TERIMA KASIH PADA BAKAL RAJA SEHARI INI... TERIMA KASIH PADA BAKAL RAJA SEHARI INI... Reviewed by Mat Gebu on 10/31/2012 10:30:00 PM Rating: 5
SAMBAL IKAN PARI DENGAN NENAS.. SAMBAL IKAN PARI DENGAN NENAS.. Reviewed by Mat Gebu on 10/31/2012 08:00:00 PM Rating: 5
RABU KURANG KATA2...."MAJALAH JELITA" RABU KURANG KATA2...."MAJALAH JELITA" Reviewed by Mat Gebu on 10/31/2012 08:00:00 AM Rating: 5
TALAM GULA MELAKA "FLORENCE TAN".. TALAM GULA MELAKA "FLORENCE TAN".. Reviewed by Mat Gebu on 10/30/2012 08:45:00 PM Rating: 5

IKAN PARI MASAK ASAM..

10/30/2012 01:30:00 PM
Salam Selasa semua, hari ni entri pertama menu ikan pari masak asam. Alaa, nama je macam lain tapi sebenarnya asam pedas..hahhaa...boring...
IKAN PARI MASAK ASAM.. IKAN PARI MASAK ASAM.. Reviewed by Mat Gebu on 10/30/2012 01:30:00 PM Rating: 5

PENGAT CAMPUR - CAMPUR..

10/29/2012 08:45:00 PM
Malam semua, tiba2 selsema sudah mari, letihh lahh macam ni, huhu. Kali ni mat nak letak juga satu entri pencuci mulut yang begitu sinoni...
PENGAT CAMPUR - CAMPUR.. PENGAT CAMPUR - CAMPUR.. Reviewed by Mat Gebu on 10/29/2012 08:45:00 PM Rating: 5
SUP AYAM 'ABANG PEDAS"....BERPELUH!.. SUP AYAM 'ABANG PEDAS"....BERPELUH!.. Reviewed by Mat Gebu on 10/29/2012 05:55:00 PM Rating: 5
MALAS MASAK?.."MY CHEF" KAN ADA!!,,,, MALAS MASAK?.."MY CHEF" KAN ADA!!,,,, Reviewed by Mat Gebu on 10/28/2012 08:30:00 PM Rating: 5
TUMIS AIR RAMPAI PETOLA MANIS.. TUMIS AIR RAMPAI PETOLA MANIS.. Reviewed by Mat Gebu on 10/28/2012 04:30:00 PM Rating: 5

LEMAK PUTIH UMBUT KELAPA..

10/28/2012 01:30:00 PM
Salam Ahad semua, dah siap masak?.. Hari ni mat masak satu menu kampung yang begitu authentic, pernah makan umbut kelapa?. Kebiasaannya d...
LEMAK PUTIH UMBUT KELAPA.. LEMAK PUTIH UMBUT KELAPA.. Reviewed by Mat Gebu on 10/28/2012 01:30:00 PM Rating: 5

CROISSANT TUNA SANDWICH..

10/27/2012 09:30:00 PM
Malam ni kita makan tuna sandwich, tapi bukan guna roti sandwich, mat guna croissant. Hmm, nampak bess dah sedap lah. Erkk..cuma mat ta...
CROISSANT TUNA SANDWICH.. CROISSANT TUNA SANDWICH.. Reviewed by Mat Gebu on 10/27/2012 09:30:00 PM Rating: 5

RENDANG DAGING KLASIK..

10/27/2012 04:00:00 PM
Jomm kita merendang pulak. Dah selalu mat buat rendang dan ada masak resipi hampir2 sama tapi tetap ada perbezaannya. Kenapa mat kata ini...
RENDANG DAGING KLASIK.. RENDANG DAGING KLASIK.. Reviewed by Mat Gebu on 10/27/2012 04:00:00 PM Rating: 5

LONTONG AIDIL ADHA...

10/27/2012 12:00:00 PM
Selamat hari raya Aidil Adha, errr....dah 2 hari raya punn.. macam mana semua ok?... Mat ok ok saja, entri pertama hari ni, nak masukkan ...
LONTONG AIDIL ADHA... LONTONG AIDIL ADHA... Reviewed by Mat Gebu on 10/27/2012 12:00:00 PM Rating: 5
KUIH BOM DI REMANG SENJA AIDIL ADHA... KUIH BOM DI REMANG SENJA AIDIL ADHA... Reviewed by Mat Gebu on 10/25/2012 10:45:00 PM Rating: 5

PASTA FETTUCCINE WIF PESTO..

