BEN ASHAARI

Sunday, January 8, 2012

DIBERI PELUANG MENEMPUH USIA BARU...

(Gambar Ehsan Google)

Tiga Puluh Enam tahun yang lalu, pada tarikh 8 hb Januari 1976 Masehi bersamaan 5 Muharram 1396 Hijrah, aku dilahirkan dari satu dunia asing ke satu lagi dunia asing yang penuh dengan segala cabaran...Syukur alhamdulillah, diberi peluang untuk hidup sehingga hari ini. Bila cukup masa, gugur lah sehelai dedaun usia dan diganti dengan daun baru dan seterus nya sehingga tiba masa yang ditentukan. Pada mat, ingatan sahabat dekat dan jauh sudah memadai, tak perlu hadiah dan sebagainya. Dalam hidup ini kita tidak boleh terlalu mengharap yang terbaik, terima lah apa jua keadaan dengan rasa tenang dan redha. Anda yang memberi sokongan tak pernah putus pada DTS, itu lah merupakan hadiah paling bermakna buat mat, sungguh ni...tak tipu punya...

Ucapan terima kasih pada semua teman2 FB atas ucapan yang bertali arus sejak malam tadi, Untuk yang membuat entri diblog masing2, melalui sms, mat ucapkan terima kasih...Ben, Sis Linn, Kak Ummi Kuantan, Ayu Citarasa Rinduan, Sunah, Zamir Zanon, Kak Ina KL dan Ady Budika. Pada yang menyambut hari kelahiran sama dengan mat, selamat hari lahir untuk mereka ( untuk Yana juga <-- Ujang punya laupoo) Terima kasih sekali lagi...rasa nak nangess pulak..tapi geli...haha.. Insya Allah jika diizinkan, blog DTS akan berfungsi seperti biasa. Doakan kesihatan Mat Gebu yeaa...terima kasih...salam sayang dari DTS untuk anda semua.. Assalammualaikum....

67 comments:

AZLITA AZIZ said...

Selamat ulang Mat..
akak pon tumpang gembira dan terharu kerana dapat mengenali bloger masak-masak yang akak rasa cukup hebat dan sangat besar bakatnya..

semoga Mat terus berkarya dan berkongsi resepi yang terbaik..

Doa dari ita semoga hidup mat sentiasa dirahmati Allah, dimurahkan rezeki, sentiasa sihat dan ceria disamping keluarga tersayang

Sunah Sakura said...

jangan nanges, nanti macam muka tak jadi...cer tengok cermin...hahaha..pcm yang cakap gitu!

blog-tips-kurus said...

may ALLAH bless u!! udah 36 yek?

nanti poskan kek gebu utk saye yek bro Mat. lagi 12 hari jek! (cepatnye kita tua. huhu!)

Ell Joella said...

salam ulangtahun kelahiran Mat..
semoga sentiasa berada dibawah lindunganNya.. sihat tubuh badan, dimurahkan rezeki.. ceria sokmo ek..! :)

Ummi said...

Mat, gugur sehelai daun x bermakna uban ko akan gugur kan...sbb ko xda uban lgk...menten muda belia...sekali duduk sebaris dgn Ady ke, Zamir ke...mmg ngam jeeek...hehehe... Selamat Hari Lahir Mat! Semoga makin menyerlah pada tahun ini dalam segala bidang dan diberkati Allah swt jua hendaknya...

Niena Pengembara Ilahi said...

Assalamualaikum PCM.. selamat hari jadi, semoga dilanjutkan usia, diberikan kesihatan yg baik, dipermudahkan segala urusan... :)

lemongrass said...

Selamat hari lahir Cik Mat...
Semoga DTS dan Cik Mat sentiasa murah rezeki, dipanjangkan umur dan dirahmati Allah.
Baru aje 36, muda lagi tu, hehehe.

EmbunRosaliza said...

