GULAI NASI KANDAR

August 31, 2008
Ini saja nak test try perencah segera gulai nasi kandar keluaran "MAGGI". ....Boleh tahan sedap, tak payah letak garam lagi seba...
GULAI NASI KANDAR GULAI NASI KANDAR Reviewed by Mat Gebu on August 31, 2008 Rating: 5

GULAI PUCUK UBI & KUPANG

August 31, 2008
Hari ni makan Gulai Pucuk Ubi & Kupang....Ala2 kampung gitu u....Kupang pula jenis segar yang direbus, ambil isinya dan dimasak dengan ...
GULAI PUCUK UBI & KUPANG GULAI PUCUK UBI & KUPANG Reviewed by Mat Gebu on August 31, 2008 Rating: 5
MALAYSIA MERDEKA YANG KE-51 MALAYSIA MERDEKA YANG KE-51 Reviewed by Mat Gebu on August 30, 2008 Rating: 5

KEK MARBLE

August 27, 2008
Mat cuba buat satu resipi kek marble dari buku "Cake Talk" oleh "Wendy Kor" ....lembut dan lembap.... Bolehlah buat...
KEK MARBLE KEK MARBLE Reviewed by Mat Gebu on August 27, 2008 Rating: 5
PSTTTT!!!..AWARD LAGI LAAAHHH..... PSTTTT!!!..AWARD LAGI LAAAHHH..... Reviewed by Mat Gebu on August 27, 2008 Rating: 5

MEE BANDUNG MUAR

August 25, 2008
Baru2 ni, mat dapat "perencah mee bandung Muar" dari kenalan abg mat, perencah ni sedap dan mudah dibuat, tapi macam biasa lah,...
MEE BANDUNG MUAR MEE BANDUNG MUAR Reviewed by Mat Gebu on August 25, 2008 Rating: 5

SAVOURY SOYA PUDDING

August 25, 2008
Ini resipi mudah dan berkhasiat. Budak2 boleh makan, orang tua yang tak de gigi pun boleh makan u, sebab lembut dan lesap je bila disuap k...
SAVOURY SOYA PUDDING SAVOURY SOYA PUDDING Reviewed by Mat Gebu on August 25, 2008 Rating: 5

GULAI PEKAT NANGKA MUDA

August 25, 2008
Salam untuk semua, 2 - 3 lepas perasaan nak memasak langsung takde, nak lalu kat kawasan dapur pun macam meluaattt sangat.....Tapi hari ni...
GULAI PEKAT NANGKA MUDA GULAI PEKAT NANGKA MUDA Reviewed by Mat Gebu on August 25, 2008 Rating: 5
ANOTHER AWARD FORM "VG"........ ANOTHER AWARD FORM "VG"........ Reviewed by Mat Gebu on August 22, 2008 Rating: 5

AGAR-AGAR LUMUT

August 20, 2008
Ini resipi kurang lebih macam agar2 santan, buat pun mudah.... BAHAN-BAHANNYA :-) 45 g agar2 tali, kerat dan rendam dengan 1.5 liter air...
AGAR-AGAR LUMUT AGAR-AGAR LUMUT Reviewed by Mat Gebu on August 20, 2008 Rating: 5

SINGGANG KETAM

August 20, 2008
Mula2 nak masak chili crab, tapi kan ketam yang abah mat tangkap ni kecik2....Jadi buat singgang sudah laa, boleh juga hirup2 kuah dia.......
SINGGANG KETAM SINGGANG KETAM Reviewed by Mat Gebu on August 20, 2008 Rating: 5

HATI GORENG JINTAN

August 20, 2008
Resipi asal dari majalah "SAJI" , tapi mat ubah suai sedikittttt saja..... BAHAN-BAHANNYA :-) 8-10 ketul hati ayam, cuci dan k...
HATI GORENG JINTAN HATI GORENG JINTAN Reviewed by Mat Gebu on August 20, 2008 Rating: 5
AWARD "PELUK BERUANG"...GGRRRR!!!!!!!! AWARD "PELUK BERUANG"...GGRRRR!!!!!!!! Reviewed by Mat Gebu on August 18, 2008 Rating: 5

