MARBLE VANILLA MUFFIN

2/27/2009 06:56:00 PM
Rasa lama dah tak buat muffin, jadi petang ni saja2 menambahkan keje sikit, lagi pun budak2 ada kat rumah, senang lah sikit, tukang makan ...
MARBLE VANILLA MUFFIN MARBLE VANILLA MUFFIN Reviewed by Mat Gebu on 2/27/2009 06:56:00 PM Rating: 5
AWARD DARI VG AND MAMA SAL.... AWARD DARI VG AND MAMA SAL.... Reviewed by Mat Gebu on 2/27/2009 06:52:00 AM Rating: 5

MURTABAK LAPIS

2/26/2009 06:02:00 PM
Dah lama juga ingin mencuba murtabak lapis ni, biskut dah 3 - 4 kali beli, tak buat2 juga dan biskut pun dah habis dimakan cicah air kopi....
MURTABAK LAPIS MURTABAK LAPIS Reviewed by Mat Gebu on 2/26/2009 06:02:00 PM Rating: 5

TANDA INGATAN DARI SHAI

2/25/2009 10:27:00 AM
Terima kasih pada "shai" atas tanda ingatan tuan hamba pada patik....Terharu nihh!!!....Kejap ek, ceQ nak lap air mata sat...man...
TANDA INGATAN DARI SHAI TANDA INGATAN DARI SHAI Reviewed by Mat Gebu on 2/25/2009 10:27:00 AM Rating: 5

LEMAK PEDAS SCALLOP

2/24/2009 11:41:00 AM
Pernah makan scallop ?....Masa pi beli barang basah kat pasar, terjumpa "scallop" segar yang dijual kat satu kedai jual makanan ...
LEMAK PEDAS SCALLOP LEMAK PEDAS SCALLOP Reviewed by Mat Gebu on 2/24/2009 11:41:00 AM Rating: 5

CUCUR UDANG

2/23/2009 08:44:00 PM
Dah lama nak buat cucur udang, tapi malas jee memanjang, yelah kita kat Malaysia ni, kalau nak makan je, pi beli....daaah dapat!!!, tak su...
CUCUR UDANG CUCUR UDANG Reviewed by Mat Gebu on 2/23/2009 08:44:00 PM Rating: 5

MEE KARI

2/23/2009 06:52:00 PM
Hari ni mood nak bercerita agak kurang, mulut rasa berat, nak senyum pun macam malas....Kenapa lah agaknya....Ok lah, kita makan mee kari ...
MEE KARI MEE KARI Reviewed by Mat Gebu on 2/23/2009 06:52:00 PM Rating: 5

BINGKA ROTI BERJAGUNG

2/23/2009 03:29:00 AM
Selamat pagi untuk semua...Masa mat tulis resipi ni, dah jam 3.33 am, sepatutnya resipi ni dari petang semalam nak masukkan ke n3, tapi pic...
BINGKA ROTI BERJAGUNG BINGKA ROTI BERJAGUNG Reviewed by Mat Gebu on 2/23/2009 03:29:00 AM Rating: 5
TANDA INGATAN DARI CIK MANGGIS DAN CIK MIN TANDA INGATAN DARI CIK MANGGIS DAN CIK MIN Reviewed by Mat Gebu on 2/22/2009 06:30:00 PM Rating: 5

MEE PANGSIT

2/19/2009 07:59:00 PM
Salam semua....hari ni mat teringin nak mencuba satu resipi yang namanya.....begitu menyeramkan uu...Mee Pangsit..dah dekat2 bunyi "P...
MEE PANGSIT MEE PANGSIT Reviewed by Mat Gebu on 2/19/2009 07:59:00 PM Rating: 5

TAUHU POK BERINTI

2/18/2009 02:19:00 PM
Jemput makan semuaa, sedap ni buat minum petang, boleh dihidangkan bersama cili sos, sambal kicap atau sos thousand island, ikut selera ma...
TAUHU POK BERINTI TAUHU POK BERINTI Reviewed by Mat Gebu on 2/18/2009 02:19:00 PM Rating: 5

LAKSA LEMAK NYONYA

2/16/2009 02:54:00 PM
Hari ni teringin nak makan laksa lemak nyonya....Resipi asal mat dapat dari satu buku ni, dia pemilik restoran "Chili Padi" di ...
LAKSA LEMAK NYONYA LAKSA LEMAK NYONYA Reviewed by Mat Gebu on 2/16/2009 02:54:00 PM Rating: 5