Selamat hari lahir buat Mat, semoga di berkati allah dengan segala usaha yang mat lakukan selama ini, dan di murahkan rezeki serta terus mencipta resipi2 yg best . Hepi besday mat, kita berkongsi bulan januari dan tahun pun 7 juga heheh

Antan Bertingkah said...

Selamat Ulang tahun Mat... semoga terus kreatif mencipta rsepi2 baru...

suri solehah said...

selamat hari lahir untuk CMG..moga sentiasa dalam keberkatan yang berpanjangan dan DST terus berkongsi resepi kpd peminat DST

Eera Shera said...

happy birthday..semoga bertambah rezeki ^^

kak ina kl said...

Selamat ulangtahun mat..yang ke berapa yer?

Alhamdulliah akhirnya akak datang bertentang mata dan pot pet pot pet dengan kamu.

Semuga Mat berjaya dalam semua bidang dan sejahtera selalu

ummiross said...

happy birthday CMG, semoga diberkati Allah selalu.

MAI a.k.a WAWA said...

selamat hari lahir! ;)

Yat Maria said...

Selamat harilahir Cik Mat..semoga diberi kesihatan & kesejahteraan.

Yatie said...

Selamat Menyambut Ulangtahun Kelahiran yg ke 36thn Che Mat Gebu(muda lagi tuuu,tetap awet muda tawww), moga di panjangkan usia, di murahkan rezeki, di berikan kesihatan yg baik, menjadi anak yg sentiasa menggembirakan dan membanggakan ayah dan bonda serta hidupmu sekeluarga sentiasa di berkati dan di rahmati Allah swt. Aminnnn..

*akak rasa gembira dan berbangga pernah di temukan suatu masa dulu dngn blogger masakan yg terkenal ni..angan2 dah jadi kenyataan kan....kagum dngn sikap Mat yg sederhana tu..ikhlas akak katakan..moga Mat terus berkongsi resepi dan idea pada kita semua..

Wana Yusuf said...

happy besday CMG...

maszull said...

assalamualaikum CMG...selamat hari lahir buat CMG moga sentiasa berjaya di dalam apa jua bidang yer....kami semua akan tetap menyokong blog DTS ini...:)

http://maszull.blogspot.com/2012/01/selamat-hari-lahir-buat-enmat-gebu.html

myda_ahmad said...

Assalamualaikum...
selamat hari ulangthn kelahiran ....suka sgt tgk resepi2 kt sini dan selalu jugak nyinggah2 blog DTS nie....

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

Assalam Mat..
Hepi besday CMG... akak doakan semoga CMG sentiasa dlm peliharaanNYA walau dalam apa jua perancangan yang bakal dilakukan... amin..

monas2petronas said...

Assalamualaikum Abang Che Mat Gebu...alamak..takpe kan panggil abang? sbb umur sy dbwh 36...hehe.saya baru berjinak2 masuk sini...semua resepi abang mat mantap mantap dan memang patut dapat pujian...saya nak ucapkan Selamat Ulang Tahun yang ke 36..semoga diberi kesihatan, dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, dimudahkan segala urusan oleh Yang Maha Esa..teruskan berkarya..saya sangat sokong kalau abang che mat gebu tetap semangat untuk tiffinbiru..chaiyooook!!

minsal said...

Assalamualaikum.
Che Mat,'Selamat Hari Lahir'
Semoga Che Mat dan keluarga sentiasa
berada dalam Rahmat dan Kasih Syg.Allah.
Teruskan dgn.DTS Che Mat ni.

kkida @ 1001resepi said...

salam Mat,
walau pun kkida paling akhir ucapkan selamat hari lahir kepada Mat, tak bererti kkida lupakan Mat...hehe...Mat sentiasa diingatan...:)
disini kkida ingin ucapkan
SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR BUAT MAT YANG BAIK HATI....SEMUGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZKI DAN BERBAHAGIA SELALU...amin...

