RINGKAS DAN MUDAH....ITULAH MAT GEBU.. RINGKAS DAN MUDAH....ITULAH MAT GEBU.. Reviewed by Mat Gebu on 11/30/2011 09:00:00 PM Rating: 5

KARI IKAN GAYA INDIA.

11/30/2011 02:00:00 PM
Salam petang semua, dah makan?...Orang kita ni memang dah biasa kan, kalau tanya "dah makan"...mereka kata belum lagi..sebab seca...
KARI IKAN GAYA INDIA. KARI  IKAN GAYA INDIA. Reviewed by Mat Gebu on 11/30/2011 02:00:00 PM Rating: 5
MIANG KELADI....MAKIN TUA MAKIN............. MIANG KELADI....MAKIN TUA MAKIN............. Reviewed by Mat Gebu on 11/30/2011 10:00:00 AM Rating: 5
CORETAN "35 TAHUN" UNTUK BEN ASHAARI... CORETAN  "35 TAHUN" UNTUK BEN ASHAARI... Reviewed by Mat Gebu on 11/30/2011 09:00:00 AM Rating: 5
STRAWBERRY SWISSROLL DI SENJA KALA. STRAWBERRY SWISSROLL  DI SENJA KALA. Reviewed by Mat Gebu on 11/29/2011 09:30:00 PM Rating: 5

LONTONG...OHH...LONTONG...

11/29/2011 03:45:00 PM
Salam Selasa 29 hb November 2011 masehi bersamaan 3 Muharram 1433 Hijrah. Syukur kita dapat bertemu lagi pagi ini, dengan denyut nadi dan m...
LONTONG...OHH...LONTONG... LONTONG...OHH...LONTONG... Reviewed by Mat Gebu on 11/29/2011 03:45:00 PM Rating: 5
BILA MAT GEBU MENGIDAM...TAK KIRA WAKTU.. BILA MAT GEBU MENGIDAM...TAK KIRA WAKTU.. Reviewed by Mat Gebu on 11/28/2011 11:00:00 AM Rating: 5
KENAPA MAT GEBU SUKA SUP AYAM... KENAPA MAT GEBU SUKA SUP AYAM... Reviewed by Mat Gebu on 11/27/2011 09:00:00 PM Rating: 5

MI GORENG MAMAK.....

11/27/2011 11:56:00 AM
Salam hujung minggu semua, sebelum mula memasak (masak yang simple saja), nak share mi goreng mamak untuk sarapan pagi tadi, erkk kenapa ta...
MI GORENG MAMAK..... MI GORENG MAMAK..... Reviewed by Mat Gebu on 11/27/2011 11:56:00 AM Rating: 5
TELUR DADAR CRABSTICK DAN SAMBAL TUMIS PETAI.. TELUR DADAR CRABSTICK DAN SAMBAL TUMIS PETAI.. Reviewed by Mat Gebu on 11/26/2011 09:30:00 PM Rating: 5
SALAM MAAL HIJRAH 1433 DARI DTS-MAT GEBU. SALAM MAAL HIJRAH 1433 DARI DTS-MAT GEBU. Reviewed by Mat Gebu on 11/26/2011 06:00:00 PM Rating: 5
GULAI AYAM DUA RASA.....TERIMA KASIH CIKGU ISZA... GULAI AYAM DUA RASA.....TERIMA KASIH CIKGU ISZA... Reviewed by Mat Gebu on 11/26/2011 03:00:00 PM Rating: 5
LEMPENG BAWANG EKSKLUSIF MAMAFAMI... LEMPENG BAWANG EKSKLUSIF MAMAFAMI... Reviewed by Mat Gebu on 11/26/2011 11:11:00 AM Rating: 5

MI SUP TULANG.....

11/25/2011 02:00:00 PM
Salam Jumaat barakah buat semua. Selamat sejahtera Dah makan ke?...Hari ni nak share menu semalam...erkk bukan lah semalam siang, tapi sema...
MI SUP TULANG..... MI SUP TULANG..... Reviewed by Mat Gebu on 11/25/2011 02:00:00 PM Rating: 5

PENGAT LABU CHA-CHA..

11/24/2011 09:00:00 PM
Salam malam semua, malam Jumaat kan..ehem ehem...lalalala...haha, alah releks, jangan koner pulak fikiran tu. Ok kalau tak cerita pun semua...
PENGAT LABU CHA-CHA.. PENGAT LABU CHA-CHA.. Reviewed by Mat Gebu on 11/24/2011 09:00:00 PM Rating: 5

ANGEL HAIR GORENG PEDAS..

