SERABAI..

February 28, 2010
Salam sejahtera semua, dah minum petang ke?...Pernah dengar nama "Serabai"..kalau orang2 Melaka mesti mereka tau apa itu serabai....
SERABAI.. SERABAI.. Reviewed by Mat Gebu on February 28, 2010 Rating: 5

MAGGI GORENG BUNGKUS..

February 28, 2010
As'laikum semua....aduhhh..penat, letih dan mengantuks ni, dah 2 - 3 hari mat tidur lewat antara jam 4 hingga 5 pagi...Sebabnya kawasan...
MAGGI GORENG BUNGKUS.. MAGGI GORENG BUNGKUS.. Reviewed by Mat Gebu on February 28, 2010 Rating: 5

KEREPEK UBI REBUS

February 26, 2010
Salam Jumaat semua... Hari ni kan mat nak letak N3 satu kudapan yang femes di kampung2. Sebenarnya ini bukan mat yang buat, tapi Bonda dan ...
KEREPEK UBI REBUS KEREPEK UBI REBUS Reviewed by Mat Gebu on February 26, 2010 Rating: 5
SALAM MAULIDUR RASUL 1431 HIJRAH.. SALAM MAULIDUR RASUL 1431 HIJRAH.. Reviewed by Mat Gebu on February 26, 2010 Rating: 5

NASI KEBULI II

February 25, 2010
Seperti yang dijanjikan, mat letak N3 "Nasi Kebuli"...Kebetulan bonda berpuasa hari ni, jadi boleh lah hidangkan untuknya juga. D...
NASI KEBULI II NASI KEBULI II Reviewed by Mat Gebu on February 25, 2010 Rating: 5

PACERI TERUNG TELUNJUK

February 25, 2010
Salam semua, diam tak diam dah hari Khamis dan kita pun hampir berada di hujung bulan Februari. Ok hari ni mat masak paceri terung telunjuk...
PACERI TERUNG TELUNJUK PACERI TERUNG TELUNJUK Reviewed by Mat Gebu on February 25, 2010 Rating: 5

KARI IKAN SEGERA

February 24, 2010
As'laikum dan salam Rabu untuk semua, menu apa hari ni....Untuk menghabiskan stok ikan, mat masak kari paling senang sekali, tak pedas ...
KARI IKAN SEGERA KARI IKAN SEGERA Reviewed by Mat Gebu on February 24, 2010 Rating: 5

LEMPAP TELUR IKAN

February 23, 2010
Batu belah....batu bertangkup...makan aku, telan aku...aku kempunan telur tembakul!!!....Ngappp, terus kena telan, lepas tu sampai sekarang...
LEMPAP TELUR IKAN LEMPAP TELUR IKAN Reviewed by Mat Gebu on February 23, 2010 Rating: 5

IKAN KUKUS HALIA

February 23, 2010
Salam semua, apa khabar, dah masak?..dah makan?...Cuaca panas2 ni makan yang simple lagi sedap...Hari ni mat kukus ikan, tapi kan ikan pun m...
IKAN KUKUS HALIA IKAN KUKUS HALIA Reviewed by Mat Gebu on February 23, 2010 Rating: 5

KEK SEMOLINA...

February 22, 2010
Salam semua, buat apa tuuu...Hari Isnin ni mesti ada yang boring kan, biasa lah dah semalam cuti, jadi "daki2" cuti tu masih dok ...
KEK SEMOLINA... KEK SEMOLINA... Reviewed by Mat Gebu on February 22, 2010 Rating: 5

AKU ANAK JOHOR....

February 22, 2010
Salam semua, ok ni n3 bukan n3 masak2, tapi mengenai daya usaha seorang blogger Johor yang begitu sinonim dengan kami geng2 kolektor antik, ...
AKU ANAK JOHOR.... AKU ANAK JOHOR.... Reviewed by Mat Gebu on February 22, 2010 Rating: 5

ROTI BENGGALI...

February 21, 2010
Rasa2 lama juga tak meroti, pagi tadi masa berjalan dari blog ke blog kekawan cyber, mat singgah blog "Yani" . Dia ni dulu dok ka...
ROTI BENGGALI... ROTI BENGGALI... Reviewed by Mat Gebu on February 21, 2010 Rating: 5

TUMIS UDANG PETAI...

February 21, 2010
Salam hujung minggu semua, mesti tengah berehat2 bersama keluarga, atau pun pi berjalan2, makan angin, tapi musim2 panas ni, eloklah dok ru...
TUMIS UDANG PETAI... TUMIS UDANG PETAI... Reviewed by Mat Gebu on February 21, 2010 Rating: 5

ASAM BEREMPAH...

