SUDAH 2000 ENTRI......SELAMAT HARI LAHIR "ABANG NU"..

Salam...wahh nak selit sikit N3 selingan. Tadi lepas mat publish N3 cucur tu maka lengkaplah 2000 entri dalam blog DTS-MAT GEBU. Tapi bukan 100% entri masakan, kira bercampur2 dan juga entri ulang tayang. Teringat N3 pertama mat dulu yang di sini...sekejap sungguh masa berlalu. Banyak kali mat dah cerita, blog masak2 ni ada kala perlu komitmen yang tinggi, tanya lah mana2 blogger masak2 hebat macam Kak Ummi Kuantan, MamaFami, Kak Ida, Datin Jun dan yang lain2. Kalau blog penulisan mereka memerlukan idea bernas untuk menarik pembaca. Kami blog masak2 selain pengisian itu penting, skill juga amat dititik beratkan. Ini kerana bila ada soalan yang bersangkut paut, kenalah menjawab. Dengan ini mat ucapkan terima kasih pada semua pengunjung, silent readers, followers dan pada mereka2 yang tidak sengaja tersinggah ke DTS-MAT GEBU. Tanpa anda semua apalah blog ini, cuma sekadar menghias arena dunia blogging yang bertaburan ibarat bintang2 di dada langit...

Oh yeaa..dalam kesempatan ini, mat mengucapkan selamat hari lahir pada Encik Abu Hasan Nudin bin Shamsuddin @ Abang Nu...Siapa pulak nih..Ehem..ehem, cuba tengok gambar tu, macho kan, gagah perkasa kan...panggilan manja Abang Rimau..aummmmm!!..Beliau lah suami Kak Ummi Kuantan @ Mek Rebit Jelita...toinggg!!....toinggg!!!!...haha..amponn kak. DTS-MAT GEBU doakan moga panjang usia, sihat sejahtera, murah rezeki dan diberkati Allah swt....Ampon dah maaf jika mat gebu suka sangat mengusik....Untuk kak ummi jugaa..moga anda berbahagia hendaknya...aminn....pstt nak pantun manja sat..ehem ehem...betulkan parking kejap..hehe...
CORAK SULAMAN BUNGA PERIA,
BERSULAM INDAH DI KAIN KASA,
SIHAT SEJAHTERA KEKAL BAHAGIA,
SEMOGA DIBERKATI ALLAH SENTIASA...
SUDAH 2000 ENTRI......SELAMAT HARI LAHIR "ABANG NU".. SUDAH 2000 ENTRI......SELAMAT HARI LAHIR "ABANG NU".. Reviewed by Mat Gebu on April 12, 2011 Rating: 5

21 comments:

  1. pehhhhh! banyak nyaaa pak cik mat tak berapa gebuu!

    saye baru 500 ++ :(

    ReplyDelete
  2. fuyoooo!!!
    2000 tu.. banyak woo PCM.. lalala~
    tahniah..^^,

    ReplyDelete
  3. ahahahaha~ abang rimau tu jugak! tahniah pcm, nape tak buat teka teki? kihkihkih~

    ReplyDelete
  4. @ yuyu - huk alahhh..mana pulak byk, usia blog pcm kan dekat 5 tahun... kira biasa2 jee..

    @ cik pulau - manyakk keee..huhu, terima kasihh..

    ReplyDelete
  5. Waaa Waaaaaaa...kejisss...apasai letak rimau yang macam sangap2 jek...x gagah perkasa pun rimau tuh..hehehehhe....Apapun terima kasih banyak atas kerajinan Mat letakkan entry khas tuk Abg Nu, wpun dia x terbabit lgsung dengan dunia blog nih..hehehe...Apapun dia merupakan tulang belakang Home Sweet Home juga sedikit sebanyak...

    RIMAU BELANG MISAINYA MELENTING
    DIUSIK MANJA REBIT KESAYANGAN
    HARTA DAN RINGGIT BUKANLAH PENTING
    ASAL BAHAGIA KE GERBANG ANGAN-ANGAN

    Waaaaaaa...habis laah kalau Abg Nu baca ni...hehehehhee

    ReplyDelete
  6. tahniah cik mat. teruskan menulis tau. kakchik sayang blog cik mat ni.

    ReplyDelete
  7. wowww terer ar pcm ,. lain kali blh jamu saye makan ehh,. hehehehehe

    ReplyDelete
  8. takde hadiah? takde makan2?? hehehe

    ReplyDelete
  9. keep up blogging mat... kita baca selalu..

    ReplyDelete
  10. Ma aminkan doa Mat via pantun tu ye. Moga pengantin lama tu kekal bahagia bersama selamanya...

    Mmm mama ni tak ler termasuk dalam golongan blogger hebat memasak, tapi lebih kepada blogger kertu je. Tu sebab, kalau ada sebarang pertanyaan, sila ajukan kepada Mat Gebu dan angkatannya ye... i folo! Hehehe...

    ReplyDelete
  11. wah!! tak letih ke jari tueee!!!

    ReplyDelete
  12. Buat Saudara Mat Gebu, Abang tumpang lalu dari dapur Kak Rebit je la nak masuk sini, terimalah pantun ini seadanya sebagai tanda terima kasih -

    DAUN SELASIH DAUN PEGAGA
    MASAK TEMPOYAK DALAM BELANGA
    TERIMA KASIH ATAS DOA SAUDARA
    MOGA SILATURRAHIM TERJALIN KEKAL SELAMANYA

    Teruskan kerajinan saudara memasak dan blogging...sesekali abang Rimau nak jeling jugak...Auuuummmm...!!!

    ReplyDelete
  13. cik mat, siap ada pak belang wish happy birthday...mengaummmmmmm

    ReplyDelete
  14. wah tahniah2 apa lagi open table la..hahaha gurau je

    ReplyDelete
  15. congrats cik mat... moga lagi beribu ribu n3 cik mat pas ni

    ReplyDelete
  16. wahhhhh..dh smpai 2K ye entry CMG..bravo2..keep it up!!!

    ReplyDelete
  17. tahniah dr mokcik ye C'Mat.. ketinggalan mokcik nih..karen takde nk skodeng memaner blog adeiii..

    C'Mat + K'Ummi = Mari berPantun :)

    ReplyDelete

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.