KETUPAT GORENG PEDAS

September 30, 2010
Salam semua, hmmm malas nak update blog, tapi kan kalau tak masukkan apa2 N3 rasa macam tak sempurna hari tu. Bergantung juga lah pada kead...
KETUPAT GORENG PEDAS KETUPAT GORENG PEDAS Reviewed by Mat Gebu on September 30, 2010 Rating: 5
CHESDALE MUFFIN DAN KHASIAT SUSU. CHESDALE MUFFIN DAN KHASIAT SUSU. Reviewed by Mat Gebu on September 29, 2010 Rating: 5
IKAN PARI SALAI MASAK LEMAK CEKUR. IKAN PARI SALAI MASAK LEMAK CEKUR. Reviewed by Mat Gebu on September 29, 2010 Rating: 5

SUP AYAM KAMPUNG

September 28, 2010
Assalammualaikan, salam semua, hari ni Selasakan?..ha ah laaa, ishh bahaya ni hari pun dah lupa, nasib baik nak tulis N3 tak lupa lagi. Har...
SUP AYAM KAMPUNG SUP AYAM KAMPUNG Reviewed by Mat Gebu on September 28, 2010 Rating: 5
2929.....BUKAN NOMBOR EKOR... 2929.....BUKAN NOMBOR EKOR... Reviewed by Mat Gebu on September 28, 2010 Rating: 5

SUP SARANG BURUNG GINSENG

September 27, 2010
Assalammualaikum, salam semua...Hari ni tak de resipi, sebab mat masak yang biasa2. Kebetulan masa mat tulis N3 ni, tetamu baru saja berans...
SUP SARANG BURUNG GINSENG SUP SARANG BURUNG GINSENG Reviewed by Mat Gebu on September 27, 2010 Rating: 5
MARHABAN WANITA 2010...SEDENAK. MARHABAN WANITA 2010...SEDENAK. Reviewed by Mat Gebu on September 27, 2010 Rating: 5

SEXY STRAWBERRY MUFFIN

September 26, 2010
Assalammualaikum, wah wah wah wah...kalau ada perkataan "sexy" jee, ingat aweks lah kan, hahaha..alah ni resipi biasa2 jee, cuma ...
SEXY STRAWBERRY MUFFIN SEXY STRAWBERRY MUFFIN Reviewed by Mat Gebu on September 26, 2010 Rating: 5
BLUEBERRY CHEESE CAKE DAN TETAMU BLUEBERRY CHEESE CAKE DAN TETAMU Reviewed by Mat Gebu on September 26, 2010 Rating: 5

PUCUK UBI MASAK LEMAK

September 25, 2010
Salam semua, hehehe, sori yea, sepatutnya ni N3 semalam, tapi macam mana nak tulis N3, mata asyik melekat je bila berkelip. Lepas tu sampai...
PUCUK UBI MASAK LEMAK PUCUK UBI MASAK LEMAK Reviewed by Mat Gebu on September 25, 2010 Rating: 5

KARI HIJAU THAI

September 23, 2010
Salam semua, hari ni mat akan ringkas kan apa yang patut, kalau sebut kari hijau thai atau thai green curry, mesti ramai yang tau. Baru2 ni...
KARI HIJAU THAI KARI HIJAU THAI Reviewed by Mat Gebu on September 23, 2010 Rating: 5
KAK INA KL....BUAT HAL PULAK!!... KAK INA KL....BUAT HAL PULAK!!... Reviewed by Mat Gebu on September 22, 2010 Rating: 5

MEE GORENG MAMAK

September 22, 2010
Assalammualaikum, dah sarapan ke semua, jemput2 makan mee goreng mamak, tapi bukan mamak yang goreng, mat gebu yang goreng..hehe. Saja je, ...
MEE GORENG MAMAK MEE GORENG MAMAK Reviewed by Mat Gebu on September 22, 2010 Rating: 5

SAMBAL DAGING BERSERAI

September 21, 2010
Salam semua, N3 terkahir malam ni sebelum mat gebu lena dibuai mimpi masak2..erkkk.., mat letak resipi "sambal daging serai" ...M...
SAMBAL DAGING BERSERAI SAMBAL DAGING BERSERAI Reviewed by Mat Gebu on September 21, 2010 Rating: 5

