BEN ASHAARI

Wednesday, November 24, 2010

MAT GEBU - DTS DALAM HARIAN METRO!!

Assalammualaikum semua, syukur alhamdulillah, benda yang mat gebu tunggu2 akhirnya muncul juga. Minggu lepas mat menerima pesanan di YM dari wartawan harian metro, meminta izin meletakkan resipi dari DTS dalam surat khabar Harian Metro (HM), hmm teruja tau, suka dan terima kasihh banyak2. Malas nak hipokrit, kata "alahh biasa2" jeee...hahaha, sekarang tak boleh dah nak berlakon lembut2 jiwa ni semua, kalau suka..kata suka, kalau tak suka, kata tak suka...amacam panas tak?...Mat gebu sekarang ni memang panas jeee..hormon Jantan aku tengah aktif nihh.....pengsann kan dengar pengakuan mat gebu..

Hari ni Rabu 24 November 2010 bersamaan 17 Zulhijjah 1431 Hijriah, dengan rasminya resipi mat tersiar di segmen HATI, muka surat 8 dan 9. Terima kasih pada Harian Metro dan juga wartawan Siti Zarinah Sahib atas kesudian beliau menyunting resipi mat gebu ke HM...Akhir kata ampon dan maaf dari mat gebu untuk semua jika ada terkasar bahasa, Boleh juga lihat dalam HM on-line di sini....Salam sayang dari DTS - Mat Gebu

99 comments:

Miza Yusof said...

tahniah mat gebu. bestnya :)

Tn.Punya said...

wah semakin popular lah mat gebu hari ini.. tunggu 10k UV hari ini..hehehe

Kalamhati said...

Tahniah Cik Mat!Tumpang hepi bila melihat sahabat semakin berjaya dan dikenali berkat kesungguhan Cik Mat selama ni!..=)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Salam
Tahniah ye Mat Gebu..makin femes la..hehe.

hana said...

tahniah mat tahniahhh! tak tau nak kato la ekau nih! power rangersss!!! kekekekekekee

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam~
wah,bagusnye..;)

Shahrul Shaharuddin said...

Congratz MG! u deserve it.. huhu~ populer la pas nie (or oredi popular oh!)

=)

yours
SH

cikhash-All4One said...

TAHNIAH LAGI..LAGI ..LAGI & LAGI.. minat giler dgn CMG nih..ish.ish.. Che Mat, pas nie jgn demand ek..dh pemes gitu.apa2 sokong Che MaT.

Mat Gebu said...

Terima kasih semuaa.tak nak femesss, ni tak femess pun dah kena gossip panas, kang kalau glamer, kena gossip meletop pulak..hahaha

marina anakcikbob said...

wahh...congrats..

wida said...

congrats mat gebuuuu

Marya Hana . said...

haha. lumrah lah kalau jadik blogger femes amos nnt mat gebu. kompem kene gosip meletopppp ~ tu yg akan ber+++ meletop nye.

ape2 pon tahniah!
resepi mat gebu sume buat air lior meleleh.. x puas hati taw ~ grrr :)

noorcahaya said...

Mat, tak lama lagi... celebrity chef lorrr..... jgn lupa daku kalo dah glamer.. hihihi

K.Nor said...

salam che mat, tahniah! makin meletop skrg ni.. ini la hikmah disebalik segala ujian.. alhamdulillah.. semoga terus ngetop lepas nih.. :)

Lyza said...

Tahniah..cik mat..
Resepi cik mat semua best2..

Aqil said...

Tahniah Cik Mat....bagus2
Semoga bertambah2 idea2 yg lebih kreatif ;D

Ezrin Jamil said...

tahniah!
dah beli, baca dan tayang kat satu opis hehe

hasrul hassan said...

Lepas nih Mat Gebu jadi Pak Tengku lah .. masyukk .. heheheehe

Norhafiza said...

No nk ucap TAHNIAH ye..smg ALLAH SWT melimpahi rahmat pd abgMat sekeluarga kerana xkenal erti jemu dalam berkongsi hal masak memasak ni ye..

