JEMPUT-JEMPUT JEJARI KETAM @ JJJK... JEMPUT-JEMPUT JEJARI KETAM @ JJJK... Reviewed by Mat Gebu on September 30, 2012 Rating: 5
AYAM PEKALONGAN RESIPI INDONESIA.. AYAM PEKALONGAN RESIPI INDONESIA.. Reviewed by Mat Gebu on September 30, 2012 Rating: 5
KETAM MASAK LEMAK, ATAS PERMINTAAN.. KETAM MASAK LEMAK, ATAS PERMINTAAN.. Reviewed by Mat Gebu on September 29, 2012 Rating: 5
MENU CINCAI JEE....NAK MINTAK TOLONG JUGA!!.. MENU CINCAI JEE....NAK MINTAK TOLONG JUGA!!.. Reviewed by Mat Gebu on September 29, 2012 Rating: 5

KUE TEOW SUP TULANG...

September 28, 2012
Makan sup tulang lagi, tapi tak juga keding. Sebenarnya ini mat masak semalam, nak habiskan stok tulang serangka. Masak pun atas perminta...
KUE TEOW SUP TULANG... KUE TEOW SUP TULANG... Reviewed by Mat Gebu on September 28, 2012 Rating: 5

PENGAT KELADI HARTA KARUN.

September 27, 2012
Entri seterusnya mat letak pengat keladi pulak, heran ke bila tengok tajuk tu..biasalah mat gebu dia memang macam tu, kalau ada benda2 ya...
PENGAT KELADI HARTA KARUN. PENGAT KELADI HARTA KARUN. Reviewed by Mat Gebu on September 27, 2012 Rating: 5
KUAH KACANG SELEPAS HARI RAYA.... KUAH KACANG SELEPAS HARI RAYA.... Reviewed by Mat Gebu on September 27, 2012 Rating: 5
SHHH....DIAM-DIAM, INI RESIPI RAHSIA... SHHH....DIAM-DIAM, INI RESIPI RAHSIA... Reviewed by Mat Gebu on September 26, 2012 Rating: 5
PASTA FUSILI GORENG LADA HITAM... PASTA FUSILI GORENG LADA HITAM... Reviewed by Mat Gebu on September 26, 2012 Rating: 5
KIMA DAGING, MAKANAN TRADISI.. KIMA DAGING, MAKANAN TRADISI.. Reviewed by Mat Gebu on September 26, 2012 Rating: 5

GULAI SIPUT SEDUT BERAROMA..

September 25, 2012
Ini satu lagi menu mat masak siang tadi, tapi bukan mat buat sorang2. Proses membersihkan siput, mengerat muncungnya semua bonda yang lak...
GULAI SIPUT SEDUT BERAROMA.. GULAI SIPUT SEDUT BERAROMA.. Reviewed by Mat Gebu on September 25, 2012 Rating: 5
IKAN GORENG GARING BERSAMBAL ALA THAI. IKAN GORENG GARING BERSAMBAL ALA THAI. Reviewed by Mat Gebu on September 25, 2012 Rating: 5
SUP TULANG.....BUAT KU HANGAT!!... SUP TULANG.....BUAT KU HANGAT!!... Reviewed by Mat Gebu on September 24, 2012 Rating: 5

KEK PISANG LEMBAP BERKEJU.

September 23, 2012
Bila anda terlibat dalam dunia masak2, terutama membakar kek, ia akan jadi satu "ketagihan" kalau anda lama tak baking. Satu l...
KEK PISANG LEMBAP BERKEJU. KEK PISANG LEMBAP BERKEJU. Reviewed by Mat Gebu on September 23, 2012 Rating: 5
SAMBAL HIJAU KUPANG DENGAN PETAI SAMBAL HIJAU KUPANG DENGAN PETAI Reviewed by Mat Gebu on September 23, 2012 Rating: 5
PUCUK PAKU MERAH YANG KLASIK. PUCUK PAKU MERAH YANG KLASIK. Reviewed by Mat Gebu on September 22, 2012 Rating: 5
KETAM MASAK LEMAK DENGAN TIMUN.. KETAM MASAK LEMAK DENGAN TIMUN.. Reviewed by Mat Gebu on September 22, 2012 Rating: 5
TEMPOYAK UDANG BERPETAI LAGI.... TEMPOYAK UDANG BERPETAI LAGI.... Reviewed by Mat Gebu on September 21, 2012 Rating: 5

TAPAI UBI BERSANTAN......

September 21, 2012
Semalam kita dah tengok entri jemput2 tapai ubi yang nampak begitu klasik dan authentic katanya. Dan hari ni mat kongsi satu lagi hidanga...
TAPAI UBI BERSANTAN...... TAPAI UBI BERSANTAN...... Reviewed by Mat Gebu on September 21, 2012 Rating: 5

JEMPUT-JEMPUT TAPAI UBI...

September 20, 2012
Assalammualaikum, selamat petang. Semalam, seharian talian internet dan telefon tidak berfungsi atas sebab2 penyelenggaraan dari pihak T...
JEMPUT-JEMPUT TAPAI UBI... JEMPUT-JEMPUT TAPAI UBI... Reviewed by Mat Gebu on September 20, 2012 Rating: 5

SAMBAL GORENG PETAI.....

September 18, 2012
Assalammualaikum, baru dapat bersiaran, pagi tadi pun cuma sekali lalu je on9, lepas tu off dan mulakan kerja2 rumah. Petang tadi ingat n...
SAMBAL GORENG PETAI..... SAMBAL GORENG PETAI..... Reviewed by Mat Gebu on September 18, 2012 Rating: 5

BUTTER CHERRY LEMON CAKE

September 17, 2012
Assalammualaikum, salam semua...Sebelum mat mulakan entri, nak ucap terima kasih pada mereka yang sudi bertandang siang tadi, Sunah , Azi...
BUTTER CHERRY LEMON CAKE BUTTER CHERRY LEMON CAKE Reviewed by Mat Gebu on September 17, 2012 Rating: 5
SATU PETANG DI HUJUNG KAMPUNG.... SATU PETANG DI HUJUNG KAMPUNG.... Reviewed by Mat Gebu on September 16, 2012 Rating: 5
"I LOVE YOU STUPID"...TERBARU DARI "MELUR JELITA"... "I LOVE YOU STUPID"...TERBARU DARI "MELUR JELITA"... Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2012 Rating: 5
LEMPENG KELAPA DENGAN KARI SEMALAM.. LEMPENG KELAPA DENGAN KARI SEMALAM.. Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2012 Rating: 5

SAMBAL SOTONG LIMAU PURUT..

September 15, 2012
Assalammualaikum, dah santap tengah hari?. Untuk entri pertama hari ni mat letak sambal sotong. Pagi tadi mat buat sarapan orang2 kita,...
SAMBAL SOTONG LIMAU PURUT.. SAMBAL SOTONG LIMAU PURUT.. Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2012 Rating: 5

SPAGHETTI ALA MAMAK...

September 14, 2012
Jomm fusion pulak. Sekali imbas macam mi kuning, tapi ini sebenarnya spaghetti. Saja nak kasi sedikit kelainan. Bila sebut "fusion c...
SPAGHETTI ALA MAMAK... SPAGHETTI ALA MAMAK... Reviewed by Mat Gebu on September 14, 2012 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.