JELITA OGOS 2010 - MAT GEBU...ADA APA?

Assalammualaikum semua, syukur alhamdulillah, untuk kali ke-2, resipi mat tersiar di Majalah Jelita keluaran Ogos 2010, dimana Fazura menjadi covergirlnya. Jauh sekali dari sifat bangga, mat dengan rendah diri mengucapkan terima kasih pada "Puan Lily Haslina" penyelaras bagi ruangan resipi di majalah Jelita, kerana memberi kepercayaan pada resipi2 mat untuk disiarkan dalam majalah mereka. Bukan nak puji, begini lah baru ada "etika", bukan main rembat, dan tepek dimajalah mereka (anda semua sedia maklumkan kes tu). Tapi mat sebenarnya tak nak lah jadi glamour dan terover expose, cukup lah seperti sekarang.... insya allahh...eh tak mo cakap habis juga kan. Kali ni resipi mat disiarkan sebanyak 4 halaman di Jelita....


Muka surat 190 ialah resipi kek sifon gula melaka, resipi memang ada di blog tapi langkah demi langkahnya hanya tersiar di Jelita. Satu lagi dimuka surat 192...


Seterusnya di mukasurat 193 dan 194. Memang gambar2 masakan ni ada diblog. TAPI jika anda lihat di dalam majalah, kejadian gambar dia amat ketara perbezaannya, mat sendiri terpaku, sebab nampak lagi menarik dan menyelerakan..serius waa cakap sama lu ni beb. Lagi satu nak puji, cara mereka meletakkan resipi2 tu..nampak lawa sangat dan kemas....Apa2 pun mat ucapkan terima kasih juga pada semua pengunjung blog, follower, silent readers dan teman2 blogger tak kira apa juga jenis aliran blog anda..Oh yea bila sebut "Jelita" kan..ehem ehem, ada sorang doktor jelita yang bukan mat nak puji, tapi sungguh rajin ke dapur, klik sini utk ke blog beliau... Ok dulu, salam sayang untuk semua dari Mat Gebu....
JELITA OGOS 2010 - MAT GEBU...ADA APA? JELITA OGOS 2010 - MAT GEBU...ADA APA? Reviewed by Mat Gebu on 8/04/2010 10:00:00 AM Rating: 5

53 comments:

  1. tahniah mat gebu.. hehe
    nant mesti ramai beli jelita :)

    ReplyDelete
  2. salam mat. Tahniah ye kerana sudah mengorak langkah ke media cetak pulak. Bannnggaaa ngan mat!!!

    ReplyDelete
  3. Tahniah Mat....moga sukses lg selepas ni ...

    ReplyDelete
  4. tahniah ye mat..! nanti kita beli..

    kita pun silent reader kat sini gak..
    adaa gak le ambik resepi mat tu.. tapi buatnya tak sempat2 pun lagi..
    (kira halal le ye)

    ReplyDelete
  5. tahniah bang mat....

    kena beli gak satu majalah nie....

    ReplyDelete
  6. weeeee... bangga nyaa akak.... tahniahhh2 cik mat

    ReplyDelete
  7. tahniah..semoga terus berjaya menghasilkan resepi2 enak & gambar2 yg lawa2...Hidop Cik Mat!!!

    ReplyDelete
  8. tahniah mat..Sally pun tumpang bangga la..rasa nak suruh en.suami sahut cabaran masak-memasak ni pulak..asyik kena komplen jer..baik suruh dia jadi cam mat ni..baru boleh nak komplen.hhhe

    ReplyDelete
  9. congrats...seb bek aritu dh soh adik pos majalah2 ke Doha. Dapat le belek2 pasni

    ReplyDelete
  10. Congratz Mat!
    Salam perkenalan.. bro nyer masak2 mmg best..! =D

    yours
    SH

    ReplyDelete
  11. Taniah Cik Mat..cipta lagi resepi-resepi yang menyelerakan terutama resepi untuk raya nanti....

