SERABAI..

2/28/2010 03:32:00 PM
Salam sejahtera semua, dah minum petang ke?...Pernah dengar nama "Serabai"..kalau orang2 Melaka mesti mereka tau apa itu serabai....
SERABAI.. SERABAI.. Reviewed by Mat Gebu on 2/28/2010 03:32:00 PM Rating: 5

MAGGI GORENG BUNGKUS..

2/28/2010 12:09:00 PM
As'laikum semua....aduhhh..penat, letih dan mengantuks ni, dah 2 - 3 hari mat tidur lewat antara jam 4 hingga 5 pagi...Sebabnya kawasan...
MAGGI GORENG BUNGKUS.. MAGGI GORENG BUNGKUS.. Reviewed by Mat Gebu on 2/28/2010 12:09:00 PM Rating: 5

KEREPEK UBI REBUS

2/26/2010 11:00:00 AM
Salam Jumaat semua... Hari ni kan mat nak letak N3 satu kudapan yang femes di kampung2. Sebenarnya ini bukan mat yang buat, tapi Bonda dan ...
KEREPEK UBI REBUS KEREPEK UBI REBUS Reviewed by Mat Gebu on 2/26/2010 11:00:00 AM Rating: 5
SALAM MAULIDUR RASUL 1431 HIJRAH.. SALAM MAULIDUR RASUL 1431 HIJRAH.. Reviewed by Mat Gebu on 2/26/2010 08:43:00 AM Rating: 5

NASI KEBULI II

2/25/2010 08:39:00 PM
Seperti yang dijanjikan, mat letak N3 "Nasi Kebuli"...Kebetulan bonda berpuasa hari ni, jadi boleh lah hidangkan untuknya juga. D...
NASI KEBULI II NASI KEBULI II Reviewed by Mat Gebu on 2/25/2010 08:39:00 PM Rating: 5

PACERI TERUNG TELUNJUK

2/25/2010 03:52:00 PM
Salam semua, diam tak diam dah hari Khamis dan kita pun hampir berada di hujung bulan Februari. Ok hari ni mat masak paceri terung telunjuk...
PACERI TERUNG TELUNJUK PACERI TERUNG TELUNJUK Reviewed by Mat Gebu on 2/25/2010 03:52:00 PM Rating: 5

KARI IKAN SEGERA

2/24/2010 12:30:00 PM
As'laikum dan salam Rabu untuk semua, menu apa hari ni....Untuk menghabiskan stok ikan, mat masak kari paling senang sekali, tak pedas ...
KARI IKAN SEGERA KARI IKAN SEGERA Reviewed by Mat Gebu on 2/24/2010 12:30:00 PM Rating: 5

LEMPAP TELUR IKAN

2/23/2010 12:56:00 PM
Batu belah....batu bertangkup...makan aku, telan aku...aku kempunan telur tembakul!!!....Ngappp, terus kena telan, lepas tu sampai sekarang...
LEMPAP TELUR IKAN LEMPAP TELUR IKAN Reviewed by Mat Gebu on 2/23/2010 12:56:00 PM Rating: 5

IKAN KUKUS HALIA

2/23/2010 12:27:00 PM
Salam semua, apa khabar, dah masak?..dah makan?...Cuaca panas2 ni makan yang simple lagi sedap...Hari ni mat kukus ikan, tapi kan ikan pun m...
IKAN KUKUS HALIA IKAN KUKUS HALIA Reviewed by Mat Gebu on 2/23/2010 12:27:00 PM Rating: 5

KEK SEMOLINA...

2/22/2010 02:03:00 PM
Salam semua, buat apa tuuu...Hari Isnin ni mesti ada yang boring kan, biasa lah dah semalam cuti, jadi "daki2" cuti tu masih dok ...
KEK SEMOLINA... KEK SEMOLINA... Reviewed by Mat Gebu on 2/22/2010 02:03:00 PM Rating: 5

AKU ANAK JOHOR....

2/22/2010 01:57:00 AM
Salam semua, ok ni n3 bukan n3 masak2, tapi mengenai daya usaha seorang blogger Johor yang begitu sinonim dengan kami geng2 kolektor antik, ...
AKU ANAK JOHOR.... AKU ANAK JOHOR.... Reviewed by Mat Gebu on 2/22/2010 01:57:00 AM Rating: 5

ROTI BENGGALI...

2/21/2010 04:16:00 PM
Rasa2 lama juga tak meroti, pagi tadi masa berjalan dari blog ke blog kekawan cyber, mat singgah blog "Yani" . Dia ni dulu dok ka...
ROTI BENGGALI... ROTI BENGGALI... Reviewed by Mat Gebu on 2/21/2010 04:16:00 PM Rating: 5

TUMIS UDANG PETAI...

2/21/2010 12:02:00 PM
Salam hujung minggu semua, mesti tengah berehat2 bersama keluarga, atau pun pi berjalan2, makan angin, tapi musim2 panas ni, eloklah dok ru...
TUMIS UDANG PETAI... TUMIS UDANG PETAI... Reviewed by Mat Gebu on 2/21/2010 12:02:00 PM Rating: 5

ASAM BEREMPAH...