Anawahid said...

tahniah mat... jalan yg lurus camni la yg bole bikin mat gebu cool balik kan3... kalo x manjang hot jek!... hehehe... pasni mat kompom kebaboommm... heheh

Rina NAR said...

amboi amboi semakin popula gitew....tahniah ye

MamaYatie said...

tahniah! saya pun dah baca kat metro on9 awal pg td tp takde gambornya..baca tajuk sekali lalu terus ternampak 'Mat Gebu". chaiyok yer!!

bun_nee said...

tu ler.. baca-baca then tgk resepi ternampak nama mat gebu.. cam penah je dengar... hehehe anyway tahniah

Puteri Iqa Izyan said...

huhu.cayalah CMG! :D

Anna Qawina said...

tahniah cik mat...teruskn berbakti untuk dunia masakan...ewaahhh..heee

Ayu said...

Tahniah buat CheMat!!!..
berbangga sungguh kita untuk chemat!!
really by blogging at least it brings us somewhere dan tak sia2kan!!...Kagum betullah!!

"MULAN" said...

wallaaa... bravo mat...!!!

ferry said...

tahniah en mat..capati buat macam kebab pita sedap tak?erk...

MN Bakeries said...

tahniah en mat...suker nyerr... (aku plak yg over) hu hu hu

tp mmg aku suker sesgt.. best2

mush said...

wal lah weiiii....tahiah Mat Gebu yang Gebu....aku plk yang teruja bgtau kawan²...hahahaha


Sudi² lah Join MUSH 1st GA
ngOmel, ngumpat & mengata: MUSH 1st Giveaway

Melur Jelita said...

TAHNIAHHHHHHH Cik MG..Alhamdulillah, berbaloi- baloi dengan kesabaran dan ketabahan cik MG selama ni...
Tengok ..lagi orang jaki, lagi Allah murahkan rezeki.
Sabar dan teruskan perjuangan Cik MG. Kita semua sokong !

http://melurjelita.com/

Nuridah said...

Tahniah Che MatGebu! Usha yg murni sentiasa mendpt ganjaran. Keep up the good job!

Cik Eka Katsumi said...

tahinah abg mat gebu..hehehe

Lagenda said...

nnt mak nak skodeng resepi tu ler..

Ezal R said...

Tahniah-tahniah.. teruskan usaha.. hehe

Ayin Masliza said...

perghhh.... glamournyer..... :)

umialya said...

wah.. tumpang bangga.. tahniah

mula2 kt HMetro, pasni pasti ader rancangan sndiri kt television, @ pn chef jemputan.. cayalah..

wow.. x sbr nak tgk wajah tampan CMG.. hu3

umi ameer said...

bertambah popular ko mattttt...

aiDieNa said...

Tahniah MG.. semoga terus berjaya.. :)

Pn. Zana said...

Tahniah yer..

glemer dh tu

BEN ASHAARI said...

huih.... CMG dalam METROBUS..eh.. HARIAN METRO gitu... glemer arrr.. pasni confirm masuk TV...jgn lupa ajak sekali yer.. hehehe

Hariz said...

Mat Gebu! Ceq rasa nak nangis je :( *tumpang seronok! Tahniah-Tahniah Mat Gebu!

Lepas nie kompem masuk tvlahhh!

http://profhariz.com

Yanmie said...

Salam,

wah tahniah siap masuk paper lagi resepi MG :)


www.yanmieonline.com

nursuraya said...

waaa baru je tgk.. best nye.. usah peduli ape org kate.. tu jeles nama nye.. igt ramai lagi yg menyokong mat gebu kannnn....

nursuraya said...

waaa baru je tgk.. best nye.. usah peduli ape org kate.. tu jeles nama nye.. igt ramai lagi yg menyokong mat gebu kannnn....

CikSi@MangAngguN said...

Tahniah Cik Mat!
wajar dapat pengiktirafan mcm tuh pon sbb semua resipi Cik Mat sedap2.!
thumbs up 4 u!

Xana said...

CMG, tahniah ye...
kalah master chef la nnt

Alin Marlini said...

glamer abg mat...tumpang suker..

umi said...

