JEMPUT-JEMPUT JEJARI KETAM @ JJJK... JEMPUT-JEMPUT JEJARI KETAM @ JJJK... Reviewed by Mat Gebu on 9/30/2012 08:00:00 PM Rating: 5
AYAM PEKALONGAN RESIPI INDONESIA.. AYAM PEKALONGAN RESIPI INDONESIA.. Reviewed by Mat Gebu on 9/30/2012 03:30:00 PM Rating: 5
KETAM MASAK LEMAK, ATAS PERMINTAAN.. KETAM MASAK LEMAK, ATAS PERMINTAAN.. Reviewed by Mat Gebu on 9/29/2012 08:00:00 PM Rating: 5
MENU CINCAI JEE....NAK MINTAK TOLONG JUGA!!.. MENU CINCAI JEE....NAK MINTAK TOLONG JUGA!!.. Reviewed by Mat Gebu on 9/29/2012 02:30:00 PM Rating: 5

KUE TEOW SUP TULANG...

9/28/2012 02:00:00 PM
Makan sup tulang lagi, tapi tak juga keding. Sebenarnya ini mat masak semalam, nak habiskan stok tulang serangka. Masak pun atas perminta...
KUE TEOW SUP TULANG... KUE TEOW SUP TULANG... Reviewed by Mat Gebu on 9/28/2012 02:00:00 PM Rating: 5

PENGAT KELADI HARTA KARUN.

9/27/2012 08:30:00 PM
Entri seterusnya mat letak pengat keladi pulak, heran ke bila tengok tajuk tu..biasalah mat gebu dia memang macam tu, kalau ada benda2 ya...
PENGAT KELADI HARTA KARUN. PENGAT KELADI HARTA KARUN. Reviewed by Mat Gebu on 9/27/2012 08:30:00 PM Rating: 5
KUAH KACANG SELEPAS HARI RAYA.... KUAH KACANG SELEPAS HARI RAYA.... Reviewed by Mat Gebu on 9/27/2012 04:15:00 PM Rating: 5
SHHH....DIAM-DIAM, INI RESIPI RAHSIA... SHHH....DIAM-DIAM, INI RESIPI RAHSIA... Reviewed by Mat Gebu on 9/26/2012 11:30:00 PM Rating: 5
PASTA FUSILI GORENG LADA HITAM... PASTA FUSILI GORENG LADA HITAM... Reviewed by Mat Gebu on 9/26/2012 08:30:00 PM Rating: 5
KIMA DAGING, MAKANAN TRADISI.. KIMA DAGING, MAKANAN TRADISI.. Reviewed by Mat Gebu on 9/26/2012 04:10:00 PM Rating: 5

GULAI SIPUT SEDUT BERAROMA..

9/25/2012 08:30:00 PM
Ini satu lagi menu mat masak siang tadi, tapi bukan mat buat sorang2. Proses membersihkan siput, mengerat muncungnya semua bonda yang lak...
GULAI SIPUT SEDUT BERAROMA.. GULAI SIPUT SEDUT BERAROMA.. Reviewed by Mat Gebu on 9/25/2012 08:30:00 PM Rating: 5
IKAN GORENG GARING BERSAMBAL ALA THAI. IKAN GORENG GARING BERSAMBAL ALA THAI. Reviewed by Mat Gebu on 9/25/2012 03:33:00 PM Rating: 5
SUP TULANG.....BUAT KU HANGAT!!... SUP TULANG.....BUAT KU HANGAT!!... Reviewed by Mat Gebu on 9/24/2012 03:00:00 PM Rating: 5

KEK PISANG LEMBAP BERKEJU.

