ANDA SEMUA NADI "DTS"...TERIMA KASIH..

Assalammualaikum, selamat pagi Rabu...pagi ni sebelum mat letak N3 masakan, nak tulis sedikit n3 selingan. Anda semua Nadi DTS....itu lah yang mat rasa bila melihat nombor di DTS berubah setiap masa walau pun tak sekerap blogger2 femes kann.. Tapi syukur alhamdulillah. Mat harap sangat DTS ini memberi manfaat pada semua, bukan tujuan untuk merasa diri ni bagus, hebat dan terbaik, tapi niat asal DTS-Mat Gebu memang untuk berkongsi serba sedikit ilmu yang allah berikan ini pada semua, bukan wang ringgit yang mat pandang sangat, walaupun aku ni bukan lah mewah tak sangka, sama seperti orang biasa, malah begitu sederhana sekali, kalau nampak apa yang mat letak dalam blog hanya lah untuk prop sahaja, bukan untuk bermegah2, atau menunjuk2...

Dunia blog tanpa sempadan ibarat gambar langit berawan biru seperti yang mat ambik tempoh hari di bahagian dapur rumah mat. Bila melihat luasnya langit maka terbayang betapa kerdilnya kita....Mintak dijauhkan dari sifat riak, sombong dan bangga diri. Menjadi blogger semakin mencabar sekarang ni, tak macam 5 tahun dulu...itu lah adat resam dunia kann, macam kehidupan kita juga. Pada follower2 DTS yang telah mencapai ~6019~, mat ucapkan terima kasih tak terhingga pada mereka2 atas kesudian mengikuti blog masak2 yang tah hapa2 ni. Tanpa anda DTS tak wujud, terima kasih juga pada mereka yang memberi sokongan. Pada yang mengkritik pedas tu, tak pe mat gebu faham, anda pun saya anggap seperti bayang2...Ok, itu saja untuk kali ni, jumpa dengan N3 masakan nanti, salam sayang dari DTS-MAT GEBU....



ANDA SEMUA NADI "DTS"...TERIMA KASIH.. ANDA SEMUA NADI "DTS"...TERIMA KASIH.. Reviewed by Mat Gebu on 2/23/2011 07:30:00 AM Rating: 5

34 comments:

  1. wah...waris jari gebu berfalsafah la hari nie...kagum...

    eh nadi nie kira ady termasuk gak la kan?

    ReplyDelete
  2. @ ady - hahaha, termasuk lahh ady dan juga semua..

    ReplyDelete
  3. Mat, just carry on with what you do best. just be yourself and the rest will follow.

    as a 'stalker' of your blog, i dapat rasakan you betul-betul ikhlas bila berkongsi resipi and cerita, so, you know, teruskan.

    i mendoakan supaya DTS terus mendapat sambutan dan supaya ianya will go on forever. *kalau tak, manalah i nak cari resipi yang best-best, tak gitu?*

    :-)

    ReplyDelete
  4. kpd DTS juga, berbyk2 trima kasey.. kerana andalah saya semakin memajukan dri dlm bidang masak2 memasak. dari zaman belum kawin sampai la dah ade anak sorang, everyday blod DTS gak la yg 1st i bukak... tQ~~again~~

    ReplyDelete
  5. halamak! silap eja 'blog' okeh~~ tak bermaksud nak tulis 'blood' pulak... huaa! *nanges*

    ReplyDelete
  6. CIK MAT..

    saye pon dikire nadi gak le kan.. sbb jrg komen tp rajin curik resepi..hehe

    hurmm.. cantek awan tu..segebu cik mat gebu..hihi

    ReplyDelete
  7. thanks to u also sebab always give us some inspiration..ekekeke pepagi dah menggediks nak spikang..ish ish ish

    ReplyDelete
  8. Tahniah!tahniah...semoga semakin cemerlang lepas nih..paling best pasal blog nih di samping masakan yg mantop ialah sebab blog ni suka guna kaler biru...nama url tiffin biru..tulisan suke biru..aritu background biru... ni dtg td sebab nak tengok gambar langit biru tu sesambil bace entri..

    errk,beso gak pengaruh biru ni kat aku rupanya..ngeheeee

    ReplyDelete
  9. waahh..dah ramai pengikut DTS..
    makin hari makin mantop!

