CHEDDAR CHEESE BUN.

6/30/2011 10:00:00 PM
Assalammualaikum, salam semua....baru dapat on9. Tadi pi beli barang untuk baby baru, bes juga kan beli barang baby ni, geramm semua nampak...
CHEDDAR CHEESE BUN. CHEDDAR CHEESE BUN. Reviewed by Mat Gebu on 6/30/2011 10:00:00 PM Rating: 5
GULAI NANGKA BEREMPAH ala PERANAKAN. GULAI NANGKA BEREMPAH  ala  PERANAKAN. Reviewed by Mat Gebu on 6/30/2011 01:21:00 PM Rating: 5

SAVORY MUSHROOM PANCAKE...

6/30/2011 10:00:00 AM
Salam pagi Khamis...huhh dah Khamis saja. Mood ada kala menguasi diri kita, kalau mood baik, rasa buat kerja yang tak berapa kita suka pun ...
SAVORY MUSHROOM PANCAKE... SAVORY MUSHROOM PANCAKE... Reviewed by Mat Gebu on 6/30/2011 10:00:00 AM Rating: 5
ENAM JUTA PAGEVIEWS.....SUDAHH!... ENAM  JUTA  PAGEVIEWS.....SUDAHH!... Reviewed by Mat Gebu on 6/29/2011 11:35:00 PM Rating: 5
CHEDDAR CHEESE MUFFIN...GEBUNYAA!!! CHEDDAR CHEESE MUFFIN...GEBUNYAA!!! Reviewed by Mat Gebu on 6/29/2011 06:30:00 PM Rating: 5
SAMBAL TIMUN.....OH! LESUNG BARU KU!! SAMBAL TIMUN.....OH!  LESUNG BARU KU!! Reviewed by Mat Gebu on 6/29/2011 02:32:00 PM Rating: 5

AKU MERANGKAK UNTUK BERDIRI...

6/29/2011 08:30:00 AM
Orang cakap, alah CM (Che Mat), u boleh lah kata, sebab blog u dah lama, dah stabil, resipi masuk majalah, paper (huhu berapa kerat sangat l...
AKU MERANGKAK UNTUK BERDIRI... AKU MERANGKAK UNTUK BERDIRI... Reviewed by Mat Gebu on 6/29/2011 08:30:00 AM Rating: 5
TUNA KICAP PEDAS....SEDAP DENGAN BUBUR NASI. TUNA KICAP PEDAS....SEDAP DENGAN BUBUR NASI. Reviewed by Mat Gebu on 6/28/2011 09:30:00 PM Rating: 5

KARI DAGING KURANG PEDAS...

6/28/2011 06:15:00 PM
Hmmm, apa eks nak letak entri kali ni, mat masak kari daging tadi, untuk anak2 buah mat, kari kurang pedas. Budak2kan, alangkan orang tua p...
KARI DAGING KURANG PEDAS... KARI DAGING KURANG PEDAS... Reviewed by Mat Gebu on 6/28/2011 06:15:00 PM Rating: 5

SINGGANG IKAN SAMBAL BELACAN

6/28/2011 03:10:00 AM
Salam petang semua, apa khabar..sehat ke..hmm mat biasa2 saja, cuma sekarang ni tengah agak risau, sebab kak ipar mat berada di hospital, d...
SINGGANG IKAN SAMBAL BELACAN SINGGANG IKAN SAMBAL BELACAN Reviewed by Mat Gebu on 6/28/2011 03:10:00 AM Rating: 5

URAP PUCUK PAKU PERAK.

