SELAMAT PENGANTIN BARU....

May 30, 2009
Selamat pengantin baru untuk semua bakal2 pengantin...Maklumlah kalau dah mula cuti sekolah, maka dengan rasminya banyak lah peneroka2 aka...
SELAMAT PENGANTIN BARU.... SELAMAT PENGANTIN BARU.... Reviewed by Mat Gebu on May 30, 2009 Rating: 5

NASI MINYAK LAGI!!!

May 30, 2009
Hari ni cuaca mendung, pagi2 dah hujan....Tiba2 rasa nak masak nasi minyak, tapi yang mat masak ni nasi minyak paling simple dalam duniaaa...
NASI MINYAK LAGI!!! NASI MINYAK LAGI!!! Reviewed by Mat Gebu on May 30, 2009 Rating: 5

AYAM MASAK MERAH

May 30, 2009
Ayam masak merah sungguh sinonim dengan nasi minyak..dan nasi minyak pulak sinonim dengan orang kawin....Betul tak semua...ada macam2 cara...
AYAM MASAK MERAH AYAM MASAK MERAH Reviewed by Mat Gebu on May 30, 2009 Rating: 5

DALCA....

May 30, 2009
Untuk resipi dalca mat tak letak lah..sebab malas nak menaipnyaa....Tapi secara amnya, bahan2nya semua serupa dan boleh ditambah mengikut ...
DALCA.... DALCA.... Reviewed by Mat Gebu on May 30, 2009 Rating: 5

ACAR MENTAH..

May 30, 2009
Dah banyak kali buat dan letak kat sini, tapi mat letak juga....kot2 lah ada yang malas nek menyelak2 n3 yang terdahulu....tapi yang ni ra...
ACAR MENTAH.. ACAR MENTAH.. Reviewed by Mat Gebu on May 30, 2009 Rating: 5

SINGGANG BEREMPAH

May 28, 2009
Harum dengan bau rempah ratus, pedas berangin dengan gabungan cili padi dan lada hitam, masam2 manis dari asam gelugor dan tomato dan berp...
SINGGANG BEREMPAH SINGGANG BEREMPAH Reviewed by Mat Gebu on May 28, 2009 Rating: 5

ASAM TUMIS SULUR KELADI

May 25, 2009
Ini lauk yang mat makan tengah hari tadi...Sedapnyaa kooo!!!!...Tapi awas yea, sulur keladi ni ada kala "gatal", jadi mat tak ja...
ASAM TUMIS SULUR KELADI ASAM TUMIS SULUR KELADI Reviewed by Mat Gebu on May 25, 2009 Rating: 5

CARROT POUND CAKE

May 25, 2009
Lama juga rasanya tak buat kek...Sebenarnya mat ada juga buat kek, tapi masa buat dah petang, jadi nak tangkap gambar pun nanti tak cun, o...
CARROT POUND CAKE CARROT POUND CAKE Reviewed by Mat Gebu on May 25, 2009 Rating: 5

ASAM PEDAS SEMBILANG

May 24, 2009
Sedapnyaaa asam pedas...Alahh, mesti ada yg tengok n3 ni, komen..."Sikit2 masak asam pedas, tak de resipi lain agaknya"..atau......
ASAM PEDAS SEMBILANG ASAM PEDAS SEMBILANG Reviewed by Mat Gebu on May 24, 2009 Rating: 5

FIRST BLOOMING!!!!

May 22, 2009
Ini lah yang mat nantikan setelah lebih 3 bulan menanam pokok "Lotus" dalam pasu. Beberapa hari lepas masa bagi ikan kecil yang ...
FIRST BLOOMING!!!! FIRST BLOOMING!!!! Reviewed by Mat Gebu on May 22, 2009 Rating: 5

LEMAK CILI PADI IKAN SALAI

May 20, 2009
N3 masak lemak cili padi ni ni rasanya dah banyak kali masuk blog..Tapi dah blog kita sendiri kan..jadi berapa kali pun koo nak letak..sap...
LEMAK CILI PADI IKAN SALAI LEMAK CILI PADI IKAN SALAI Reviewed by Mat Gebu on May 20, 2009 Rating: 5

SAMBAL TERUNG BAKAR

May 20, 2009
Sedap nihhh...makan dengan nasi hangat, ulam2 dan ikan goreng atau kan masin....Resipi mat dapat dari blog "kak cik" yang dok dia...
SAMBAL TERUNG BAKAR SAMBAL TERUNG BAKAR Reviewed by Mat Gebu on May 20, 2009 Rating: 5

SINGGANG IKAN BAWAL

May 19, 2009
Hari ni jom makan, makanan yang mudah dimasak, sedap dan sihat....Yelah mat faham masak "singgang" sapa yang tatau, budak sekola...
SINGGANG IKAN BAWAL SINGGANG IKAN BAWAL Reviewed by Mat Gebu on May 19, 2009 Rating: 5