PASEMBOR KODIANG

2/15/2009 02:29:00 PM
Jom makan pasembor kodiang, hasil ilham "Norzailina Nordin" dalam buku masakan "Variasi Masakan Utara" .....Sedap da...
PASEMBOR KODIANG PASEMBOR KODIANG Reviewed by Mat Gebu on 2/15/2009 02:29:00 PM Rating: 5
TAG DARI HAJJAH FIDAH AUSSIE!!!! TAG DARI HAJJAH FIDAH AUSSIE!!!! Reviewed by Mat Gebu on 2/14/2009 03:44:00 PM Rating: 5

KEK CHIFFON OREN

2/13/2009 07:44:00 PM
Jom buat kek chiffon oren...sedap, lembut dan gebu sungguh....Sesuai untuk tetamu dan majlis minum petang, kek chiffon ni pada mat buat ta...
KEK CHIFFON OREN KEK CHIFFON OREN Reviewed by Mat Gebu on 2/13/2009 07:44:00 PM Rating: 5

EPOK2 SAYUR & SOS KELEDEK

2/12/2009 08:25:00 PM
Salam sejahtera untuk semua...Hahaha, nampak formal beno gayanyaaa, lemas teman..ahaks!!, hari ni malas u nak masak2, tapi sebab nampak &q...
EPOK2 SAYUR & SOS KELEDEK EPOK2 SAYUR & SOS KELEDEK Reviewed by Mat Gebu on 2/12/2009 08:25:00 PM Rating: 5

KUIH BAULU

2/11/2009 02:20:00 PM
2 hari lepas jalan2 ke blog "Mama Lydia" , nampak dia buat kuih baulu dan kebetulan mat baru sahaje cuci acuan baulu "antik...
KUIH BAULU KUIH BAULU Reviewed by Mat Gebu on 2/11/2009 02:20:00 PM Rating: 5

IKAN BAKAR SOS BUDU

2/11/2009 02:05:00 PM
Hmmm..sedap nihh!!!...sedappp!!!, ahaks..nampak sangat macam seminggu tak makan...Tapi ikan bakar makan dengan budu memang sedappp..tak bo...
IKAN BAKAR SOS BUDU IKAN BAKAR SOS BUDU Reviewed by Mat Gebu on 2/11/2009 02:05:00 PM Rating: 5
AWARD KEMBAR 4 DARI KAK UMMI KUANTAN... AWARD KEMBAR 4 DARI KAK UMMI KUANTAN... Reviewed by Mat Gebu on 2/10/2009 05:32:00 PM Rating: 5

AGAR - AGAR KARAMEL

2/09/2009 08:19:00 PM
Hmmm....tak tergoda ke tengok agar-agar karamel tuu?...Di sebabkan tergoda lah, mat buah petang tadi...Memang sedap dan tak rugi mencubany...
AGAR - AGAR KARAMEL AGAR - AGAR KARAMEL Reviewed by Mat Gebu on 2/09/2009 08:19:00 PM Rating: 5

KURMA DAGING KERISIK

2/09/2009 08:01:00 PM
Macam mana kan asal-usul nama "kurma" nie?...Dulukan, mati2 mat ingat masakan dicampur buah kurma, tapi tak de pulak.....Sesapa ...
KURMA DAGING KERISIK KURMA DAGING KERISIK Reviewed by Mat Gebu on 2/09/2009 08:01:00 PM Rating: 5

IKAN CHUAN

2/09/2009 07:51:00 PM
Salah satu masakan "authentic" kaum nyonya peranakan....Rasa ala2 ikan sweet sour jee, cuma sos plum digunakan. Resipi asal guna...
IKAN CHUAN IKAN CHUAN Reviewed by Mat Gebu on 2/09/2009 07:51:00 PM Rating: 5

KEK CHIFFON KEJU

2/08/2009 02:46:00 PM
As'laikum dan salam hujung minggu untuk semua.....Maaf sebab sedikit sibuk dalam beberapa hari ni...Mat pun baru nak pulih dari demam ...
KEK CHIFFON KEJU KEK CHIFFON KEJU Reviewed by Mat Gebu on 2/08/2009 02:46:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.