RESIPI AYAM CENCALOK

September 29, 2014
Assalammalaikum, salam Isnin semua. Hari ni che mat tiba2 mengidam nak makan ayam cencalok. Nasib baik ada beli dada ayam tu hari, jadi ...
RESIPI AYAM CENCALOK RESIPI AYAM CENCALOK Reviewed by Mat Gebu on September 29, 2014 Rating: 5
LAKSA 'KUALA' DARI DAPUR MAT GEBU.. LAKSA 'KUALA' DARI DAPUR MAT GEBU.. Reviewed by Mat Gebu on September 28, 2014 Rating: 5
SAMBAL TUMIS HIJAU BERPETAI.. SAMBAL TUMIS HIJAU BERPETAI.. Reviewed by Mat Gebu on September 27, 2014 Rating: 5
PUCUK PAKU MASAK LEMAK SAMA KELEDEK... PUCUK PAKU MASAK LEMAK SAMA KELEDEK... Reviewed by Mat Gebu on September 27, 2014 Rating: 5
SUP KEPAH HIDANGAN HARI INI.. SUP KEPAH HIDANGAN HARI INI.. Reviewed by Mat Gebu on September 26, 2014 Rating: 5

SINGGANG IKAN BILIS BASAH..

September 24, 2014
Assalammualaikum. salam semua, Hari ni che mat tak masak, tapi masak juga sebenarnya. Kalau menu simple, atau menu cempak2, selalunya che...
SINGGANG IKAN BILIS BASAH.. SINGGANG IKAN BILIS BASAH.. Reviewed by Mat Gebu on September 24, 2014 Rating: 5

IKAN KEMBONG MASAK CUKA.

September 23, 2014
Assalammualaikum, lewat sikit dapat bersiaran hari ni. Dan che mat cuma sempat sharekan resipi mudah, senang dan ringkas saja. Dan sudah ...
IKAN KEMBONG MASAK CUKA. IKAN KEMBONG MASAK CUKA. Reviewed by Mat Gebu on September 23, 2014 Rating: 5
LEMAK PUTIH PUCUK UBI PULUT... LEMAK PUTIH PUCUK UBI PULUT... Reviewed by Mat Gebu on September 22, 2014 Rating: 5

TOMYAM DAGING KIJANG...

September 21, 2014
Salam semua, hari ni Ahad, mesti ramai yang bercuti dan keluar merehatkan diri. Tapi di Johor, Ahad ialah hari bekerja. Hari ni che mat ...
TOMYAM DAGING KIJANG... TOMYAM DAGING KIJANG... Reviewed by Mat Gebu on September 21, 2014 Rating: 5

ASAM PEDAS IKAN KEMBONG

September 20, 2014
Assalammualaikum, salam Sabtu. Hari ni che mat masak asam pedas ikan kembong. Mesti ada yang boring sebab asam pedas manjang, takde lain...
ASAM PEDAS IKAN KEMBONG ASAM PEDAS IKAN KEMBONG Reviewed by Mat Gebu on September 20, 2014 Rating: 5
LEMAK CILI PADI DAGING KIJANG.. LEMAK CILI PADI DAGING KIJANG.. Reviewed by Mat Gebu on September 18, 2014 Rating: 5

CHAR KUEY TEOW 'CINCAI'...

September 17, 2014
Petang tadi seperti biasa, proses mengemas khazah2 dalam peti sejuk dan freezer pun berlaku. Boring ok nak buat tu semua, huhu, tapi apa...
CHAR KUEY TEOW 'CINCAI'... CHAR KUEY TEOW 'CINCAI'... Reviewed by Mat Gebu on September 17, 2014 Rating: 5

IKAN BAKAR GAYA PORTUGIS...

September 17, 2014
Assalammualaikum, salam Rabu... Ok, entri pertama che mat untuk hari ini, satu menu ringkas dan mudah dibuat, dah lah tu sedap pulak. Ik...
IKAN BAKAR GAYA PORTUGIS... IKAN BAKAR GAYA PORTUGIS... Reviewed by Mat Gebu on September 17, 2014 Rating: 5
'KELAB BLOGGER BEN ASHAARI' YANG ANDA HARUS TAU!  'KELAB BLOGGER BEN ASHAARI' YANG ANDA HARUS TAU! Reviewed by Mat Gebu on September 16, 2014 Rating: 5
KARI IKAN PARI CICAH ROTI?... KARI IKAN PARI CICAH ROTI?... Reviewed by Mat Gebu on September 16, 2014 Rating: 5

SAMBL TUMIS KERANG...

September 16, 2014
Sambal kerang kalau makan dengan nasi lemak pun sedap gak kan. Tapi yang ni che mat buat saja suka2. Ada juga di FB yang tanya samada sam...
SAMBL TUMIS KERANG... SAMBL TUMIS KERANG... Reviewed by Mat Gebu on September 16, 2014 Rating: 5

MI HOON SUP AYAM...

September 15, 2014
Assalammualaikum, salam semua. Hari ni baru che mat berkesempatan update blog. Itu pun tergendala juga, kalau ikutkan tengah hari tadi en...
MI HOON SUP AYAM... MI HOON SUP AYAM... Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2014 Rating: 5

SAMBAL TUMIS SOTONG PETAI

September 11, 2014
Sambal sotong sedap dimakan dengan nasi lemak, nasi putih atau dicicah ubi rebus, lempeng, roti jala dan sebagainya. Ada yang boleh makan...
SAMBAL TUMIS SOTONG PETAI SAMBAL TUMIS SOTONG PETAI Reviewed by Mat Gebu on September 11, 2014 Rating: 5
GULAI KETAM SAMA REBUNG MADU... GULAI KETAM SAMA REBUNG MADU... Reviewed by Mat Gebu on September 11, 2014 Rating: 5

SAMBAL GORENG PARU...

September 10, 2014
Assalammualaikum, salam Rabu.....phewww che mat cuti masak ni hari, konon2nya lah. Jadi moh leer kita update blog. Dua hari lepas che mat...
SAMBAL GORENG PARU... SAMBAL GORENG PARU... Reviewed by Mat Gebu on September 10, 2014 Rating: 5
TUNA ROLL - SIGNATURE MAT GEBU?... TUNA ROLL - SIGNATURE MAT GEBU?... Reviewed by Mat Gebu on September 09, 2014 Rating: 5

PARU GORENG BERLADO

September 08, 2014
Paru goreng berlado antara hidangan yang che mat suka (ke bukan che mat tu suka semua jenis hidangan yang dia masak?....pelik nihh...hmmm...
PARU GORENG BERLADO PARU GORENG BERLADO Reviewed by Mat Gebu on September 08, 2014 Rating: 5
UMBUT KELAPA MASAK LEMAK PUTIH UMBUT KELAPA MASAK LEMAK PUTIH Reviewed by Mat Gebu on September 08, 2014 Rating: 5
TAUGEH SOYA TUMIS SAMA UDANG.. TAUGEH SOYA TUMIS SAMA UDANG.. Reviewed by Mat Gebu on September 07, 2014 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.