KUIH PAU

January 31, 2008
Hari ni merupakan hari "malas" bagi ah mat Gebu....malas nak tulis, malas nak komen, malas nak merayau2 dan malas nak marah2.....T...
KUIH PAU KUIH PAU Reviewed by Mat Gebu on January 31, 2008 Rating: 5

BASIL PRAWN

January 30, 2008
Udang goreng daun selasih, lebih kepada nuansa negara gajah putih, Thailand. Enak dimakan bersama2 nasi hangat dan ulam - ulaman segar...Mud...
BASIL PRAWN BASIL PRAWN Reviewed by Mat Gebu on January 30, 2008 Rating: 5

KEK UBI KAYU

January 29, 2008
Kek Ubi Kayu..resipi dari "AlongRoz" dari MyResipi, kebetulan mat ada bekukan ubi parut lebihan buat kuih bingka ubi dulu. Rasa d...
KEK UBI KAYU KEK UBI KAYU Reviewed by Mat Gebu on January 29, 2008 Rating: 5

KUIH BAKAR JAGUNG

January 28, 2008
Hari ni untuk minum petang, buat kuih bakar jagung. Resipi dia mat kutip dari blog "Rozzan"...teruja tengok hasil rozzan buat dala...
KUIH BAKAR JAGUNG KUIH BAKAR JAGUNG Reviewed by Mat Gebu on January 28, 2008 Rating: 5

PRETZEL

January 27, 2008
Resipi asal dari Alma @ MyResipi , tapi mat beriya2 nak cuba bila tengok shamen buat...macam geramm pulak. Tapi teknik membentuk tu pada mu...
PRETZEL PRETZEL Reviewed by Mat Gebu on January 27, 2008 Rating: 5

BANANA & CHOC-CIP MUFFIN

January 27, 2008
Malam tadi sebelum masuk beradu, sempat jalan2 ke blog "Ujen" , nampak banana & choc-cip muffin kat sana, terus teringat ada p...
BANANA & CHOC-CIP MUFFIN BANANA & CHOC-CIP MUFFIN Reviewed by Mat Gebu on January 27, 2008 Rating: 5

SPONGY CAKE

January 25, 2008
Spongy Cake ni mat buat semalam, nak masukkan dalam blog punya lah seksa, server slow sangat, tapi hari ni ok pulak dah. Resipi mat dapat da...
SPONGY CAKE SPONGY CAKE Reviewed by Mat Gebu on January 25, 2008 Rating: 5

MEE BAKSO

January 25, 2008
Sepatutnya petang tadi letak n3 ni, tapi 2 - 3 hari kebelakangan server internet slow sangat...ishh gerammmm, macam siput!!!....Petang tadi ...
MEE BAKSO MEE BAKSO Reviewed by Mat Gebu on January 25, 2008 Rating: 5

SAMBAL TELUR DAN REBUNG

January 24, 2008
Jom kita masak sambal tumis telur dengan rebung.....Mat guna telur ayam kampung, tapi telur ayam bandar pun boleh digunakan, jangan bimbang ...
SAMBAL TELUR DAN REBUNG SAMBAL TELUR DAN REBUNG Reviewed by Mat Gebu on January 24, 2008 Rating: 5
ASAM PEDAS LADA HITAM KAK LIZA..... ASAM PEDAS LADA HITAM KAK LIZA..... Reviewed by Mat Gebu on January 23, 2008 Rating: 5

TELUR BERSALUT DAGING

January 23, 2008
Jom cuba buat telur bersalut daging pulak....mat guna telur puyuh. Kalau guna telur ayam boleh juga, tapi pilih ukuran paling kecil....Boleh...
TELUR BERSALUT DAGING TELUR BERSALUT DAGING Reviewed by Mat Gebu on January 23, 2008 Rating: 5

BUN COKLAT KAK LIZA

January 22, 2008
Ini dia bun coklat resipi "Kak Liza" ....lembut, gebu dan montok u..ahakss, boleh buat minum petang, kalau suka boleh hias (atau p...
BUN COKLAT KAK LIZA BUN COKLAT KAK LIZA Reviewed by Mat Gebu on January 22, 2008 Rating: 5

KEK MARBLE SUSU

January 21, 2008
Teringin nak mencuba kek marble susu Norzailina Nordin ni....walaupun tatau sapa nak makan (tapi tadi dah makan sepotong..hehehe). Dengar d...
KEK MARBLE SUSU KEK MARBLE SUSU Reviewed by Mat Gebu on January 21, 2008 Rating: 5

NASI LEMAK 2...

