KONTROVERSI "SAJI".....BERAKHIR.

Salam semua dan syukur ke hadrat Ilahi, akhirnya pihak majalah saji menepati janji mereka. Rentetan peristiwa yang berlaku antara blog tiffinbiru dan juga manjalah SAJI boleh anda baca di sini....dan di sini..... Setelah beberapa panggilan mat buat, janji demi janji diberi, dan akhirnya mereka membuat permohonan maaf dalam majalah SAJI, November 2010. DTS juga ingin memohon maaf pada kakitangan SAJI, atas kekasaran bahasa yang mat gebu ucapkan. Tujuan "kekecohan" ,bukan untuk meraih publisiti apa tah lagi mengejar glamour, mat lakukan semata2 untuk mempertahankan hak DTS, dan juga teman2 blogger kami yang lain, terutama blog masak2 agar mereka juga tidak sewenang2nya diperlakukan seperti apa yang berlaku di tiffinbiru. Adat kita orang2 melayu jika nak sesuatu harus ada tatatertib dan budi bicara..

Sebagi bukti sah mereka telah memohon maaf, mat sertakan cetakan yang tertera pada muka surat 43. Pada pihak saji anggap lah ini satu pengajaran, jangan cemarkan kredibeliti anda sebagai salah satu majalah tersohor di Malaysia dengan mem"plagiat"kan hak orang lain. Dengan seikhlas hati saya Mat Gebu pemilik blog tiffinbiru.blogspot.com memaafkan atas kesilapan yang pihak SAJI lakukan.... Akhir kata salam sayang untuk semua dari DTS-Mat Gebu...
KONTROVERSI "SAJI".....BERAKHIR. KONTROVERSI "SAJI".....BERAKHIR. Reviewed by Mat Gebu on 10/25/2010 08:24:00 AM Rating: 5

33 comments:

  1. akhirnyaaaaa.ok la tu saling memaafkan

    ReplyDelete
  2. bagus la diorang dah minta maaf...

    ReplyDelete
  3. yeah! memang cunlah blog Mat Gebu nih.... hehehe ... moga2 diberkati Tuhan ek! Amin!

    P/S : nasib baik tahu minta maaf, kan?

    ReplyDelete
  4. akhirnya...syukur mat dah maafkan segala kesilapan majalah saji.

    ReplyDelete
  5. at last... kenapa awalnya susah sangat to admit the mistake and say sorry... tahniah mat kerana bertegas dengan kes ini agar yg lain tak akan mengalami nasib yg sama... let them learn the lesson!

    ReplyDelete
  6. wah2! it took 4 months for them just to apologize... hmmm, sy rasa, kne bagi compensation gaks tuh utk Cik Mat... kasik 1 page utk resepi2 Cik Mat... ada setujuk?? eheheheh....

    ReplyDelete
  7. cikmat, salam. kita mesti berani mempertahankan hak. syabas mat..

    ReplyDelete
  8. Syukur semua telah selesai.... respek CMG berani kerana benar, hak kita harus kita pertahankan...

    syabas mat..

    ReplyDelete
  9. syabas mat..bravo..berani kerana benar..

    ReplyDelete
  10. syukur Alhamdudillah semuanya dah ok....

    ReplyDelete
  11. akhirnya. alhamdulillah. baguslah tu dh saling bermaafan. tp saya tabik la kesungguhan mat gebu mempertahankannya walau pn susah payah dan mcm leceh jer nk kena follow up slalu kan. skurang2nya bg semangat kt blogger lain kot2 ada yg mana hasil karya mrk diciplak jgk. all the best Mat Gebu & Tiffinbiru ;-)

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah....akhirnya pejuangan mendapatkan hasil..

    ReplyDelete
  13. akhirnya.....selesai jua..tahniah en mat.....

    ReplyDelete
  14. Ahamdulillah... akhirnya setel ye cikmat.... tu la lenkali nk cedok, berhemah la.... :)

    ReplyDelete
  15. glamor la cik mat.. dapat masuk majalah saji..bukan senang tau..kalu lah dari awal mjlh nie minta izin dari cik mat tayang gmbr resipi cikmat kat mjlh mereka takla jadik peristiwa bersejarah nie yer..lagipun gambar resipi cikmat dlm mjlh tu cun la...GLAMORR.....:) lain hari boleh sign kontrak dgn pembikin mjlh tyg gmbr2 yg cun melecun dr blog ni..dpt juga pendapatan sampingan, betul tak...betul3

    ReplyDelete
  16. syukur...kemaafan dendam yg terindah..cheewah!

    ReplyDelete
  17. syukur alhamdulillah..bukan susah utk mencatatkan sumber yg diambil dari mana kan..

    dan memaafkan kesilapan org adalah sesuatu yg mudah dan sgt terpuji..=)

    ReplyDelete
  18. cayalah... akhirnya...
    kami sentiasa sokong abg mat gebu...
    hehehe...

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah syukur dan tumpang gembira..sesungguhnya memmaafkan seseorang itu adalah lebih baik daripada menghukum kecuali sesuatu kesalahan yang boleh mendatangkan bahaya ...tahniah mat:)

    ReplyDelete
  20. alhamdullilah...tahniah akhirnya perjuangan CMG berbaloi.

    ReplyDelete
  21. akhirnyer.. selesai gak yer kes tuh..

    ReplyDelete
  22. sekarang dgn kelebihan dan kecanggihan dunia IT makin mudahla kerja wartawan..tak payah nak pergi jumpa minta izin terus boleh publish...tah apa2...nasib baik la u tegas matgebu...marah2 manja la tu....

    ReplyDelete
  23. Salam Mat,
    Syukur alhamdulillah semuanya selesai...baru tau Gebu bukan sebarang Gebuuuu tauuuu...(jngn maree ye...ampunnnn..)

    ReplyDelete
  24. Bagus tindakan tu, klau tak senang2 je diorag ni ambik gambar kita n publish kt majala..kita ada hak tuntut royalti..tu namaya copyright infridgement..

    ReplyDelete
  25. alhadulillah mat... akhirnye berakhir sudah kontroversi ni.. pe2 pn saya jugek sll amik resepi2 dari DTS mat nih... :D.. mintak halal k..

    ReplyDelete
  26. akhirnya... lapang rasa kat dada kan mat. saham mat pon melambong tinggi nih, pictha sunggoh cun sampai majalah sanggop curi

    ReplyDelete
  27. Lepas ni depa mst x berani dah nak curi x tentu pasal harapnya.. kan..Ko pun leh lena tdo dah kan..hehehee..akak dh tgk majalah tu kat rumah Mama kelmarin...tp kalau x beriya2 perhati or telek..mmg x perasan kan, cipuuut jek column tu..hehee..xpa laa..semua dah setel la kiranya..alhamdulillah!

    ReplyDelete
  28. Terima kasih pada semua yang menintakan komen di N3 ni, pada mat janji mereka tepati janji sudah memadai...orang2 media ni kalau kita buat2 bengkak je, memang sah lah depa buat tatau....

    ReplyDelete

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.