6/27/2011 09:00:00 PM
Tuuu dia, si mat asyik2 masak sayur, kueh tak de ke, kek ke, tak pun biskut raya ke?..hmmm yang tu semua nanti2 yeaa. Mat nya cadangan nak ...
URAP PUCUK PAKU PERAK. URAP PUCUK PAKU PERAK. Reviewed by Mat Gebu on 6/27/2011 09:00:00 PM Rating: 5
KALAU GATAL....MAKAN UBAT YEA.... KALAU GATAL....MAKAN UBAT YEA.... Reviewed by Mat Gebu on 6/27/2011 05:25:00 PM Rating: 5
ROTI LAPIS DAGING BERKEJU...PENGSANN!!! ROTI LAPIS DAGING BERKEJU...PENGSANN!!! Reviewed by Mat Gebu on 6/27/2011 01:11:00 PM Rating: 5
MASAKAN BIASA JEE.....CONTEST DARI "PUTERA REMAJA". MASAKAN BIASA JEE.....CONTEST DARI "PUTERA REMAJA". Reviewed by Mat Gebu on 6/25/2011 04:00:00 PM Rating: 5

UDANG SAMBAL BELACAN

6/25/2011 01:00:00 PM
Salam tengah hari semua, apa khabar..Mat kurang sihat sikit, sejak malam tadi sakit gigi...grr, geramm okeh. Nasib baik ada ubat, jadi masa...
UDANG SAMBAL BELACAN UDANG SAMBAL BELACAN Reviewed by Mat Gebu on 6/25/2011 01:00:00 PM Rating: 5
AKU DI SINI KERANA MU - TIFFINBIRU... AKU DI SINI KERANA MU  -  TIFFINBIRU... Reviewed by Mat Gebu on 6/24/2011 10:00:00 PM Rating: 5

HOT CHOCOLATE....SATU!!!

6/24/2011 06:00:00 PM
Jommm minum petang...saja lah kan buat hot chocolate...Si mat tu biasa ke minum benda2 macam ni? Biasa melantak kopi, teh jee. Eh..eh, inga...
HOT CHOCOLATE....SATU!!! HOT CHOCOLATE....SATU!!! Reviewed by Mat Gebu on 6/24/2011 06:00:00 PM Rating: 5

SOSEJ....ala....TERIYAKI

6/24/2011 02:00:00 PM
Ni kali mat letak satu entri resipi khusus untuk anak2, tapi kalau orang dewasa nak pun tak de masalah, boleh je, mat pun ambik gak 1 tadi ...
SOSEJ....ala....TERIYAKI SOSEJ....ala....TERIYAKI Reviewed by Mat Gebu on 6/24/2011 02:00:00 PM Rating: 5

ROTI KIRAI @ ROTIJALA...

6/24/2011 10:00:00 AM
Jemput sarapan semua.. Sebab ada gulai babat jadi pagi tadi mat pun bancuh adunan roti jala @ roti kirai. Mat pun mengirai lah kejap tadi ...
ROTI KIRAI @ ROTIJALA... ROTI KIRAI @ ROTIJALA... Reviewed by Mat Gebu on 6/24/2011 10:00:00 AM Rating: 5
KENAPA DTS TAK JOIN MANA2 "GIVEAWAY"... KENAPA DTS TAK JOIN MANA2 "GIVEAWAY"... Reviewed by Mat Gebu on 6/24/2011 07:30:00 AM Rating: 5

KUEH KASWI GANDUM..

6/23/2011 10:00:00 PM
Assalammualaikum....entri terakhir untuk malam ni mat share resipi kueh kaswi atau kueh kosui. Kueh tradisi orang2 melayu dan peranakan ini...
KUEH KASWI GANDUM.. KUEH KASWI GANDUM.. Reviewed by Mat Gebu on 6/23/2011 10:00:00 PM Rating: 5
GULAI BABAT & REBUNG JERUK...PENGSANN!! GULAI BABAT & REBUNG JERUK...PENGSANN!! Reviewed by Mat Gebu on 6/23/2011 06:30:00 PM Rating: 5
URAP PUCUK UBI.......AKU TERLEBIH TENAGA?.. URAP PUCUK UBI.......AKU TERLEBIH TENAGA?.. Reviewed by Mat Gebu on 6/23/2011 02:30:00 PM Rating: 5

NASI GORENG SARDINE.

