KERANG REBUS

May 31, 2008
Jom makan kerang rebus, sekarang ni musim kerang berisi penuh, tak rugi beli. Cuma yang perlu kita awasi teknik memasak, selalunya mat aka...
KERANG REBUS KERANG REBUS Reviewed by Mat Gebu on May 31, 2008 Rating: 5

ASAM PEDAS

May 31, 2008
Cuaca mendung2 nie elok lah makan asam pedas, sebab dia sedikit pedas, masam dan manis. Makan dengan nasi hangat serta ulam-ulaman kampung...
ASAM PEDAS ASAM PEDAS Reviewed by Mat Gebu on May 31, 2008 Rating: 5

ROTI OAT MADU

May 29, 2008
Jom cuba satu resipi roti sihat dari "Alex Goh" ...Roti dia lembut, kulit dia garing dan wangi..... Bahan Doh Span :-) 320 g t...
ROTI OAT MADU ROTI OAT MADU Reviewed by Mat Gebu on May 29, 2008 Rating: 5

GULAI TEMPOYAK IKAN SUNGAI

May 29, 2008
Ini salah satu lauk kegemarn mat...tapi macam biasa laa, lauk kalau sedap semua ada kolestrol, terutama lauk2 orang melayu kita (eh...lauk...
GULAI TEMPOYAK IKAN SUNGAI GULAI TEMPOYAK IKAN SUNGAI Reviewed by Mat Gebu on May 29, 2008 Rating: 5

GULAI UDANG & REBUNG

May 29, 2008
Rasa macam dah lama kan tak masak udang galah...Hari ni mat masak udang galah, tapi udang kali ni kecil2 tak besar sangat, apa2 pun ia tet...
GULAI UDANG & REBUNG GULAI UDANG & REBUNG Reviewed by Mat Gebu on May 29, 2008 Rating: 5

KUEH LAPIS NYONYA

May 28, 2008
Dah berapa hari buat roti, kali ni kita ubah selera ke dapur cina peranakan yang memang terkenal dengan kuih - muih yang anggun, cantik da...
KUEH LAPIS NYONYA KUEH LAPIS NYONYA Reviewed by Mat Gebu on May 28, 2008 Rating: 5

PANETTONE

May 27, 2008
Hari ni ada lagi satu jenis roti pelik, nama dia kelako sangat "Panettone" ....Rasa dia tak de lah sedap mana setakat "so -...
PANETTONE PANETTONE Reviewed by Mat Gebu on May 27, 2008 Rating: 5

KUGELHOPF

May 25, 2008
Kugelhopf, sejenis roti yang berasal dari Austria . Rotinya seakan2 kek, lembut dan harum dengan bau kulit kayu manis dan juga kismis. Res...
KUGELHOPF KUGELHOPF Reviewed by Mat Gebu on May 25, 2008 Rating: 5

PASTA GORENG LAGI!!!

May 24, 2008
Petang ni goreng pasta je laa, senang, itu pun guna sos yang dah siap dalam tin. Malas betullah sehari dua ni, rasa mood tu down habisss.....
PASTA GORENG LAGI!!! PASTA GORENG LAGI!!! Reviewed by Mat Gebu on May 24, 2008 Rating: 5

ASAM DAGING BELIMBING

May 22, 2008
Baki daging yang masak kurma ala india tu mat masak asam dengan belimbing....Boleh tahan u, rasa ala2 asam pedas Melaka (agaknya laa, oran...
ASAM DAGING BELIMBING ASAM DAGING BELIMBING Reviewed by Mat Gebu on May 22, 2008 Rating: 5

BENING MUHIBAH

May 22, 2008
Cuaca panas ni rasa mcm tak nak sangat makan yang jenis masak lemak atau yang canggih2 sangat, jadi penyelesaianya, kita masaklah bening s...
BENING MUHIBAH BENING MUHIBAH Reviewed by Mat Gebu on May 22, 2008 Rating: 5