February 20, 2010
Salam.....Waa, belum apa2, ada yang dah jeling2 manja kat masakan i, tau lah sedap..hahaha, mesti ada yg meluat dan buat muka tak siap kan ...
ASAM BEREMPAH... ASAM BEREMPAH... Reviewed by Mat Gebu on February 20, 2010 Rating: 5

KANGKUNG BELACAN....

February 20, 2010
As'laikum dan salam sejahtera....Mesti dah makan tengah hari. yelah ni dah jam berapa kan... Ada menu istimewa kee hari ni?...Hari ni m...
KANGKUNG BELACAN.... KANGKUNG BELACAN.... Reviewed by Mat Gebu on February 20, 2010 Rating: 5

IKAN KEMBONG BAKAR....

February 19, 2010
Salam sejahtera buat semua....Kalau tengak judul resipi semua orang dah pernah buat, alah ikan bakar apa susah, betul tak...Tapi tak kesah,...
IKAN KEMBONG BAKAR.... IKAN KEMBONG BAKAR.... Reviewed by Mat Gebu on February 19, 2010 Rating: 5

SOTONG KUNYIT ISTIMEWA..

February 19, 2010
As'laikum semua, dah siap masak ke?. Hari ni mat masak sotong, tapi awas tidak sesuai untuk yg ada sakit gaot atau alergi (eh..aku alerg...
SOTONG KUNYIT ISTIMEWA.. SOTONG KUNYIT ISTIMEWA.. Reviewed by Mat Gebu on February 19, 2010 Rating: 5

LONTONG.....AGAINNN!!!!.....

February 19, 2010
Salam pagi Jumaat yang mulia...dah sarapan ke belum?....Jom makan lontong...tau tak apa tu lontong?..Hmm definasi lontong ni pun ada macam2,...
LONTONG.....AGAINNN!!!!..... LONTONG.....AGAINNN!!!!..... Reviewed by Mat Gebu on February 19, 2010 Rating: 5

RED DEVIL CUP CAKE...

February 18, 2010
As'laikum semua, salam Khamis, laaa dah hari Khamis aje, rasa macam baru semalam Sabtu. Masak apa hari ni, budak2 masih bercuti ni, ten...
RED DEVIL CUP CAKE... RED DEVIL CUP CAKE... Reviewed by Mat Gebu on February 18, 2010 Rating: 5

APAM PISANG II...

February 14, 2010
As'laikum semua, salam hujung minggu. Mesti ada yang dah melepak di kampung halaman masing2, yelah kan cuti panjang. Cuti2 macam ni na...
APAM PISANG II... APAM PISANG II... Reviewed by Mat Gebu on February 14, 2010 Rating: 5
GONG XI FA CAI.....YEAR OF TIGER... GONG XI FA CAI.....YEAR OF TIGER... Reviewed by Mat Gebu on February 13, 2010 Rating: 5

KUETIAU KUNG FU

February 12, 2010
Salam Jumaat semua, apa khabar....apa menu minum petang tadi?....Cuaca panas sekarang ni sedap kalau kita makan yang berkuah, macam sup at...
KUETIAU KUNG FU KUETIAU KUNG FU Reviewed by Mat Gebu on February 12, 2010 Rating: 5

PECAL JAWA..

February 09, 2010
As'laikum semua, salam Selasa...Minggu ni macam minggu "Jawa" pulak, semalam masak meranti (sorry yea hana, aku dengar koo me...
PECAL JAWA.. PECAL JAWA.. Reviewed by Mat Gebu on February 09, 2010 Rating: 5

IKAN KUAH ASAM

February 09, 2010
As'laikum, dah makan nasi ke semua, ok hari ni tak reti nak cerita-ceriti, sebab hari ni nak cakap pun macam malas, nak fikir pun malas...
IKAN KUAH ASAM IKAN KUAH ASAM Reviewed by Mat Gebu on February 09, 2010 Rating: 5

SAYUR LEMAK MERANTI

February 08, 2010
As'alikum semua, dah makan tengah hari ke, sebenarnya kan mat ada menu lain nak buat, tapi buat masa ni kita masukkan salah satu masak...
SAYUR LEMAK MERANTI SAYUR LEMAK MERANTI Reviewed by Mat Gebu on February 08, 2010 Rating: 5

RENDANG ALA NYONYA

February 06, 2010
As'laikumm, yuu huu buat apa tuu...Hari2 Sabtu ni mesti masing2 ada agenda tersendiri, tapi tak juga, memandangkan anak2 bersekolah gan...
RENDANG ALA NYONYA RENDANG ALA NYONYA Reviewed by Mat Gebu on February 06, 2010 Rating: 5

NASI JAGUNG

February 06, 2010
Salam sejahtera semua, apa khabar....Diam tak diam dah masuk bulan Februari, cepat sungguh kan masa zaman sekarang ni, rasa macam baru sang...
NASI JAGUNG NASI JAGUNG Reviewed by Mat Gebu on February 06, 2010 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.