6/23/2011 10:50:00 AM
Salam pagi Khamis, Sedenak ni pagi2 dah hujan renyai, tapi buat masa sekarag, matahari dah muncul, boleh lah jemur kain baju. Pagi ni mat g...
NASI GORENG SARDINE. NASI GORENG SARDINE. Reviewed by Mat Gebu on 6/23/2011 10:50:00 AM Rating: 5
LEMPENG UBI -KELAPA...WARISAN ORANG MELAYU LEMPENG UBI -KELAPA...WARISAN ORANG MELAYU Reviewed by Mat Gebu on 6/22/2011 11:00:00 PM Rating: 5

APAM KAMPUNG....

6/22/2011 08:35:00 PM
Assalammualaikum, buat apa tuu...Aduhhh ngantuknya mata, ingat ni malam nak tidur awal lah, tu pun kalau boleh tidur lah kan. Ok entri ka...
APAM KAMPUNG.... APAM KAMPUNG.... Reviewed by Mat Gebu on 6/22/2011 08:35:00 PM Rating: 5

IKAN BAWAL TUMIS TEMPOYAK.

6/22/2011 05:30:00 PM
Petang semua, ok nak letak satu enteri yang betul2 kasi bukak selera sama penggemar tempoyak sedunia. Ini satu masakan paling senang dan se...
IKAN BAWAL TUMIS TEMPOYAK. IKAN BAWAL TUMIS TEMPOYAK. Reviewed by Mat Gebu on 6/22/2011 05:30:00 PM Rating: 5

GULAI PISANG MUDA BEREMPAH

6/22/2011 02:01:00 PM
Assalammualaikum. Dah makan?..Mat hari ni seperti biasa, memasak menu pilihan. Gulai pisang muda. Dah lama juga tak masak pisang muda, sema...
GULAI PISANG MUDA BEREMPAH GULAI PISANG MUDA BEREMPAH Reviewed by Mat Gebu on 6/22/2011 02:01:00 PM Rating: 5

RICH MOCHA CAKE.

6/21/2011 11:15:00 PM
Salam malam, sebelum lena dibuai mimpi2 indah, mari kita cuci mata dulu dengan entri terakhir malam ni. Mat buat kek tadi, saja lah, bukan ...
RICH MOCHA CAKE. RICH MOCHA CAKE. Reviewed by Mat Gebu on 6/21/2011 11:15:00 PM Rating: 5
YANG NI PUN SEDAP, ANAK-ANAK SUKA. YANG NI PUN SEDAP,  ANAK-ANAK SUKA. Reviewed by Mat Gebu on 6/21/2011 08:30:00 PM Rating: 5

DAGING GORENG BUMBU SATE.

6/21/2011 04:40:00 PM
Selamat petang dan assalammualaikum semua, dah selamat makan tengah hari?..Hari ni mat masak untuk abah dan abang mat makan tengah hari, bo...
DAGING GORENG BUMBU SATE. DAGING GORENG BUMBU SATE. Reviewed by Mat Gebu on 6/21/2011 04:40:00 PM Rating: 5

NASI LEMAK HALBA.....

6/21/2011 10:00:00 AM
Cakkk!!...Selamat pagi Selasa, assalammualaikum. Dah sarapan ke semua, mat sambil2 bersarapan ni, minum kopi dengan biskut krim kraker, tap...
NASI LEMAK HALBA..... NASI LEMAK HALBA..... Reviewed by Mat Gebu on 6/21/2011 10:00:00 AM Rating: 5
BLOG MASAKAN + BLOG PERSONAL = BOLEH NGAM KE? BLOG MASAKAN  +  BLOG PERSONAL = BOLEH NGAM KE? Reviewed by Mat Gebu on 6/20/2011 10:45:00 PM Rating: 5
KUEH TALAM UBI.....PASTI TAK JEMU. KUEH TALAM UBI.....PASTI TAK JEMU. Reviewed by Mat Gebu on 6/20/2011 08:48:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.