TERSELIT LAH JUGA "TIFFINBIRU" DI HARIAN METRO...

Waaaaa...wawawa...lalalala, haha, makan ubat sekejap. Ok lega..semalam mat ketat perasaan, ni hari lega sikit, dan bertambah lega bila pagi tadi tiba2. Masa YM dengan itew orengg, dia kata "mat masuk metro"..erkkk yea tak yea jee..tanya lagi mana tau?..dia kata tu JiJi komen kat entri di blog, entri yang ni... Waaa, terus aku masak cepat2, dan kebetulan abang mat nak keluar, kirim kat dia. Selak2 memang betul...lahh, walaupun hanya sedikit, tapi mat amat berterima kasih pada Harian Metro, pernah sekali dulu resipi mat keluar di HM, di sini, dan juga DIGI.

Sebenarnya kan beberapa hari lepas mat ada terima satu panggilan, dia tanya pasal email mat, confirm ke tak, dia kata nak send a few question untuk masuk paper, cuma mat tak pasti lah paper mana, kita nak tanya pulak segan, yelah kan nampak macam desperate pulak tanya banyak2...kita jadi manusia ni pun mesti ada limit juga. Lepas tu mat jawab sudah melalui email. Tapi kan mat terkilan sikit, dia minta gambar, mat tengah masak atau menghidang makanan pada tetamu, sayang mat tak de gambar tu. Hari Sabtu lepas mat bukak balik email, sebab masalah tenet slow, mat tak boleh nak bukak email. Grrr...sekali rupanya dia ada balas email kata, kalau tak de pic tu, boleh bagi pic masak2....Waaaa....rugi tauu..huhu..sebab dah terlepas, benda ni selewat2nya hari Khamis lepas bagi kat dia orang...kecewaa okeh...hmm tak pelah...nama "Adnan Ibrahim" dan www.tiffinbiru.com terselit dalam rencana tu pun ok dah..

Apa2 pun terima kasih sekali lagi, pada mereka2 yang berkenaan, pada pengunjung2, followers, silent readers blog DTS, mat ucap kan terima kasih sayang..pada teman2 blog samada blog personal atau blog masak2, pada sahabat2 FB, tak lupa pada Kak Ummi Kuantan dan jiran mat "Ben Ashaari"...hm tak pe lah ben, kalau ada yang tak suka Ben, Mat dan rakan2 akan tetap bagi moral support pada blog BA....kita jiran pun dah lama...kann....Ok salam sayang dari DTS-MAT GEBU...dan jangan lah segan2 undi DTS di sini...tak lupa jiran mat kat sini....Terima kasih..

Post a Comment

31 Comments

  1. tahniah pak cik mat..=) erk..pak cik ea..hehe.tak kisah la.t ade mase ajar saya masak ye..teringin nak masak untuk keluarga dan untuk isteri..=P ops..bakal isteri..

    ReplyDelete
  2. Tahniah CM...berbaloi baloi...

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan En.Mat Gebu dan Tahniah. Kak Lang rasa memang selayaknya En. Mat Gebu ni terima pelbagai penghargaan. Kak Lang juga sangat terhutang budi dengan blog ini. Sepanjang dirantauan ni Kak Lang banyak belajar masak dari blog tiffinbiru ni tau. Terima kasih. Insyaallah kalau ada jodoh, Kak Lang balik tanah air bercuti nanti, ingin juga belanja En.Mat Gebu ni sebagai tanda penghargaan. Kak Lang ni baru je belajar berblog atas permintaan kawan-kawan. Sudi-sudikan lah jenguk blog kak lang (skkina78.blogspot.com). Sekian

    ReplyDelete
  4. terbaekkkk. maknanya ada peluang nak menang!! insya allah. kalau dah tertulis rezeki tak kemana. orang lain tak payah jeles. mesti sokong habis2an fren kita ni!!

    ReplyDelete
  5. kan dah kate..tak caye..ekeke..

    ReplyDelete
  6. Mat, aah kan...nnt org kata ko desperate lgk ko angin...xpa Mat...ko xda gambar pun kan..org boleh bayang macam kat ko...tp yg penting kan kalau bg gambar nnt..gambar jari2 juta rupiah ko tu kena masukkan...taauuu..hehe

    ReplyDelete
  7. tahniah abg mat...:)
    terasa bangga ada member yg femes..

    ReplyDelete
  8. suke suke!!! seronok beronok-ronok saya baca!!! hahaha~

    ReplyDelete
  9. Salam.. Tahniah buat Cik Mat Gebu. Sememangnya di sek, blog Cik Mat jadi rujukan golongan ibu.. dan tentunya setiap hari ramai silent reader lain yang selalu berkunjung ke sini. Tahniah!!

    ReplyDelete
  10. tahniah Mat, akak pun tumpang gembira...kegembiraan di kongsi bersama....terbaekkkkk..

    ReplyDelete
  11. Tahniah CMG...
    Semoga tiffinbiru terus membiru selama2nya..:-)

    Jomg singgah sini :-
    Cuti-cuti 1Malaysia vs Curi-curi Wang Malaysia

    ReplyDelete
  12. patutnya aku rasuah wartawan tu curi2 tangkap gambar kau.. pastu post kat sotkabar kan mat... baru la terbongkar rahsia wajah mat gebu...

    ReplyDelete
  13. cik mat,..

    ayu kan.. melonjat2 baca paper metro semalam..

    tahniah utk cik mat.
    tang pic menghadap lauk tu.. awat tak kabo..

    ayu ada 3 keping gambor cik mat di depan makanan... dok rali layan ayu dengan member2 blogger

    aci tak kalau ayu syer.. hahahaha


    PS" gurau...

    ReplyDelete
  14. Congratulations Mat. Semakin popular lah Che Mat sekarang. Nanti I balik Malaysia jangan lupa sign autograph yea :)

    ReplyDelete
  15. Congrats...the best will always be the best..alhamdulilah..so after this, all my friends will know why I recommended U to them...take a bow....amen.May Allah bless U always,tata.

    ReplyDelete
  16. Tahniah Che mat/...teringin nak tgk muak che mat.sgt suka ur blog.

    ReplyDelete
  17. hebat CMG, pas ni leh masuk top list anugerah bintang popular kategori orang dapur..thehehe :D

    ReplyDelete
  18. terbaekkk la...tahniah che mat...:)

    ReplyDelete
  19. anis ade bace semalam..tahniah cik mat..:)

    ReplyDelete

Peringatan

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.