Tahniah cik mat. makin glamer skrg, mmg layak pun cik mat ni!

fififiedafirdausi said...

cik mattt..saya bangga baca resepi cik mat gebu dalam hmetro td.. 5 stars for you..

Yat Maria said...

wah cik mat...bagus nih!!! makin bertambah 'penyiaran' cik mat ya :)bravo!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ said...

wah2..tahniah ye....
suka2 sukanya akak....ceh mcm akak plak yg masuk paper ye..hehehehehe..

Peri PiA said...

salam CMG

Wah berita sensasi ni,tahniah3 :)

Matika Love 131020 said...

tahniah2..............

nur said...

tahniah CMG.. admire la CMG ni.. pasni kena g beli metro la..
ALL IN ONE

Yati Ali said...

tahniah che mat...teruskan ngan resepi yg meletops lak...

Cikgu Fikri said...

wah.....
bru terbaca td psl mat gebu kt metro..
tahiah..
nk follow lah blog mat gebu ni..huhuhu..

Rima said...

nak pengsan.. terpengsan.. sah sah dah pengsan pongggg hahahha.. Tahniah cik mat.. caya lah!! hehe

Myra Jay said...

Thniah ye Abg M.G @ DTS dapat masuk H.Metro.. :)
Good job & teruskan dengan resipi2 enak dari DTS.. :)

nik said...

tahniah :)

CT NoArIzAh ArIs said...

Waaa...En MAT GEBU yg aku kenali 3 thn lepas dh TERSANGAT femeeeesss...cayalah broo!!

Azimatul Zuhra Abdul Aziz said...

Mabrookkkk

Ummi said...

Mat....tahniaaahhhhh!!! Moga terubat jiwa ko yg tengah kepanasan tuh...harap2 hormon ko kembali normal...hahahaa...aktif ek?? Hidup Mat Gebu!!!

ejaescobart said...

wah! tahniah cik mat.. masuk sokabar.. lepas ni masuk TV plak.. aminn..





*siti zarinah sahib ex classmate masa di SMSP.. glemer ko nama masuk lam blog cik mat.. :)

Suejoshua said...

Mattttttttttttt! fuyoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tahniah my friend :D

anymz said...

tahniah mattttt,sowi le lambat sampai ketapi delay lagi hari ni..
tak tau nak cakap apa.bangga ada kawan macam matttttttttt..

idawan said...

tahniah yer mat...semakin popular lah blog ni :)

Malek Ku said...

perh..market baik punya....heheh

Ayin Masliza said...

heheheh... promosi resepi Mat Gebu:
http://twoplusoneandmore.blogspot.com/2010/11/macam-pernah-ku-jumpa-tapi-di-mana-ye.html

Idaman Hati said...

tahniah CMG....wah seronoknya.... tapi memang kenyataan resepi CMG memang sedap2 belaka.... cayalah...huuiiiii....huiiiii..

Sueozana said...

Salam mat..

TAHNIAH n didoakan moga mat terus maju jaya..

makdara TERdiva said...

wowww! hormon jantan mengganas.. :P

congrats CMG :)

.pelangi. said...

makanan kat sini semua terbaik..
perut yg kyg pun boleh jadi lapar (mcm seminggu xmakan :D )
tahniah2 mat gebu :)

Yatie said...

Salam Mat,
Tahniah yg tak terhingga akak ucapkan...suka, seronok, gembira, teruja...dan yg sewaktu dengannya...akak yg gembira terlebih ni...kih3...bangga mempunyai kwn spt Mat...dngn keikhlasan Mat selama ini akhirnya membuahkan suatu kejayaan
.....DTS mmng best...

KBSM said...

tahniah... jeles.. hehehe... dah beli surat khabar metro... syabas CMG. Terbaik la...

nur easy said...

salam tahniah cik mat.. moga lepas ni lebih berinspirasi lagi karyanya..;)

nba-Nur said...

Tahniah Cik Mat.. Semoga jadi pembakar semangat Cik Mat lepas ni.. DTS memang mantap!!

♥LOVE2COOK♥ said...

