SELAMAT PENGANTIN BARU....

5/30/2009 03:12:00 PM
Selamat pengantin baru untuk semua bakal2 pengantin...Maklumlah kalau dah mula cuti sekolah, maka dengan rasminya banyak lah peneroka2 aka...
SELAMAT PENGANTIN BARU.... SELAMAT PENGANTIN BARU.... Reviewed by Mat Gebu on 5/30/2009 03:12:00 PM Rating: 5

NASI MINYAK LAGI!!!

5/30/2009 02:58:00 PM
Hari ni cuaca mendung, pagi2 dah hujan....Tiba2 rasa nak masak nasi minyak, tapi yang mat masak ni nasi minyak paling simple dalam duniaaa...
NASI MINYAK LAGI!!! NASI MINYAK LAGI!!! Reviewed by Mat Gebu on 5/30/2009 02:58:00 PM Rating: 5

AYAM MASAK MERAH

5/30/2009 02:45:00 PM
Ayam masak merah sungguh sinonim dengan nasi minyak..dan nasi minyak pulak sinonim dengan orang kawin....Betul tak semua...ada macam2 cara...
AYAM MASAK MERAH AYAM MASAK MERAH Reviewed by Mat Gebu on 5/30/2009 02:45:00 PM Rating: 5

DALCA....

5/30/2009 02:39:00 PM
Untuk resipi dalca mat tak letak lah..sebab malas nak menaipnyaa....Tapi secara amnya, bahan2nya semua serupa dan boleh ditambah mengikut ...
DALCA.... DALCA.... Reviewed by Mat Gebu on 5/30/2009 02:39:00 PM Rating: 5

ACAR MENTAH..

5/30/2009 02:32:00 PM
Dah banyak kali buat dan letak kat sini, tapi mat letak juga....kot2 lah ada yang malas nek menyelak2 n3 yang terdahulu....tapi yang ni ra...
ACAR MENTAH.. ACAR MENTAH.. Reviewed by Mat Gebu on 5/30/2009 02:32:00 PM Rating: 5

SINGGANG BEREMPAH

5/28/2009 11:52:00 AM
Harum dengan bau rempah ratus, pedas berangin dengan gabungan cili padi dan lada hitam, masam2 manis dari asam gelugor dan tomato dan berp...
SINGGANG BEREMPAH SINGGANG BEREMPAH Reviewed by Mat Gebu on 5/28/2009 11:52:00 AM Rating: 5

ASAM TUMIS SULUR KELADI

5/25/2009 06:26:00 PM
Ini lauk yang mat makan tengah hari tadi...Sedapnyaa kooo!!!!...Tapi awas yea, sulur keladi ni ada kala "gatal", jadi mat tak ja...
ASAM TUMIS SULUR KELADI ASAM TUMIS SULUR KELADI Reviewed by Mat Gebu on 5/25/2009 06:26:00 PM Rating: 5

CARROT POUND CAKE

5/25/2009 11:37:00 AM
Lama juga rasanya tak buat kek...Sebenarnya mat ada juga buat kek, tapi masa buat dah petang, jadi nak tangkap gambar pun nanti tak cun, o...
CARROT POUND CAKE CARROT POUND CAKE Reviewed by Mat Gebu on 5/25/2009 11:37:00 AM Rating: 5

ASAM PEDAS SEMBILANG

5/24/2009 02:56:00 PM
Sedapnyaaa asam pedas...Alahh, mesti ada yg tengok n3 ni, komen..."Sikit2 masak asam pedas, tak de resipi lain agaknya"..atau......
ASAM PEDAS SEMBILANG ASAM PEDAS SEMBILANG Reviewed by Mat Gebu on 5/24/2009 02:56:00 PM Rating: 5

FIRST BLOOMING!!!!

5/22/2009 11:32:00 AM
Ini lah yang mat nantikan setelah lebih 3 bulan menanam pokok "Lotus" dalam pasu. Beberapa hari lepas masa bagi ikan kecil yang ...
FIRST BLOOMING!!!! FIRST BLOOMING!!!! Reviewed by Mat Gebu on 5/22/2009 11:32:00 AM Rating: 5

LEMAK CILI PADI IKAN SALAI

5/20/2009 01:31:00 PM
N3 masak lemak cili padi ni ni rasanya dah banyak kali masuk blog..Tapi dah blog kita sendiri kan..jadi berapa kali pun koo nak letak..sap...
LEMAK CILI PADI IKAN SALAI LEMAK CILI PADI IKAN SALAI Reviewed by Mat Gebu on 5/20/2009 01:31:00 PM Rating: 5

SAMBAL TERUNG BAKAR

5/20/2009 01:18:00 PM
Sedap nihhh...makan dengan nasi hangat, ulam2 dan ikan goreng atau kan masin....Resipi mat dapat dari blog "kak cik" yang dok dia...
SAMBAL TERUNG BAKAR SAMBAL TERUNG BAKAR Reviewed by Mat Gebu on 5/20/2009 01:18:00 PM Rating: 5

SINGGANG IKAN BAWAL

5/19/2009 05:34:00 PM
Hari ni jom makan, makanan yang mudah dimasak, sedap dan sihat....Yelah mat faham masak "singgang" sapa yang tatau, budak sekola...
SINGGANG IKAN BAWAL SINGGANG IKAN BAWAL Reviewed by Mat Gebu on 5/19/2009 05:34:00 PM Rating: 5

