ASAM PEDAS KELADI SARAWAK

March 31, 2012
Asam pedas lagi...kata dan mesti jemu punya kan. Tapi kali ni sediki lain..Mat masak asam pedas dengan keladi Sarawak..alaa tadi nak juga am...
ASAM PEDAS KELADI SARAWAK ASAM PEDAS KELADI SARAWAK Reviewed by Mat Gebu on March 31, 2012 Rating: 5

BUBUR AYAM..

March 31, 2012
Jommm bubur pulak, hujan2 ni kan, asyik kebuluran manjang...erkk. Sebenarnya tadi anak2 buah mat ada kat rumah, jadi saja2 lah masakkan bubu...
BUBUR AYAM.. BUBUR AYAM.. Reviewed by Mat Gebu on March 31, 2012 Rating: 5

LEMAK TAUGEH KASAR BERKUCAI

March 31, 2012
Salam semua, dari pagi tadi Sedenak hujan sampai sekarang. Hujan tak lebat tapi merenyeh, selalunya kalau hujan macam tu, lambat nak berhent...
LEMAK TAUGEH KASAR BERKUCAI LEMAK TAUGEH KASAR BERKUCAI Reviewed by Mat Gebu on March 31, 2012 Rating: 5

GRILL CHICKEN SANDWICH...

March 30, 2012
Malam semua, entri terakhir Jumaat saja nak share benda2 ringkas dan mudah. Bila mat letak n3 macam ni pada waktu malam, sekurang2nya sampai...
GRILL CHICKEN SANDWICH... GRILL CHICKEN SANDWICH... Reviewed by Mat Gebu on March 30, 2012 Rating: 5
AYAM LAKSAMANA.....BUKAN DERHAKA. AYAM LAKSAMANA.....BUKAN DERHAKA. Reviewed by Mat Gebu on March 30, 2012 Rating: 5
NASI HUJAN PANAS....RIBUT TAUFAN!! NASI HUJAN PANAS....RIBUT TAUFAN!! Reviewed by Mat Gebu on March 30, 2012 Rating: 5

PIZZA ROTI ARAB..

March 29, 2012
Salam....tak masak apa sangat hari ni, petang tadi saja lah membz kan diri, cuaca pun mendung macam nak hujan, tapi tak hujan, nak buat kerj...
PIZZA ROTI ARAB.. PIZZA ROTI ARAB.. Reviewed by Mat Gebu on March 29, 2012 Rating: 5
ASAM KARI IKAN PARI...TU JE YANG SEMPAT. ASAM KARI IKAN PARI...TU JE YANG SEMPAT. Reviewed by Mat Gebu on March 29, 2012 Rating: 5
SAMBAL TEMPOYAK UDANG BERPETAI SAMBAL TEMPOYAK UDANG BERPETAI Reviewed by Mat Gebu on March 28, 2012 Rating: 5
KUIH CARA BERLAUK....UNTUK MINUM PETANG KUIH CARA BERLAUK....UNTUK MINUM PETANG Reviewed by Mat Gebu on March 28, 2012 Rating: 5

GULAI PUCUK UBI DENGAN UDANG

March 28, 2012
Salam semua, sibuk ke?.. Hari ni mat share satu masakan ringkas dan kira mudah dimasak. Walaupun ia agak berprofile tinggi, namun atas perin...
GULAI PUCUK UBI DENGAN UDANG GULAI PUCUK UBI DENGAN UDANG Reviewed by Mat Gebu on March 28, 2012 Rating: 5
BENDI UDANG KERING...OTER RESIPI KAK JEE.. BENDI UDANG KERING...OTER RESIPI KAK JEE.. Reviewed by Mat Gebu on March 27, 2012 Rating: 5

KEK MENTEGA "CIDA"...

