BEN ASHAARI

Wednesday, June 2, 2010

KAITAN "JELITA" DENGAN "MAT GEBU"....

Assalamualaikum semua...salam sejahtera, N3 istimewa malam ni..hehe, tapi sebelum tu rahsia telah pun bocor, dan "Kak Ummi Kuantan" telah meng"war-war" kan kesah ini di blog dan FB...wawawa kak ummi, jadi wartawan internet berkelajuan tinggi yeaa..hehehe, apa2 pun terima kasih lah atas kesudian beliau tu....Exceli mat segan lah benda2 macam ni, tak biasa. Terima kasih juga pada "Puan Lily Haslina Nassir"...sebab beliau lah yang mula memperlawa mat. Mati2 aku ingat dia gurauu jeee..jadi macam tak ambik kesah sangat...maaf kak lily yea...


Apa2 pun mat ucapkan terima kasih pada semua pengunjung blog sejak dari dulu hingga sekarang, atas sokongan anda. Tak lupa blogger dari luar dunia masak2 yang turut sama singgah bertandang ke blog mat, dari blog2 antik dan blog harian. Wawawawaa..kan dah over..hahaha..excelikan mat terhutang budi juga dengan "Ben Ashaari", sebab memperkenalkan blog mat dengan blog aliran lain seperti blog Ayu, Ayie, Cikgu Isza dan lain2.. (sekadar menyebut beberapa nama)..

Seperti mat tegas kan sejak dahulu lagi, pic2 yang mat ambik semua guna digital camera biasa, bukan DSLR.. Kalau perhatikan nampak lain sungguh kan pic dalam blog dan dalam majalah, gambar dalam majalah nampak ada "value"..ye lah sebab majalah kan kita kena beli. Paling mat suka judul tu, "Hidangan Penambat Cinta"..moga2 benar lah bagai dikata. Resipi2 ini akan dapat mengeratkan lagi perasaan hangat percintaan bagi anda2 semua....Ok dulu untuk N3 ini, jangan lupa dapat kan Majalah Jelita keluaran Jun 2010.... (baik punya promosi nihh!!!)... Lagi satu nak tambah..terima kasih juga pengunjung2 dari "FP".....takut ceQ nanti "Muna" boikot blog masak2 nihh...hehehe...

64 comments:

alinac lover said...

SKALI LAGI..TAHNIAH YA ENCIK MAT GEBU~

hanieliza said...

Salam CMG..
Tahniah kakliza ucapkan..
wahhh..dah maju setapak kedepannn..

SYABAS......
teruskan maju dan majuuuuuuuu...

wallaaaaa...

joegrimjow said...

wawah
masuk jelita gitu
;)

NekPP said...

tahniah! tahniah! tahniah!
err patutnya nekpp nak sebut 34 kali ekeke..tahniah!
giveCMGhi5!!

~Yatt~ said...

salam cik mat...
saya pun ikut sama xcited nihhh...hehehe..next kalau ada rezeki boleh kita tgk slot resepi CMG dalam hidangan pinggan mangkuk antik pulak kan..kelasssss...
apapun im sooooo proud of you my dear fren... ;-)

lilly said...

tahniah CMG.
Semoga lepas ni lagi banyak mag yg akan 'melamar' CMG.

farnas said...

congrate....utk cik Mat kita....tapi apsal diorang x serang je dapur mat utk ambil gambar cik mat sekali...bru real...bukan ape...mana la rupa cik mat yg sebenarnya....hehehe...
tahniah lg sekali...

jalilah_jy said...

tahniah cmg

akak tumpang bangga dgn mu..
semoga ini menjdi rezekimu ..
dan bertambah lagi pahala di sisiNya..

hana said...

tahniahhhhhh!!! aku tompang gumbiraa! akceli ko mmg pandai amik gambo la mat wpon gune kamera gtu! aku pong kagum taw! aku nak suh mbah aku bli majalah niH lah! hihihi... tahniah again mat! moga terus maju jaya dan jaya dan jayaaaa... bravo!!

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

selamat pagi CMG

tahniah tau...ayu terharu sangat2....sesungguhnya inilah nilai yang patut CMG perolehi....

ANDA MEMANG LAYAK........

Jun said...

yeehaaaa...Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan kamu...eh, bukan harijadi mat la..hahhaa...tahniah mat..akak tumpang bangga nih...ade resipi kwn akak masuk majalah..hehhe...x sempat nk p beli lagi...hrp2 smpai next wiken ade lg copy..hehe...takut sold out j ni, ramai tau kang, sume serbu,hehhe.....congrats mat...mmg cun!

Kakasma said...

salam CMG,
alhamdulilah dan tahniah..tumpang gumbira tau nie..satu lagi langkah untuk maju kehadapan.doa dari akak moga akan terus sukses..kena beli majalah Jelita nie..kata orang wa caya sama luuuu!!!peace:D

Faheem Jr said...

Salam Tahniah..semalam beli anjung seri sebab ada cover rumah blogger jugak..ni kang kena cari yg cover dapur blogger pulak.. :)

azila said...

salam..tahniah yer en. mat:)...

