CHEDDAR CHEESE BUN.

June 30, 2011
Assalammualaikum, salam semua....baru dapat on9. Tadi pi beli barang untuk baby baru, bes juga kan beli barang baby ni, geramm semua nampak...
CHEDDAR CHEESE BUN. CHEDDAR CHEESE BUN. Reviewed by Mat Gebu on June 30, 2011 Rating: 5
GULAI NANGKA BEREMPAH ala PERANAKAN. GULAI NANGKA BEREMPAH  ala  PERANAKAN. Reviewed by Mat Gebu on June 30, 2011 Rating: 5

SAVORY MUSHROOM PANCAKE...

June 30, 2011
Salam pagi Khamis...huhh dah Khamis saja. Mood ada kala menguasi diri kita, kalau mood baik, rasa buat kerja yang tak berapa kita suka pun ...
SAVORY MUSHROOM PANCAKE... SAVORY MUSHROOM PANCAKE... Reviewed by Mat Gebu on June 30, 2011 Rating: 5
ENAM JUTA PAGEVIEWS.....SUDAHH!... ENAM  JUTA  PAGEVIEWS.....SUDAHH!... Reviewed by Mat Gebu on June 29, 2011 Rating: 5
CHEDDAR CHEESE MUFFIN...GEBUNYAA!!! CHEDDAR CHEESE MUFFIN...GEBUNYAA!!! Reviewed by Mat Gebu on June 29, 2011 Rating: 5
SAMBAL TIMUN.....OH! LESUNG BARU KU!! SAMBAL TIMUN.....OH!  LESUNG BARU KU!! Reviewed by Mat Gebu on June 29, 2011 Rating: 5
AKU MERANGKAK UNTUK BERDIRI... AKU MERANGKAK UNTUK BERDIRI... Reviewed by Mat Gebu on June 29, 2011 Rating: 5
TUNA KICAP PEDAS....SEDAP DENGAN BUBUR NASI. TUNA KICAP PEDAS....SEDAP DENGAN BUBUR NASI. Reviewed by Mat Gebu on June 28, 2011 Rating: 5

KARI DAGING KURANG PEDAS...

June 28, 2011
Hmmm, apa eks nak letak entri kali ni, mat masak kari daging tadi, untuk anak2 buah mat, kari kurang pedas. Budak2kan, alangkan orang tua p...
KARI DAGING KURANG PEDAS... KARI DAGING KURANG PEDAS... Reviewed by Mat Gebu on June 28, 2011 Rating: 5

SINGGANG IKAN SAMBAL BELACAN

June 28, 2011
Salam petang semua, apa khabar..sehat ke..hmm mat biasa2 saja, cuma sekarang ni tengah agak risau, sebab kak ipar mat berada di hospital, d...
SINGGANG IKAN SAMBAL BELACAN SINGGANG IKAN SAMBAL BELACAN Reviewed by Mat Gebu on June 28, 2011 Rating: 5

URAP PUCUK PAKU PERAK.

June 27, 2011
Tuuu dia, si mat asyik2 masak sayur, kueh tak de ke, kek ke, tak pun biskut raya ke?..hmmm yang tu semua nanti2 yeaa. Mat nya cadangan nak ...
URAP PUCUK PAKU PERAK. URAP PUCUK PAKU PERAK. Reviewed by Mat Gebu on June 27, 2011 Rating: 5
KALAU GATAL....MAKAN UBAT YEA.... KALAU GATAL....MAKAN UBAT YEA.... Reviewed by Mat Gebu on June 27, 2011 Rating: 5
ROTI LAPIS DAGING BERKEJU...PENGSANN!!! ROTI LAPIS DAGING BERKEJU...PENGSANN!!! Reviewed by Mat Gebu on June 27, 2011 Rating: 5
MASAKAN BIASA JEE.....CONTEST DARI "PUTERA REMAJA". MASAKAN BIASA JEE.....CONTEST DARI "PUTERA REMAJA". Reviewed by Mat Gebu on June 25, 2011 Rating: 5

UDANG SAMBAL BELACAN

June 25, 2011
Salam tengah hari semua, apa khabar..Mat kurang sihat sikit, sejak malam tadi sakit gigi...grr, geramm okeh. Nasib baik ada ubat, jadi masa...
UDANG SAMBAL BELACAN UDANG SAMBAL BELACAN Reviewed by Mat Gebu on June 25, 2011 Rating: 5
AKU DI SINI KERANA MU - TIFFINBIRU... AKU DI SINI KERANA MU  -  TIFFINBIRU... Reviewed by Mat Gebu on June 24, 2011 Rating: 5

HOT CHOCOLATE....SATU!!!

June 24, 2011
Jommm minum petang...saja lah kan buat hot chocolate...Si mat tu biasa ke minum benda2 macam ni? Biasa melantak kopi, teh jee. Eh..eh, inga...
HOT CHOCOLATE....SATU!!! HOT CHOCOLATE....SATU!!! Reviewed by Mat Gebu on June 24, 2011 Rating: 5

SOSEJ....ala....TERIYAKI

June 24, 2011
Ni kali mat letak satu entri resipi khusus untuk anak2, tapi kalau orang dewasa nak pun tak de masalah, boleh je, mat pun ambik gak 1 tadi ...
SOSEJ....ala....TERIYAKI SOSEJ....ala....TERIYAKI Reviewed by Mat Gebu on June 24, 2011 Rating: 5

ROTI KIRAI @ ROTIJALA...