WOW, congratz CMG!!! Happy for U!!! :D

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah popular mat gebu masuk paper tu...tahniah k...

Mat Gebu said...

Terima kasih semua...i lap u all..muahh..hahaha...MDT - haha jangan pengsannn eks..gurau2 saja..

Teruna Suci said...

cayalah mat gebu

Syue Mustafa said...

Tahniah Abg Mat. Semoga lepas ni makin meletop dalam bidang masakan & blogging....

Jue Hussin said...

Assalamualaikum Mat,

Wahhh... tahniah, semakin hari semakin mantap... nnt kalo ada org panggil buat demo, maka, adakah hanya tangah sahaja yg akan syuting? Akan terbongkarkan identiti CMG??? Hahaha... soklan cepuberlian neh... Syabas Mat.

nurazzah8 said...

Salam Cik Mat.... wahhhhhhhh makin femes lah CMG kita nih...
nampak gaya chef Wan dah ada persaingan yang bukan calang-calang tukang masak! tukang masak blogger !

TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH!!!!!!

giha lalala said...

yeahh.. pagi2 lagi kul 7 lebih giha dah perasan dah.. hhu igt nk ucap tahniah kat cik mat. tak sempat plak. dah mlm nih bru sempat..
eheheh

popular cik mat!

Hazman said...

Cayalaaa.... kebetulan member opis saya tunjuk pasal citer nie... nampaknya skang nie blogger kian mendapat tempat di dunia nyata....

AZLINA said...

Sekalung tahniah untuk CMG! Hopefully lepas ni dpt offer keluar kat TV pulak...bertambah2 femes la nanti bila dah jd celebrity chef..oppps sori ya saya pulak yg terlebih2. Apa2 pun didoakan semoga CMG terus sukses & berbahagia disamping keluarga tersayang...Amin

Nieza said...

Alhamdulillah....Tahniah CMG!DTS memang best... tumpang gembira juga...:)

noraziah said...

Tahniah Mat Gebu....I've been following ur blog eversince...ur resipres r marvelous.TQVM. Keep up with the good work.

sofi said...

salam mat, kak sofi masukkan n3 ttg mat kat blog kak sofi. lambat cket sbb internet meragam. maaf x minta izin dulu. cuma nak tanya, kalau di hmetro online mmg xde gambar, kan? hehe...
okey, tahniah. ni link kak sofi:
http://anneali.blogspot.com/2010/11/blogger-terkenal-di-hmetro.html

noradzlina.kamdani said...

wow..tahniah che mat

Mat Gebu said...

Terima kasih sekali lagi pada semua..hehe, ini semua jasa baik anda sebagai pengunjung DTS..ishh tetiba terharu pulak rasanya.

anna said...

Salam n selamat pagi cek mat,
saya 'silent follower' (betul term ni??). selalu cuba resepi cek mat yg best n meletop. mintak halal ye. tahniah, tahniah n tahniahhhhh. ur the best. yg syoknye, my hubby pun perasan cik mat dlm hmetro (saya selalu crite psl mat gebu kat dia bila try resepi2 cek mat). tahniah sekali lagi. moga usaha cek mat dirahmati dan diberkati Allah.

Siti Noraasmah Binti Ahamad Dahlan said...

wahhh...tahniah mat gebu...blog mat ni memang menjadi sumber inspirasi ummi dalam dunia blog...adik-adik ummi yang tak pernah nak amek tau pasal blog pon, dah mula terpikat dengan setiap hasil tangan mat...tahniah sekali lagi...

hafizah_ismail said...

tahniah CMG..

bila nk reveal pasal Nuffnang CMG lak ni?hehe..mana tau kot2 sudi share kan..

balkis said...

Salam CMG...wow...meletop-letop la blog DTS! tahniah...tahniah..anyway..saya cuma silent reader and follower..DTS yk beri inspirasi..minta halal ye...:))

PUTUBAMBU said...

tahniah Mat...!
you deserved it!

Azli Razali said...

nak ucap tahniah gak lah. metro bus pun kalah nih cik mat hehe.

Mat Gebu said...

Erkk..terima kasih..alah cita lama..dah basi punn...

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.