SALAM RAMADHAN.....LAUK SESUAI BERSAHUR. SALAM RAMADHAN.....LAUK SESUAI BERSAHUR. Reviewed by Mat Gebu on 7/31/2011 11:00:00 PM Rating: 5
LEMAK CILI PADI AYAM BERNENAS... LEMAK CILI PADI AYAM BERNENAS... Reviewed by Mat Gebu on 7/31/2011 08:30:00 PM Rating: 5
HAPPY BIRTHDAY SUNAH SUKA SAKURA.. HAPPY BIRTHDAY SUNAH SUKA SAKURA.. Reviewed by Mat Gebu on 7/31/2011 12:01:00 AM Rating: 5
ROTI JOHN....YANG JOHN TATAU... ROTI JOHN....YANG JOHN TATAU... Reviewed by Mat Gebu on 7/30/2011 10:50:00 PM Rating: 5
UBI REBUS, SAMBAL TUMIS DAN KOPI PANAS.. UBI REBUS, SAMBAL TUMIS DAN KOPI PANAS.. Reviewed by Mat Gebu on 7/30/2011 11:30:00 AM Rating: 5
MUSHROOM SOUP WIF GARLIC BREAD..I LIKE!. MUSHROOM SOUP WIF GARLIC BREAD..I LIKE!. Reviewed by Mat Gebu on 7/29/2011 10:35:00 PM Rating: 5
29 JULAI 2011 - 4 TAHUN USIA TIFFINBIRU.... 29 JULAI 2011 -  4 TAHUN USIA TIFFINBIRU.... Reviewed by Mat Gebu on 7/29/2011 08:00:00 PM Rating: 5

AYAM MASAK HALIA KICAP.

7/29/2011 01:30:00 PM
Salam Jumaat..buat apa tuuu...ni hari dah 4 tahun usia DTS, kalau aku bela anak, dah kira besar juga kan..hehe. Hari ni mat pun masak untuk...
AYAM MASAK HALIA KICAP. AYAM MASAK HALIA KICAP. Reviewed by Mat Gebu on 7/29/2011 01:30:00 PM Rating: 5
ASAM TUMIS SULUR KELADI.....PETUA RAMADHAN.. ASAM TUMIS SULUR KELADI.....PETUA RAMADHAN.. Reviewed by Mat Gebu on 7/28/2011 11:41:00 PM Rating: 5

DAGING MASAM MANIS ALA THAI.

7/28/2011 07:00:00 PM
Cakkk..wahh petang sudah..eh petang ke hapa dah nak senja pungg..adeh, si mat ni kan dia blurr tau ni hari, rasa macam tak berapa nak besss...
DAGING MASAM MANIS ALA THAI. DAGING MASAM MANIS ALA THAI. Reviewed by Mat Gebu on 7/28/2011 07:00:00 PM Rating: 5

SOTONG KUNYIT REMPAH KURMA

7/28/2011 03:10:00 PM
Assalammualaikum, selamat petang semua.. Dah makan?. Ok kali ni mat nak share satu lagi resipi simple sangat, sesuai untuk berbuka puasa da...
SOTONG KUNYIT REMPAH KURMA SOTONG KUNYIT REMPAH KURMA Reviewed by Mat Gebu on 7/28/2011 03:10:00 PM Rating: 5
BENZILA LOVE COOKIES.....ADA SEJARAHNYA.. BENZILA LOVE COOKIES.....ADA SEJARAHNYA.. Reviewed by Mat Gebu on 7/27/2011 11:06:00 PM Rating: 5
MI HOON KERANG.....PAGI TADI PUNYA.. MI HOON KERANG.....PAGI TADI PUNYA.. Reviewed by Mat Gebu on 7/27/2011 05:00:00 PM Rating: 5
GULAI PUCUK UBI DENGAN KERANG.. GULAI PUCUK UBI DENGAN KERANG.. Reviewed by Mat Gebu on 7/27/2011 01:45:00 PM Rating: 5
NO TIME PIZZA......CEPAT DISEDIAKAN... NO TIME PIZZA......CEPAT DISEDIAKAN... Reviewed by Mat Gebu on 7/26/2011 11:00:00 PM Rating: 5

ACAR IKAN TUNA @ TONGKOL..

7/26/2011 08:30:00 PM
Assalammualaikum, entri kali ni nak berkongsi satu respi mudah dan senang, mat guna ikan tuna atau tongkol, tapi anda boleh lah guna ikan a...
ACAR IKAN TUNA @ TONGKOL.. ACAR IKAN TUNA @ TONGKOL.. Reviewed by Mat Gebu on 7/26/2011 08:30:00 PM Rating: 5

SAMBAL KERANG TERIKUT-IKUT...