2/20/2010 02:24:00 PM
Salam.....Waa, belum apa2, ada yang dah jeling2 manja kat masakan i, tau lah sedap..hahaha, mesti ada yg meluat dan buat muka tak siap kan ...
ASAM BEREMPAH... ASAM BEREMPAH... Reviewed by Mat Gebu on 2/20/2010 02:24:00 PM Rating: 5

KANGKUNG BELACAN....

2/20/2010 02:12:00 PM
As'laikum dan salam sejahtera....Mesti dah makan tengah hari. yelah ni dah jam berapa kan... Ada menu istimewa kee hari ni?...Hari ni m...
KANGKUNG BELACAN.... KANGKUNG BELACAN.... Reviewed by Mat Gebu on 2/20/2010 02:12:00 PM Rating: 5

IKAN KEMBONG BAKAR....

2/19/2010 12:23:00 PM
Salam sejahtera buat semua....Kalau tengak judul resipi semua orang dah pernah buat, alah ikan bakar apa susah, betul tak...Tapi tak kesah,...
IKAN KEMBONG BAKAR.... IKAN KEMBONG BAKAR.... Reviewed by Mat Gebu on 2/19/2010 12:23:00 PM Rating: 5

SOTONG KUNYIT ISTIMEWA..

2/19/2010 12:13:00 PM
As'laikum semua, dah siap masak ke?. Hari ni mat masak sotong, tapi awas tidak sesuai untuk yg ada sakit gaot atau alergi (eh..aku alerg...
SOTONG KUNYIT ISTIMEWA.. SOTONG KUNYIT ISTIMEWA.. Reviewed by Mat Gebu on 2/19/2010 12:13:00 PM Rating: 5

LONTONG.....AGAINNN!!!!.....

2/19/2010 09:00:00 AM
Salam pagi Jumaat yang mulia...dah sarapan ke belum?....Jom makan lontong...tau tak apa tu lontong?..Hmm definasi lontong ni pun ada macam2,...
LONTONG.....AGAINNN!!!!..... LONTONG.....AGAINNN!!!!..... Reviewed by Mat Gebu on 2/19/2010 09:00:00 AM Rating: 5

RED DEVIL CUP CAKE...

2/18/2010 12:52:00 PM
As'laikum semua, salam Khamis, laaa dah hari Khamis aje, rasa macam baru semalam Sabtu. Masak apa hari ni, budak2 masih bercuti ni, ten...
RED DEVIL CUP CAKE... RED DEVIL CUP CAKE... Reviewed by Mat Gebu on 2/18/2010 12:52:00 PM Rating: 5

APAM PISANG II...

2/14/2010 12:55:00 PM
As'laikum semua, salam hujung minggu. Mesti ada yang dah melepak di kampung halaman masing2, yelah kan cuti panjang. Cuti2 macam ni na...
APAM PISANG II... APAM PISANG II... Reviewed by Mat Gebu on 2/14/2010 12:55:00 PM Rating: 5
GONG XI FA CAI.....YEAR OF TIGER... GONG XI FA CAI.....YEAR OF TIGER... Reviewed by Mat Gebu on 2/13/2010 10:41:00 AM Rating: 5

KUETIAU KUNG FU

2/12/2010 08:09:00 PM
Salam Jumaat semua, apa khabar....apa menu minum petang tadi?....Cuaca panas sekarang ni sedap kalau kita makan yang berkuah, macam sup at...
KUETIAU KUNG FU KUETIAU KUNG FU Reviewed by Mat Gebu on 2/12/2010 08:09:00 PM Rating: 5

PECAL JAWA..

2/09/2010 02:00:00 PM
As'laikum semua, salam Selasa...Minggu ni macam minggu "Jawa" pulak, semalam masak meranti (sorry yea hana, aku dengar koo me...
PECAL JAWA.. PECAL JAWA.. Reviewed by Mat Gebu on 2/09/2010 02:00:00 PM Rating: 5

IKAN KUAH ASAM

2/09/2010 01:51:00 PM
As'laikum, dah makan nasi ke semua, ok hari ni tak reti nak cerita-ceriti, sebab hari ni nak cakap pun macam malas, nak fikir pun malas...
IKAN KUAH ASAM IKAN KUAH ASAM Reviewed by Mat Gebu on 2/09/2010 01:51:00 PM Rating: 5

SAYUR LEMAK MERANTI

2/08/2010 02:15:00 PM
As'alikum semua, dah makan tengah hari ke, sebenarnya kan mat ada menu lain nak buat, tapi buat masa ni kita masukkan salah satu masak...
SAYUR LEMAK MERANTI SAYUR LEMAK MERANTI Reviewed by Mat Gebu on 2/08/2010 02:15:00 PM Rating: 5

RENDANG ALA NYONYA

2/06/2010 01:50:00 PM
As'laikumm, yuu huu buat apa tuu...Hari2 Sabtu ni mesti masing2 ada agenda tersendiri, tapi tak juga, memandangkan anak2 bersekolah gan...
RENDANG ALA NYONYA RENDANG ALA NYONYA Reviewed by Mat Gebu on 2/06/2010 01:50:00 PM Rating: 5

NASI JAGUNG

2/06/2010 01:23:00 PM
Salam sejahtera semua, apa khabar....Diam tak diam dah masuk bulan Februari, cepat sungguh kan masa zaman sekarang ni, rasa macam baru sang...
NASI JAGUNG NASI JAGUNG Reviewed by Mat Gebu on 2/06/2010 01:23:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.