KURMA DAGING ALA INDIA

May 20, 2008
Rasa dia macam sama je dengan kurma biasa, cuma kurang pedas dan penggunaan bahan ada sedikit berbeza dari kurma biasa.... Bahan Utama :-...
KURMA DAGING ALA INDIA KURMA DAGING ALA INDIA Reviewed by Mat Gebu on May 20, 2008 Rating: 5
ASAM REBUS IKAN & PERIA KATAK ASAM REBUS IKAN & PERIA KATAK Reviewed by Mat Gebu on May 20, 2008 Rating: 5

BEBOLA UBI GORENG

May 20, 2008
Untuk sarapan pagi tadi, ibu mat ada buat ubi getuk, mat pun buat lah bentuk bebola (gunakan aiskrim scoop), celup tepung dan goreng ala2 ...
BEBOLA UBI GORENG BEBOLA UBI GORENG Reviewed by Mat Gebu on May 20, 2008 Rating: 5

KUIH GUNTING

May 19, 2008
Kuih Gunting ni salah satu kuih tradisi orang2 kita...mat sebenarnya tak pernah buat. Semalam mat cuba2lah tanya kat "Nita" .....
KUIH GUNTING KUIH GUNTING Reviewed by Mat Gebu on May 19, 2008 Rating: 5

PECAN & PRUNE MUFFIN

May 18, 2008
Jemput minum petang semua!!!!.... Bahan-Bahannya :-) 170 g mentega 170 g gula halus 350 g tepung gandum* 20 g baking powder*(*digaul dan...
PECAN & PRUNE MUFFIN PECAN & PRUNE MUFFIN Reviewed by Mat Gebu on May 18, 2008 Rating: 5

MEE REBUS TANIA

May 15, 2008
Lagi satu resipi mee rebus yang mat dapat dari blog "Chef Tania Singapore" . Rasanya sedap, tak pedas dan ada sedikit rasa seaka...
MEE REBUS TANIA MEE REBUS TANIA Reviewed by Mat Gebu on May 15, 2008 Rating: 5

JERUK BETIK

May 14, 2008
Pertama kali buat jeruk betik, itu pun sebab ada betik mengkal kat rumah, resipi mat dapat dari buku "The Book Of Preserves" ......
JERUK BETIK JERUK BETIK Reviewed by Mat Gebu on May 14, 2008 Rating: 5

SINGGANG BEREMPAH

May 14, 2008
Ini lauk paling mat suka, dah lah senang, sedap dan harum pulak tu, lepas makan body jadi hangat dan rasa macam ber"asap" u...he...
SINGGANG BEREMPAH SINGGANG BEREMPAH Reviewed by Mat Gebu on May 14, 2008 Rating: 5

GULAI PISANG MUDA

May 14, 2008
Jom masak lauk kampung hari ni, sesuai laa dengan cuaca mendung2 nihh....ishh sedapp nihhh!!!! Bahan Utama :-) 2 sisir pisang muda 5 ket...
GULAI PISANG MUDA GULAI PISANG MUDA Reviewed by Mat Gebu on May 14, 2008 Rating: 5

APAM GULA MELAKA

May 14, 2008
Semalam kan jalan2 kat MyResipi. Sekali ternampak apam gula melaka resipi dari "Che Iza" , menarik dan mudah. Rasa pun sedap laa...
APAM GULA MELAKA APAM GULA MELAKA Reviewed by Mat Gebu on May 14, 2008 Rating: 5

KHAS UNTUK HARI IBU....

May 11, 2008
Selamat Hari Ibu untuk Bonda mat yang tersayang Puan Jamaliah . Tak lupa untuk semua ibu2 di dunia ini....Dengan itu mat hadiahkan lah kun...
KHAS UNTUK HARI IBU.... KHAS UNTUK HARI IBU.... Reviewed by Mat Gebu on May 11, 2008 Rating: 5

SUP AYAM SEMPOI...

