MAT GEBU - BEN ASHAARI....APA HUBUNGAN KAMI?..

(Gambar ihsan Google)

Hmmm...siapa eks Ben Ashaari tu?...Kenapa mat sikit2 sebut Ben. Kalau kat N3 DTS, dalam seminggu ada jelah nama Ben disebut2..Pesal yea...ishh curiga lahh, rasa macam ada yang tak kena jeee... Ha, macam tu lah antara anggapan dan persoalan yang terlintas dibenak fikiran segelintir pengunjung DTS..betul tak?...jangan cakap bohongg...dosaa weyy. Ada orang nampak janggal, tapi pada mat biasa2 jee, tak janggal mana, bukan kami ada buat salah, bukan ada buruk2 kan kerajaan atau ganggu kehidupan orang lain, lagi2 lah ganggu ketenteraman blogger lain atau buat benda2 tak elok..erkk..selisih malaikat 44!. Ntah lah mat rasa serasi berjiran dengan ben, walaupun kami berlainan aliran...


Macam mana mat gebu boleh kenal ben ashaari?...Nak tau kee, rahsia besar ni, kang jadi isu, siap masuk surat khabar..erkk takutnyaaaa. Perkenalan secara tak sengaja di blog telah menjadikan kami jiran hingga sekarang, ben pun 2 kali dah mencemar duli ke pondok mat gebu, mat tak pasti macam mana mula2 boleh singgah blog Ben, tapi yang mat ingat lah kan, mat google sesuatu dulu, dalam banyak2 senarai laman web yang keluar, mat nampak satu blog nama "Ben Ashaari", jadi saja2 lah klik masuk, mat baca apa yang dia tulis, ehh tiba2 macam bess pulak, terus mat tinggalkan komen kat salah satu N3 beliau, boleh baca pasal ini di blog BA di sini. Masa tu follower dia alahh haii ciput gila, tak berapa kerat sangat...Sekarang jangan memain, meletop!....boleh nangess tengok...

Bermula dari situ mat selalu lah singgah di blog beliau, Seingat mat lah nama BA tu mat sebut pertama kalinya di DTS ni pada N3 yang ni... Tak berapa lama lepas tu BA bagi DTS award dan tag, mat pun buat di sini... Kemudian, BA makin mengganas dengan idea2 yang bijak untuk memantapkan blog beliau, ada tu tak terfikir oleh kita sebelum ini. Lepas tu Ben cadangkan pertukaran feed url macam kat atas sekali tu, maksudnya, feed BA ada kat DTS dan DTSnya ada di BA. Alhamdulillah, kami pun sama2 mendapat kelebihan dari idea tu. Mat berdoa, moga jalinan persahabatan DTS-BA, berkekalan hendaknya, dan ucapan terima kasih untuk Ben dari Mat Gebu....Salam sayang dari DTS-Mat Gebu untuk semuaa...
MAT GEBU - BEN ASHAARI....APA HUBUNGAN KAMI?.. MAT GEBU - BEN ASHAARI....APA HUBUNGAN KAMI?.. Reviewed by Mat Gebu on 1/09/2011 07:10:00 PM Rating: 5

33 comments:

  1. wah sahabat baik..mutualism ;p

    ReplyDelete
  2. scandal abang ben kot.. bhahaha.. gurau je...

    ReplyDelete
  3. scandal abang ben kot.. bhahaha.. gurau je...

    ReplyDelete
  4. abg ben baik....btuah dpt kwn ngan dier....

    ReplyDelete
  5. is3 en ben mempunyai minat yg sama ngan mat gebu..suka msak2...shda pun kenal en ben dr sgmen yg mat gebu join...thanks mat gebu....dr segmen 500blog yg BA wat shda ramai kawan..sblm nie shda juz silent reader...bw je tanpa tngal jejak

    THANKS Mat Gebu

    ReplyDelete
  6. ooo macam tu kisahnya...dah lama jgk tertanya-tanya apa hubungan BA dan DTS...sebab terlalu baik dan rapat..mesti ada dalam entry keluar nama CMG/BA..ohh tapi salah faham..wani tak terpikir ada hubungan yang bukan2 antara korang ye..hehe..