January 21, 2008
Jom makan nasi lemak....walau pun seramm, makan lah sikit...buat syarat..hehehe....khas untuk bonda mat berbuka puasa tadi... Bahan Nasi Lem...
NASI LEMAK 2... NASI LEMAK 2... Reviewed by Mat Gebu on January 21, 2008 Rating: 5

NYONYA NASI ULAM

January 21, 2008
Nyonya Nasi Ulam ni khas untuk tekak Ah Mat Gebu...memang sedap, sihat dan beraroma. Ini boleh makan bertambah, tak yah dah ada lauk2 lain, ...
NYONYA NASI ULAM NYONYA NASI ULAM Reviewed by Mat Gebu on January 21, 2008 Rating: 5
GULAI PUCUK UBI & BILIS TAMBAN GULAI PUCUK UBI & BILIS TAMBAN Reviewed by Mat Gebu on January 21, 2008 Rating: 5

KARI UDANG DENGAN REBUNG

January 20, 2008
Minggu "udang"..itu lah sepatutnya tema masakan minggu ini. Sebenarnya udang galah hasil tangkapan ayah Mat tu masih ada lagi dan ...
KARI UDANG DENGAN REBUNG KARI UDANG DENGAN REBUNG Reviewed by Mat Gebu on January 20, 2008 Rating: 5

OAT PRAWNS

January 19, 2008
Sedap, lemak, rangup dan lembut.....mat saja buat sebab bosan laa hari ni, cucaca mendung, hujan dan kebetulan anak2 buah tinggal sini, jadi...
OAT PRAWNS OAT PRAWNS Reviewed by Mat Gebu on January 19, 2008 Rating: 5

ROTI KENTANG

January 18, 2008
Dah petang ni..Jom makan roti kentang dengan air kopi halia....teh beng pun ada jugak, nak susu, boleh tambah!!....Jemput makan. Hari tu Kak...
ROTI KENTANG ROTI KENTANG Reviewed by Mat Gebu on January 18, 2008 Rating: 5

DAGING KICAP "PANAS"....

January 18, 2008
Daging Kicap "Panas"...sebab apa panas....sebab masakan ni memang "~PANAS~" ....... :-0 .. Bahan-Bahannya :-) 1 kg dagin...
DAGING KICAP "PANAS".... DAGING KICAP "PANAS".... Reviewed by Mat Gebu on January 18, 2008 Rating: 5

LEMAK CILI PADI IKAN & REBUNG

January 17, 2008
Tak bley tahan kalau tengok masak lemak cili padi dengan rebung.....macam terlupa bab kolestrol....arghhhh!!!..tak pe makan sikit......Khas ...
LEMAK CILI PADI IKAN & REBUNG LEMAK CILI PADI IKAN & REBUNG Reviewed by Mat Gebu on January 17, 2008 Rating: 5

TELUR PINDANG...

January 17, 2008
Biasa lihat atau dengar "Telur Pindang" ?..Bukan telur yang di masak pindang, tapi sejenis telur rebus dengan rempah ratus terpili...
TELUR PINDANG... TELUR PINDANG... Reviewed by Mat Gebu on January 17, 2008 Rating: 5

UDANG MASAK SOS LAGI!!!!

January 17, 2008
Semalam ayah mat bawa balik hasil memancing yang agak lumayan, 2 kg udang galah!!!. Tapi yang mat masak ni udang yang kecil. "Jongkong&...
UDANG MASAK SOS LAGI!!!! UDANG MASAK SOS LAGI!!!! Reviewed by Mat Gebu on January 17, 2008 Rating: 5

QUICHE TUNA BERKEJU

January 16, 2008
Jom kita minum petang...jemput makan "Quiche Tuna Berkeju" semuaa.....nak makan dengan sos pun boleh...nak makan dengan mayonnaise...
QUICHE TUNA BERKEJU QUICHE TUNA BERKEJU Reviewed by Mat Gebu on January 16, 2008 Rating: 5