Mamamya said...

salam CMG...

tahniah CMG....saya pun tumpang gembira..heheheh... insya'allah saya akan dapatkan majalah jelita ni utk di simpan sbg kenang2an....

Watierman, rmanbkr said...

Tahniah CMG...Akak doakan moga Adik terus maju...dengan menu hidangan yang lebih membimbing kami kaum Hawa! Syabas ya Dik!

nino said...

tahniah mat. akak dah beli majalah tu :)dah lama tak beli jelita. mat punya pasal akak beli.

rossalle said...

Tahniah CMG wa.. tambah maju ari ni pasti beli majalah ni...

leen hussain said...

tahniah ya mat...walaupun kau tak penah masuk blog akak...akak silent reader kat blog mat ni...
tahniah lagi sekali...

Sis-Lin said...

Tahniah Mat..wah tak sangka akhirnya dapat juga respi kau masuk majlah,ni satu permulaan yg baik Mat..ko jgn peduli owang nak kata janji niat kita ikhlas... :)

Hann said...

Tahniah Mat..
Gebu dan Jelita..
Jelita dan gebu gitu..

maz said...

Tahniah kli yg strusnya Che Mat..smoga CM terus maju lagi dimasa hadapan..kmaz tmpang happy..majlah xsmpat nak p beli lagi..msti 10x cetak jelita bln ni kan..smua or nak beli..

Ummi said...

Maaaatttt,,

Oooooooohhhhhhhh yeeeeeeeessssssss!!! Ha ko...dah percaya ke belum? Duk di alam mimpi lg ke alam nyata dah ni...? Heheeee..Malam tadi byk call masuk ke..hahahaaa

Sari Yusa Ibrahim said...

salam...
Ya Allah, bangganya, tumpang bangga ni, walaupun baru mngenali Cik Mat, sy pun blogger baru juga tapi saya pcaya, keiklasan Cik Mat dlm pshbtan pasti mdapat ganjaran yg stimpal. Tidak lokek memberikan rsepi & panduan.. tahniah.. tahniah... nak cari Jelita hari ni jugak, minta2 tak sold out!

Eliza said...

Tahniah cik mat. saya ingatkan psl tajuk cover fouziah ghouse pilih pemuda melayu tu cik mat orgnya.hehe..

food blog awak mmg ada kelas dan berjasa sgt pd ramai org esp me n frens. tumpang bangga dan tahniah sekali lagi...pasni boleh mintak sain otogerap lak.

fitty's pinky rose cottage said...

thaniah CMG.. glemer u! :D kena cari majalah ni.. :D.. keep up the good work! and it pays! :-) insya-allah.

Eliza said...

Tahniah cik mat. saya ingatkan psl tajuk cover fouziah ghouse pilih pemuda melayu tu cik mat orgnya.hehe..

food blog awak mmg ada kelas dan berjasa sgt pd ramai org esp me n frens. tumpang bangga dan tahniah sekali lagi...pasni boleh mintak sain otogerap lak.

Jiejah @ Iza said...

wahhhhhhhhhhhhhhh TAHNIAH cik mat..
mmg mantapppp resepi²tu :-))

naqhiah khalida said...

salam..bestnye..tahniah.harap2 pasni adela org pggil CMG bt rancangan memasak kt tv pulak.mesti meletup..=)

Beattey said...

tahniah ye abang mat..u deserve it!!!!!!!!

azian said...

waaahhhh..cik mat....mantap!!!semoga lebih sukses...manalah tau boleh buat rancangan masak2 sendirik...amin...

Azie said...

tahniah...mmg berbaloi pon pilih cik mat nih..sbb mmg x dinafikan mmg terrer bab masak2..tahniah skali lg..:))

zaitgha said...

Congratulation Mat....I hve never bought the Jelita magazine before but bcoz of you i wanna get one.......very2 happy and proud of you.....

Idaman Hati said...

salam CMG,

Tahniah..... marvellous.... superb.... heeheee apa-apa lagi lah... memang blog mat ni menjadi pilihan saya walaupun mat tak singgah ke blog saya tapi saya tetap bangga dengan mat ...... kalau ada peluang jemputlah saya bertemu dengan rakan2 blog mat ya......

kasih suci said...

tahniah...wow meletop gitu...

ninazsyafinaz said...

CMG..TAHNIAH!!Semoga terus maju jaya yerk..

JaSSNaNi said...

TAHNIAHHHH>> TAHNIAHHHH>> TAHNIAHHHH>> tuk Cik Mat.. semoga terus berjaya dan berjaya menambat hati semua... hmmmm.. PENAMBAT CINTA.. ahakkksss... :D

Saya tompang gumbira.. cik. mat.. caiiyookk caiiyokkk...

cikmanggis said...

Tahniah Cik Mat..Cm tumpang gembira dan bersemangat..tahniah..tahniah :)teruskan perjuangan kat dapur ya:)

PINATBATE said...

