RINGKAS DAN MUDAH....ITULAH MAT GEBU.. RINGKAS DAN MUDAH....ITULAH MAT GEBU.. Reviewed by Mat Gebu on November 30, 2011 Rating: 5

KARI IKAN GAYA INDIA.

November 30, 2011
Salam petang semua, dah makan?...Orang kita ni memang dah biasa kan, kalau tanya "dah makan"...mereka kata belum lagi..sebab seca...
KARI IKAN GAYA INDIA. KARI  IKAN GAYA INDIA. Reviewed by Mat Gebu on November 30, 2011 Rating: 5
MIANG KELADI....MAKIN TUA MAKIN............. MIANG KELADI....MAKIN TUA MAKIN............. Reviewed by Mat Gebu on November 30, 2011 Rating: 5
CORETAN "35 TAHUN" UNTUK BEN ASHAARI... CORETAN  "35 TAHUN" UNTUK BEN ASHAARI... Reviewed by Mat Gebu on November 30, 2011 Rating: 5
STRAWBERRY SWISSROLL DI SENJA KALA. STRAWBERRY SWISSROLL  DI SENJA KALA. Reviewed by Mat Gebu on November 29, 2011 Rating: 5

LONTONG...OHH...LONTONG...

November 29, 2011
Salam Selasa 29 hb November 2011 masehi bersamaan 3 Muharram 1433 Hijrah. Syukur kita dapat bertemu lagi pagi ini, dengan denyut nadi dan m...
LONTONG...OHH...LONTONG... LONTONG...OHH...LONTONG... Reviewed by Mat Gebu on November 29, 2011 Rating: 5
BILA MAT GEBU MENGIDAM...TAK KIRA WAKTU.. BILA MAT GEBU MENGIDAM...TAK KIRA WAKTU.. Reviewed by Mat Gebu on November 28, 2011 Rating: 5
KENAPA MAT GEBU SUKA SUP AYAM... KENAPA MAT GEBU SUKA SUP AYAM... Reviewed by Mat Gebu on November 27, 2011 Rating: 5

MI GORENG MAMAK.....

November 27, 2011
Salam hujung minggu semua, sebelum mula memasak (masak yang simple saja), nak share mi goreng mamak untuk sarapan pagi tadi, erkk kenapa ta...
MI GORENG MAMAK..... MI GORENG MAMAK..... Reviewed by Mat Gebu on November 27, 2011 Rating: 5
TELUR DADAR CRABSTICK DAN SAMBAL TUMIS PETAI.. TELUR DADAR CRABSTICK DAN SAMBAL TUMIS PETAI.. Reviewed by Mat Gebu on November 26, 2011 Rating: 5
SALAM MAAL HIJRAH 1433 DARI DTS-MAT GEBU. SALAM MAAL HIJRAH 1433 DARI DTS-MAT GEBU. Reviewed by Mat Gebu on November 26, 2011 Rating: 5
GULAI AYAM DUA RASA.....TERIMA KASIH CIKGU ISZA... GULAI AYAM DUA RASA.....TERIMA KASIH CIKGU ISZA... Reviewed by Mat Gebu on November 26, 2011 Rating: 5
LEMPENG BAWANG EKSKLUSIF MAMAFAMI... LEMPENG BAWANG EKSKLUSIF MAMAFAMI... Reviewed by Mat Gebu on November 26, 2011 Rating: 5

MI SUP TULANG.....

November 25, 2011
Salam Jumaat barakah buat semua. Selamat sejahtera Dah makan ke?...Hari ni nak share menu semalam...erkk bukan lah semalam siang, tapi sema...
MI SUP TULANG..... MI SUP TULANG..... Reviewed by Mat Gebu on November 25, 2011 Rating: 5

PENGAT LABU CHA-CHA..

November 24, 2011
Salam malam semua, malam Jumaat kan..ehem ehem...lalalala...haha, alah releks, jangan koner pulak fikiran tu. Ok kalau tak cerita pun semua...
PENGAT LABU CHA-CHA.. PENGAT LABU CHA-CHA.. Reviewed by Mat Gebu on November 24, 2011 Rating: 5

ANGEL HAIR GORENG PEDAS..

