NYONYA SAMBAL SOTONG

October 31, 2009
Selain masak lemak nangka (resipi dalam n3 dibawah), mat juga masak satu lagi masakan kegemaran kaum peranakan....Mesti orang pelik kan, pe...
NYONYA SAMBAL SOTONG NYONYA SAMBAL SOTONG Reviewed by Mat Gebu on October 31, 2009 Rating: 5

NANGKA MASAK LEMAK PUTIH

October 31, 2009
Salam untuk semua, dah makan tengah hari ke u all?....Hari ni mat masak, nangka masak lemak putih. 2-3 hari lepas ada beli nangka muda, jadi...
NANGKA MASAK LEMAK PUTIH NANGKA MASAK LEMAK PUTIH Reviewed by Mat Gebu on October 31, 2009 Rating: 5

BANANA BUTTER CAKE.

October 29, 2009
As'laikum dan selamat petang Khamis semua, hari ni mat buat banana butter cake untuk minum petang, rasanya lemak2 manis. Ini sebab nak ...
BANANA BUTTER CAKE. BANANA BUTTER  CAKE. Reviewed by Mat Gebu on October 29, 2009 Rating: 5

KUIH KASWI LAPIS

October 27, 2009
Salam petang Selasa semua, dah minum petang ke?... Nampak menarik kan kuih kaswi lapis tu, resipi asal dari rumah "Kak Rinchan" ...
KUIH KASWI LAPIS KUIH KASWI LAPIS Reviewed by Mat Gebu on October 27, 2009 Rating: 5

IKAN KUAH LADA

October 27, 2009
Salam semua, apa khabar....sejak2 ni macam slow siput kan blog mat ni. Masa agak terhad dan rasa malas pun ada....ish...ish...ish..tak elok...
IKAN KUAH LADA IKAN KUAH LADA Reviewed by Mat Gebu on October 27, 2009 Rating: 5

BUN PANDAN BERKAYA AGAINN!!!!

October 25, 2009
Salam hujung minggu untuk semua, apa khabar. Ini sepatutnya n3 semalam, tapi tak sempat nak masukkan, tak kesah lah, kalau tak masuk pun tak...
BUN PANDAN BERKAYA AGAINN!!!! BUN PANDAN BERKAYA AGAINN!!!! Reviewed by Mat Gebu on October 25, 2009 Rating: 5

RENDANG PEDAS HARUM

October 20, 2009
Salam untuk semua, apa khabar....Lepas2 raya ni tiba2 kan nak buat rendang ayam lah pulak, seperti biasa, kali ni rendang ala2 Negeri Sembi...
RENDANG PEDAS HARUM RENDANG PEDAS HARUM Reviewed by Mat Gebu on October 20, 2009 Rating: 5

CHOC - CHEESE ORANGE MUFFIN

October 15, 2009
Salam buat semua pengunjung blog tiffinbiru, ampon dan maaf dipinta sebab dah 2 minggu mat tak masukkan apa2 n3 baru, bukan tak sihat, cuma...
CHOC - CHEESE ORANGE MUFFIN CHOC - CHEESE ORANGE MUFFIN Reviewed by Mat Gebu on October 15, 2009 Rating: 5

NYONYA MOONCAKE

October 01, 2009
Salam sejahtera semua....Mesti ramai masih menghadiri rumah2 terbuka...Pernah makan kuih bulan?....Kalau dulu, orang2 kita (Muslim) begitu ...
NYONYA MOONCAKE NYONYA MOONCAKE Reviewed by Mat Gebu on October 01, 2009 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.