9/23/2012 05:30:00 PM
Bila anda terlibat dalam dunia masak2, terutama membakar kek, ia akan jadi satu "ketagihan" kalau anda lama tak baking. Satu l...
KEK PISANG LEMBAP BERKEJU. KEK PISANG LEMBAP BERKEJU. Reviewed by Mat Gebu on 9/23/2012 05:30:00 PM Rating: 5
SAMBAL HIJAU KUPANG DENGAN PETAI SAMBAL HIJAU KUPANG DENGAN PETAI Reviewed by Mat Gebu on 9/23/2012 12:30:00 PM Rating: 5
PUCUK PAKU MERAH YANG KLASIK. PUCUK PAKU MERAH YANG KLASIK. Reviewed by Mat Gebu on 9/22/2012 05:30:00 PM Rating: 5
KETAM MASAK LEMAK DENGAN TIMUN.. KETAM MASAK LEMAK DENGAN TIMUN.. Reviewed by Mat Gebu on 9/22/2012 02:00:00 PM Rating: 5
TEMPOYAK UDANG BERPETAI LAGI.... TEMPOYAK UDANG BERPETAI LAGI.... Reviewed by Mat Gebu on 9/21/2012 03:00:00 PM Rating: 5

TAPAI UBI BERSANTAN......

9/21/2012 11:30:00 AM
Semalam kita dah tengok entri jemput2 tapai ubi yang nampak begitu klasik dan authentic katanya. Dan hari ni mat kongsi satu lagi hidanga...
TAPAI UBI BERSANTAN...... TAPAI UBI BERSANTAN...... Reviewed by Mat Gebu on 9/21/2012 11:30:00 AM Rating: 5

JEMPUT-JEMPUT TAPAI UBI...

9/20/2012 03:45:00 PM
Assalammualaikum, selamat petang. Semalam, seharian talian internet dan telefon tidak berfungsi atas sebab2 penyelenggaraan dari pihak T...
JEMPUT-JEMPUT TAPAI UBI... JEMPUT-JEMPUT TAPAI UBI... Reviewed by Mat Gebu on 9/20/2012 03:45:00 PM Rating: 5

SAMBAL GORENG PETAI.....

9/18/2012 08:30:00 PM
Assalammualaikum, baru dapat bersiaran, pagi tadi pun cuma sekali lalu je on9, lepas tu off dan mulakan kerja2 rumah. Petang tadi ingat n...
SAMBAL GORENG PETAI..... SAMBAL GORENG PETAI..... Reviewed by Mat Gebu on 9/18/2012 08:30:00 PM Rating: 5

BUTTER CHERRY LEMON CAKE

9/17/2012 08:30:00 PM
Assalammualaikum, salam semua...Sebelum mat mulakan entri, nak ucap terima kasih pada mereka yang sudi bertandang siang tadi, Sunah , Azi...
BUTTER CHERRY LEMON CAKE BUTTER CHERRY LEMON CAKE Reviewed by Mat Gebu on 9/17/2012 08:30:00 PM Rating: 5
SATU PETANG DI HUJUNG KAMPUNG.... SATU PETANG DI HUJUNG KAMPUNG.... Reviewed by Mat Gebu on 9/16/2012 06:30:00 PM Rating: 5
"I LOVE YOU STUPID"...TERBARU DARI "MELUR JELITA"... "I LOVE YOU STUPID"...TERBARU DARI "MELUR JELITA"... Reviewed by Mat Gebu on 9/15/2012 10:30:00 PM Rating: 5
LEMPENG KELAPA DENGAN KARI SEMALAM.. LEMPENG KELAPA DENGAN KARI SEMALAM.. Reviewed by Mat Gebu on 9/15/2012 08:00:00 PM Rating: 5

SAMBAL SOTONG LIMAU PURUT..

9/15/2012 02:35:00 PM
Assalammualaikum, dah santap tengah hari?. Untuk entri pertama hari ni mat letak sambal sotong. Pagi tadi mat buat sarapan orang2 kita,...
SAMBAL SOTONG LIMAU PURUT.. SAMBAL SOTONG LIMAU PURUT.. Reviewed by Mat Gebu on 9/15/2012 02:35:00 PM Rating: 5

SPAGHETTI ALA MAMAK...

9/14/2012 08:00:00 PM
Jomm fusion pulak. Sekali imbas macam mi kuning, tapi ini sebenarnya spaghetti. Saja nak kasi sedikit kelainan. Bila sebut "fusion c...
SPAGHETTI ALA MAMAK... SPAGHETTI ALA MAMAK... Reviewed by Mat Gebu on 9/14/2012 08:00:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.