MEE GORENG BASAH

10/31/2008 06:50:00 PM
Mat sebenarnya jarang2 makan mee goreng. Tapi masa pergi golek2 ke blog "Kak Lina" , ternampak n3 terbaru dia, "mee goreng&...
MEE GORENG BASAH MEE GORENG BASAH Reviewed by Mat Gebu on 10/31/2008 06:50:00 PM Rating: 5

NUTTELA SWISS ROLL

10/30/2008 06:09:00 PM
Sekarang ni dah terkena wabak virus menggulung dari mamafami ...seronok pulak gulung menggulung ni..kan mama?....Kali ni kita modifey siki...
NUTTELA SWISS ROLL NUTTELA SWISS ROLL Reviewed by Mat Gebu on 10/30/2008 06:09:00 PM Rating: 5
BROCCOLI DAN TOFU BERDAGING BROCCOLI DAN TOFU BERDAGING Reviewed by Mat Gebu on 10/29/2008 03:12:00 PM Rating: 5
KEDAI ROTI AWAL DI JOHOR BAHARU KEDAI ROTI AWAL DI JOHOR BAHARU Reviewed by Mat Gebu on 10/28/2008 06:26:00 PM Rating: 5

KUE TEOW SUP HOR FUN

10/27/2008 01:22:00 PM
Tengah malas2 pun jadi rajin...Ni semua gara2 nampak "kue teow sup hor fun" kat dapur rinnchan yang femes ituu.....Memang mengg...
KUE TEOW SUP HOR FUN KUE TEOW SUP HOR FUN Reviewed by Mat Gebu on 10/27/2008 01:22:00 PM Rating: 5

STRAWBERRY SWISS ROLL

10/25/2008 05:52:00 PM
Sejak lepas raya, ni lah baru start baking, itu pun sebab tak tahan godaan dari "Mama Fami"....Memang senang swiss roll ni, semu...
STRAWBERRY SWISS ROLL STRAWBERRY SWISS ROLL Reviewed by Mat Gebu on 10/25/2008 05:52:00 PM Rating: 5

NASI DAGANG 2

10/25/2008 03:40:00 PM
Hari ni mat masak nasi dagang...kali kedua cuba menggunakan beras kaler coklat tu (dulu masa mula2 try, aku fill....frustt leer, nasi tu k...
NASI DAGANG 2 NASI DAGANG 2 Reviewed by Mat Gebu on 10/25/2008 03:40:00 PM Rating: 5

GULAI IKAN TONGKOL

10/25/2008 03:20:00 PM
Gulai ikan tongkol ni mat olah dari beberapa resipi, tapi masih sama, cuma nak mendapatkan hasil yang sesuai pada tekak, agak sukar. Yang ...
GULAI IKAN TONGKOL GULAI IKAN TONGKOL Reviewed by Mat Gebu on 10/25/2008 03:20:00 PM Rating: 5

ACAR MENTAH

10/25/2008 02:26:00 PM
Rasanya acar ni tak payah bagi resipi pun orang dah tau buat kan, cuma perlu timun - hiris halus, lobak merah - hiris halus, bawang besar ...
ACAR MENTAH ACAR MENTAH Reviewed by Mat Gebu on 10/25/2008 02:26:00 PM Rating: 5

TUNA BERCILI

10/24/2008 12:15:00 PM
Tuna bercili ni ala2 sambal tumis, tapi tak pedas dan rasa dia pun lain sikit dari sambal...Sedap dimakan bersama nasi hangat, ulam-ulaman...
TUNA BERCILI TUNA BERCILI Reviewed by Mat Gebu on 10/24/2008 12:15:00 PM Rating: 5

GULAI LEMAK TEMPOYAK

10/23/2008 01:41:00 PM
Sebelum tu, mat nak ucapkan tahniah pada "Min" dari blog "bakingproject" kerana kemunculannya dalam satu segmen di ...
GULAI LEMAK TEMPOYAK GULAI LEMAK TEMPOYAK Reviewed by Mat Gebu on 10/23/2008 01:41:00 PM Rating: 5