SOTONG GORENG KUNYIT

May 19, 2009
Masakkan ni rasa mat pernah buat dulu...Tapi tak kira, mat letak juga. Masakkan ni sedikit mencabar pada diri mat, walaupun mudah dan ring...
SOTONG GORENG KUNYIT SOTONG GORENG KUNYIT Reviewed by Mat Gebu on May 19, 2009 Rating: 5

DAUN KELEDEK GORENG BELACAN

May 19, 2009
Pernah tak makan daun keledek?...Mungkin ada yang pernah dan mungkin ada yang belum pernah. Tapi bukan semua jenis pokok keledek kita bole...
DAUN KELEDEK GORENG BELACAN DAUN KELEDEK GORENG BELACAN Reviewed by Mat Gebu on May 19, 2009 Rating: 5

GULAI UDANG LAGI!!!

May 17, 2009
Sekarang ni di negeri Johor macam musim udang galah (tapi bukan mancing kat kolam berbayar yeaa!!)...Semalam abah dan abg mat yang sulung ...
GULAI UDANG LAGI!!! GULAI UDANG LAGI!!! Reviewed by Mat Gebu on May 17, 2009 Rating: 5

MARIAH KARI

May 15, 2009
Mesti ada yang hairan, sambil geleng2 pala..lepas tu angguk2 pulak...Pelik kan, nama kari ni ala2 nama penyanyi barat yang seksi tuu, &quo...
MARIAH KARI MARIAH KARI Reviewed by Mat Gebu on May 15, 2009 Rating: 5

LEMAK LABU BERKACANG

May 15, 2009
As'laikum untuk semua....hari ni mat masak lemak labu dengan kacang panjang. Tau tak labu tu kita petik kat belakang rumah (bonda mat ...
LEMAK LABU BERKACANG LEMAK LABU BERKACANG Reviewed by Mat Gebu on May 15, 2009 Rating: 5

BUN PANDAN BERKAYA

May 13, 2009
As'laikum dan selamat petang semua, dah minum petang ke?...Hari ni mat minum petang sambil makan roti....Roti bukan sebarang roti u, t...
BUN PANDAN BERKAYA BUN  PANDAN BERKAYA Reviewed by Mat Gebu on May 13, 2009 Rating: 5

BENDI GORENG TELUR

May 12, 2009
Hari ni mat masukkan resipi yang mudah saja yeaa (tah2 u all semua dah biasa masa style gini!!)...Saja nak menghabiskan stok kacang bendi,...
BENDI GORENG TELUR BENDI GORENG TELUR Reviewed by Mat Gebu on May 12, 2009 Rating: 5

MEMO HARI IBU DARI WAWA

May 12, 2009
Sebelum tu mat nak mohon maaf pada "wawa" sebab terlewat mengangkut award yang dia beri khas sempena hari ibu (of couse lah to my ...
MEMO HARI IBU DARI WAWA MEMO HARI IBU DARI WAWA Reviewed by Mat Gebu on May 12, 2009 Rating: 5

SELAMAT HARI IBU SEDUNIA!!!

May 09, 2009
Terima kasih untuk Linn atas tanda ingatan untuk ibu2 sedunia ini....Mat juga dengan ini mengucapkan selamat hari ibu pada bonda tercinta Pu...
SELAMAT HARI IBU SEDUNIA!!! SELAMAT HARI IBU SEDUNIA!!! Reviewed by Mat Gebu on May 09, 2009 Rating: 5

ASAM TUMIS BATANG KELADI

May 06, 2009
Hari ni makan asam tumis batang keladi dengan ikan sepat masin, adoii sedap u..siap hirup2 lagi kuah dia. Tapikan batang keladi ni nasib2 ...
ASAM TUMIS BATANG KELADI ASAM TUMIS BATANG KELADI Reviewed by Mat Gebu on May 06, 2009 Rating: 5
CUCI MATA DENGAN CIK "ROSE".... CUCI MATA DENGAN CIK "ROSE".... Reviewed by Mat Gebu on May 05, 2009 Rating: 5
AWARD LAGI!!!...DARI "VG".... AWARD LAGI!!!...DARI "VG".... Reviewed by Mat Gebu on May 04, 2009 Rating: 5

PANDAN CHEESE CAKE

May 03, 2009
Hari ni macam terajin nak mencuba "Pandan Cheese Cake" ..kutip kat blog Hana dari Jepun tuu (boleh tengok kat sini )..dia tu ...
PANDAN CHEESE CAKE PANDAN CHEESE CAKE Reviewed by Mat Gebu on May 03, 2009 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.