November 24, 2011
Petang semua, nak mengaku secara jujur ni...nak tau tak?...Haa tak nak, ok takpe lah macam tu..erkk dah ada yang nak tau pulak. Sebenarnya ...
ANGEL HAIR GORENG PEDAS.. ANGEL HAIR GORENG PEDAS.. Reviewed by Mat Gebu on November 24, 2011 Rating: 5

IKAN SAMBAL KASTURI..

November 24, 2011
Salam tengah hari, ok kali ni nak letak resipi ringkas dan mudah dibuat. Ikan sambal kasturi ni cukup sedap jika dihidangkan bersama nasi p...
IKAN SAMBAL KASTURI.. IKAN SAMBAL KASTURI.. Reviewed by Mat Gebu on November 24, 2011 Rating: 5

TEMPE GORENG BEREMPAH....

November 24, 2011
Selamat pagi..salam Khamis semua. Dah sarapan...Pagi ni mat letak satu entri ringkas dan sebenarnya mat buat semalam. Nak letak semalam, ta...
TEMPE GORENG BEREMPAH.... TEMPE GORENG BEREMPAH.... Reviewed by Mat Gebu on November 24, 2011 Rating: 5
KUEH BINGKA SUJI.......SEDAPP!!!.. KUEH BINGKA SUJI.......SEDAPP!!!.. Reviewed by Mat Gebu on November 23, 2011 Rating: 5

MASAKAN KAMPUNG YANG UNIK...

November 23, 2011
Salam petang..hmmm, hari ni sibuk lah, mat masak atas arahan, jadi kasi siapkan apa menu yang penting dulu, kemudian baru buat untuk mat pu...
MASAKAN KAMPUNG YANG UNIK... MASAKAN KAMPUNG YANG UNIK... Reviewed by Mat Gebu on November 23, 2011 Rating: 5
FRESH FRUIT IN PUFF PASTRY BOX.. FRESH FRUIT IN PUFF PASTRY BOX.. Reviewed by Mat Gebu on November 22, 2011 Rating: 5
HP SAUCE DAN TABASCO SAUCE TIDAK HALAL.. HP SAUCE DAN TABASCO SAUCE TIDAK HALAL.. Reviewed by Mat Gebu on November 22, 2011 Rating: 5

ACAR IKAN BEREMPAH KARI..

November 22, 2011
Petang semua...mendung kan cuaca. Mana2 kawasan yang dinaiki air tu, mat harap berhati2 lah, terutaman anak2, malang ni tak berbau, kalau n...
ACAR IKAN BEREMPAH KARI.. ACAR IKAN BEREMPAH KARI.. Reviewed by Mat Gebu on November 22, 2011 Rating: 5
LEMAK CILI PADI BABAT DAN REBUNG LEMAK CILI PADI BABAT DAN REBUNG Reviewed by Mat Gebu on November 22, 2011 Rating: 5

PANDAN AND VANILLA CUPCAKE..

November 21, 2011
Salam..hmm kenapa ntah..mood nak update blog punya lah takde, macam ke laut je perginya, nak kata takde bahan, insya Allah memang ada. Peta...
PANDAN AND VANILLA CUPCAKE.. PANDAN AND VANILLA CUPCAKE.. Reviewed by Mat Gebu on November 21, 2011 Rating: 5
GULAI LABU DENGAN PUCUK BEBUAS. GULAI LABU DENGAN PUCUK BEBUAS. Reviewed by Mat Gebu on November 21, 2011 Rating: 5
NASI GORENG CINA @ 中國炒飯 NASI GORENG CINA @ 中國炒飯 Reviewed by Mat Gebu on November 21, 2011 Rating: 5

ASAM KARI IKAN SELAR..

November 20, 2011
Salam petang Ahad, dah makan, ada yang pi jemputan kawen kan...ehem ehem pada adik Sis Linn, mat ucapkan selamat pengantin baru pada adik p...
ASAM KARI IKAN SELAR.. ASAM KARI IKAN SELAR.. Reviewed by Mat Gebu on November 20, 2011 Rating: 5

TUMIS KUPANG BELACAN.

November 20, 2011
Salam....tiba2 nak makan sesuatu yang ringkas, sesuatu yang tradisional yang boleh mengimbau kenangan masa era tok nenek kita zaman kolonia...
TUMIS KUPANG BELACAN. TUMIS KUPANG BELACAN. Reviewed by Mat Gebu on November 20, 2011 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.