LEMAK PUTIH 3 - T

September 21, 2010
Assalammualaikum..cakk!!, hahaha, nampak macam miang pulak kan bila buat macam tu..erkk, sori ek. Hari ni cuaca cerah dan berangin di Seden...
LEMAK PUTIH 3 - T LEMAK PUTIH 3 - T Reviewed by Mat Gebu on September 21, 2010 Rating: 5

IKAN CENCARU BAKAR RINGKAS

September 20, 2010
Salam semua, jumpa lagi...adehh ayat skema betul, asyik tuu je, tak salam Isnin, jumpa lagi atau pun salam sejahtera. Apa2 lah kan, janji k...
IKAN CENCARU BAKAR RINGKAS IKAN CENCARU BAKAR RINGKAS Reviewed by Mat Gebu on September 20, 2010 Rating: 5

TUMIS AIR BOK CHOY & SOTONG

September 20, 2010
Assalammualaikum, salam Isnin, apa khabar semua, uikk ada tu terlepek jee kat meja ofis, ngantuk ke?. Biasa lah lagi2 mana yang baru masuk ...
TUMIS AIR BOK CHOY & SOTONG TUMIS AIR BOK CHOY & SOTONG Reviewed by Mat Gebu on September 20, 2010 Rating: 5

SINGGANG IKAN BERPETAI

September 19, 2010
Salam semua, jumpa lagi dengan N3 ringkas dan ulang tayang. Alaaa biasalah masak2 ni kan ikut keadaan dan mood. Lepas2 raya ni tekak lebih ...
SINGGANG IKAN BERPETAI SINGGANG IKAN BERPETAI Reviewed by Mat Gebu on September 19, 2010 Rating: 5

TAUGEH SOYA GORENG BELACAN

September 19, 2010
Assalammualaikum, salam pagi Ahad, aduhh...terpaksa mengeluh ni, N3 yang sepatutnya mat letak semalam, tapi keadaan sungguh tidak mengizink...
TAUGEH SOYA GORENG BELACAN TAUGEH SOYA GORENG BELACAN Reviewed by Mat Gebu on September 19, 2010 Rating: 5

SUP DAGING PEDAS MASAM

September 17, 2010
Assalammualaikum, salam Jumaat yang mulia...Dah malam baru dapat masukkan N3 baru. Mana yang bekerja mesti dah mula kan tugas masing2. Tapi...
SUP DAGING PEDAS MASAM SUP DAGING PEDAS MASAM Reviewed by Mat Gebu on September 17, 2010 Rating: 5

MAGGI ASAM LAKSA DERHAKA

September 16, 2010
Wawawawawa.......ni hari mat gebu makan maggi laaa..hahaha, habis lah idea dah kering kontang. Assalammualaikum semua, salam Khamis. Tau ta...
MAGGI ASAM LAKSA DERHAKA MAGGI ASAM LAKSA DERHAKA Reviewed by Mat Gebu on September 16, 2010 Rating: 5

SELAMAT HARI MALAYSIA!.

September 16, 2010
Assalammualaikum, hari ni 16 September 2010 merupa satu tarikh bersejarah bagi negara kita, selain 31 Ogos. Pada tarikh yang sama pada tahun...
SELAMAT HARI MALAYSIA!. SELAMAT HARI MALAYSIA!. Reviewed by Mat Gebu on September 16, 2010 Rating: 5
MERAI KEHADIRAN "WARIS-WARIS". MERAI KEHADIRAN "WARIS-WARIS". Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2010 Rating: 5

ASAM PEDAS AYAM BEREMPAH

September 15, 2010
Salam semua, hari ni dah masuk syawal ke-6, syukur alhamdulillah atas kesihatan yang allah kurniakan. Dari hari pertama raya sampai semalam...
ASAM PEDAS AYAM BEREMPAH ASAM PEDAS AYAM BEREMPAH Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2010 Rating: 5

MEE HOON GORENG MEWAH

September 14, 2010
Salam morning Selasa semua, dah sarapan ke u all?...Mat gebu dah sarapan yang biasa jee...alaaa, aku ni kalau sarapan yang biasa pun akan k...
MEE HOON GORENG MEWAH MEE HOON GORENG MEWAH Reviewed by Mat Gebu on September 14, 2010 Rating: 5

SOTO AYAM..

