MEE GORENG BASAH

October 31, 2008
Mat sebenarnya jarang2 makan mee goreng. Tapi masa pergi golek2 ke blog "Kak Lina" , ternampak n3 terbaru dia, "mee goreng&...
MEE GORENG BASAH MEE GORENG BASAH Reviewed by Mat Gebu on October 31, 2008 Rating: 5

NUTTELA SWISS ROLL

October 30, 2008
Sekarang ni dah terkena wabak virus menggulung dari mamafami ...seronok pulak gulung menggulung ni..kan mama?....Kali ni kita modifey siki...
NUTTELA SWISS ROLL NUTTELA SWISS ROLL Reviewed by Mat Gebu on October 30, 2008 Rating: 5
BROCCOLI DAN TOFU BERDAGING BROCCOLI DAN TOFU BERDAGING Reviewed by Mat Gebu on October 29, 2008 Rating: 5
KEDAI ROTI AWAL DI JOHOR BAHARU KEDAI ROTI AWAL DI JOHOR BAHARU Reviewed by Mat Gebu on October 28, 2008 Rating: 5

KUE TEOW SUP HOR FUN

October 27, 2008
Tengah malas2 pun jadi rajin...Ni semua gara2 nampak "kue teow sup hor fun" kat dapur rinnchan yang femes ituu.....Memang mengg...
KUE TEOW SUP HOR FUN KUE TEOW SUP HOR FUN Reviewed by Mat Gebu on October 27, 2008 Rating: 5

STRAWBERRY SWISS ROLL

October 25, 2008
Sejak lepas raya, ni lah baru start baking, itu pun sebab tak tahan godaan dari "Mama Fami"....Memang senang swiss roll ni, semu...
STRAWBERRY SWISS ROLL STRAWBERRY SWISS ROLL Reviewed by Mat Gebu on October 25, 2008 Rating: 5

NASI DAGANG 2

October 25, 2008
Hari ni mat masak nasi dagang...kali kedua cuba menggunakan beras kaler coklat tu (dulu masa mula2 try, aku fill....frustt leer, nasi tu k...
NASI DAGANG 2 NASI DAGANG 2 Reviewed by Mat Gebu on October 25, 2008 Rating: 5

GULAI IKAN TONGKOL

October 25, 2008
Gulai ikan tongkol ni mat olah dari beberapa resipi, tapi masih sama, cuma nak mendapatkan hasil yang sesuai pada tekak, agak sukar. Yang ...
GULAI IKAN TONGKOL GULAI IKAN TONGKOL Reviewed by Mat Gebu on October 25, 2008 Rating: 5

ACAR MENTAH

October 25, 2008
Rasanya acar ni tak payah bagi resipi pun orang dah tau buat kan, cuma perlu timun - hiris halus, lobak merah - hiris halus, bawang besar ...
ACAR MENTAH ACAR MENTAH Reviewed by Mat Gebu on October 25, 2008 Rating: 5

TUNA BERCILI

October 24, 2008
Tuna bercili ni ala2 sambal tumis, tapi tak pedas dan rasa dia pun lain sikit dari sambal...Sedap dimakan bersama nasi hangat, ulam-ulaman...
TUNA BERCILI TUNA BERCILI Reviewed by Mat Gebu on October 24, 2008 Rating: 5

GULAI LEMAK TEMPOYAK

October 23, 2008
Sebelum tu, mat nak ucapkan tahniah pada "Min" dari blog "bakingproject" kerana kemunculannya dalam satu segmen di ...
GULAI LEMAK TEMPOYAK GULAI LEMAK TEMPOYAK Reviewed by Mat Gebu on October 23, 2008 Rating: 5

IKAN TAUCHO

October 23, 2008
Jom lah makan lauk paling senang, mudah dan cepat....Makan dengan bubur nasi punn sedapp!!! BAHAN-BAHANNYA :-) 5 - 6 ekor ikan gelama (a...
IKAN TAUCHO IKAN TAUCHO Reviewed by Mat Gebu on October 23, 2008 Rating: 5

ASAM PEDAS BUGIS

October 20, 2008
Jom cuba masakan "asam pedas bugis"......bahan2 lebih kurang sama macam asam2 pedas lain, cuma teknik dan kaedah saja berbeza. M...
ASAM PEDAS BUGIS ASAM PEDAS BUGIS Reviewed by Mat Gebu on October 20, 2008 Rating: 5

SAMBAL UDANG & TERUNG PIPIT

October 20, 2008
Sekarang ni musim terung pipit@terung rimbang, pokok2 yang tumbuh meliar mula mengeluarkan butiran terung yang comel2 (saling tak tumpah m...
SAMBAL UDANG & TERUNG PIPIT SAMBAL UDANG & TERUNG PIPIT Reviewed by Mat Gebu on October 20, 2008 Rating: 5
LEMAK CILI PADI REBUNG & IKAN LEMAK CILI PADI REBUNG & IKAN Reviewed by Mat Gebu on October 20, 2008 Rating: 5

SPAGHETTI SEGERA

October 20, 2008
Ini masakan 2 hari lepas, tak sempat nak masuk kan ke blog, tah kenapa line ada gangguan pulak di kawasan kampung nie.....Sebab malas nak m...
SPAGHETTI SEGERA SPAGHETTI SEGERA Reviewed by Mat Gebu on October 20, 2008 Rating: 5