    ReplyDelete
  12. Wahhh!! Tahniah Che Mat.. Skali lg i msti dpt kn Jelita Ogos nih spt trdahulu..

    ReplyDelete
  13. salam che mat, tahniah!! mmg sentiasa bangga dgn anak teruna sedenak nih :)

    ReplyDelete
  14. Salam Mat Gebu .....

    Tahniah dari saya sekali lagi kerana berjaya mendapat tempat dalam majalah JELITA tu .... resepi nye sungguh menarik dan mudah untuk dimasak. Saya juga kalau sehari tu tak tengok blog Mat Gebu tak sah rasa hidup saya ni .... Tahniah dari saya sekali lagi ....

    ReplyDelete
  15. Waaaahhhhh...akak tunggu2 pagi tadi, tengok2 sekali lg dah berderet komen...Tahniah Mat!! Sesungguhnya akak sungguh bangga dengan blogger ikhlas dan cekal seperti Mat yang x jemu2 berkongsi idea dan sentiasa menceriakan cyber masak2 nih! Kehadiran Mat di sisi kami kaum Hawa (haaa..tu diaaa..mcm nk bg ucapan lak, sopan gituuuu), amatlah kami bangga dan dihargai...Mat punya kelebihan tersendiri dan x mungkin ada pada kami kaum2 ibu ni...tu pasal Jelita terpikat dengan Mat Gebu!! Tahniah sekali lg Mat..nnt belanja akak kat YM je cukuplah...hahahaha..Salam Tahniah sekali lg Mat!! Jangan lupakan rabbit comeiii dalam pasu tu eh!

    ReplyDelete
  16. yer la..tetiba teringin nk beli jelita plak...

    ReplyDelete
  17. Salam mat gebu my pabaret blogger..
    congratulation to u for yr achievement ... SO PROUD OF U
    tak sabar nk bli jelita

    ReplyDelete
  18. tahniah....CMG. Melangkah setapak lagi kedepan lepas nie boleh keluar buku pulak.

    ReplyDelete
  19. Taniah Mat...
    Aisha nak beli la majalah nie...

    ReplyDelete
  20. Taniah Mat...
    Aisha nak beli la majalah nie...

    ReplyDelete
  21. Salam Mat,
    Tahniah dari akak serta keluarga...akak tumpang gembira dan berbangga dngn kejayaan ini....semoga Mat terus berbakti dngn kelebihan/anugerah yg di miliki ini..syukur Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  22. tahniah en.mat...
    sememangnya resepi en.matlayak masuk dlm mjlh;)sehari xjenguk blog mat ni xsah rasanya...hehehee... truskan bg resepi yg best2 ye;)

    ReplyDelete
  23. tahniah ye cik mat.. semoga sukses... nanti fiza beli jelita ogos

    ReplyDelete
  24. salam mat..untung mat pandai ambil gambar walaupun guna kamera biasa ajer..dan mat berhak dapat penghargaan camni.

    tahniah sekali mat..semuga selepas ni nama mat akan lebih fofolur.

    ReplyDelete
  25. tahniah che mat...moga sukses lagi yer...

    ReplyDelete
  26. Terima kasih pada semua..macam ni pun dah ok...tak mo lah panas2 sangat..hahaha...

    ReplyDelete
  27. cik mat!!! wahh congratsss masuk majalah jelita yeaa..tahniah22. nnt nak beli gak la ;) lepas ni buatla buku resipi plak yea..mesti laku! hehee..

    alamak cik matt..awatlaa iklankan sy kat dlm post cik mat..segan edennn..waduhh22.sy budak baru belajar je ni..huhuhh

    ReplyDelete
  28. salam Dr...
    Terima kasih..erkk tak pe lah jgn risau dan ragu, saya ikhlas membantu..kata nak bagi panas blog..jadi ni nak bagi hangat lah. Sebelum ni kan Dr dah ada blog, tak de lah baru nak belajar sangat..

