RESIPI AYAM CENCALOK

9/29/2014 04:45:00 PM
Assalammalaikum, salam Isnin semua. Hari ni che mat tiba2 mengidam nak makan ayam cencalok. Nasib baik ada beli dada ayam tu hari, jadi ...
RESIPI AYAM CENCALOK RESIPI AYAM CENCALOK Reviewed by Mat Gebu on 9/29/2014 04:45:00 PM Rating: 5
LAKSA 'KUALA' DARI DAPUR MAT GEBU.. LAKSA 'KUALA' DARI DAPUR MAT GEBU.. Reviewed by Mat Gebu on 9/28/2014 04:00:00 PM Rating: 5

SAMBAL TUMIS HIJAU BERPETAI..

9/27/2014 08:02:00 PM
Salam semua, entri kedua hari ni che mat share satu resipi yang mudah juga tapi ada sedikit kelainan...errr..lain ke?...macam sama aje. ...
SAMBAL TUMIS HIJAU BERPETAI.. SAMBAL TUMIS HIJAU BERPETAI.. Reviewed by Mat Gebu on 9/27/2014 08:02:00 PM Rating: 5
PUCUK PAKU MASAK LEMAK SAMA KELEDEK... PUCUK PAKU MASAK LEMAK SAMA KELEDEK... Reviewed by Mat Gebu on 9/27/2014 02:00:00 PM Rating: 5

SUP KEPAH HIDANGAN HARI INI..

9/26/2014 08:00:00 PM
Assalammualaikum, salam semua. Sekarang ni, nak update entri blog ikut masa yang selalu che mat tentukan pun tak dapat dah. Masa cepat s...
SUP KEPAH HIDANGAN HARI INI.. SUP KEPAH HIDANGAN HARI INI.. Reviewed by Mat Gebu on 9/26/2014 08:00:00 PM Rating: 5

SINGGANG IKAN BILIS BASAH..

9/24/2014 08:00:00 PM
Assalammualaikum. salam semua, Hari ni che mat tak masak, tapi masak juga sebenarnya. Kalau menu simple, atau menu cempak2, selalunya che...
SINGGANG IKAN BILIS BASAH.. SINGGANG IKAN BILIS BASAH.. Reviewed by Mat Gebu on 9/24/2014 08:00:00 PM Rating: 5

IKAN KEMBONG MASAK CUKA.

9/23/2014 05:35:00 PM
Assalammualaikum, lewat sikit dapat bersiaran hari ni. Dan che mat cuma sempat sharekan resipi mudah, senang dan ringkas saja. Dan sudah ...
IKAN KEMBONG MASAK CUKA. IKAN KEMBONG MASAK CUKA. Reviewed by Mat Gebu on 9/23/2014 05:35:00 PM Rating: 5
LEMAK PUTIH PUCUK UBI PULUT... LEMAK PUTIH PUCUK UBI PULUT... Reviewed by Mat Gebu on 9/22/2014 09:41:00 PM Rating: 5

TOMYAM DAGING KIJANG...

9/21/2014 05:30:00 PM
Salam semua, hari ni Ahad, mesti ramai yang bercuti dan keluar merehatkan diri. Tapi di Johor, Ahad ialah hari bekerja. Hari ni che mat ...
TOMYAM DAGING KIJANG... TOMYAM DAGING KIJANG... Reviewed by Mat Gebu on 9/21/2014 05:30:00 PM Rating: 5

ASAM PEDAS IKAN KEMBONG

9/20/2014 05:30:00 PM
Assalammualaikum, salam Sabtu. Hari ni che mat masak asam pedas ikan kembong. Mesti ada yang boring sebab asam pedas manjang, takde lain...
ASAM PEDAS IKAN KEMBONG ASAM PEDAS IKAN KEMBONG Reviewed by Mat Gebu on 9/20/2014 05:30:00 PM Rating: 5
LEMAK CILI PADI DAGING KIJANG.. LEMAK CILI PADI DAGING KIJANG.. Reviewed by Mat Gebu on 9/18/2014 01:30:00 PM Rating: 5

CHAR KUEY TEOW 'CINCAI'...

