BEN ASHAARI

Wednesday, November 24, 2010

KALAU BEN 3 RIBU....MAT 7 RIBUU!!..

Salam, amacam tajuk N3, nampak berlagak, riak dan angkuh tak?....Tu baru sikit yea kejahatan mat gebu yang tersembunyi, tak lama nanti mat cerita pasal "skandal" aku pulak, jadi tak payah sibuk2 nak tanya guaa, pesal luu baik dengan ni orang sampai terlampau...Terasa?...mat gebu ada kesah ke kalau ada yang terasa...lantak ko orang lahh... Perghh tak bess wooo jadi keji, jahat dan menulis N3 dengan kata2 kesat..tak baik yea anak2..jangan tiru adengan diatas tu...Uncle mat sebenarnya baik tau, tak banyak karenah dan easy going person, cuma koo orang jangan lah tanya soalan bukan2 macam N3 yang ni...., memang lah gua bengang beb!!..Lu pikir lah sendiri okey!...

Kalau Ben 3 ribu UV (klik sini..)...Mat 7 ribu UV yeaa...Itu hasil skandal kami berdua laa kalau nak tau, yang sibuk sangat sampai kata aku ni prihatin terlampau dengan Ben, sikit2 Ben, dalam N3 ni Ben, N3 yang tu Ben...kalau tak suka baca, sila pi kat atas tu, belah kanan sekali ada tanda "X" kan, klik saja...itu pun nak ajar keee?. Dulu kan lepas DTS buat pertukaran FEED dengan BA, UV mat menten 4+ k hari bekerja dan 2+ K pada Sabtu dan Ahad. Mat malas nak cerita, sendiri tengok graf dan carta tu, sendiri study. Sekarang alhamdulillah menjadi macam tu, 7+ k UV tu bukan lah hari2 mat dapat, tapi kebiasaanya hampir2 lah 7K (isnin - jumaat)....Jadi pesan mat pada mereka yang ada blog, ingin buat blog dan ada angan2 nak berblog, harus lah berfikir lebih rasional dan jangan mudah sangak buruk, jika tengok blog2 yang nampak "pelik" dan "aneh", jangan terus tanya dan anggap negetif, study dulu....anda semua sekolah bijak kan..takkan lah mat gebu yang tak pandai sekolah ni pun nak ajar u all.....Ok lah, maaf jika terkasar bahasa, tulisan ini dari hati mat gebu yang ketat, jadi jangan terguris perasaan pulak bila baca..bak kata pepatah melayu, "SIAPA MAKAN CILI DIA TERASA PEDASSSS"....sekian wassalam...

48 comments:

zacky ~786~ said...

walaawweyhh ~ bravo x3.!!

ckLah@xiiinam said...

Dah klik entri tu. Yang kelakarnya, lepas membebel2 tu, Mat tetap bagi resepi. Bagus..bagus..ckLah suka.



***Dalam berblog ni, cklah paling malas melayan bloger2 yang macam tu. (errr...sebab tulah blog cklah pun tak hangat langsug!Hihi)

tiefazatie said...

wah!!!!!teruja tgk!!!best2!hihi

~ch@wi~ said...

abg mat~~ nak jd rakan kongsi boley? muehehehe~~

mohammad said...

7000 ..tahniah

hasrul hassan said...

Salam .. walla sungguh bijak merangka skandal sampai gitu sekali .. hebat hebat ... dan tahniah. :P

http://hasrulhassan.blogspot.com

Lepas ni nak ceita pasal Ben jugaklah .. leh dapat 10k lak .. lawan .. jgn tak lawan .. hehehee

ferry said...

wah en mat enjut sampai 7 ribu..ade resipi buat capati tak?

Mama Zharfan said...

mat gebu dh setaraf RM ni :) cayalah !!!

ICook4Fun said...

Congratulations Mat!!! You are very famous now. Soon will be 10,000 UV.

lemongrass said...

Hikhikhikhik...
Hah kau! Cik Mat dah mengamuk!!!! Baru orang tau jangan main2 dengan api kan, nanti terbakar tangan atau peribahasa orang putih nya 'let sleeping dogs lie' :-).
Teruskan usaha gigih Cik Mat untuk naikkan UV.
Congrats!

BEN ASHAARI said...

pakcik.. nak skettt

azila said...

kalo ben 3k, en mat 7k...zla lak berapa ratus ribu??heheh...sepjg berblog ni ntah2 1k pon lom cecah..heheh..tahniah

Ummi said...

Waaaaaaaaaaaa....tu dia, ada hikmah bg setiap kejadian kan, akak dah kata daahhh! Ni berkat org secekal Mat Gebu, lali dgn segala yg buat dia jadi "ketat" perasaan haa...Mat, nnt kalau ada lebih tu, ko reti2 la nak lambung sini sikit...hehehee...Tahniah Mat! Akak tumpang bangga...itu atas kejujuran dan keikhlasan serta tidak kedekut ilmu Mat kan....Ben, ada tips lg tak? hehehehe

Jun said...

uiksss! mat marah lagi..takut ler akak..heheh

eliyaezlinalias said...

tahniah cik mat resepi muncul dalam harian metro arini...
pasni bley masuk program tv plak yea...

akuanakpahang (AAP) said...

