MARBLE VANILLA MUFFIN

February 27, 2009
Rasa lama dah tak buat muffin, jadi petang ni saja2 menambahkan keje sikit, lagi pun budak2 ada kat rumah, senang lah sikit, tukang makan ...
MARBLE VANILLA MUFFIN MARBLE VANILLA MUFFIN Reviewed by Mat Gebu on February 27, 2009 Rating: 5
AWARD DARI VG AND MAMA SAL.... AWARD DARI VG AND MAMA SAL.... Reviewed by Mat Gebu on February 27, 2009 Rating: 5

MURTABAK LAPIS

February 26, 2009
Dah lama juga ingin mencuba murtabak lapis ni, biskut dah 3 - 4 kali beli, tak buat2 juga dan biskut pun dah habis dimakan cicah air kopi....
MURTABAK LAPIS MURTABAK LAPIS Reviewed by Mat Gebu on February 26, 2009 Rating: 5

TANDA INGATAN DARI SHAI

February 25, 2009
Terima kasih pada "shai" atas tanda ingatan tuan hamba pada patik....Terharu nihh!!!....Kejap ek, ceQ nak lap air mata sat...man...
TANDA INGATAN DARI SHAI TANDA INGATAN DARI SHAI Reviewed by Mat Gebu on February 25, 2009 Rating: 5

LEMAK PEDAS SCALLOP

February 24, 2009
Pernah makan scallop ?....Masa pi beli barang basah kat pasar, terjumpa "scallop" segar yang dijual kat satu kedai jual makanan ...
LEMAK PEDAS SCALLOP LEMAK PEDAS SCALLOP Reviewed by Mat Gebu on February 24, 2009 Rating: 5

CUCUR UDANG

February 23, 2009
Dah lama nak buat cucur udang, tapi malas jee memanjang, yelah kita kat Malaysia ni, kalau nak makan je, pi beli....daaah dapat!!!, tak su...
CUCUR UDANG CUCUR UDANG Reviewed by Mat Gebu on February 23, 2009 Rating: 5

MEE KARI

February 23, 2009
Hari ni mood nak bercerita agak kurang, mulut rasa berat, nak senyum pun macam malas....Kenapa lah agaknya....Ok lah, kita makan mee kari ...
MEE KARI MEE KARI Reviewed by Mat Gebu on February 23, 2009 Rating: 5

BINGKA ROTI BERJAGUNG

February 23, 2009
Selamat pagi untuk semua...Masa mat tulis resipi ni, dah jam 3.33 am, sepatutnya resipi ni dari petang semalam nak masukkan ke n3, tapi pic...
BINGKA ROTI BERJAGUNG BINGKA ROTI BERJAGUNG Reviewed by Mat Gebu on February 23, 2009 Rating: 5
TANDA INGATAN DARI CIK MANGGIS DAN CIK MIN TANDA INGATAN DARI CIK MANGGIS DAN CIK MIN Reviewed by Mat Gebu on February 22, 2009 Rating: 5

MEE PANGSIT

February 19, 2009
Salam semua....hari ni mat teringin nak mencuba satu resipi yang namanya.....begitu menyeramkan uu...Mee Pangsit..dah dekat2 bunyi "P...
MEE PANGSIT MEE PANGSIT Reviewed by Mat Gebu on February 19, 2009 Rating: 5

TAUHU POK BERINTI

February 18, 2009
Jemput makan semuaa, sedap ni buat minum petang, boleh dihidangkan bersama cili sos, sambal kicap atau sos thousand island, ikut selera ma...
TAUHU POK BERINTI TAUHU POK BERINTI Reviewed by Mat Gebu on February 18, 2009 Rating: 5

LAKSA LEMAK NYONYA

February 16, 2009
Hari ni teringin nak makan laksa lemak nyonya....Resipi asal mat dapat dari satu buku ni, dia pemilik restoran "Chili Padi" di ...
LAKSA LEMAK NYONYA LAKSA LEMAK NYONYA Reviewed by Mat Gebu on February 16, 2009 Rating: 5

