AYAM GORENG KUNYIT DAUN KARI. AYAM GORENG KUNYIT DAUN KARI. Reviewed by Mat Gebu on February 27, 2013 Rating: 5
SUP SAWI PUTIH...UNTUK YANG 'GAOT'... SUP SAWI PUTIH...UNTUK YANG 'GAOT'... Reviewed by Mat Gebu on February 27, 2013 Rating: 5
IKAN GERANG ASSAM DARI DAPUR CHE MAT.. IKAN GERANG ASSAM DARI DAPUR CHE MAT.. Reviewed by Mat Gebu on February 27, 2013 Rating: 5
MI HOON SUP UTARA VERSI MAT GEBU.. MI HOON SUP UTARA VERSI MAT GEBU.. Reviewed by Mat Gebu on February 26, 2013 Rating: 5
KERABU BABAT PEDAS BERSANTAN.. KERABU BABAT PEDAS BERSANTAN.. Reviewed by Mat Gebu on February 26, 2013 Rating: 5
LEMPENG KELAPA JUGA....GARA-GARA KAK IDA!!.. LEMPENG KELAPA JUGA....GARA-GARA KAK IDA!!.. Reviewed by Mat Gebu on February 25, 2013 Rating: 5

LINGUINE BERKUAH KARI..

February 25, 2013
Assalammualaikum, salam Isnin.. Hari ni cm tak masak nasi, jadi buat spaghetti saja, Tapi bukan ala2 barat, cm kasi fusion, guna kuah kar...
LINGUINE BERKUAH KARI.. LINGUINE BERKUAH KARI.. Reviewed by Mat Gebu on February 25, 2013 Rating: 5
NASI LEMAK ALA KAMPUNG...UNTUK HARI INI... NASI LEMAK ALA KAMPUNG...UNTUK HARI INI... Reviewed by Mat Gebu on February 24, 2013 Rating: 5

ANGEL HAIR GORENG TOMYAM...

February 23, 2013
Yang ringkas lagi, cuma pasta angel hair goreng tomyam. Pernah buat dulu, tapi semalam ternampak geng masak, Kak Rose buat, di sini ...Te...
ANGEL HAIR GORENG TOMYAM... ANGEL HAIR GORENG TOMYAM... Reviewed by Mat Gebu on February 23, 2013 Rating: 5
PUCUK KACANG TUMIS BAWANG PUTIH. PUCUK KACANG TUMIS BAWANG PUTIH. Reviewed by Mat Gebu on February 23, 2013 Rating: 5

PAJERI NENAS ALA JOHOR...

February 22, 2013
Assalammualaikum, salam Jumaat yang mulia. Dah makan tengah hari?..Cm cuma sempat masak yang ringkas saja hari ini. Bak pun tak berapa se...
PAJERI NENAS ALA JOHOR... PAJERI NENAS ALA JOHOR... Reviewed by Mat Gebu on February 22, 2013 Rating: 5
ASAM TUMIS KELADI DENGAN IKAN MASIN. ASAM TUMIS KELADI DENGAN IKAN MASIN. Reviewed by Mat Gebu on February 21, 2013 Rating: 5

STRAWBERRY BUTTERMILK CAKE..

February 21, 2013
Petang semua, assalammualaikum. Petang ni cm baking pulak, sebab utamanya nak habiskan buttermilk belen cm buat pancake tu hari. Tapi ma...
STRAWBERRY BUTTERMILK CAKE.. STRAWBERRY BUTTERMILK CAKE.. Reviewed by Mat Gebu on February 21, 2013 Rating: 5

NASI ULAM YANG MENYEGARKAN.

February 21, 2013
Assalammualaikum, salam Khamis. Hari ni cm masak yang betul2 ringkas tapi berkhasiat. Kalau tempoh hari cm buat nasi kerabu, kali ni bu...
NASI ULAM YANG MENYEGARKAN. NASI ULAM YANG MENYEGARKAN. Reviewed by Mat Gebu on February 21, 2013 Rating: 5
PUCUK PAKU MERAH GORENG BELACAN PUCUK PAKU MERAH GORENG BELACAN Reviewed by Mat Gebu on February 20, 2013 Rating: 5

LEMAK NANGKA LADA HITAM

February 20, 2013
Assalammualaikum, salam Rabu. Hari ni cm masak awal, dan pagi2 lagi atas permintaan cm masak nangka muda masak lemak putih campur lada hi...
LEMAK NANGKA LADA HITAM LEMAK NANGKA LADA HITAM Reviewed by Mat Gebu on February 20, 2013 Rating: 5
SUP LABU MANIS UNTUK TEKAK MERAGAM.. SUP LABU MANIS UNTUK TEKAK MERAGAM.. Reviewed by Mat Gebu on February 19, 2013 Rating: 5
KETUPAT GORENG MAKANAN LAUT... KETUPAT GORENG MAKANAN LAUT... Reviewed by Mat Gebu on February 19, 2013 Rating: 5
ASAM PEDAS IKAN SELAR KUNING DENGAN NENAS.. ASAM PEDAS IKAN SELAR KUNING DENGAN NENAS.. Reviewed by Mat Gebu on February 18, 2013 Rating: 5
BUTTERMILK PANCAKE YANG LEMBUT SANGAT.. BUTTERMILK PANCAKE YANG LEMBUT SANGAT.. Reviewed by Mat Gebu on February 18, 2013 Rating: 5
SPAGHETTI DENGAN SUP AYAM BERSERAI.. SPAGHETTI DENGAN SUP AYAM BERSERAI.. Reviewed by Mat Gebu on February 18, 2013 Rating: 5

MI SIPUT GORENG KICAP.

February 17, 2013
Salam semua, ni lah orang kata, kita hanya mampu merancang, Allah swt jua yang menentukan samada ia menjadi kenyataan atau sebaliknya. As...
MI SIPUT GORENG KICAP. MI SIPUT GORENG KICAP. Reviewed by Mat Gebu on February 17, 2013 Rating: 5

LEMAK PUTIH PUCUK UBI...

February 17, 2013
Assalammualaikum, salam hujung minggu semua. Entri pertama hari ini, satu masakan kampung yang biasa anda dengar, nampak dan rasa..cm mas...
LEMAK PUTIH PUCUK UBI... LEMAK PUTIH PUCUK UBI... Reviewed by Mat Gebu on February 17, 2013 Rating: 5
TIFFINBIRU DAN BEN ASHAARI 3 TAHUN LEPAS... TIFFINBIRU DAN BEN ASHAARI  3 TAHUN LEPAS... Reviewed by Mat Gebu on February 16, 2013 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.