Salam Tuan..
Blog anda berdua mmg hebat tahniah. Kita tumpang makan kuah aje :)

Entri Terbaru "Adik dah muntah-muntah..."

cikhash-All4One said...

SALAMChe Mat Gebu..TAHNIAH beribu2 TAHNIAH..resepi masuk HARIAN METRO 24/11/2010. berkat kesabaran dek ditipu dlm Majalah SAJI..terang2 hasil Che Mat Gebu kita diiktiraf. sukernyer kita..

eqbalzack said...

erk?! rasa nak nyorok bawah meja je...hehe

Kak Rose said...

tahniah mat, dah jangan buat muka ketat2.... be happy.... nnti makin tinggi UV tu!

Mama Zara said...

Salam cik mat..tahniah...mama baru je bg link DTS ni kat mak sedara mama (warga emas)... She so excited sampai SMS mama kata rasa macam nak terus ke pasar... teruja tengok resipi2 che mat..hihii

Malek Ku said...

entry saya ada guna nama mat gebu..sb sy dh lama xpueh hati ngn mat gebu..

Hariz said...

Abang mat... Superblahh... Daily 7k.. Ceq nak maintain daily 700 uv pun seksa uuu...

http://profhariz.com

mokwonik said...

satu persamaan antara mat gebu n ben...ialah..dua2 nye rajin...kuat berusaha tangga kejayaan..betul tak? keep it up mat n ben too!
mokwo pun ghajin gak!! ghajin menceduk resepi mat...hihihi

joegrimjow said...

ahaa
bile mau tukar2 dua pulak?
kena buat skandal dngn korang berdua ni
hoho

joegrimjow said...

erkk, actually xtukar pon xpe, sebab blog ni mmg penyumbang terbanyak. huhu. nak buat entry khas untuk cmg

umi ameer said...

kenapa tu.. adala yg tak kena tu kan.. nak ikut org payah.. buat suka kita je, janji idak mengganggu orang, kannnn?

wateverpun, i suka baca and cuba resipi mat.. i likeeee!

myblogwalking said...

memang gila kentang..tahniah bro.. susah nak dapat macam ni.. dapat rasa 700 pon dah syukur.. nikan pulak 7k..masyuk

http://myvitrd.blogspot.com

Kalamhati said...

vhaa vhaa..vogue de vass gitu...hehe sungguh teruja!tahniah Cik Mat!

intan said...

Tahniah Che Mad...saya salah seorg yg follow blog Che Mad...tapi kirenyer silent follower la...suke ngan resepi yg Che Mad post..ada yg saya dh cuba n menjadi..sedappp. thanks again.

-cD- said...
This comment has been removed by the author.
-cD- said...
This comment has been removed by the author.
hamzah ian said...

keh keh keh.. tahniah bro.. gua berblog untuk diri sendiri sahaja.. keh keh keh..

-cD- said...

lepas nie lagi beribu riban laaa.. Pastri Buah Berkastard Mat Gebu masuk paper Metro ari nie. (Ruangan Hati m/s h8 & h9).

Meriah gitu...

Marya Hana . said...

tahniah ! :)

pakcik kayooo.

Cikmin said...

rasa nak fengsan jap...fuhhhh..tahniay ye DTS... :)


www.cikmin.com

krole said...

wuahhhh dasyat2...

Sharinginfoz said...

wow banyak betul bak sini sikit

Bo the Nerd said...

Tahniah Mat! Bagus betul, tak lama lagi cecak 10k UV tu..

www.boisanerd.blogspot.com

kak ina kl said...

tahniah mat..bukan senang nak mencecah uv sebanyak itu.

tapi bila kita dah berjaya semakin banyaklah menyimpan perasaan iri hati. itulah dunia...lihatlah dunia..tak habis dengan penyakit hasad dengki.

selagi kita tak kacau orang..peduli apa yang dia nak kata

suffer8zine said...

mak ai, lebih separuh dr blog den, mantap gile

Terkini : Wanita Paling Rendah Di Dunia

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah banyak tu, biler la agaknya blog kita nak capai sampai tahap tu...mimpi je la kot

matcargo said...

Dasyat3x aku tabik dengan semua sekali angota aku

AiNiey Bariyyah said...

ape la yg ribu-ribu sgt, ingat duit belanja kawen setiap hantaran,hikhik.. (*.*)y

Mat Gebu said...

Terima kasih mat tak terhingga pada semuaaaa...tanpa anda apa lah sgt DTS nie....mat gebu mana ada marah2, tulisan ikut hati dan perasaan tika itu, jadi ini lah yang terbuku dalam hati mat gebu tempoh hari, tapi syukur alhamdulillah..laa ni dah legaaa...

fyna said...

wooowww!!~
mmg dasat btol..hahaha
jeles lak rasenye...

AMMAR YASIR said...

WOW...Banyaknya UV Mat GEBU

Kaki Wayang said...

Yihaaaaaa..Abg Ben Ashaari sudah dapat, Mat Gebu (Dapur Tanpa Sempadan) dah dapat..Aku? Juga dah dapat 23PV dan 7UV sehari..Tahniah Abg Ben dan Mat Gebu..

http://informations-the.blogspot.com/2012/03/edisi-paling-hangat-blog-saya-dah-dapat.html

Buatbest said...

wow...sangat2 terbaik tuu...~

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.