    ReplyDelete
  29. tahniah cik mat...alhamdulillah disunting secara ber adat kali ni yer...semoga terus success. ;-)

    ReplyDelete
  30. selagi kita ikhlas dalam berkarya ahakss mcm saterawan negara pulak.. selagi itulah rezeki kita tetap dimurahkan dan diberkati selalu.. tidak sia2 segala usaha kita dlm dunia masakan blog ni..aminnn...semoga cmg terus berkarya dlm masakan ..emmm..

    ReplyDelete
  31. Salam Cik Mat,

    Tahniah ye atas keluaran majalah Jelita! :)

    ReplyDelete
  32. kakliza ucapkan tahniah atas kemunculan dalan JELITA..
    semga CMG akan terus sukses dan sukses..
    lama-lama femes la kawan kita ni....

    ReplyDelete
  33. kak liza...
    Waaaaaa..tak mo femesss...biar lah kak liza sorang jee yeaa yg femes, saya biar lah bergerak "underground" sajaaa...

    ReplyDelete
  34. Tahniah mat gebuss!! dah kasik frame belom nighh??? Hehehe!

    ReplyDelete
  35. salam cik mat
    tahniah...suka tgk resepi kawan2 muncul kat mag..kali nie dipinang secara beradat yer..alhamdulillah..

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum CMG, wah3..syabas dan tahniah daripada saya. :D

    Kadang2, eh biasanya, air tangan lelaki memang luar biasa daripada biasa :)

    P/s: Lepas ni, boleh terbit koleksi resepi edisi Mat Gebu. Sukaaaa ;p

    ReplyDelete
  37. fuhhh thniah yerr...
    hrus bljr msk dgn en mat gebu lh pasni..

    (malu3x)

    ReplyDelete
  38. tahniah mat gebu... skarang lau nak masak apa suka cari dalam blog nie.. tq yer... nak cari majalah wanita sat g.. :D

    // klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

    ReplyDelete
  39. wow, hepi for you la mat gebu! cayalah...

    ReplyDelete
  40. Salam En Mat Gebu.. Big TAHNIAH yer.. memang saya akui, semua masakan u memang amat menarik and nyumyyyyyyyy....

    ReplyDelete
  41. TERIMA KASIH PADA SEMUA..TERHARU NIHH...TANPA ANDA PENGUNJUNG BLOG TIFFINBIRU, SIAPA LAH SAYA NI...HEHE

    ReplyDelete
  42. masyukkkkk...!bila nak belanja combi :p

    ReplyDelete
  43. Mat, congrats! nanti buat buku resepi sendiri pulak Mat.. eh ada ke muka Mat kat Jelita tu ?

    ReplyDelete
  44. Salam Cik Mat ...
    Selama ini .... CA ni jadi silent reader je. Thank juga .... sebab CA ghajin gak cilok resepi Cik Mat yang mengiurkan tu......buat santapan sekeluarga.
    Tahniah... dah keluar majalah .... pas ni bleh jadi cam kak Hanieliza kita... buat buku resepi plak...

    ReplyDelete
  45. Thumbs up for you CMG....nanti go JB I nak belik lah the Jelita...hehe...

    ReplyDelete
  46. congrats Mat...anyway support le kawan2 nye blog k....

    ReplyDelete
  47. salam mat... aiseyyyy wa sulah terlambattt... tapi wa mau jugak cakap tahniah sama lu mat! wa dari dulu wa caya sama lu! kene pinang itu pompuan jelita sulah dua kali! itu maknanya bini lu ader dua ka mat??! haiyyaaa lu mmg hebat la mat! muekekekekeke....

    ReplyDelete
  48. Congratz Che Mat!!! Support anda sentiasa! :D

    ReplyDelete
  49. Terima kasih banyak2 pada semua...waa terharu..nak nangesss!!..

    ReplyDelete

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.