Cheq Sue said...

slmt ulang tahun che mat, semoga berbahagia bersama keluarga dan terus mencipta juadah2 enak untuk dikongsi bersama... :)

Iffah Afeefah said...

errr nk ngis npe pulak la tu hehe

KuNanGKuNanG said...

selamat hari lahir..moga bahgia slalu...amin..

FAIZ ARIS said...

Assalamualaikum...salam perkenalan...selamat hari lahir che mat gebu :)

.........cP~ said...

Selamat ulang tahun..semoga dilimpahi rahmat dengan usia yang meningkat..

p/s: sama tarikh dengan anak sepupu..dia istimewa.

Suhaila (Lat) said...

Selamat hari lahir Mat Gebu..semoga hidup lebih dirahmati oleh Nya.. & dipanjangkan usia...amin.

Teenager Housemaid said...

selamat hari lahir..:)

sweetazezah said...

salam cik mat gebuuuu!!selamat hari ulang tahun kelahiran..d doakan smoga cmg beroleh kesihatan yg baek,umur & kehidupan yg dberkati olehNYA,smoga trus dsayangi daaaaaaaaaaaaaaaannn trus menyumbang resepi2 yg trus mabelesss..take care cmg!!

Ujang9897 said...

nah bahu..., sila la nangis..=)


semoga terus sukses dlm apa jua yg di citakan ek..=)

N.E.E.N.Y. said...

Selamat Ulangtahun ke 36 ya Che Mat...

Nampaknya kita lahir di tahun yang sama cuma saya terlambat sikit.

Semoga Che Mat tidak kering idea dan sentiasa melahirkan resepi-resepi yang genuine....

Sesungguhnya karya Che Mat lahir dari hati yang tulus ikhlas.

Semoga dengan bertambah satu tahun lagi usia Che Mat, bertambah lagi rahmat dan berkat dari Allah S.W.T.

Amin...

fizza said...

Assalam...
belum terlambat rasanya nak wish heppy besday tu che mat gebu..
"may all yr dream cooming true"

Kak Rose said...

Happy 36th birthday to CMG, semuga apa yang dipinta akan dimakbulkan.... Amin.

psssttt!!! we share the same birth date lah!

Star Anise said...

Salam,
Selamat menyambut ulang tahun kelahiran kepada sifu CMG.
Didoakan agar sentiasa diberi kesejahteraan oleh NYA untuk terus berkongsi ilmu.
You changed my life.
TQ VERY MUCH :-)

Mama Ann said...

Happy birthday CMG.Mama pun tumpang gembira dan terharu kerana dapat mengenali blogger masak2 yg sungguh hebat dan berbakat seperti CMG..Mama tk pernah miss baca blog CMG..Harapan mama semoga CMG terus berkarya dan berkongsi resepi yg terbaik..MAY ALL YOUR DREAMS COME TRUE.

norinaomar said...

selamat hari ulangtahun PCM!semoga Allah murahkan rezeki dan limpahkan rahmat ke atasmu...

YanaMIB said...

jum celebrate mkn eskrim kek kt baskin robbin jum! =P

Syafiq Ahadin said...

2 blogger popular share bufday! hehe! salam hari lahir PCM. dan kepada Yana, kalau kena baca. hehe! :)

norfaezah said...

selamat hari lahir encik mat! ^^ saya suka blog encik mat..

::WafaIrdina:: said...

selamat hari lahir to you..moge berbahagia selalu naa^^

Sis-Lin said...

Hepi Besday Mat..!
Alaa bru daun je yg gugur tu, bukan rambut..hehehehe

Tq kerna sudi menjadi teman ku, kaulah kekasih gelappp kuuuuu *nsb baik en.sabar xde blog! hahahaaaaa

ZYASH said...

Happy Birthday PAK CIK...hehehe, semoga panjang umur n bertambah banyak entry makan2 tau....nyum2...

inahar ali said...

Selamat menyambut ullangtahun ye mat! moga sentiasa diberi kesihatan yg baik utk terus berkarya serta berkongsi resipi2 mantop lagi terangkat di alam maya nih..hopefully kalu ada rezeki dpt akak bertemu mat dialam nyata suatu hari nnti. insyaallah!!

