SELAMAT TAHUN BARU 2014 MASEHI

12/31/2013 10:00:00 PM
Assalammualaikum, tau2 dah nak melangkah ke tahun 2014...dan seperti biasa bila muncul tahun baru, soalan yang dah basi pun mula berbunyi...
SELAMAT TAHUN BARU 2014 MASEHI SELAMAT TAHUN BARU 2014 MASEHI Reviewed by Mat Gebu on 12/31/2013 10:00:00 PM Rating: 5

RAISIN SCONES...

12/31/2013 04:30:00 PM
Selamat petang semua, dan ini mungkin entri terakhir pasal makan2 di blog che mat..huhu sedih kan, apa nak buat...Takpe lah kita biarkan ...
RAISIN SCONES... RAISIN SCONES... Reviewed by Mat Gebu on 12/31/2013 04:30:00 PM Rating: 5

SINGGANG REBUS IKAN TONGKOL..

12/31/2013 01:30:00 PM
Assalammualaikum, salam semua, hari ni dah 31hb Disember, hari terakhir untuk tahun 2013. Masuk aje tahun baru esok (Insha Allah), rakyat...
SINGGANG REBUS IKAN TONGKOL.. SINGGANG REBUS IKAN TONGKOL.. Reviewed by Mat Gebu on 12/31/2013 01:30:00 PM Rating: 5
ASAM PEDAS IKAN MAYONG UNTUK HARI INI... ASAM PEDAS IKAN MAYONG UNTUK HARI INI... Reviewed by Mat Gebu on 12/30/2013 04:03:00 PM Rating: 5
GULAI BATANG KELADI SAMA IKAN KEMBONG REBUS.. GULAI BATANG KELADI SAMA IKAN KEMBONG REBUS.. Reviewed by Mat Gebu on 12/29/2013 12:30:00 PM Rating: 5
MAJLIS PERKAHWINAN ANAK KAK IDA 1001 RESIPI... MAJLIS PERKAHWINAN ANAK KAK IDA 1001 RESIPI... Reviewed by Mat Gebu on 12/27/2013 09:00:00 PM Rating: 5
SIAPA SUKA MAKAN KELADI REBUS?.... SIAPA SUKA MAKAN KELADI REBUS?.... Reviewed by Mat Gebu on 12/27/2013 06:05:00 PM Rating: 5

SAMBAL TERUNG DAUN SELASIH..

12/26/2013 09:05:00 PM
Assalammualaikum, salam semua. Entri hari ni che mat baru sempat masukkan malam...sibuk sikit, tambah pulak dengan rasa tak sedap badan, ...
SAMBAL TERUNG DAUN SELASIH.. SAMBAL TERUNG DAUN SELASIH.. Reviewed by Mat Gebu on 12/26/2013 09:05:00 PM Rating: 5

TELUR DADAR CENDAWAN....

12/25/2013 01:30:00 PM
Errkk....telur dadar aje ke?...huhu, ni hari che mat sibuk lah, jadi tak sempat nak masak yang berbintang2 sangat. Tadi keluar sekejap, t...
TELUR DADAR CENDAWAN.... TELUR DADAR CENDAWAN.... Reviewed by Mat Gebu on 12/25/2013 01:30:00 PM Rating: 5
SUKA TAK?....TAK PELAH CHE MAT SUKA.... SUKA TAK?....TAK PELAH CHE MAT SUKA.... Reviewed by Mat Gebu on 12/23/2013 04:04:00 PM Rating: 5

LEMPENG UBI KAYU....

12/21/2013 09:47:00 PM
Assalammualaikum, ingat malas nak update entri hari ni, tapi tiba2 datang pulak kerajinan itu, walaupun dah malam, alhamdulilah. Petang t...
LEMPENG UBI KAYU.... LEMPENG UBI KAYU.... Reviewed by Mat Gebu on 12/21/2013 09:47:00 PM Rating: 5
IKAN BAWAL MASAK KICAP PEDAS... IKAN BAWAL MASAK KICAP PEDAS... Reviewed by Mat Gebu on 12/20/2013 01:30:00 PM Rating: 5

BEBOLA UBI GETUK...

