang dikirimkan oleh "IDA", terima kasih yea...Ras...
GULAI DAGING GULAI DAGING Reviewed by Mat Gebu on September 09, 2008 Rating: 5

SINGGANG IKAN KEMBONG

September 09, 2008
Ini lauk paling senang didunia untuk disediakan...Bukan saja mudah tapi sedapnyaaa...kuah dia tu boleh hirup2 lagi u....Kalau nak pedas, b...
SINGGANG IKAN KEMBONG SINGGANG IKAN KEMBONG Reviewed by Mat Gebu on September 09, 2008 Rating: 5

TELUR GORENG CENCALUK

September 08, 2008
Ini salah satu signature dish kaum baba peranakan, ianya nampak biasa dan sesiapa saja boleh membuatnya, kalau pandai buat telur dadar pas...
TELUR GORENG CENCALUK TELUR GORENG CENCALUK Reviewed by Mat Gebu on September 08, 2008 Rating: 5

PENGAT LABU

September 08, 2008
Yang ni sedap, orang2 Johor memang kerap menyajikan pengat2 kalau bulan puasa. Kali ni tekak macam teringin nak makan pengat labu, ada pul...
PENGAT LABU PENGAT LABU Reviewed by Mat Gebu on September 08, 2008 Rating: 5

CEMPEDAK GORENG

September 08, 2008
Hari ni mat goreng cempedak, puasa sedikit meletihkan dengan hidung yang masih tersumbat...adoiii lemasss i..ahaks....Tapi kan cempedak tu...
CEMPEDAK GORENG CEMPEDAK GORENG Reviewed by Mat Gebu on September 08, 2008 Rating: 5

ROTI GULUNG DAGING

September 07, 2008
Untuk dibahagi2 pada jiran, hari ni mat cuma pelbagaikan resipi asas roti "Norzailina Nordin" . Hari tu kita gulung dengan blueb...
ROTI GULUNG DAGING ROTI GULUNG DAGING Reviewed by Mat Gebu on September 07, 2008 Rating: 5

AGAR-AGAR CAYALAHH!!!

September 07, 2008
Hmmm sedapnya makan agar2 masa berbuka tadi..Ini semua salah "Mama Fami" ...dia goda i tau kat fotopages dia sampai i tak boleh ...
AGAR-AGAR CAYALAHH!!! AGAR-AGAR CAYALAHH!!! Reviewed by Mat Gebu on September 07, 2008 Rating: 5

CHICKEN BLACK PEPPER

September 07, 2008
Ini masakan guna perencah instant black pepper keluaran "MAGGI" ...sejak2 puasa ni kan malas tau nak bersusah2 payah, berhempas ...
CHICKEN BLACK PEPPER CHICKEN BLACK PEPPER Reviewed by Mat Gebu on September 07, 2008 Rating: 5

GULAI LEMAK KETAM

September 07, 2008
Ini ketam yang abah mat tangkap sendiri, tapi tak delah besar mana, cuma yang sedang2 sajaa.....TAPI malangnya, mat tak boleh makan laaaaa...
GULAI LEMAK KETAM GULAI LEMAK KETAM Reviewed by Mat Gebu on September 07, 2008 Rating: 5
AWARD FROM KAK JUN AND MASZ73..... AWARD FROM KAK JUN AND MASZ73..... Reviewed by Mat Gebu on September 06, 2008 Rating: 5

TAG DARI MAMA FAMI

September 05, 2008
POEM OF FRIENDSHIP We need friends for many reasons,all throughout the season. We need friends to comfort us when we are sad, and to have f...
TAG DARI MAMA FAMI TAG DARI MAMA FAMI Reviewed by Mat Gebu on September 05, 2008 Rating: 5
AWARD FORM KAK UMMI KUANTAN..... AWARD FORM KAK UMMI KUANTAN..... Reviewed by Mat Gebu on September 05, 2008 Rating: 5
TAG DARI KAK LIZA & KAK ROZIE REMBAU TAG DARI KAK LIZA & KAK ROZIE REMBAU Reviewed by Mat Gebu on September 05, 2008 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.