IKAN TAUCHO

10/23/2008 01:27:00 PM
Jom lah makan lauk paling senang, mudah dan cepat....Makan dengan bubur nasi punn sedapp!!! BAHAN-BAHANNYA :-) 5 - 6 ekor ikan gelama (a...
IKAN TAUCHO IKAN TAUCHO Reviewed by Mat Gebu on 10/23/2008 01:27:00 PM Rating: 5

ASAM PEDAS BUGIS

10/20/2008 03:35:00 PM
Jom cuba masakan "asam pedas bugis"......bahan2 lebih kurang sama macam asam2 pedas lain, cuma teknik dan kaedah saja berbeza. M...
ASAM PEDAS BUGIS ASAM PEDAS BUGIS Reviewed by Mat Gebu on 10/20/2008 03:35:00 PM Rating: 5

SAMBAL UDANG & TERUNG PIPIT

10/20/2008 03:27:00 PM
Sekarang ni musim terung pipit@terung rimbang, pokok2 yang tumbuh meliar mula mengeluarkan butiran terung yang comel2 (saling tak tumpah m...
SAMBAL UDANG & TERUNG PIPIT SAMBAL UDANG & TERUNG PIPIT Reviewed by Mat Gebu on 10/20/2008 03:27:00 PM Rating: 5

LEMAK CILI PADI REBUNG & IKAN

10/20/2008 03:15:00 PM
Ini masakan bermusim, maksudnya kalau ada stok rebung baru lah boleh masak. Orang2 N9 memang suka makan rebung jeruk ni, masak dengan dagi...
LEMAK CILI PADI REBUNG & IKAN LEMAK CILI PADI REBUNG & IKAN Reviewed by Mat Gebu on 10/20/2008 03:15:00 PM Rating: 5

SPAGHETTI SEGERA

10/20/2008 02:59:00 PM
Ini masakan 2 hari lepas, tak sempat nak masuk kan ke blog, tah kenapa line ada gangguan pulak di kawasan kampung nie.....Sebab malas nak m...
SPAGHETTI SEGERA SPAGHETTI SEGERA Reviewed by Mat Gebu on 10/20/2008 02:59:00 PM Rating: 5

PACERI TERUNG NYONYA

10/17/2008 12:50:00 PM
Kaum baba dan nyonya, seperti orang melayu, mereka juga menghidangkan paceri terung, pada mat semuanya sama mcm orang kita masak.....kita ...
PACERI TERUNG NYONYA PACERI TERUNG NYONYA Reviewed by Mat Gebu on 10/17/2008 12:50:00 PM Rating: 5
ASAM PEDAS BERANGIN AGAINNN!!!!!! ASAM PEDAS BERANGIN AGAINNN!!!!!! Reviewed by Mat Gebu on 10/17/2008 12:39:00 PM Rating: 5

DAGING EMBEL BALI

10/16/2008 12:13:00 PM
Ini resipi "Mami Asmah Laili" dari Singapura. Tapi mat main masak saja, sebab terdengar mami asmah bagi resipi ni dalam radio s...
DAGING EMBEL BALI DAGING EMBEL BALI Reviewed by Mat Gebu on 10/16/2008 12:13:00 PM Rating: 5

UDANG KARI KAPITAN

10/15/2008 02:34:00 PM
Mat masak kari kapitan guna udang, tapi bukan udang galah yea. kami guna udang "kaki merah" yang selalunya begitu popular bagi ...
UDANG KARI KAPITAN UDANG KARI KAPITAN Reviewed by Mat Gebu on 10/15/2008 02:34:00 PM Rating: 5

KERABU SOTONG MANGGA

10/15/2008 01:48:00 PM
Jom makan kerabu sotong dengan mangga....tekak pakcik dah tak bley tahan nihh!!!! BAHAN-BAHANNYA :-) 300 g sotong 2 biji mangga separuh ...
KERABU SOTONG MANGGA KERABU SOTONG MANGGA Reviewed by Mat Gebu on 10/15/2008 01:48:00 PM Rating: 5