ASIAN TWIST PIE

August 17, 2008
Ini resipi mudah, guna instant prata jenama 'kawan"...Sesiapa saja boleh membuatnya, sesuai untuk bulan Ramadhan yang akan menjel...
ASIAN TWIST PIE ASIAN TWIST PIE Reviewed by Mat Gebu on August 17, 2008 Rating: 5

PITTAYA MUFFIN

August 17, 2008
"Pittaya Muffin"?..mesti ada yg tertanya2kan, apa kebendanya pittaya tu....Pittaya tu "buah naga" atau "dragon fr...
PITTAYA MUFFIN PITTAYA MUFFIN Reviewed by Mat Gebu on August 17, 2008 Rating: 5

SAMBAL IKAN LADA HIJAU

August 17, 2008
Sedap dan memamg sesuai dimakan bersama nasi panas, resipi dirembat dari blog "Nita". Mengganas uu Nita sekarang, kalau memasak,...
SAMBAL IKAN LADA HIJAU SAMBAL IKAN LADA HIJAU Reviewed by Mat Gebu on August 17, 2008 Rating: 5

LEMAK TOFU & TAUGEH

August 17, 2008
Ini masakan biasa bagi orang2 Malaysia, terutama kaum Melayu. Masaknya mudah dan kosnya pun murah, tapi sedap u, kena pulak dengan sambal ...
LEMAK TOFU & TAUGEH LEMAK TOFU & TAUGEH Reviewed by Mat Gebu on August 17, 2008 Rating: 5

YOGURT BREAD PUDDING

August 16, 2008
Jom kita makan "yogurt bread pudding " , sedap dan harum. Kalau makan dengan ice cream kan, lagi sedap...... BAHAN-BAHANNYA :-...
YOGURT BREAD PUDDING YOGURT BREAD PUDDING Reviewed by Mat Gebu on August 16, 2008 Rating: 5

KARI AYAM MAT GEBU

August 14, 2008
Jom makan kari ayam. Ini masak guna apa yang ada dalam peti sejuk. Sesuai dimakan bersama nasi, roti prata/canai, lempeng pekak, roti jala...
KARI AYAM MAT GEBU KARI AYAM MAT GEBU Reviewed by Mat Gebu on August 14, 2008 Rating: 5

BUTTER PRAWN

August 14, 2008
Haiyooo...King of cholesterol sudah datangg!!!!...Serammm u, tak pe kita masak, pastu makan sikittt dan, bakinya paksa" orang lain ma...
BUTTER PRAWN BUTTER PRAWN Reviewed by Mat Gebu on August 14, 2008 Rating: 5

SWEET SAVOURY SCONES

August 14, 2008
Resipi scones dari buku "Secret Pastries" .....Rasa sedap, lemak2 manis dan rapuh. Tapi untuk mendapatkan hasil yang rapuh, jang...
SWEET SAVOURY SCONES SWEET SAVOURY SCONES Reviewed by Mat Gebu on August 14, 2008 Rating: 5

CRUNCHY CINNAMON ROLL

August 11, 2008
Untuk kudapan pulak, mat cuba2 lah try buat benda alah ini, saja jee...Yang ni senang gila, mat guna instant roti prata jenama "kawan...
CRUNCHY CINNAMON ROLL CRUNCHY CINNAMON ROLL Reviewed by Mat Gebu on August 11, 2008 Rating: 5

TEMPOYAK DAUN KAYU

August 11, 2008
Hari ni masak "tempoyak daun kayu" lagi...Kali nie jenis2 sayur mat tambah, sebab ada stok. Untuk kali ni mat berusaha menghiris...
TEMPOYAK DAUN KAYU TEMPOYAK DAUN KAYU Reviewed by Mat Gebu on August 11, 2008 Rating: 5

RENDANG KERANG

August 10, 2008
Bukan nak kata lah, tapi rendang kerang ni memang sedap, selain senang amat nak membuatnya, semua main lambak dalam kuali....tapi hasil di...
RENDANG KERANG RENDANG KERANG Reviewed by Mat Gebu on August 10, 2008 Rating: 5

NASI KEBULI

August 09, 2008
Pernah dengar nama "Nasi Kebuli"?...Bukan lepas makan kena "buli" tau....Rasa2 mat di negeri Pahang pun ada nasi kebul...
NASI KEBULI NASI KEBULI Reviewed by Mat Gebu on August 09, 2008 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.