June 24, 2011
Jemput sarapan semua.. Sebab ada gulai babat jadi pagi tadi mat pun bancuh adunan roti jala @ roti kirai. Mat pun mengirai lah kejap tadi ...
ROTI KIRAI @ ROTIJALA... ROTI KIRAI @ ROTIJALA... Reviewed by Mat Gebu on June 24, 2011 Rating: 5
KENAPA DTS TAK JOIN MANA2 "GIVEAWAY"... KENAPA DTS TAK JOIN MANA2 "GIVEAWAY"... Reviewed by Mat Gebu on June 24, 2011 Rating: 5

KUEH KASWI GANDUM..

June 23, 2011
Assalammualaikum....entri terakhir untuk malam ni mat share resipi kueh kaswi atau kueh kosui. Kueh tradisi orang2 melayu dan peranakan ini...
KUEH KASWI GANDUM.. KUEH KASWI GANDUM.. Reviewed by Mat Gebu on June 23, 2011 Rating: 5
GULAI BABAT & REBUNG JERUK...PENGSANN!! GULAI BABAT & REBUNG JERUK...PENGSANN!! Reviewed by Mat Gebu on June 23, 2011 Rating: 5
URAP PUCUK UBI.......AKU TERLEBIH TENAGA?.. URAP PUCUK UBI.......AKU TERLEBIH TENAGA?.. Reviewed by Mat Gebu on June 23, 2011 Rating: 5

NASI GORENG SARDINE.

June 23, 2011
Salam pagi Khamis, Sedenak ni pagi2 dah hujan renyai, tapi buat masa sekarag, matahari dah muncul, boleh lah jemur kain baju. Pagi ni mat g...
NASI GORENG SARDINE. NASI GORENG SARDINE. Reviewed by Mat Gebu on June 23, 2011 Rating: 5
LEMPENG UBI -KELAPA...WARISAN ORANG MELAYU LEMPENG UBI -KELAPA...WARISAN ORANG MELAYU Reviewed by Mat Gebu on June 22, 2011 Rating: 5

APAM KAMPUNG....

June 22, 2011
Assalammualaikum, buat apa tuu...Aduhhh ngantuknya mata, ingat ni malam nak tidur awal lah, tu pun kalau boleh tidur lah kan. Ok entri ka...
APAM KAMPUNG.... APAM KAMPUNG.... Reviewed by Mat Gebu on June 22, 2011 Rating: 5

IKAN BAWAL TUMIS TEMPOYAK.

June 22, 2011
Petang semua, ok nak letak satu enteri yang betul2 kasi bukak selera sama penggemar tempoyak sedunia. Ini satu masakan paling senang dan se...
IKAN BAWAL TUMIS TEMPOYAK. IKAN BAWAL TUMIS TEMPOYAK. Reviewed by Mat Gebu on June 22, 2011 Rating: 5

GULAI PISANG MUDA BEREMPAH

June 22, 2011
Assalammualaikum. Dah makan?..Mat hari ni seperti biasa, memasak menu pilihan. Gulai pisang muda. Dah lama juga tak masak pisang muda, sema...
GULAI PISANG MUDA BEREMPAH GULAI PISANG MUDA BEREMPAH Reviewed by Mat Gebu on June 22, 2011 Rating: 5

RICH MOCHA CAKE.

June 21, 2011
Salam malam, sebelum lena dibuai mimpi2 indah, mari kita cuci mata dulu dengan entri terakhir malam ni. Mat buat kek tadi, saja lah, bukan ...
RICH MOCHA CAKE. RICH MOCHA CAKE. Reviewed by Mat Gebu on June 21, 2011 Rating: 5
YANG NI PUN SEDAP, ANAK-ANAK SUKA. YANG NI PUN SEDAP,  ANAK-ANAK SUKA. Reviewed by Mat Gebu on June 21, 2011 Rating: 5

DAGING GORENG BUMBU SATE.

June 21, 2011
Selamat petang dan assalammualaikum semua, dah selamat makan tengah hari?..Hari ni mat masak untuk abah dan abang mat makan tengah hari, bo...
DAGING GORENG BUMBU SATE. DAGING GORENG BUMBU SATE. Reviewed by Mat Gebu on June 21, 2011 Rating: 5

NASI LEMAK HALBA.....

June 21, 2011
Cakkk!!...Selamat pagi Selasa, assalammualaikum. Dah sarapan ke semua, mat sambil2 bersarapan ni, minum kopi dengan biskut krim kraker, tap...
NASI LEMAK HALBA..... NASI LEMAK HALBA..... Reviewed by Mat Gebu on June 21, 2011 Rating: 5
BLOG MASAKAN + BLOG PERSONAL = BOLEH NGAM KE? BLOG MASAKAN  +  BLOG PERSONAL = BOLEH NGAM KE? Reviewed by Mat Gebu on June 20, 2011 Rating: 5
KUEH TALAM UBI.....PASTI TAK JEMU. KUEH TALAM UBI.....PASTI TAK JEMU. Reviewed by Mat Gebu on June 20, 2011 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.