7/26/2011 05:30:00 PM
Salam petangg...waahh sudah petang, tak leh jadi ni...dah dekat..dah dekat..haha, gurau je, tak dee dehh dekat2, kalau dekat nak mati tu mu...
SAMBAL KERANG TERIKUT-IKUT... SAMBAL KERANG TERIKUT-IKUT... Reviewed by Mat Gebu on 7/26/2011 05:30:00 PM Rating: 5
GULAI UDANG BUNGA KANTAN......ADY BUDIKA "GA".. GULAI UDANG BUNGA KANTAN......ADY BUDIKA "GA".. Reviewed by Mat Gebu on 7/26/2011 02:22:00 PM Rating: 5

STRAWBERRY IN HORN PASTRY..

7/25/2011 10:30:00 PM
Assalamualaikum semua..salam malam, panaskan cuaca, berbahangkan. Petang tadi mat saja nak test satu benda baru..Tapi terlebih dahulu nak u...
STRAWBERRY IN HORN PASTRY.. STRAWBERRY IN HORN PASTRY.. Reviewed by Mat Gebu on 7/25/2011 10:30:00 PM Rating: 5
KACANG PHOOL....BUKAN....KACANG PHOOL. KACANG PHOOL....BUKAN....KACANG PHOOL. Reviewed by Mat Gebu on 7/25/2011 05:30:00 PM Rating: 5
BIAR LAH ADA DARI TAK DE..KANN... BIAR LAH ADA DARI TAK DE..KANN... Reviewed by Mat Gebu on 7/25/2011 02:35:00 PM Rating: 5
HASH BROWN....RESIPI KAK JEE... HASH BROWN....RESIPI KAK JEE... Reviewed by Mat Gebu on 7/25/2011 10:00:00 AM Rating: 5
MASAKAN PENGERAT KASIH SAYANG.... MASAKAN PENGERAT KASIH SAYANG.... Reviewed by Mat Gebu on 7/25/2011 12:45:00 AM Rating: 5
PAU GEBU MONTOK TEMBAM.....LEMBUTTT!! PAU GEBU MONTOK TEMBAM.....LEMBUTTT!! Reviewed by Mat Gebu on 7/24/2011 10:30:00 PM Rating: 5
NASI GORENG CINA....a.k.a....中國炒飯 NASI GORENG CINA....a.k.a....中國炒飯 Reviewed by Mat Gebu on 7/24/2011 05:00:00 PM Rating: 5

GULAI KETAM GAYA JOHOR..

7/24/2011 01:25:00 PM
Salam semua, dah makan tengah hari?.. Ni hari mat atas perintah telah diarahkan memasak ketam masak lemak dengan timun. Sebelum tu bagi pen...
GULAI KETAM GAYA JOHOR.. GULAI KETAM GAYA JOHOR.. Reviewed by Mat Gebu on 7/24/2011 01:25:00 PM Rating: 5
BISKUT SUJI BRUNEI....ATAS PERMINTAAN... BISKUT SUJI BRUNEI....ATAS PERMINTAAN... Reviewed by Mat Gebu on 7/24/2011 03:03:00 AM Rating: 5

JOM PENGSAN SAMA-SAMA....

7/23/2011 10:00:00 PM
Huhu..jom pengsan yea lepas baca entri ni, hadoi, penat lahh, rasa macam nak tulis entri pun tak larat..semangat tu agak kurang...mat ingat...
JOM PENGSAN SAMA-SAMA.... JOM PENGSAN SAMA-SAMA.... Reviewed by Mat Gebu on 7/23/2011 10:00:00 PM Rating: 5

SUP AYAM....SENANG NAK BUAT...

7/23/2011 01:00:00 PM
Salam tengah hari, dah makan?...Mat belum lagi, rasa belum ada resa nak makan. Tekak ni kan memang nak makan sup ayam, yang ringan2 je. Tap...
SUP AYAM....SENANG NAK BUAT... SUP AYAM....SENANG NAK BUAT... Reviewed by Mat Gebu on 7/23/2011 01:00:00 PM Rating: 5

STRAWBERRY CUSTARD PUFF..

7/22/2011 10:10:00 PM
Assalammualaikum, salam malam semua. Kali ni mat nak share satu resipi mudah buat, dan senang sangat..lawa pun yea juga, menarik untuk teta...
STRAWBERRY CUSTARD PUFF.. STRAWBERRY CUSTARD PUFF.. Reviewed by Mat Gebu on 7/22/2011 10:10:00 PM Rating: 5

LAUK ORANG JOHOR LAGI.....

7/22/2011 02:30:00 PM
Salam petang semua, hadoi, mengeluh ke?..Sabar2....dah ini yang mat masak, biasa lah kan orang Johor, hari2 asam pedas pun ok. Kata orang, ...
LAUK ORANG JOHOR LAGI..... LAUK ORANG JOHOR LAGI..... Reviewed by Mat Gebu on 7/22/2011 02:30:00 PM Rating: 5
MAGGI SUP PEDAS.....BIRTHDAY KAK CT DELIMA MAGGI SUP PEDAS.....BIRTHDAY KAK CT DELIMA Reviewed by Mat Gebu on 7/22/2011 10:30:00 AM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.