LEMAK PUCUK MANIS SAMA TEMPE.. LEMAK PUCUK MANIS SAMA TEMPE.. Reviewed by Mat Gebu on May 31, 2013 Rating: 5

IKAN KERISI MASAK TAUCO...

May 31, 2013
Salam Jumaat, dah makan semua?...Mesti menu bess, betul tak?. Cm masak lewat sikit hari ni, tapi masakan biasa2 saja. Macam yang anda nam...
IKAN KERISI MASAK TAUCO... IKAN KERISI MASAK TAUCO... Reviewed by Mat Gebu on May 31, 2013 Rating: 5

JOMM....PULUT SERUNDING!..

May 30, 2013
Malam semua, assalammualaikum. Diam tak diam dah nak masuk ke 1/2 tahun 2013, pantas betul masa, rasa macam baru saja awal Januari, tau2 ...
JOMM....PULUT SERUNDING!.. JOMM....PULUT SERUNDING!.. Reviewed by Mat Gebu on May 30, 2013 Rating: 5
GULAI IKAN REMPAH BAKAR SAMA BELIMBING... GULAI IKAN REMPAH BAKAR SAMA BELIMBING... Reviewed by Mat Gebu on May 30, 2013 Rating: 5
SAMBAL SENGKUANG SAMA IKAN BILIS KEMBONG SAMBAL SENGKUANG SAMA IKAN BILIS KEMBONG Reviewed by Mat Gebu on May 29, 2013 Rating: 5
KUIH BAKAR @ BINGKA PANDAN... KUIH BAKAR @ BINGKA PANDAN... Reviewed by Mat Gebu on May 27, 2013 Rating: 5
BEGEDIL AYAM UNTUK CEMILAN... BEGEDIL AYAM UNTUK CEMILAN... Reviewed by Mat Gebu on May 27, 2013 Rating: 5
GULAI BABAT SAMA REBUNG JERUK.. GULAI BABAT SAMA REBUNG JERUK.. Reviewed by Mat Gebu on May 26, 2013 Rating: 5
"MY CHEF" CHICKEN MAKHANI QUICHE.... "MY CHEF" CHICKEN MAKHANI QUICHE.... Reviewed by Mat Gebu on May 25, 2013 Rating: 5

AYAM PANGGANG ALA NANDO'S..

May 25, 2013
Assalammualaikum, salam Sabtu. Sebelum tu nak cerita sikit, hari ni kan, cm terlewat bangun sudah. Malam tadi tak berapa ok, jadi ku tel...
AYAM PANGGANG ALA NANDO'S.. AYAM PANGGANG ALA NANDO'S.. Reviewed by Mat Gebu on May 25, 2013 Rating: 5
ROTI CANAI GORENG PEDAS...LAGI.. ROTI CANAI GORENG PEDAS...LAGI.. Reviewed by Mat Gebu on May 24, 2013 Rating: 5
SELAMAT PENGANTIN BARU "QUE ACHMAD" SELAMAT PENGANTIN BARU "QUE ACHMAD" Reviewed by Mat Gebu on May 23, 2013 Rating: 5

MAGGI KAMBING DERHAKA...

May 23, 2013
Assalammualaikum, salam Khamis. Tengah hari ni cm tak masak, ehh masak, tapi yang betul2 mudah saja, itu pun masak untuk Bak, cm pulak ...
MAGGI KAMBING DERHAKA... MAGGI KAMBING DERHAKA... Reviewed by Mat Gebu on May 23, 2013 Rating: 5

KUZI KAMBING....

May 22, 2013
Assalammualaikum, salam Rabu. Hari ni cm masak kuzi kambing. Dulu cm memang tak makan kambing, salah satu sebabnya bau dia yang agak seks...
KUZI KAMBING.... KUZI KAMBING.... Reviewed by Mat Gebu on May 22, 2013 Rating: 5
MI SUP AYAM BERSERAI UNTUK CHE MAT ... MI SUP AYAM BERSERAI UNTUK CHE MAT ... Reviewed by Mat Gebu on May 21, 2013 Rating: 5

STEW AYAM KACANG MERAH.

May 20, 2013
Lama tak derhaka resipi, kadang2 rindu, tapi kalau derhaka tak menjadi, rindu tukar jadi huru hara...erkk. Tapi yang ni alhamdulillah men...
STEW AYAM KACANG MERAH. STEW AYAM KACANG MERAH. Reviewed by Mat Gebu on May 20, 2013 Rating: 5
GULAI NANGKA IKAN MASIN BEREMPAH GULAI NANGKA IKAN MASIN BEREMPAH Reviewed by Mat Gebu on May 20, 2013 Rating: 5

SANDWICH TUNA ROTI SEKAM.

May 18, 2013
Malam semua, petang tadi masa cm masak lauk untuk bonda berbuka puasa, sempat juga lah cm buat sandwich....errr yang ni bukan untuk bonda...
SANDWICH TUNA ROTI SEKAM. SANDWICH TUNA ROTI SEKAM. Reviewed by Mat Gebu on May 18, 2013 Rating: 5

IKAN BAWAL MASAM MANIS..

May 18, 2013
Ikan bawal masam manis saja tengah hari ini untuk che mat dan ada masakan ringkas yang lain untuk yang Bak. Tiba2 cm nak sangat makan ika...
IKAN BAWAL MASAM MANIS.. IKAN BAWAL MASAM MANIS.. Reviewed by Mat Gebu on May 18, 2013 Rating: 5

SIAPAKAH "JOKONDO" ITU?....

May 17, 2013
Malam semua, tak masak hari ni, jadi saja nak share satu cerita...errr, cerita ke, tapi dari fakta yang boleh diterima juga lah. Pernah d...
SIAPAKAH "JOKONDO" ITU?.... SIAPAKAH "JOKONDO" ITU?.... Reviewed by Mat Gebu on May 17, 2013 Rating: 5
MI BANDUNG 'AGROMAS'....LAGI... MI BANDUNG 'AGROMAS'....LAGI... Reviewed by Mat Gebu on May 16, 2013 Rating: 5
MAKARONI BAKAR TERMUDAH...SEMUA MAIN LAMBAK... MAKARONI BAKAR TERMUDAH...SEMUA MAIN LAMBAK... Reviewed by Mat Gebu on May 15, 2013 Rating: 5

KROKET KENTANG BERKEJU...

May 15, 2013
Petang semua, assalammualaikum. Ntah kenapa pagi tadi masa cm duduk kemas 'makmal', tiba2 terpandang kentang yang cm beli tempoh...
KROKET KENTANG BERKEJU... KROKET KENTANG BERKEJU... Reviewed by Mat Gebu on May 15, 2013 Rating: 5
GULAI REBUNG SAMA IKAN MASIN KURAU... GULAI REBUNG SAMA IKAN MASIN KURAU... Reviewed by Mat Gebu on May 15, 2013 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.