AYAM GORENG KUNYIT DAUN KARI.

2/27/2013 08:00:00 PM
Salam malam semua. Macam biasalah. Cm sejak2 ni tak dann lah nak masak bagai2 sangat, yang ala kadar dan setakat termampu saja lah. Seben...
AYAM GORENG KUNYIT DAUN KARI. AYAM GORENG KUNYIT DAUN KARI. Reviewed by Mat Gebu on 2/27/2013 08:00:00 PM Rating: 5
SUP SAWI PUTIH...UNTUK YANG 'GAOT'... SUP SAWI PUTIH...UNTUK YANG 'GAOT'... Reviewed by Mat Gebu on 2/27/2013 04:30:00 PM Rating: 5
IKAN GERANG ASSAM DARI DAPUR CHE MAT.. IKAN GERANG ASSAM DARI DAPUR CHE MAT.. Reviewed by Mat Gebu on 2/27/2013 01:30:00 PM Rating: 5
MI HOON SUP UTARA VERSI MAT GEBU.. MI HOON SUP UTARA VERSI MAT GEBU.. Reviewed by Mat Gebu on 2/26/2013 04:30:00 PM Rating: 5
KERABU BABAT PEDAS BERSANTAN.. KERABU BABAT PEDAS BERSANTAN.. Reviewed by Mat Gebu on 2/26/2013 01:30:00 PM Rating: 5
LEMPENG KELAPA JUGA....GARA-GARA KAK IDA!!.. LEMPENG KELAPA JUGA....GARA-GARA KAK IDA!!.. Reviewed by Mat Gebu on 2/25/2013 04:30:00 PM Rating: 5

LINGUINE BERKUAH KARI..

2/25/2013 01:30:00 PM
Assalammualaikum, salam Isnin.. Hari ni cm tak masak nasi, jadi buat spaghetti saja, Tapi bukan ala2 barat, cm kasi fusion, guna kuah kar...
LINGUINE BERKUAH KARI.. LINGUINE BERKUAH KARI.. Reviewed by Mat Gebu on 2/25/2013 01:30:00 PM Rating: 5
NASI LEMAK ALA KAMPUNG...UNTUK HARI INI... NASI LEMAK ALA KAMPUNG...UNTUK HARI INI... Reviewed by Mat Gebu on 2/24/2013 03:33:00 PM Rating: 5

ANGEL HAIR GORENG TOMYAM...

2/23/2013 08:00:00 PM
Yang ringkas lagi, cuma pasta angel hair goreng tomyam. Pernah buat dulu, tapi semalam ternampak geng masak, Kak Rose buat, di sini ...Te...
ANGEL HAIR GORENG TOMYAM... ANGEL HAIR GORENG TOMYAM... Reviewed by Mat Gebu on 2/23/2013 08:00:00 PM Rating: 5
PUCUK KACANG TUMIS BAWANG PUTIH. PUCUK KACANG TUMIS BAWANG PUTIH. Reviewed by Mat Gebu on 2/23/2013 01:30:00 PM Rating: 5

PAJERI NENAS ALA JOHOR...

2/22/2013 01:30:00 PM
Assalammualaikum, salam Jumaat yang mulia. Dah makan tengah hari?..Cm cuma sempat masak yang ringkas saja hari ini. Bak pun tak berapa se...
PAJERI NENAS ALA JOHOR... PAJERI NENAS ALA JOHOR... Reviewed by Mat Gebu on 2/22/2013 01:30:00 PM Rating: 5
ASAM TUMIS KELADI DENGAN IKAN MASIN. ASAM TUMIS KELADI DENGAN IKAN MASIN. Reviewed by Mat Gebu on 2/21/2013 08:00:00 PM Rating: 5

STRAWBERRY BUTTERMILK CAKE..

2/21/2013 04:30:00 PM
Petang semua, assalammualaikum. Petang ni cm baking pulak, sebab utamanya nak habiskan buttermilk belen cm buat pancake tu hari. Tapi ma...
STRAWBERRY BUTTERMILK CAKE.. STRAWBERRY BUTTERMILK CAKE.. Reviewed by Mat Gebu on 2/21/2013 04:30:00 PM Rating: 5

NASI ULAM YANG MENYEGARKAN.

2/21/2013 01:30:00 PM
Assalammualaikum, salam Khamis. Hari ni cm masak yang betul2 ringkas tapi berkhasiat. Kalau tempoh hari cm buat nasi kerabu, kali ni bu...
NASI ULAM YANG MENYEGARKAN. NASI ULAM YANG MENYEGARKAN. Reviewed by Mat Gebu on 2/21/2013 01:30:00 PM Rating: 5
PUCUK PAKU MERAH GORENG BELACAN PUCUK PAKU MERAH GORENG BELACAN Reviewed by Mat Gebu on 2/20/2013 08:00:00 PM Rating: 5

LEMAK NANGKA LADA HITAM

2/20/2013 01:30:00 PM
Assalammualaikum, salam Rabu. Hari ni cm masak awal, dan pagi2 lagi atas permintaan cm masak nangka muda masak lemak putih campur lada hi...
LEMAK NANGKA LADA HITAM LEMAK NANGKA LADA HITAM Reviewed by Mat Gebu on 2/20/2013 01:30:00 PM Rating: 5
SUP LABU MANIS UNTUK TEKAK MERAGAM.. SUP LABU MANIS UNTUK TEKAK MERAGAM.. Reviewed by Mat Gebu on 2/19/2013 08:00:00 PM Rating: 5
KETUPAT GORENG MAKANAN LAUT... KETUPAT GORENG MAKANAN LAUT... Reviewed by Mat Gebu on 2/19/2013 03:45:00 PM Rating: 5
ASAM PEDAS IKAN SELAR KUNING DENGAN NENAS.. ASAM PEDAS IKAN SELAR KUNING DENGAN NENAS.. Reviewed by Mat Gebu on 2/18/2013 08:45:00 PM Rating: 5
BUTTERMILK PANCAKE YANG LEMBUT SANGAT.. BUTTERMILK PANCAKE YANG LEMBUT SANGAT.. Reviewed by Mat Gebu on 2/18/2013 05:45:00 PM Rating: 5
SPAGHETTI DENGAN SUP AYAM BERSERAI.. SPAGHETTI DENGAN SUP AYAM BERSERAI.. Reviewed by Mat Gebu on 2/18/2013 02:35:00 PM Rating: 5

MI SIPUT GORENG KICAP.

2/17/2013 04:30:00 PM
Salam semua, ni lah orang kata, kita hanya mampu merancang, Allah swt jua yang menentukan samada ia menjadi kenyataan atau sebaliknya. As...
MI SIPUT GORENG KICAP. MI SIPUT GORENG KICAP. Reviewed by Mat Gebu on 2/17/2013 04:30:00 PM Rating: 5

LEMAK PUTIH PUCUK UBI...

2/17/2013 01:30:00 PM
Assalammualaikum, salam hujung minggu semua. Entri pertama hari ini, satu masakan kampung yang biasa anda dengar, nampak dan rasa..cm mas...
LEMAK PUTIH PUCUK UBI... LEMAK PUTIH PUCUK UBI... Reviewed by Mat Gebu on 2/17/2013 01:30:00 PM Rating: 5
TIFFINBIRU DAN BEN ASHAARI 3 TAHUN LEPAS... TIFFINBIRU DAN BEN ASHAARI  3 TAHUN LEPAS... Reviewed by Mat Gebu on 2/16/2013 08:30:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.