    ReplyDelete
  10. Mat, ko silap laaaaaaa....ko tu sebenarnya yang jadi nadi kitaorg...bkn kitaorg nadi koo..hahahahaa....Saluuuuuttteeee!!!

    ReplyDelete
  11. DTS sgt m'beri manfaat...truskan la perkongsian ni.. =)

    ReplyDelete
  12. sokong kak ummi, DTS yg menjadi nadi ktorg dalam dunia masakan ni.
    tahniah n semoga cik mat teruskan berkongsi dengan kami.

    p/s:salute lah ngan cikmat yg teliti ambil gambar step by step kdg2..sgt memudahkan. terima kasih

    ReplyDelete
  13. DTS memang best.. semoga lepas ni cik mat teruskan la berkongsi resipi dan terus jadi nadi kitaorang..

    ReplyDelete
  14. Salam MG, dah jadi cam oliver la plak ehh. :) Tapi memang blog terbaek la kalu citer pasal masak memasak ni. All the best MG.

    ReplyDelete
  15. Wah Mat GEbus pandai bermadah. Heee..Nasib baik lom letak entry masakan, kalu tak, kebulur lah Sarah.

    ReplyDelete
  16. kami semua akan terus sokong abgMat..jangan risau..semoga abgMat terus majujaya...

    ReplyDelete
  17. sama-sama cik mat..
    tanpamu...DTS hilang seri nak berblog..

    ReplyDelete
  18. sentiasa menyokong...DTS-CMG...sumber inspirasi....

    ReplyDelete
  19. CMG... kami yang sangat terhutang budi pada CMG. Resipi, petua, rahsia semuanya dikongsi dengan ikhlas. Hasrul kata macam oliver...ye x yer kan..buat show masak2 la CMG... mesti meletoppp punya...

    ReplyDelete
  20. terima kasih kepada che mat sebab jadi sifu saya dalam dunia masakan...:)

    ReplyDelete
  21. teruskan usaha andaaa.....semoga lagi suksess di masa akan datang ngan entri yg berguna pasai masak2/resipi....

    ReplyDelete
  22. ska tgk koleksi pgan mangkuk bang mat :)..
    keep it up bang mat

    ReplyDelete
  23. cik mat...

    sy dah lama follow celoteh en. mat... b4 ni jd silent reader je... dah lama sket, baru skrg nak buat blog... agak2 sy ni termasuk ke??? hehehe

    ReplyDelete
  24. salam,memang betul lah,kalau saya bukak je blog abg mat ni,mesti tengok pinggan mangkuk,cantik2,sedap mata memandang.kadang2 tu,masakan pulak ikut tema dgn pinggan mangkuk,memang kreatif.terfikir jugak,dkt mana ye abg mat beli pinggan mangkuk tu,cantik sangat,byk betul koleksi pinggan mangkuk abg mat.

    ReplyDelete
  25. tk nak jadi nadi. nak jadi Jantung DTS. bole?? tak penah terpk pulak cik mat nak nunjuk2 pinggan mangkuk ke ..

    Adatlah cik mat, dah masak mesti nak hias lawa2 .. buh dlm pinggan lawa2. utk kepuasan diri, bkn utk menunjuk2, kan.

    ReplyDelete
  26. kamsamida.... bnyk benda yang simple ada disini... n slalu sngt mengkopi n tehkan apa2 sja yang teingin nak mkan..

    ReplyDelete
  27. jgn la sedih2 mat..sebab DTS..saya suka nak cuba resipi baru..dan minat masak jadi lagi mendalam...

    ReplyDelete
  28. bunga2 pulak haihhh... panggil Che mat Bunga pulak ok??

    ReplyDelete
  29. DTS best la abg mat,saya follow abg Mat masak dari Resipi.com lagi.
    Banyak benda yg dapat say belajr,ni kira amal jariah yg x nampak tau.

    ReplyDelete

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.