PACERI TERUNG NYONYA

October 17, 2008
Kaum baba dan nyonya, seperti orang melayu, mereka juga menghidangkan paceri terung, pada mat semuanya sama mcm orang kita masak.....kita ...
PACERI TERUNG NYONYA PACERI TERUNG NYONYA Reviewed by Mat Gebu on October 17, 2008 Rating: 5
ASAM PEDAS BERANGIN AGAINNN!!!!!! ASAM PEDAS BERANGIN AGAINNN!!!!!! Reviewed by Mat Gebu on October 17, 2008 Rating: 5

DAGING EMBEL BALI

October 16, 2008
Ini resipi "Mami Asmah Laili" dari Singapura. Tapi mat main masak saja, sebab terdengar mami asmah bagi resipi ni dalam radio s...
DAGING EMBEL BALI DAGING EMBEL BALI Reviewed by Mat Gebu on October 16, 2008 Rating: 5

UDANG KARI KAPITAN

October 15, 2008
Mat masak kari kapitan guna udang, tapi bukan udang galah yea. kami guna udang "kaki merah" yang selalunya begitu popular bagi ...
UDANG KARI KAPITAN UDANG KARI KAPITAN Reviewed by Mat Gebu on October 15, 2008 Rating: 5

KERABU SOTONG MANGGA

October 15, 2008
Jom makan kerabu sotong dengan mangga....tekak pakcik dah tak bley tahan nihh!!!! BAHAN-BAHANNYA :-) 300 g sotong 2 biji mangga separuh ...
KERABU SOTONG MANGGA KERABU SOTONG MANGGA Reviewed by Mat Gebu on October 15, 2008 Rating: 5

BAWANG GORENG

October 15, 2008
Ini bukan resipi, cuma nak berkongsi tips, mat tau memang semua dah tau cara2 nak buat bawang goreng, tapi mungkin setiap individu berbeza...
BAWANG GORENG BAWANG GORENG Reviewed by Mat Gebu on October 15, 2008 Rating: 5

TAT STRAWBERRY

October 12, 2008
Sebelum tu nak minta maaf dulu sebab terlewat letak n3 yang ini, tak perasan rupanya tertinggal satu resipi biskut lagi. Ini tat strawberr...
TAT STRAWBERRY TAT STRAWBERRY Reviewed by Mat Gebu on October 12, 2008 Rating: 5

KUPANG GORENG PEDAS

October 11, 2008
Masakan ringkas, mudah dan sedap kalau dimakan bersama bubur nasi atau pun nasi hangat. Kalau nak berapi, makan pulak dengan sambal belaca...
KUPANG GORENG PEDAS KUPANG GORENG PEDAS Reviewed by Mat Gebu on October 11, 2008 Rating: 5

MASAKAN KAMPUNG 2

October 09, 2008
Lemak putih nangka muda, rendang ayam serai, sambal belacan dan ikan masin goreng tergolong dalam masakan kampung juga lah kan, walau pun ...
MASAKAN KAMPUNG 2 MASAKAN KAMPUNG 2 Reviewed by Mat Gebu on October 09, 2008 Rating: 5

IKAN MASIN GORENG

October 09, 2008
Yang ni tak payah lah nak bagi tau dengan panjang lebar kan. Ikan masin tenggiri ni memang lagi sedap dimakan bersama nasi hangat dan perah...
IKAN MASIN GORENG IKAN MASIN GORENG Reviewed by Mat Gebu on October 09, 2008 Rating: 5

SAMBAL BELACAN

October 09, 2008
Lepas tu, ada pulak sambal belacan...Ini memang wajib bagi kita orang2 melayu, kalau dah ada masak lemak, sambal belacan dan ikan masin ta...
SAMBAL BELACAN SAMBAL BELACAN Reviewed by Mat Gebu on October 09, 2008 Rating: 5

RENDANG AYAM SERAI

October 09, 2008
Lepas tu kita masak rendang ayam serai, rendang ayam biasa2 saja...... BAHAN UTAMA :-) 1 ekor ayam anggaran 1.2 kg, potong 12 atau 16 2 ...
RENDANG AYAM SERAI RENDANG AYAM SERAI Reviewed by Mat Gebu on October 09, 2008 Rating: 5

LEMAK PUTIH NANGKA MUDA

October 09, 2008
Hari ni masak lemak nangka muda, mesti semua dah biasa masak gulai ni dan mat pun dah beberapa kali masak dan letak kat blog, tapi tak pel...
LEMAK PUTIH NANGKA MUDA LEMAK PUTIH NANGKA MUDA Reviewed by Mat Gebu on October 09, 2008 Rating: 5

LALA GORENG SERAI

October 08, 2008
Salam untuk semua...Sekian lama bercuti dengan tak de n3 baru (sebenarnya masak2 juga, tapi semuanya masak2 biasa jee), hari ni mat masukk...
LALA GORENG SERAI LALA GORENG SERAI Reviewed by Mat Gebu on October 08, 2008 Rating: 5
KAD-KAD UCAPAN SELAMAT HARI RAYA.... KAD-KAD UCAPAN SELAMAT HARI RAYA.... Reviewed by Mat Gebu on October 03, 2008 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.