May 11, 2008
Ini sup ayam paling simple dan senang......tak caya?....Kalau tak caya lah, boleh tengok bahan2 dan cara2nyaa..... Bahan-Bahannya :-) 60...
SUP AYAM SEMPOI... SUP AYAM SEMPOI... Reviewed by Mat Gebu on May 11, 2008 Rating: 5

PULUT KUNING

May 10, 2008
Pulut kuning , makanan tradisi rakyat Malaysia, sedap dimakan bersama rendang ayam/daging, kari, serunding atau pun sambal tumis....... B...
PULUT KUNING PULUT KUNING Reviewed by Mat Gebu on May 10, 2008 Rating: 5

KEK TIGA RASA

May 09, 2008
Ini resipi "Kek Marble Trio" yang mat pernah buat dulu, tapi diubah suai sedikit dan bagi nama lain, kaedah mengadun semua sam...
KEK TIGA RASA KEK TIGA RASA Reviewed by Mat Gebu on May 09, 2008 Rating: 5

LAWAR BALI

May 08, 2008
Lawar Bali atau kerabu sayur dan ayam ala Bali...Resipi ni mat dah buat banyak kali dan memang sedap. Rasa dia memang unik dan kalau nak r...
LAWAR BALI LAWAR BALI Reviewed by Mat Gebu on May 08, 2008 Rating: 5

KUIH LOMPANG

May 07, 2008
Mat hari ni cuba2 buat kuih lompang, tak pernah buat ni lah 1st time cuba. Mat guna resipi "zara_klate" dari MyResipi.com. Mat...
KUIH LOMPANG KUIH LOMPANG Reviewed by Mat Gebu on May 07, 2008 Rating: 5

GULAI AYAM & NANGKA

May 07, 2008
Hari ni masak gulai ayam dengan nangka. Ayam mat guna ayam kampung betina dan nangka muda yang ayah mat petik kat kebun....Memandangkan ku...
GULAI AYAM & NANGKA GULAI AYAM & NANGKA Reviewed by Mat Gebu on May 07, 2008 Rating: 5

TAG DARI SITI AZMA....

May 06, 2008
Misi CookingBookmark.com 1. Mewujudkan laman khas komuniti Food-Blogger dengan meletakkan sebanyak mungkin link blogger yang terlibat dengan...
TAG DARI SITI AZMA.... TAG DARI SITI AZMA.... Reviewed by Mat Gebu on May 06, 2008 Rating: 5

KUEY TEOW HAILAM

May 05, 2008
Jemput makan semua, tak leh nak cerita banyak2...tengah syok ni makan...ahakss...... Bahan-Bahannya :-) 500 g kuey teow 2 camca besar kic...
KUEY TEOW HAILAM KUEY TEOW HAILAM Reviewed by Mat Gebu on May 05, 2008 Rating: 5

PULUT PANGGANG

May 04, 2008
Jom makan pulut panggang...teruja tengok pulut panggang kat dapur Jo, MamaLydia dan Siti Azma, tu pasal mat buat, tapi mat guna serundin...
PULUT PANGGANG PULUT PANGGANG Reviewed by Mat Gebu on May 04, 2008 Rating: 5

AYAM PENYET

May 01, 2008
Nama memang pelik, tapi rasa dia sedapppp!!!...Ayam penyet dari Indonesia ini rasa dia ala2 ayam percik, tapi berbeza dari segi rasa. Mat b...
AYAM PENYET AYAM PENYET Reviewed by Mat Gebu on May 01, 2008 Rating: 5

NASI LEMAK LAGII!!!!!

May 01, 2008
Nasi lemak, untuk bonda mat berbuka puasa hari ni....Cuci mata je lah sebab nasi lemak kan sinonim dengan rakyat M'sia dan tentulah ma...
NASI LEMAK LAGII!!!!! NASI LEMAK LAGII!!!!! Reviewed by Mat Gebu on May 01, 2008 Rating: 5
TAG DARI KAK UMI - E CUTE...... TAG DARI KAK UMI - E CUTE...... Reviewed by Mat Gebu on May 01, 2008 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.