SKANDAL AKU DENGAN "JELITA"...HMMM...

Dunia sekarang, memang penuh skandal. Skandal politik tak payah cakap lah, sejak zaman sebelum merdeka dah ada. Skandal blog pulak satu pekara baru, macam DTS-BA, skandal terhangat sekali. Muncul pulak skandal blogger dengan pihak media..haha, tapi yang pasti kami blogger2 masakan lah yang kerap berskandal dengan media. Blog aliran lain pun ada, ikut kesesuain media itu sendirikan. Jelita Mei 2011 telah menyaji 7 resipi dari blog DTS-MAT GEBU. Terima kasih mat pada pihak Jelita dan juga Puan Lily Haslina atau keprihatinan beliau pada blogger masak2 seperti kami, kalau tak sebab dia, kami blogger masak2 ni dah pasti hanya kenal dikalangan blogger2 itu sendiri. Jasa mu akan kami kenang....


Gambar di atas tu antara 7 resipi yang tersiar. Ada antaranya hasil dari blog rakan2 tapi mat telah menderhaka kan sedikit resipi2 tersebut..minta halal yeaa...terutama tu resipi "Pais Ikan Banjar" mat kredit kan pada blogger "Mak Dara Terdiva", kerana asal2nya mat ambik dari blog beliau, terima kasih MDT. Sebenarnya kan dengan cara ini, resipi kita dapat disebarluaskan pada mereka2 diluar sana. Bukan semua orang tau kewujudan blog, ada tu kita sebut blog pun mereka kurang jelas, jadi bila resipi blogger berada dalam majalah terkenal seperti Jelita, tak sikit banyak membuka mata masyarakat tentang wujudnya blog yang boleh memberi mereka sumber ilmu...dan martabat kita sebagai blogger juga akan dipandang lebih tinggi, kerana mendapat perhatian pihak media...kannn....aduhh betul ke si mat yang menulis nihh....penggsann >_<


Dannnnnn dalam kesempatan ini juga nak ucap tahniah pada Kak Nor Secubitgaram, sebab resipi langkah demi langkah dia juga turut tersiar...feeweeett Kak Nor. Pada blogger2 masak yang resipi mereka pernah tersiar seperti MamaFami, Kak Liza, Hana Jepun, Kak Ummi Kuantan, Chef Hussein dan lain2 lagi....tahniah juga untuk anda....Kita sama2 buktikan, blogger masak2 bukan blogger kelas ke-2 !!...Salam sayang dari DTS-MAT GEBU....

Post a Comment

26 Comments

  1. bila masa la meggi goreng saye boleh masuk Jelita ^^

    heheh~

    ReplyDelete
  2. Tahniah Mat, dah jadi artis tetap Jelita...mantap ler!

    ReplyDelete
  3. salam che mat, alhamdulillah.. keluar lagi ya.. tahniah! mmg tumpang bangga dgn che mat dan rakan2 lain.. pun happy gak sbb step by step k.nor pun keluar gak sekali lagi.. alhamdulillah..

    ReplyDelete
  4. Tahniah CMG dan akak Nor.. Diana pun tumpang bangga ngan semua... :)

    ReplyDelete
  5. weeewittt pau saya boleh masuk majalah tak pakcik mat??kih3

    ReplyDelete
  6. Tahniah Mat!

    skandal pun skandal le Mat...janji SUCI..hehehehhee

    ReplyDelete
  7. Congrats cik mat! so proud of everyone!

    ReplyDelete
  8. Tahniah buat Cik Mat dan semua yang tersenarai...saya tumpang gembira juga..:)

    ReplyDelete
  9. PCM, agak2 tuna roll saya tu boleh masuk majalah tak?KAKAAKAKAKAKA

    ReplyDelete
  10. Terima kasih pada semuaaa...i lep u all...muahh...haha.

    ReplyDelete
  11. Assalamulaikum Mat

    Tahniah dari kak ct buat Mat dan juga blogger2 yang lain..alhamdulillah :D

    ReplyDelete
  12. Tahniah Cik Mat and Kak Nor sekali lagi. Tumpang berbangga dgn kejayaan semua! :-)

    ReplyDelete
  13. Tahniah CM...saya pun tumpang happy dgn kejayaan cm...berbaloi segala usaha & penat lelah CM...

    ReplyDelete
  14. Maaaaaaaaaaaaaaattt, tahniaaaahhhhh!!! Ko mmg terhebat! Jugak tahniah buat Nor...hehee

    ReplyDelete
  15. salam cik mat!tahniah untuk cikmat n k.noor klua majalah lagik..waahhh..makin glamer cikmat k.noor..sok2 leh wat klua Buku Masakan Versi sendri plak..ameenn..take care cikmat.smoga terus ikhlas menyumbang resepi untuk akak yg blogger junior ni..huhu..

    ReplyDelete
  16. salam CMG..cayalah!
    balik leh cari majalah jelita pastu frem kan :)

    btw tq

    ReplyDelete
  17. Ini adalah pendorong utk terus berblog....w/p kita x pandai masak...tahniah!

    ReplyDelete
  18. Ingat skandal dengan Melur jelita..terkejut ai! hehehe

    ReplyDelete

Peringatan

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.