VIENNESE APPLE TORTE

January 14, 2008
Viennese Apple Torte...resipi unik dari Austria, memang unik dan sedap!!!! Bahan Kek :-) (Mat buat 1/2 dari resipi dibawah dan guna tin beru...
VIENNESE APPLE TORTE VIENNESE APPLE TORTE Reviewed by Mat Gebu on January 14, 2008 Rating: 5
ADA LAGI SATU AT'TAG'..DARI KAK HANI..... ADA LAGI SATU AT'TAG'..DARI KAK HANI..... Reviewed by Mat Gebu on January 12, 2008 Rating: 5
KENA AT'TAG' DENGAN KAK COMBI...... KENA  AT'TAG' DENGAN KAK COMBI...... Reviewed by Mat Gebu on January 12, 2008 Rating: 5

SHORTBREAD

January 11, 2008
Selamat petang semua...hari ni tak de lah masak yang gempar macam bom nak meletup, cuma sempat buat shortbread saja... Resipi asal dari buku...
SHORTBREAD SHORTBREAD Reviewed by Mat Gebu on January 11, 2008 Rating: 5

STRAWBERRY CAKE

January 10, 2008
Sempena hari lahir Ah mat Gebu dan juga kaum kerabat keluarga serta teman siber, mat pun terpanggil untuk mencuba buat kek yang berhias deng...
STRAWBERRY CAKE STRAWBERRY CAKE Reviewed by Mat Gebu on January 10, 2008 Rating: 5

MEE HAILAM

January 10, 2008
Mee hailan yang mudah dan ringkas untuk berbuka puasa sempena Maal Hijrah 1429.....Salam Maal Hijrah untuk semua..... Bahan-Bahannya:-) 1 ke...
MEE HAILAM MEE HAILAM Reviewed by Mat Gebu on January 10, 2008 Rating: 5

FISH HEAD CURRY

January 10, 2008
Fish head curry atau kari kepala ikan....sedap leerr, kalau ada roti paun atau roti canai/prata pun sedap dimakan bersama kari ni....Kanak2 ...
FISH HEAD CURRY FISH HEAD CURRY Reviewed by Mat Gebu on January 10, 2008 Rating: 5

CHEDDAR CHEESE MUFFIN

January 10, 2008
Muffin yang mudah, ringkas dan sesuai untuk yang baru berjinak dengan dapur......idea asal dari buku "Cakes And Bakes". ..... Baha...
CHEDDAR CHEESE MUFFIN CHEDDAR CHEESE MUFFIN Reviewed by Mat Gebu on January 10, 2008 Rating: 5

ROJAK ASMA JB

January 10, 2008
Kalau kat Negeri Johor ni, rojak asma memang lah popular, kira rojak negeri Johor leer gamaknya........ Resipi ni mat dah dapat lama dan dar...
ROJAK ASMA JB ROJAK ASMA JB Reviewed by Mat Gebu on January 10, 2008 Rating: 5

SAMBAL BERUPAH

January 10, 2008
Memang sedap kalau dimakan dengan ulam-ulaman, terima kasih pada "Kak Lina @ Ho Ah Lin", kerana sudi berkongsi resipi nie.... Bah...
SAMBAL BERUPAH SAMBAL BERUPAH Reviewed by Mat Gebu on January 10, 2008 Rating: 5

KUEH KASWI

January 10, 2008
Kueh Kaswi yang sedap, tak terlalu manis, dan ada rasa asli yang tersendiri. Resipi dari Blog Rozzan. .kalau sudi bolehlah mencuba dan kelap...
KUEH KASWI KUEH KASWI Reviewed by Mat Gebu on January 10, 2008 Rating: 5

ORANGE BUTTER CAKE

January 10, 2008
Orange Buttercake, boleh dibuat dalam loaf pan atau dalam apa2 bekas kegemaran. Resipi dari "Alex Goh" dan menggunakan lemon. Oleh...
ORANGE BUTTER CAKE ORANGE BUTTER CAKE Reviewed by Mat Gebu on January 10, 2008 Rating: 5
BLUEBERRY AND LEMON CHEESE TART BLUEBERRY AND LEMON CHEESE TART Reviewed by Mat Gebu on January 10, 2008 Rating: 5
CRISPY FISH WITH APRICOT SAUCE CRISPY FISH WITH APRICOT SAUCE Reviewed by Mat Gebu on January 10, 2008 Rating: 5

GULAU UDANG GALAH DAUN TURI

January 10, 2008
Udang galah lagi, tapi kali ni, masak dengan daun turi.....special for my dad...maklumlah dia dah pi mancing, sampai sakit pinggang sebab do...
GULAU UDANG GALAH DAUN TURI GULAU UDANG GALAH DAUN TURI Reviewed by Mat Gebu on January 10, 2008 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.