September 14, 2010
Assalammualaikumm..Cakkk!!!, hehehe...sorry yea semua, mat betul2 sibuk, jangan ingat mat malas nak masukkan N3 pulak, keadaan memaksa sehi...
SOTO AYAM.. SOTO AYAM.. Reviewed by Mat Gebu on September 14, 2010 Rating: 5
BERAKHIRNYA RAYA PERTAMA....2010 BERAKHIRNYA RAYA PERTAMA....2010 Reviewed by Mat Gebu on September 11, 2010 Rating: 5
RAYA TERAKHIR MAT GEBU...SERIUS KE?. RAYA TERAKHIR MAT GEBU...SERIUS KE?. Reviewed by Mat Gebu on September 10, 2010 Rating: 5

GULAI SIPUT SEDUT

September 09, 2010
Salammm semua, ada kah ini N3 terakhir mat gebu?...Hmm, tak boleh nak kata, sebabnya, hari ni Khamis masa yang begitu ketat teramat sangat...
GULAI SIPUT SEDUT GULAI SIPUT SEDUT Reviewed by Mat Gebu on September 09, 2010 Rating: 5
1 TAHUN DAH UMUR BLOG EN. BEN ASHAARI. 1 TAHUN DAH UMUR BLOG EN. BEN ASHAARI. Reviewed by Mat Gebu on September 09, 2010 Rating: 5

SOTONG MASAK CUKA

September 08, 2010
Salam pagi Selasa semua, waaaa...sotong, ini betul2 nihh, malam tadi bergaru2, kat lengan, bawah dagu, tepi telinga semua rasa "gigit&...
SOTONG MASAK CUKA SOTONG MASAK CUKA Reviewed by Mat Gebu on September 08, 2010 Rating: 5

KEK LAPIS STRAWBERRY

September 07, 2010
Salam semua, Hehehe, berjumpa lagi..kali ni nak share N3 kek lapis penghabisan yang mat melapis semalam. Asal resipi dari kek lapis oreo, m...
KEK LAPIS STRAWBERRY KEK LAPIS STRAWBERRY Reviewed by Mat Gebu on September 07, 2010 Rating: 5

BISKUT SUJI BRUNEI

September 07, 2010
Assalammualaikum, salam semua, dah pagi Selasa baru sempat masukkan N3, sebenarnya tadi mat ada perkara yang harus diselesaikan sikit, jad...
BISKUT SUJI BRUNEI BISKUT SUJI BRUNEI Reviewed by Mat Gebu on September 07, 2010 Rating: 5

ASAM PEDAS IKAN PARI

September 06, 2010
Salam pagi Isnin semua, buat apa tuuuu...Ni hari terakhir mat buat biskut atau kek, tapi tu cakap je, tengok lah macam mana, sebab, belum h...
ASAM PEDAS IKAN PARI ASAM PEDAS IKAN PARI Reviewed by Mat Gebu on September 06, 2010 Rating: 5

KEK LAPIS BLUEBERRY

September 06, 2010
Assalammualaikan, salam Isnin...Aduhh lepak koo pak tua ni hari, jadual ku padat, dari lepas sahur hingga masa mat menulis N3 ni, baru je s...
KEK LAPIS BLUEBERRY KEK LAPIS BLUEBERRY Reviewed by Mat Gebu on September 06, 2010 Rating: 5

LEMAK CILI PADI AYAM & NENAS

September 05, 2010
Salam hujung minggu semua, wahh...gentel biskut raya nampak..Mat hari ni akan melaksanakan projek ke-2 melapis kek...Tu pun kalau tak pings...
LEMAK CILI PADI AYAM & NENAS LEMAK CILI PADI AYAM & NENAS Reviewed by Mat Gebu on September 05, 2010 Rating: 5

KEK LAPIS ASAM MANIS

September 04, 2010
Assalammualaikum, berjumpa lagi dengan N3 lain pulak....kita babai dulu dengan N3 Ben Ashaari tu yeaa..tapi jangan pulak tak baca, perlu tu...
KEK LAPIS ASAM MANIS KEK LAPIS ASAM MANIS Reviewed by Mat Gebu on September 04, 2010 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.