11/24/2011 04:00:00 PM
Petang semua, nak mengaku secara jujur ni...nak tau tak?...Haa tak nak, ok takpe lah macam tu..erkk dah ada yang nak tau pulak. Sebenarnya ...
ANGEL HAIR GORENG PEDAS.. ANGEL HAIR GORENG PEDAS.. Reviewed by Mat Gebu on 11/24/2011 04:00:00 PM Rating: 5

IKAN SAMBAL KASTURI..

11/24/2011 12:30:00 PM
Salam tengah hari, ok kali ni nak letak resipi ringkas dan mudah dibuat. Ikan sambal kasturi ni cukup sedap jika dihidangkan bersama nasi p...
IKAN SAMBAL KASTURI.. IKAN SAMBAL KASTURI.. Reviewed by Mat Gebu on 11/24/2011 12:30:00 PM Rating: 5

TEMPE GORENG BEREMPAH....

11/24/2011 09:30:00 AM
Selamat pagi..salam Khamis semua. Dah sarapan...Pagi ni mat letak satu entri ringkas dan sebenarnya mat buat semalam. Nak letak semalam, ta...
TEMPE GORENG BEREMPAH.... TEMPE GORENG BEREMPAH.... Reviewed by Mat Gebu on 11/24/2011 09:30:00 AM Rating: 5
KUEH BINGKA SUJI.......SEDAPP!!!.. KUEH BINGKA SUJI.......SEDAPP!!!.. Reviewed by Mat Gebu on 11/23/2011 08:30:00 PM Rating: 5

MASAKAN KAMPUNG YANG UNIK...

11/23/2011 04:04:00 PM
Salam petang..hmmm, hari ni sibuk lah, mat masak atas arahan, jadi kasi siapkan apa menu yang penting dulu, kemudian baru buat untuk mat pu...
MASAKAN KAMPUNG YANG UNIK... MASAKAN KAMPUNG YANG UNIK... Reviewed by Mat Gebu on 11/23/2011 04:04:00 PM Rating: 5
FRESH FRUIT IN PUFF PASTRY BOX.. FRESH FRUIT IN PUFF PASTRY BOX.. Reviewed by Mat Gebu on 11/22/2011 09:35:00 PM Rating: 5
HP SAUCE DAN TABASCO SAUCE TIDAK HALAL.. HP SAUCE DAN TABASCO SAUCE TIDAK HALAL.. Reviewed by Mat Gebu on 11/22/2011 06:35:00 PM Rating: 5

ACAR IKAN BEREMPAH KARI..

11/22/2011 05:30:00 PM
Petang semua...mendung kan cuaca. Mana2 kawasan yang dinaiki air tu, mat harap berhati2 lah, terutaman anak2, malang ni tak berbau, kalau n...
ACAR IKAN BEREMPAH KARI.. ACAR IKAN BEREMPAH KARI.. Reviewed by Mat Gebu on 11/22/2011 05:30:00 PM Rating: 5
LEMAK CILI PADI BABAT DAN REBUNG LEMAK CILI PADI BABAT DAN REBUNG Reviewed by Mat Gebu on 11/22/2011 01:00:00 PM Rating: 5

PANDAN AND VANILLA CUPCAKE..

11/21/2011 09:45:00 PM
Salam..hmm kenapa ntah..mood nak update blog punya lah takde, macam ke laut je perginya, nak kata takde bahan, insya Allah memang ada. Peta...
PANDAN AND VANILLA CUPCAKE.. PANDAN AND VANILLA CUPCAKE.. Reviewed by Mat Gebu on 11/21/2011 09:45:00 PM Rating: 5
GULAI LABU DENGAN PUCUK BEBUAS. GULAI LABU DENGAN PUCUK BEBUAS. Reviewed by Mat Gebu on 11/21/2011 03:30:00 PM Rating: 5
NASI GORENG CINA @ 中國炒飯 NASI GORENG CINA @ 中國炒飯 Reviewed by Mat Gebu on 11/21/2011 12:12:00 PM Rating: 5

ASAM KARI IKAN SELAR..

11/20/2011 04:00:00 PM
Salam petang Ahad, dah makan, ada yang pi jemputan kawen kan...ehem ehem pada adik Sis Linn, mat ucapkan selamat pengantin baru pada adik p...
ASAM KARI IKAN SELAR.. ASAM KARI IKAN SELAR.. Reviewed by Mat Gebu on 11/20/2011 04:00:00 PM Rating: 5

TUMIS KUPANG BELACAN.

11/20/2011 12:00:00 PM
Salam....tiba2 nak makan sesuatu yang ringkas, sesuatu yang tradisional yang boleh mengimbau kenangan masa era tok nenek kita zaman kolonia...
TUMIS KUPANG BELACAN. TUMIS KUPANG BELACAN. Reviewed by Mat Gebu on 11/20/2011 12:00:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.