BAWANG GORENG

10/15/2008 01:27:00 PM
Ini bukan resipi, cuma nak berkongsi tips, mat tau memang semua dah tau cara2 nak buat bawang goreng, tapi mungkin setiap individu berbeza...
BAWANG GORENG BAWANG GORENG Reviewed by Mat Gebu on 10/15/2008 01:27:00 PM Rating: 5

TAT STRAWBERRY

10/12/2008 02:35:00 PM
Sebelum tu nak minta maaf dulu sebab terlewat letak n3 yang ini, tak perasan rupanya tertinggal satu resipi biskut lagi. Ini tat strawberr...
TAT STRAWBERRY TAT STRAWBERRY Reviewed by Mat Gebu on 10/12/2008 02:35:00 PM Rating: 5

KUPANG GORENG PEDAS

10/11/2008 10:16:00 PM
Masakan ringkas, mudah dan sedap kalau dimakan bersama bubur nasi atau pun nasi hangat. Kalau nak berapi, makan pulak dengan sambal belaca...
KUPANG GORENG PEDAS KUPANG GORENG PEDAS Reviewed by Mat Gebu on 10/11/2008 10:16:00 PM Rating: 5

MASAKAN KAMPUNG 2

10/09/2008 09:50:00 PM
Lemak putih nangka muda, rendang ayam serai, sambal belacan dan ikan masin goreng tergolong dalam masakan kampung juga lah kan, walau pun ...
MASAKAN KAMPUNG 2 MASAKAN KAMPUNG 2 Reviewed by Mat Gebu on 10/09/2008 09:50:00 PM Rating: 5

IKAN MASIN GORENG

10/09/2008 09:46:00 PM
Yang ni tak payah lah nak bagi tau dengan panjang lebar kan. Ikan masin tenggiri ni memang lagi sedap dimakan bersama nasi hangat dan perah...
IKAN MASIN GORENG IKAN MASIN GORENG Reviewed by Mat Gebu on 10/09/2008 09:46:00 PM Rating: 5

SAMBAL BELACAN

10/09/2008 01:28:00 PM
Lepas tu, ada pulak sambal belacan...Ini memang wajib bagi kita orang2 melayu, kalau dah ada masak lemak, sambal belacan dan ikan masin ta...
SAMBAL BELACAN SAMBAL BELACAN Reviewed by Mat Gebu on 10/09/2008 01:28:00 PM Rating: 5

RENDANG AYAM SERAI

10/09/2008 01:15:00 PM
Lepas tu kita masak rendang ayam serai, rendang ayam biasa2 saja...... BAHAN UTAMA :-) 1 ekor ayam anggaran 1.2 kg, potong 12 atau 16 2 ...
RENDANG AYAM SERAI RENDANG AYAM SERAI Reviewed by Mat Gebu on 10/09/2008 01:15:00 PM Rating: 5

LEMAK PUTIH NANGKA MUDA

10/09/2008 12:11:00 PM
Hari ni masak lemak nangka muda, mesti semua dah biasa masak gulai ni dan mat pun dah beberapa kali masak dan letak kat blog, tapi tak pel...
LEMAK PUTIH NANGKA MUDA LEMAK PUTIH NANGKA MUDA Reviewed by Mat Gebu on 10/09/2008 12:11:00 PM Rating: 5

LALA GORENG SERAI

10/08/2008 08:16:00 PM
Salam untuk semua...Sekian lama bercuti dengan tak de n3 baru (sebenarnya masak2 juga, tapi semuanya masak2 biasa jee), hari ni mat masukk...
LALA GORENG SERAI LALA GORENG SERAI Reviewed by Mat Gebu on 10/08/2008 08:16:00 PM Rating: 5
KAD-KAD UCAPAN SELAMAT HARI RAYA.... KAD-KAD UCAPAN SELAMAT HARI RAYA.... Reviewed by Mat Gebu on 10/03/2008 01:09:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.