MY FAVORITE BLOG ...dan...CONTEST SAHABAT BLOGGER!!!

Dalam komen tadi ada sorang blogger dari blog "Adzriel AB" tag mat, hmm ok mat buat, sebagai tanda sokongan, lagi pun DTS-Mat Gebu ni pun ada yang kata dah blog Otai (kertu), jadi tak boleh lah nak berlagak Diva...alah tak bess pun, mat pun sama macam Adzriel, dulu2 masa blog muda, bila dapat tag, nak tuju pada siapa pun mat tatau, kalau blogger "femes" jangan harap lah sangat, depa kan sibuk dengan urusan, nasib baik ada blogger2 masakan yang begitu spotting dan tak langsung mengecewakan..Ok Adzriel, kita mulakan yeaa....syarat2 nya...

1. Copy gambar atas ni di entry. Letak kat atas sekali.
  • Settle dahhh....
2. Nyatakan dari mana dapat tag ni.
  • Dari blogger Adzriel AB, blog beliau disini..
3. Listkan 5 blog yg menjadi favorite serta sebabnya.
  • HOME SWEET HOME - Milik kak ummi kuantan, bukan nak kata, dia ni very understanding lady dan ibu bekerjaya yang cekap di dapur...salute!!
  • HANA FAMILY - Sorang lagi yang begitu inovatif dan kalau presenting hasil makanan dia, masya allahh...terpukau gitu.
  • BISOUS A' TOI - Milik Puan Rima dari Singapore....antara blog wajib singgah, wanita bercitarasa tinggi dan pentingkan kesempurnaan dalam hasil masakan....pengsannnn!!!..
  • BORAK KOSONG - Yang ni antara yang wajib pergi kalau nak tau kesah2 aneh perilaku manusia dalam dunia fana nihh...
  • BEN ASHAARI - Hmmmm...Adzriel tak berani tak pe..biar DTS tag dia..tapi koo jangan lah harap sangat yeaaa....kena fahamm masa dan keadaan...Ben, sesekali ok lah kannn.
3. Tagkan ke 5 blog tu jika kamu mahu - tiada paksaan.
  • Sudahhh...tapi depa nak buat ke tak tu tak de paksaan, ikut kesesuaian masa masing2...
4. Letak link entry kamu di blog insan yg tag kamu tadi.
  • Ok.....
Daaannnnnnnn...........pengumuman pentingg!!..

Sahabat blogger mengadakan satu contest "Kami Blogger IKON 2011" sempena Tahun Baru Cina...mat gebu malas lah kan nak cita, koo tau jelah aku kalau story kang, orang semua tak jadi join contest SB, Tarikh tamat akan diberitau kemudian...Apa2 kes pun silalah lunsuri lelaman sawang ini.....

MY FAVORITE BLOG ...dan...CONTEST SAHABAT BLOGGER!!! MY FAVORITE BLOG ...dan...CONTEST SAHABAT BLOGGER!!! Reviewed by Mat Gebu on 2/03/2011 08:00:00 PM Rating: 5

16 comments:

  1. haha...cre mat ckp tu cm BA mkn org,hehe

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaa.. bagus arr pak cik mat gebu ni!!!

    tak sombongg!!

    suka nyaaa!!! idola saye lagi satu la!!

    dah la belog masak!! sukaa sukaa!

    ReplyDelete
  3. tahniah mat!
    bagi sokongan kepada blogger laen.. sempoi ar..

    ReplyDelete
  4. @ yuyu - alahh hai, ishh ada sedara pakcik mat ada sorang bujang, tgh study kat Dungun., umur 22 (kot?).sesuai tuu...

    ReplyDelete
  5. TQ MG sebab sudi juga layan tag Adzriel. Actually tak de paksaan pun kerana memahami kekangan masa tu. Usahkan otai, yg baru pun belum tentu nak buat. Kita manusia biasa, ada privacy masing2 yg perlu dihormati. Memang rasa mcm hari2 nak jenguk blog MG ni. Suka Yuyu juga. Insyaallah, nak jenguk juga blog2 yg MG listkan.

    ReplyDelete
  6. nak kena joint juga nie.
    he he he he.
    kita tengok siapa yg kena?

    ReplyDelete
  7. mat...

    rasanya contest postpone sampai pagi esok...

    ReplyDelete
  8. Saya tak faham lah. Camner nak tag blog? First time dengar pasal tagging blogs ni. Tq ;-)

    ReplyDelete
  9. @ shas - Tag blog tu mcm yang anda lihat dan baca kat N3 ni, bila orag tag kita, kita kena buat sama, cuma jika ada soalan, kita kena jawab berdasarkan blog atau diri kita, lepas tu kita TAG pada blog yang kita rasa sesuai, mcm N3 tu kan suruh TAG 5 blog, jadi kita tag dan bagi tau pemilik blog tersebut bahawa blog beliau kita telah tag dan mereka perli melaksanakan tugas seperti mana kita buat sebelum tu...hmm ok tak, boleh faham?

    ReplyDelete
  10. haiitttt wakarimashita... arigatou ne.. ureshikatta!! lap uuuuu... *mampoh skandal! hahahahaaa

    ReplyDelete
  11. @ hana - wes mangan?...hahaha...

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. salam.... hehe...nk join gaks la.. hehe... by the way, saye folo sini sudah.... hrp2 sudi folo balik yep!

    http://holylightfarhaniza.blogspot.com

    sgt beresar hati^_^

    ReplyDelete
  14. Mat - Errrkk...nak tercekik tiba2...cekap eks...hahaha, toce, toceee...ya la tuuuu...

    ReplyDelete
  15. Ty cik mat.. am honored! wait i do ok.. tks again!

    ReplyDelete

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.