SOTONG GORENG KUNYIT

5/19/2009 05:25:00 PM
Masakkan ni rasa mat pernah buat dulu...Tapi tak kira, mat letak juga. Masakkan ni sedikit mencabar pada diri mat, walaupun mudah dan ring...
SOTONG GORENG KUNYIT SOTONG GORENG KUNYIT Reviewed by Mat Gebu on 5/19/2009 05:25:00 PM Rating: 5

DAUN KELEDEK GORENG BELACAN

5/19/2009 05:10:00 PM
Pernah tak makan daun keledek?...Mungkin ada yang pernah dan mungkin ada yang belum pernah. Tapi bukan semua jenis pokok keledek kita bole...
DAUN KELEDEK GORENG BELACAN DAUN KELEDEK GORENG BELACAN Reviewed by Mat Gebu on 5/19/2009 05:10:00 PM Rating: 5

GULAI UDANG LAGI!!!

5/17/2009 11:03:00 AM
Sekarang ni di negeri Johor macam musim udang galah (tapi bukan mancing kat kolam berbayar yeaa!!)...Semalam abah dan abg mat yang sulung ...
GULAI UDANG LAGI!!! GULAI UDANG LAGI!!! Reviewed by Mat Gebu on 5/17/2009 11:03:00 AM Rating: 5

MARIAH KARI

5/15/2009 02:18:00 PM
Mesti ada yang hairan, sambil geleng2 pala..lepas tu angguk2 pulak...Pelik kan, nama kari ni ala2 nama penyanyi barat yang seksi tuu, &quo...
MARIAH KARI MARIAH KARI Reviewed by Mat Gebu on 5/15/2009 02:18:00 PM Rating: 5

LEMAK LABU BERKACANG

5/15/2009 02:06:00 PM
As'laikum untuk semua....hari ni mat masak lemak labu dengan kacang panjang. Tau tak labu tu kita petik kat belakang rumah (bonda mat ...
LEMAK LABU BERKACANG LEMAK LABU BERKACANG Reviewed by Mat Gebu on 5/15/2009 02:06:00 PM Rating: 5

BUN PANDAN BERKAYA

5/13/2009 03:58:00 PM
As'laikum dan selamat petang semua, dah minum petang ke?...Hari ni mat minum petang sambil makan roti....Roti bukan sebarang roti u, t...
BUN PANDAN BERKAYA BUN  PANDAN BERKAYA Reviewed by Mat Gebu on 5/13/2009 03:58:00 PM Rating: 5

BENDI GORENG TELUR

5/12/2009 02:31:00 PM
Hari ni mat masukkan resipi yang mudah saja yeaa (tah2 u all semua dah biasa masa style gini!!)...Saja nak menghabiskan stok kacang bendi,...
BENDI GORENG TELUR BENDI GORENG TELUR Reviewed by Mat Gebu on 5/12/2009 02:31:00 PM Rating: 5

MEMO HARI IBU DARI WAWA

5/12/2009 02:19:00 PM
Sebelum tu mat nak mohon maaf pada "wawa" sebab terlewat mengangkut award yang dia beri khas sempena hari ibu (of couse lah to my ...
MEMO HARI IBU DARI WAWA MEMO HARI IBU DARI WAWA Reviewed by Mat Gebu on 5/12/2009 02:19:00 PM Rating: 5

SELAMAT HARI IBU SEDUNIA!!!

5/09/2009 09:51:00 PM
Terima kasih untuk Linn atas tanda ingatan untuk ibu2 sedunia ini....Mat juga dengan ini mengucapkan selamat hari ibu pada bonda tercinta Pu...
SELAMAT HARI IBU SEDUNIA!!! SELAMAT HARI IBU SEDUNIA!!! Reviewed by Mat Gebu on 5/09/2009 09:51:00 PM Rating: 5

ASAM TUMIS BATANG KELADI

5/06/2009 12:47:00 PM
Hari ni makan asam tumis batang keladi dengan ikan sepat masin, adoii sedap u..siap hirup2 lagi kuah dia. Tapikan batang keladi ni nasib2 ...
ASAM TUMIS BATANG KELADI ASAM TUMIS BATANG KELADI Reviewed by Mat Gebu on 5/06/2009 12:47:00 PM Rating: 5
CUCI MATA DENGAN CIK "ROSE".... CUCI MATA DENGAN CIK "ROSE".... Reviewed by Mat Gebu on 5/05/2009 10:36:00 AM Rating: 5
AWARD LAGI!!!...DARI "VG".... AWARD LAGI!!!...DARI "VG".... Reviewed by Mat Gebu on 5/04/2009 11:17:00 PM Rating: 5

PANDAN CHEESE CAKE

5/03/2009 05:14:00 PM
Hari ni macam terajin nak mencuba "Pandan Cheese Cake" ..kutip kat blog Hana dari Jepun tuu (boleh tengok kat sini )..dia tu ...
PANDAN CHEESE CAKE PANDAN CHEESE CAKE Reviewed by Mat Gebu on 5/03/2009 05:14:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.