12/18/2013 08:35:00 PM
Salam semua, kalau di Johor, benda yang che mat bikin ni boleh dikatakan agar femes jugak, sebagai cemilan untuk minum petang mau pun sar...
BEBOLA UBI GETUK... BEBOLA UBI GETUK... Reviewed by Mat Gebu on 12/18/2013 08:35:00 PM Rating: 5
'BAMBOO CLAM' GORENG BERCILI... 'BAMBOO CLAM' GORENG BERCILI... Reviewed by Mat Gebu on 12/18/2013 04:30:00 PM Rating: 5

UBI REBUS TUMIS IKAN BILIS...

12/17/2013 10:10:00 PM
Assalammualaikum, ngantuk ni sebenarnya dan sementara mood che mat masih bersisa, elok lah update entri blog malam ini, sekurang2nya bole...
UBI REBUS TUMIS IKAN BILIS... UBI REBUS TUMIS IKAN BILIS... Reviewed by Mat Gebu on 12/17/2013 10:10:00 PM Rating: 5
'EPHYRA' STRAWBERRY SORBET... 'EPHYRA' STRAWBERRY SORBET... Reviewed by Mat Gebu on 12/16/2013 04:30:00 PM Rating: 5

SAMBAL TUMIS IKAN PARI MASIN..

12/16/2013 01:00:00 PM
Salam semua, hari ni che mat masak sambal tumis ikan masin pari. Duduk2 di meja sambil bersarapan sama bonda, bila berborak, macam2 hal k...
SAMBAL TUMIS IKAN PARI MASIN.. SAMBAL TUMIS IKAN PARI MASIN.. Reviewed by Mat Gebu on 12/16/2013 01:00:00 PM Rating: 5
CHE MAT PUN MINUM 'EPHYRA'....... CHE MAT PUN MINUM 'EPHYRA'....... Reviewed by Mat Gebu on 12/15/2013 06:09:00 PM Rating: 5

AYAM MASAK HALIA...

12/15/2013 03:30:00 PM
Ikut kan hati, memang tak nak masak hari ni, bukan tu saja, nak melintas kat dapur pun tak kuasa, penat. Tapi kan, hmmm, che mat masak ju...
AYAM MASAK HALIA... AYAM MASAK HALIA... Reviewed by Mat Gebu on 12/15/2013 03:30:00 PM Rating: 5

NASI LEMAK ORANG MALAS....

12/15/2013 09:30:00 AM
Salam semua...selamat pagi...Sebelum tu entri yang anda nampak ni, che mat masak semalan, nak update malam tadi tapi dah terlena...Eerrr ...
NASI LEMAK ORANG MALAS.... NASI LEMAK ORANG MALAS.... Reviewed by Mat Gebu on 12/15/2013 09:30:00 AM Rating: 5
SELAMAT PENGANTIN BARU UNTUK MEREKA2 INI.... SELAMAT PENGANTIN BARU UNTUK MEREKA2 INI.... Reviewed by Mat Gebu on 12/14/2013 06:00:00 PM Rating: 5
APAM PISANG TEMBAM MEREKAH...... APAM PISANG TEMBAM MEREKAH...... Reviewed by Mat Gebu on 12/14/2013 03:00:00 PM Rating: 5
BENDI GORENG TELUR CILI PADI... BENDI GORENG TELUR CILI PADI... Reviewed by Mat Gebu on 12/13/2013 04:30:00 PM Rating: 5
LEMAK TEMPOYAK IKAN AIR TAWAR... LEMAK TEMPOYAK IKAN AIR TAWAR... Reviewed by Mat Gebu on 12/13/2013 01:30:00 PM Rating: 5

KOBIS MASAK LEMAK PUTIH..

12/12/2013 01:30:00 PM
Yang simple2 itu menjadi pilihan. Bukan apa, ada masa che mat sendiri buntu dah nak masak apa. Yelah kena ambik kira selera orang lain ju...
KOBIS MASAK LEMAK PUTIH.. KOBIS MASAK LEMAK PUTIH.. Reviewed by Mat Gebu on 12/12/2013 01:30:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.