Nur-nba said...

Selamat Hari Ulangtahun buat Cik Mat Gebu. Semoga dikurniakan kesihatan dan kesejahteraan dalam hidup.

Teruskan berkongsi resepi2 dengan semua pembaca blog DTS. Semoga Allah merahmati dan memberkati hidupmu sekeluarga.

MeknaBlog said...

Selamat Hari Lahir CMG.....

Semoga sentiasa di rahmati Allah SWT selalu...

semoga resepi2 akan lebih mabelesss...

seronok dapat mengenali CMG dan terima kasih kerana selalu berkongsi ilmu2 dengan kami semuaaaa...

bintangjauh said...

Salam CMG, dahului dengan Selamat Tahun Baru semoga apa sahaja yang didoa-niatkan akan dipermudah-perkenan olehNya.

Juga, hari ini ada lah hari yang begitu istimewa buat CMG, sudah 36 tahun berbakti kepada sebuah kehidupan yang selama ini dipenuhi dengan rahmat dan berkat, semoga sepanjang perjalanan tahun ini yang bermula dengan tarikh-hari ini bersamaan hari ulangtahun-lahir CMG akan bercahaya gemilang, dimurahi rezeki, diperolehi kesihatan yang sehat wal'afiat juga terusi dengan setianya apa sahaja yang selama ini diamalkan yaitu berkongsi dengan pemurahnya acara masak-memasak dan baking-mem-baking!

Salam sejahtera.

Rozuan Ismail said...

happy birthday mat gebu.nak tengok mat gebu masuk masterchef musim depan taw.

It's About I,You & We said...

Salam abang CMG.semoga d limpahkan rahmat Dan rezeki yg berpanjangan.blog abang mmg jadi rujukan & tatapan harian utk orang bujang😉

Kalamhati said...

Syahdu lak baca.huhu

semoga pcm bahagia dunia dan akhirat..amin

susumanis said...

May Allah bless CMG on his BIRTHDAY n alwiz..amin :))

cek chun said...

happy besday cik mat

NAYLIZAIM said...

Happy Birthday :-)

Nieza said...

Happy birthday CMG semoga sentiasa diberikan kesihatan yg baik dan dirahmati Allah SWT selalu..insyaAllah:)

MaMaIrDa said...

Salam,
selamat hari lahir ye Mat Gebu.. x sangka, muda lagi rupenye.. selalu jalan-jalan kat blog mat tapi nie first time comment .. apa2 pon, selamat maju jaya & moga diberkati Allah selalu.. amin.. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

selamat menyambut ulang tahun kelahiran ye CMG..moga sembuh seperti sedia kala dan moga sentiasa berada dlm payungan rahmat Illahi

atnur @ Iza said...

happy birthday! may Allah bless you always! :)

ASMAH YUSOF said...

Happy Besday CMG..semoga diberkati dan trs suksess ;))

ellhs said...

wishing you A HAPPY & BLESSED BIRTHDAY, Che Mat :)

MURNI said...

salam cik mat..selamat hari lahir..semoga lebih bersemangat lagi utk memajukan blog ni :-)

nur chahaya abadiey said...

heppy belated besday Abg MG.. May Allah bless u oweyz... :)

CT Delima said...

As'salam Mat

Selamat ulang tahun Adnan Ibrahim semoga sentiasa sihat dan dipanjangkan usia hendaknya.. A-minnn

mas saari said...

happy birthday Chef Mat!
moga panjang umur dan murah rezeki..

Messy Mummy said...

Happy birthday Cik Mat. Semoga sentiasa sihat dan happy2 selalu

Zurina Hj.Zainal said...

Happy birthday CMG!!

Mila@Rimbun said...

Selamat ulang tahun yer cik mat.. nampaknya usia kita lebih kurang.. Moga panjang umur dan murah rezeki

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.