9/17/2014 08:00:00 PM
Petang tadi seperti biasa, proses mengemas khazah2 dalam peti sejuk dan freezer pun berlaku. Boring ok nak buat tu semua, huhu, tapi apa...
CHAR KUEY TEOW 'CINCAI'... CHAR KUEY TEOW 'CINCAI'... Reviewed by Mat Gebu on 9/17/2014 08:00:00 PM Rating: 5

IKAN BAKAR GAYA PORTUGIS...

9/17/2014 01:30:00 PM
Assalammualaikum, salam Rabu... Ok, entri pertama che mat untuk hari ini, satu menu ringkas dan mudah dibuat, dah lah tu sedap pulak. Ik...
IKAN BAKAR GAYA PORTUGIS... IKAN BAKAR GAYA PORTUGIS... Reviewed by Mat Gebu on 9/17/2014 01:30:00 PM Rating: 5
'KELAB BLOGGER BEN ASHAARI' YANG ANDA HARUS TAU!  'KELAB BLOGGER BEN ASHAARI' YANG ANDA HARUS TAU! Reviewed by Mat Gebu on 9/16/2014 10:30:00 PM Rating: 5

KARI IKAN PARI CICAH ROTI?...

9/16/2014 05:30:00 PM
Salam semua, lama juga che mat tak masak kari ikan pari, semalam ntah macam mana tergerak hati nak bikin menu ni dan kebetulan siap saja...
KARI IKAN PARI CICAH ROTI?... KARI IKAN PARI CICAH ROTI?... Reviewed by Mat Gebu on 9/16/2014 05:30:00 PM Rating: 5

SAMBL TUMIS KERANG...

9/16/2014 01:30:00 PM
Sambal kerang kalau makan dengan nasi lemak pun sedap gak kan. Tapi yang ni che mat buat saja suka2. Ada juga di FB yang tanya samada sam...
SAMBL TUMIS KERANG... SAMBL TUMIS KERANG... Reviewed by Mat Gebu on 9/16/2014 01:30:00 PM Rating: 5

MI HOON SUP AYAM...

9/15/2014 06:18:00 PM
Assalammualaikum, salam semua. Hari ni baru che mat berkesempatan update blog. Itu pun tergendala juga, kalau ikutkan tengah hari tadi en...
MI HOON SUP AYAM... MI HOON SUP AYAM... Reviewed by Mat Gebu on 9/15/2014 06:18:00 PM Rating: 5

SAMBAL TUMIS SOTONG PETAI

9/11/2014 08:00:00 PM
Sambal sotong sedap dimakan dengan nasi lemak, nasi putih atau dicicah ubi rebus, lempeng, roti jala dan sebagainya. Ada yang boleh makan...
SAMBAL TUMIS SOTONG PETAI SAMBAL TUMIS SOTONG PETAI Reviewed by Mat Gebu on 9/11/2014 08:00:00 PM Rating: 5
GULAI KETAM SAMA REBUNG MADU... GULAI KETAM SAMA REBUNG MADU... Reviewed by Mat Gebu on 9/11/2014 01:30:00 PM Rating: 5

SAMBAL GORENG PARU...

9/10/2014 03:30:00 PM
Assalammualaikum, salam Rabu.....phewww che mat cuti masak ni hari, konon2nya lah. Jadi moh leer kita update blog. Dua hari lepas che mat...
SAMBAL GORENG PARU... SAMBAL GORENG PARU... Reviewed by Mat Gebu on 9/10/2014 03:30:00 PM Rating: 5
TUNA ROLL - SIGNATURE MAT GEBU?... TUNA ROLL - SIGNATURE MAT GEBU?... Reviewed by Mat Gebu on 9/09/2014 08:32:00 PM Rating: 5

PARU GORENG BERLADO

9/08/2014 08:30:00 PM
Paru goreng berlado antara hidangan yang che mat suka (ke bukan che mat tu suka semua jenis hidangan yang dia masak?....pelik nihh...hmmm...
PARU GORENG BERLADO PARU GORENG BERLADO Reviewed by Mat Gebu on 9/08/2014 08:30:00 PM Rating: 5
UMBUT KELAPA MASAK LEMAK PUTIH UMBUT KELAPA MASAK LEMAK PUTIH Reviewed by Mat Gebu on 9/08/2014 01:30:00 PM Rating: 5
TAUGEH SOYA TUMIS SAMA UDANG.. TAUGEH SOYA TUMIS SAMA UDANG.. Reviewed by Mat Gebu on 9/07/2014 08:00:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.