AGAR-AGAR MILO.

7/31/2010 08:00:00 PM
Assalammualaikum, salam petang Sabtu...hari ni mesti tak ramai kan ngadap depan PC atau Laptop, yelah masa2 hujung minggu ni mesti lah nak ...
AGAR-AGAR MILO. AGAR-AGAR MILO. Reviewed by Mat Gebu on 7/31/2010 08:00:00 PM Rating: 5
NOSTALGIA "BLACK FONDANT CAKE"... NOSTALGIA "BLACK FONDANT CAKE"... Reviewed by Mat Gebu on 7/31/2010 10:32:00 AM Rating: 5
ROSE TART.... BUAT KU MENANGIS.. ROSE TART.... BUAT KU MENANGIS.. Reviewed by Mat Gebu on 7/31/2010 12:15:00 AM Rating: 5
KEMBONG GORENG SAMBAL TEMPOYAK. KEMBONG GORENG SAMBAL TEMPOYAK. Reviewed by Mat Gebu on 7/30/2010 03:30:00 PM Rating: 5
LAPORAN HARI KE-2....MAT - BEN. LAPORAN HARI KE-2....MAT - BEN. Reviewed by Mat Gebu on 7/30/2010 10:00:00 AM Rating: 5

BEBOLA TAUHU AYAM

7/29/2010 11:59:00 PM
Salam semua, sebelum mat masuk beradu lena dibuai mimpi2 indah, mimpi soping teko, pinggan mangkuk antik segala, nak juga lah share satu re...
BEBOLA TAUHU AYAM BEBOLA TAUHU AYAM Reviewed by Mat Gebu on 7/29/2010 11:59:00 PM Rating: 5
BLOG TIFFINBIRU 3 TAHUN HARI INI.... BLOG TIFFINBIRU 3 TAHUN HARI INI.... Reviewed by Mat Gebu on 7/29/2010 11:30:00 PM Rating: 5

BOK CHOY BERKUAH DAGING

7/29/2010 02:30:00 PM
Assalammualaikum semua, salam Khamis....Dah makan tengah hari?, hari ni mat masak yang senang dan ringkas, jenis untuk orang2 sibuk dan tak...
BOK CHOY BERKUAH DAGING BOK CHOY BERKUAH DAGING Reviewed by Mat Gebu on 7/29/2010 02:30:00 PM Rating: 5

JELAJAH BLOG RAMADHAN.

7/28/2010 11:59:00 PM
JELAJAH BLOG RAMADHAN "1431" Salam sejahtera semua....Erkk, kenal ke muka budak muda tu...hahaha, pleasee jangan loya dan muntah...
JELAJAH BLOG RAMADHAN. JELAJAH BLOG RAMADHAN. Reviewed by Mat Gebu on 7/28/2010 11:59:00 PM Rating: 5

KEPINGAN BADAM BERKRIM.

7/28/2010 07:15:00 PM
Assalammualaikum semua, salam sejahtera. Hari ni Rabu kan...hmm sekejap jee dah Rabu. Teringat mat pada teman blogger "Sis_Linn "...
KEPINGAN BADAM BERKRIM. KEPINGAN BADAM BERKRIM. Reviewed by Mat Gebu on 7/28/2010 07:15:00 PM Rating: 5

MEE GORENG MUDAH

7/28/2010 07:14:00 AM
Assalammualaikum semua, salam sejahtera.. Dah malam baru ada N3, tu pun kalau tak takde, tadi petang tiba2 abah mat nak makan mee goreng. O...
MEE GORENG MUDAH MEE GORENG MUDAH Reviewed by Mat Gebu on 7/28/2010 07:14:00 AM Rating: 5
LEMAK CILI PADI TERUNG TELUNJUK.. LEMAK CILI PADI TERUNG TELUNJUK.. Reviewed by Mat Gebu on 7/27/2010 07:00:00 AM Rating: 5

KURMA AYAM YOGURT

7/26/2010 03:00:00 PM
Assalammualaikum, salam petang Isnin....Hehe, N3 mula tadi salam pagi Isnin, yang ni petang pulak yea...Ok hari ni mat masak "kurma ay...
KURMA AYAM YOGURT KURMA AYAM YOGURT Reviewed by Mat Gebu on 7/26/2010 03:00:00 PM Rating: 5

MUFFIN PISANG BERKELAPA

7/26/2010 07:47:00 AM
Cakkk!!....Assalammualaikum, selamat pagi semuaa...Uikk, ada yang menonggeng atas katil tu, bangun weyy pi siap2 hari ni Isnin..Kerjaaaa!!!...
MUFFIN PISANG BERKELAPA MUFFIN PISANG BERKELAPA Reviewed by Mat Gebu on 7/26/2010 07:47:00 AM Rating: 5

BUBUR NASI TOM YAM

7/25/2010 11:15:00 AM
Salam Ahad semua, dah sarapan ke u all. Hari ni kan jam 4 pagi pak tua dah bangun, tidur pulak jam 2 pagi, bukan apa, semalam kan berkemas2...
BUBUR NASI TOM YAM BUBUR NASI TOM YAM Reviewed by Mat Gebu on 7/25/2010 11:15:00 AM Rating: 5

LEMAK NENAS IKAN MASIN

7/24/2010 07:45:00 PM
Assalammualaikum semua, salam Sabtu. Hari ni kan mat dok seko2 kat rumah, mereka semua ke Kemaman menziarah abg mat yang dok diam di sana, ...
LEMAK NENAS IKAN MASIN LEMAK NENAS IKAN MASIN Reviewed by Mat Gebu on 7/24/2010 07:45:00 PM Rating: 5

RENDANG AYAM GAHARU.