March 27, 2012
Petang semua, mat gebu membaking ni hari, godaan...apa nak buat, aku ni satu je masalahnya, tak tahan godaan. Mat mula2 takde lah nak baking...
KEK MENTEGA "CIDA"... KEK MENTEGA "CIDA"... Reviewed by Mat Gebu on March 27, 2012 Rating: 5
TOMYAM SARDINE...JANGAN TAK CAYA! TOMYAM SARDINE...JANGAN TAK CAYA! Reviewed by Mat Gebu on March 27, 2012 Rating: 5

SAMBAL SOTONG KACANG TUMBUK

March 26, 2012
Ok, entri akhir malam ni, yang biasa2 juga. Yang mudah dimasak. Tapi yang ni mat tak boleh makan, cuma masakkan sahaja....hmm tak pelah, jan...
SAMBAL SOTONG KACANG TUMBUK SAMBAL SOTONG KACANG TUMBUK Reviewed by Mat Gebu on March 26, 2012 Rating: 5

CAPATI...OH....CAPATI....

March 26, 2012
Petang semua. Jomm capati pulak. Ini menu sarapan pagi tadi sebenarnya, cuma mat tak sempat nak masukkan dalam blog, jadi mat letak petang. ...
CAPATI...OH....CAPATI.... CAPATI...OH....CAPATI.... Reviewed by Mat Gebu on March 26, 2012 Rating: 5

LILY BUD GORENG TOMYAM..

March 26, 2012
Salam semua, hari ini Isnin kan, selamat bekerja bagi mereka2 yang bekerja. Dan jangan ingat bila duduk rumah, kerja kurang. Tidak sekali. A...
LILY BUD GORENG TOMYAM.. LILY BUD GORENG TOMYAM.. Reviewed by Mat Gebu on March 26, 2012 Rating: 5

GULAI KETAM DENGAN TIMUN

March 25, 2012
Ketam lagi, dah musim ketam pulak di DTS. Kalau sebelum ni entri Singapore Chili Crab, kali ni kita berbalik ke alam melayunya masakan pulak...
GULAI KETAM DENGAN TIMUN GULAI KETAM DENGAN TIMUN Reviewed by Mat Gebu on March 25, 2012 Rating: 5

KUEH BINGKA KRAKER.

March 25, 2012
Petang semua, hari ni tergerak nak buat kueh bingka biskut. Bunyinya agak menarik juga kan dan rasanya pun sedap. Mat pun akak kurangkan bak...
KUEH BINGKA KRAKER. KUEH BINGKA KRAKER. Reviewed by Mat Gebu on March 25, 2012 Rating: 5
SINGAPORE CHILI CRAB.....MY STYLE SINGAPORE CHILI CRAB.....MY STYLE Reviewed by Mat Gebu on March 25, 2012 Rating: 5
BRUSSELS SPROUT WIF HONEY MUSTARD BRUSSELS SPROUT WIF HONEY MUSTARD Reviewed by Mat Gebu on March 24, 2012 Rating: 5
ASAM PEDAS IKAN BAWAL BERNENAS. ASAM PEDAS IKAN BAWAL BERNENAS. Reviewed by Mat Gebu on March 24, 2012 Rating: 5

IKAN KEMBONG SUMBAT KELAPA..

March 23, 2012
Ikan kembong sumbat kelapa, kejap lagi ada yang kata, CM, ai guna ikan cencaru kalau buat resipi ni. Kalau guna ikan cencaru, tukar je nama ...
IKAN KEMBONG SUMBAT KELAPA.. IKAN KEMBONG SUMBAT KELAPA.. Reviewed by Mat Gebu on March 23, 2012 Rating: 5

TUMIS TAUGEH SOTONG

March 23, 2012
Sedapnya sotong, tapi apa nak buat hanya mampu memasakkan, melihat dan menghidu bau..makan cannot lahh, nanti jadi gatal's dan seakan2 i...
TUMIS TAUGEH SOTONG TUMIS TAUGEH SOTONG Reviewed by Mat Gebu on March 23, 2012 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.