10/24/2012 08:30:00 PM
Pernah makan pasta yang digaul dengan pes pesto?...Satu lagi mesti ada yang tanya, pesto tu menda?.. Mat pun memang dulu tatau pesto tu ...
PASTA FETTUCCINE WIF PESTO.. PASTA FETTUCCINE WIF PESTO.. Reviewed by Mat Gebu on 10/24/2012 08:30:00 PM Rating: 5

AGAR-AGAR LAPIS MILO.

10/24/2012 04:30:00 PM
Lama juga tak buat agar2, mat tengok geng2 blog masak buat macam2 jenis agar2. Lawa2 belaka, berlapis dan bewarna-warni, meriah. Jadi mat...
AGAR-AGAR LAPIS MILO. AGAR-AGAR LAPIS MILO. Reviewed by Mat Gebu on 10/24/2012 04:30:00 PM Rating: 5
ASAM REBUS NENAS...MENCUCI TEKAK.. ASAM REBUS NENAS...MENCUCI TEKAK.. Reviewed by Mat Gebu on 10/24/2012 01:30:00 PM Rating: 5
KETUPAT GORENG PEDAS BERSAYUR KETUPAT GORENG PEDAS BERSAYUR Reviewed by Mat Gebu on 10/23/2012 08:00:00 PM Rating: 5

SOTONG GORENG SOS HOISIN...

10/23/2012 03:30:00 PM
Assalammualaikum, salam Selasa semua. Hari ni lewat sikit mat bersiaran. Pagi ada kerja2 yang perlu dibereskan. Anda masak apa hari ni? A...
SOTONG GORENG SOS HOISIN... SOTONG GORENG SOS HOISIN... Reviewed by Mat Gebu on 10/23/2012 03:30:00 PM Rating: 5
" B . K . D " UNTUK HARI INI... " B . K . D " UNTUK HARI INI... Reviewed by Mat Gebu on 10/22/2012 08:00:00 PM Rating: 5

SUP AYAM KAMPUNG.....

10/22/2012 04:00:00 PM
Petang semua, sup ayam kampung kita petang ni. Pagi tadi mat goreng nasi, sebab bonda berpuasa hari ni, jadi mat masakkan sup ayam kampun...
SUP AYAM KAMPUNG..... SUP AYAM KAMPUNG..... Reviewed by Mat Gebu on 10/22/2012 04:00:00 PM Rating: 5
NASI GORENG KAMPUNG JEE PAGI NI.. NASI GORENG KAMPUNG JEE PAGI NI.. Reviewed by Mat Gebu on 10/22/2012 10:30:00 AM Rating: 5
FLORENCE TAN'S BEST NYONYA RECIPES.. FLORENCE TAN'S BEST NYONYA RECIPES.. Reviewed by Mat Gebu on 10/21/2012 08:00:00 PM Rating: 5

NASI LEMAK, GODAAN KAK IDA...

10/21/2012 01:00:00 PM
Salam Ahad semua. Sebelum tu minta maaf yea Kak Ida dari 1001resepi, sebab mat tulis tajuk entri macam tu. Sebenarnya memang plan nak ma...
NASI LEMAK, GODAAN KAK IDA... NASI LEMAK, GODAAN KAK IDA... Reviewed by Mat Gebu on 10/21/2012 01:00:00 PM Rating: 5
RAHSIA "BUAH KERAS" DALAM MASAKAN.. RAHSIA "BUAH KERAS" DALAM MASAKAN.. Reviewed by Mat Gebu on 10/20/2012 11:00:00 PM Rating: 5

KERABU TELUR YANG BIASA2..

10/20/2012 08:00:00 PM
Kerabu telur, lama juga tak buat. Jadi hari ni mat buat sebagai gandingan dengan kari ikan tenggiri. Selain tu mat ada juga goreng kobis ...
KERABU TELUR YANG BIASA2.. KERABU TELUR YANG BIASA2.. Reviewed by Mat Gebu on 10/20/2012 08:00:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.