PASEMBOR KODIANG

February 15, 2009
Jom makan pasembor kodiang, hasil ilham "Norzailina Nordin" dalam buku masakan "Variasi Masakan Utara" .....Sedap da...
PASEMBOR KODIANG PASEMBOR KODIANG Reviewed by Mat Gebu on February 15, 2009 Rating: 5
TAG DARI HAJJAH FIDAH AUSSIE!!!! TAG DARI HAJJAH FIDAH AUSSIE!!!! Reviewed by Mat Gebu on February 14, 2009 Rating: 5

KEK CHIFFON OREN

February 13, 2009
Jom buat kek chiffon oren...sedap, lembut dan gebu sungguh....Sesuai untuk tetamu dan majlis minum petang, kek chiffon ni pada mat buat ta...
KEK CHIFFON OREN KEK CHIFFON OREN Reviewed by Mat Gebu on February 13, 2009 Rating: 5

EPOK2 SAYUR & SOS KELEDEK

February 12, 2009
Salam sejahtera untuk semua...Hahaha, nampak formal beno gayanyaaa, lemas teman..ahaks!!, hari ni malas u nak masak2, tapi sebab nampak &q...
EPOK2 SAYUR & SOS KELEDEK EPOK2 SAYUR & SOS KELEDEK Reviewed by Mat Gebu on February 12, 2009 Rating: 5

KUIH BAULU

February 11, 2009
2 hari lepas jalan2 ke blog "Mama Lydia" , nampak dia buat kuih baulu dan kebetulan mat baru sahaje cuci acuan baulu "antik...
KUIH BAULU KUIH BAULU Reviewed by Mat Gebu on February 11, 2009 Rating: 5

IKAN BAKAR SOS BUDU

February 11, 2009
Hmmm..sedap nihh!!!...sedappp!!!, ahaks..nampak sangat macam seminggu tak makan...Tapi ikan bakar makan dengan budu memang sedappp..tak bo...
IKAN BAKAR SOS BUDU IKAN BAKAR SOS BUDU Reviewed by Mat Gebu on February 11, 2009 Rating: 5
AWARD KEMBAR 4 DARI KAK UMMI KUANTAN... AWARD KEMBAR 4 DARI KAK UMMI KUANTAN... Reviewed by Mat Gebu on February 10, 2009 Rating: 5

AGAR - AGAR KARAMEL

February 09, 2009
Hmmm....tak tergoda ke tengok agar-agar karamel tuu?...Di sebabkan tergoda lah, mat buah petang tadi...Memang sedap dan tak rugi mencubany...
AGAR - AGAR KARAMEL AGAR - AGAR KARAMEL Reviewed by Mat Gebu on February 09, 2009 Rating: 5

KURMA DAGING KERISIK

February 09, 2009
Macam mana kan asal-usul nama "kurma" nie?...Dulukan, mati2 mat ingat masakan dicampur buah kurma, tapi tak de pulak.....Sesapa ...
KURMA DAGING KERISIK KURMA DAGING KERISIK Reviewed by Mat Gebu on February 09, 2009 Rating: 5

IKAN CHUAN

February 09, 2009
Salah satu masakan "authentic" kaum nyonya peranakan....Rasa ala2 ikan sweet sour jee, cuma sos plum digunakan. Resipi asal guna...
IKAN CHUAN IKAN CHUAN Reviewed by Mat Gebu on February 09, 2009 Rating: 5

KEK CHIFFON KEJU

February 08, 2009
As'laikum dan salam hujung minggu untuk semua.....Maaf sebab sedikit sibuk dalam beberapa hari ni...Mat pun baru nak pulih dari demam ...
KEK CHIFFON KEJU KEK CHIFFON KEJU Reviewed by Mat Gebu on February 08, 2009 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.