7/23/2010 10:42:00 PM
Assalammualaikum....semua ok ke?..Mat ok..ok je lah, cuma sakit mulut (ulser), tapi tak pe, kesabaran tu penting, sakit sikit yang kita ter...
RENDANG AYAM GAHARU. RENDANG AYAM GAHARU. Reviewed by Mat Gebu on 7/23/2010 10:42:00 PM Rating: 5

KUE TEOW KICAP KERANG..

7/22/2010 03:15:00 PM
Assalammualaikum semua, salam Khamis, petang ni kan, mat goreng kue teow yang ada berbaki dalam peti sejuk. Kebetulan ada sedikit stok dagi...
KUE TEOW KICAP KERANG.. KUE TEOW KICAP KERANG.. Reviewed by Mat Gebu on 7/22/2010 03:15:00 PM Rating: 5

KENANGAN RAMADHAN BERSAMA...

7/22/2010 04:30:00 AM
Salam semua, mat kan sebenarnya segan juga nak share cerita2 atau peristiwa2 yang berlaku dulu, erkk segan leer, macam mana nihh..Hmm tak pe...
KENANGAN RAMADHAN BERSAMA... KENANGAN RAMADHAN BERSAMA... Reviewed by Mat Gebu on 7/22/2010 04:30:00 AM Rating: 5

BLACKPEPPER BEEF WITH CAPSICUM

7/21/2010 09:31:00 PM
Assalammualaikum untuk semua...hmmm..hari ni kan rasa penat lah, dengan gigi yang sakit, masalah kecurian pic masak2..adehh...pening..penin...
BLACKPEPPER BEEF WITH CAPSICUM BLACKPEPPER BEEF WITH CAPSICUM Reviewed by Mat Gebu on 7/21/2010 09:31:00 PM Rating: 5

ASAM PEDAS BEREMPAH

7/21/2010 06:00:00 AM
Salam pagi Rabu semua, ehem ehem...kan dah kata, lauk ulang tayang, tu lahh tak caya...Haa, tu dah ada yang gossip kata cik mat dah kering ...
ASAM PEDAS BEREMPAH ASAM PEDAS BEREMPAH Reviewed by Mat Gebu on 7/21/2010 06:00:00 AM Rating: 5

TAUGEH KUPANG BELACAN.

7/20/2010 07:39:00 PM
Assalammualaikum semua, salam bersiaran kembali... Mesti ada yang ingat mat gebu dah nak tukar dari blog masak2 ke blog berita harian kan.....
TAUGEH KUPANG BELACAN. TAUGEH KUPANG BELACAN. Reviewed by Mat Gebu on 7/20/2010 07:39:00 PM Rating: 5

TABUNG KAMI BERSAMAMU - "LYA"

7/18/2010 08:21:00 AM
Assalammualaikum semua, salam pagi Ahad. Tadi masa mat bukak blog, ternampak satu N3 diblog Ben. . Terdetik hati ini ingin memanjangkan juga...
TABUNG KAMI BERSAMAMU - "LYA" TABUNG KAMI BERSAMAMU - "LYA" Reviewed by Mat Gebu on 7/18/2010 08:21:00 AM Rating: 5
GULAI UDANG DENGAN REBUNG JERUK. GULAI UDANG DENGAN REBUNG JERUK. Reviewed by Mat Gebu on 7/17/2010 11:45:00 PM Rating: 5

KARI UDANG KAPITAN

7/16/2010 07:40:00 PM
Assalammualaikum, salam Jumaat yang mulia...Dah makan ke semua. Hari ni kan mat nak share satu resipi typical peranakan nya masakan, Kari U...
KARI UDANG KAPITAN KARI UDANG KAPITAN Reviewed by Mat Gebu on 7/16/2010 07:40:00 PM Rating: 5

APAM BALIK

7/15/2010 06:30:00 PM
Salam petang Khamis, apa khabar...Sekarang ni mat perhatikan ramai sungguh orang dilanda demam, sakit tekak dan selsema.. Mungkin perubahan...
APAM BALIK APAM BALIK Reviewed by Mat Gebu on 7/15/2010 06:30:00 PM Rating: 5

DAGING GORENG DAUN SELASIH.

7/14/2010 01:30:00 PM
Assalammualaikum, salam Rabu untuk semua, dah makan tengah hari ke u all. Ok hari ni kan mat nak share satu resipi senang dan sedap dan bes...
DAGING GORENG DAUN SELASIH. DAGING GORENG DAUN SELASIH. Reviewed by Mat Gebu on 7/14/2010 01:30:00 PM Rating: 5

PANDAN EGG TART

7/13/2010 08:00:00 PM
Salam sejahtera untuk semua... Sebelum mat mulakan N3 terakhir malam ni, nak ucapkan selamat berangkat pada "Ben Ashaari" dan i...
PANDAN EGG TART PANDAN EGG TART Reviewed by Mat Gebu on 7/13/2010 08:00:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.