BEN ASHAARI

Thursday, May 17, 2012

LOGO HALAL ANTARABANGSA YANG DIIKTIRAF JAKIM..

(klik gambar untuk imej lebih jelas)

Salam semua, entri ringkas ini mat nak nak share info yang mat rasa berguna untuk kita umat2 islam. Status logo atau tanda halal ada kala mengelirukan, beli satu produk (terutama bahan2 makanan) pertama sekali kita lihat logo "HALAL" nya, jika produk Malaysia ada kemungkinan kita sedia pasti kenal. Bagaimana pula produk keluaran negara luar, kita pastikah yang logo tadi diiktiraf oleh kerajaan Malaysia. Tadi mat blogwalking dan singgah satu blog ini di sini...dan tertarik pulak mat lihat entri beliau, jadi mat rasa elok lah mat panjang2kan ke blog DTS ini, yelah blog masakan rasanya amat2 memerlukan benda2 macam ni, yea tak? Apa pun terima kasih dan untuk lebih terperinci anda boleh semak di laman web JAKIM di sini...Terima kasih dari DTS-MAT GEBU....Assalammualaikum.... (^___*)

12 comments:

Citarasa Rinduan said...

terima kasi berkongsi cik mat.. kn print u rujukan...

izan supian said...

tima kasih cik mat.mintak permission gak nak panjangkan info ni.bukan blog mask je perlu.pengguna lain pun kena educate..

Si Matatajam said...

Tq for sharing cik mat... Info berguna ni...

zulfikar hazri said...

antara info yg paling berguna di zaman moden ni. aku dah like dah..

Ini Kisah Tia said...

terima kasih .. info berguna :)

Ezal R said...

Tq,Sangat berguna, kadang-kadang kita tak tahu pun pasal benda-benda macam ni.. mintak permission nk hebahkan lagi.. :)

Ummiakid @ lily said...

TQ cm share info...saya akan print utk rujukan...mohon share ye CM

Udinz.com said...

mmesti ramai yang copy paste logo ni..
letak kat pembungkus mkanan

Solehah Shamsuddin said...

Hi.Solehah singgah sini ye.Nak golek2 sini sambil tengok entry ye.bgus perkongsian ni.tq :)

kyo said...

bagus maklumat ni.. cik mat.. nk share yer...

hubbislam said...

mintak halalkan, nak ambik foto ni masuk blog saya www.halaluntuksemua.blogspot.com , untuk kebaikan ummat islam seluruhnya. mohon diizinkan.

shazana nur said...

Assalamualaikum admin,
Minta izin dan halalkan ye nak ambik gambar diatas utk facebook page saya : forever living - malaysia. Tq