Tahniah!!!
tumpang bangga rasanya jadi kawan Cik Mat ....dah semakin maju!

Kniedaz said...

tahniah cik mat.. ^_^
saya tumpang bangga
leh tunjuk kat kengkawan n kata
"aku follow dia ni dlm blog!" ehehe

ain said...

Tahniah mat!!! mat mmg layak utk penghargaan seperti ini!!! moga terus majuuuu!!!!!!

jalilah_jy said...

yooo hooo akak dah beli majalah jelita...sekali seumur hidup baru membeli kalau tak kerna cmg akak mmg tak suka beli kecuali majalah saji jer jadi koleksi sejak 15thn lepas..

Moralle said...

Salam, tahniah from me to u :)

aquahartz said...

Thanks Mat Gebu for your great blog. I dok kat perantauan (Melbourne) ni sentiasa go back to ur blog utk guidance masak. I tak brapa pandai masak. Sejak kawin ~2thn dulu dgn hubby yg membesar di negara org I slalu try the food on ur blog nak ajar dia makanan tradisional M'sia ni.
I balik cuti ke M'sia minggu ni, nanti kat airport I nak terus sambar majalah Jelita. Tak pon minta my mum belikan. :) Nak simpan buat kenangan kat Aussie ni.

Thanks, Mat Gebu.
Keep it up. Love ur blog!

Kak Rose said...

Tahniah mat, semuga terus maju dan femes gitu...u deserve it!

kak ina kl said...

Salam mat..mat memang layak mendapat penghargaan macam ni..lepas ni segan nak kawan dengan orang glam ni..

suarakalbu said...

Tahniah yer En Mat..
Semoga terus maju jaya.

Suejoshua said...

Tahniah Mat! dah glam ni jangan lupakan aku yang jauh ey :D

Muna said...

Cheq dah brapa puloh kali dok habaq kat depa-depa semua... there is no difference between dslr dengan those compact cameras tu... cuma dslr boleh tukaq lense and control manually saja..... quality sama aje...
Gambaq-gambaq makanan cikMat semua berkualiti tinnggi! Don't knock yourself down. (ni cheq tengah marah ni so don't argue with me) ;)

Muna said...

...oops...
Btw, congratulations!!!! so happy to see my friends yang berjaya!!!

Mrs Kelly Walther said...

Salam Cik Mat
Tahniah....
Disebabkan cik mat, saya beli majalah jelita bln jun....tumpang bangga dengan pencapaian cik mat dan terima kasih kerana berkongsi semua resepi2 yg menyelerakan...

luvmum said...

salam cik mat tahniah...terima kasih gak sudi kongsi resepi..moga dimurahkan laie rezeki cik mat

~ Lady ell ~ said...

masakan dh glamer,nama dh populer..orgnya bila lagi..:)

tahniah cik mat!

NORAIN said...

tahniah cik mat kerana berjaya mengembangkan sayap :D mudah2an lepas ni lagi banyak sayap cik mat yg bakal mengembang :P

cikgu isza said...

tahu cerita ni semalam.. tahniah2..
tumpang bangga dan tumpang gembira..

Lydia said...

Taniah CMG!
Panas... panas sangat blog ni.

echah_syed said...

mat...besok jugak combi nak gi terjah carik majalah jelita.tahniah ko mmg hebat!

dari dulu lagi 1st time kita kenal,combi pernah tanya "mat ko ni chef kat hotel mana?" ingat tak?

resepi dan gambo kat sini mmg layak masuk majalah.combi sgt teruja mat.tahniah sekali lagi.

ohoeya858.blogspot.com said...

Salam.
Che Mat dah tambah fofulerrr le... chewahh.. Tahniah ye.. Semalam terlalu sibuk sampaikan tak berkesempatan melayari blog Che Mat. Meski terlewat dapat info, kita pasti berusaha dapatkan Jelita ni demi Che Mat. Caiyokkkk! Caiyokkkk!

sweeTSour said...

tahniah che mat gebu.. sy slalu dtg cni tgk resepi tanpa berterima kaseh..hehe..terima kasih ye che mat.. byk sy try resepi dr cni :). maklum la sy budak baru blaja memasak..hehe

Mrs.Zack said...

Tahniah Mat...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tahniah mat... maju setapak lagi.. sememangnya mat layak utk semua ni.. dari dulu (masa akak belum ada blog & cuma ada fp) akak memang kagum ngan kerajinan mat masak mcm2 & siarkan dlm blog ni.. langsung tak kedekut ilmu.. skrg dah masuk majalah.. ini permulaan yg baik!!

p/s: nasib baik sebut gak peminat2 dari FP.. sebab akaklah salah sorang darinya.. hehe..

MAK TEH said...

tahniahh cek mat,mmg gambar cek mat mengancam sebenarnya,lepaih ni giliran sis mamafami pula kot noo....

Mat Gebu said...

Terima kasih pada semua..pak tua terharu sungguh..sampai tak terkata..

Syakira said...

Tahniah Abg Mat! Walaupun dah belated ni, tahniah ya =)

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.