    ReplyDelete
  7. begitu al-kisahnya..hehe tp memang tahu korang sahabat yg akrab..tak penah pk bukan2 pun..

    ReplyDelete
  8. bertuah kawan ngan mat gebu sebenarnya... otai blogger yang low profile ..

    Terima kasih mat gebu ...

    ReplyDelete
  9. lorh..igtkan jiran sblah umah..hehe..slahku sgka..

    ReplyDelete
  10. berkawan dengan mana-mana blogger sekalipun, insyaallah satu hari blog kita akan jadi terkenal..

    tetapi apa yang penting, saya rasa janganlah jadi seorang yang sombong walaupun diri ini seorang yang pemalu :P

    erkk apa yang aku bebel ni.. huhuhuh

    ReplyDelete
  11. dedua pun skrg memang dah melathoppp heehehhe kowang mmg besh!!

    ReplyDelete
  12. ye..dari BA lah LM kenal blog CMG.Lepas tu asik dtg sini je sehari entah brp kali menyibuk kat blog cik Mat ni kan?hehe

    ReplyDelete
  13. salam..

    smoga persahabatan berpanjangan..

    ameen..

    ReplyDelete
  14. sorang teror memasak yg sorang kuat berletiaq.....sesuweiii...hahhaha

    ReplyDelete
  15. paling seronok kenal dengan kedua-dua blogger populor nie

    ReplyDelete
  16. salam, mula2 tu saya ingat mat gebu dan ben org yang sama...itu pandangan awal saje tapi bila teliti akan perbezaan penampilan yg ketara pada blog masing-masing membuatkan telahan saya tu terhenti, tp walau apapun anda berdua memang blogger otai yg hebat dengan idea2 yang bernas dan meletup...

    ReplyDelete
  17. uols dua dua mmg blogger otai.. tahniah..

    ReplyDelete
  18. tak pernah lupa nama best friend walaupun dah lama terpisah

    ReplyDelete
  19. serious ingat mmg jiran seblah umah...jiran on web jer rupenyer

    ReplyDelete
  20. alah mat, jangan peduli apa orang kata.. kita ni selagi tak tutup mata, memang tak sunyi dari umpat keji org sekeliling... kalau kita amik port sangat kita yang sakit jiwa nanti.. hehe..
    apa pun saya suka blog mat ler..

    ReplyDelete
  21. wah.....seronok la sye bace..erm..
    hope anda berdua akan kekal bersahabat sehingga ke akhir hayat..amin

    ReplyDelete
  22. bagus hubungan simbiosis..dua2 dpt faedah.

    ReplyDelete
  23. kat kakchik pun ada yg tanya psl En. mat dgn Ben.

    Tadi kakchik jumpa Kak Ina KL En. Mat.Dia kata En. Mat hebat!! Hihi ..

    ReplyDelete
  24. @ anne - hehehe, macam tu lah gamaknya.


    @ yuyu - haipp!!...nasib baik main2 jeee...notty yeaa..

    @ ayuni - betul2, tak sombong punya olang...berani dia sombong dgn mat gebu!...erkk..

    @ adish - erkk..pembetulan sikit cik adish. Ben tu minat dia bebel dan lain2. Memasak ni hanya mat gebu sesorang je yg minat...hehe.

    @ azwani - begitulah ak-kesahnya, tak de niat apa2, sekadar membantu, blog saya kan tua sikit dari blog BA tu..

    @ KH - terima kasih, yelah mungkin ada segelintir yg rasa curiga. Aiman tak kesahh..

    @ ben - sama2...erkk otai?..tak mo lahh, blogger "baru" nak masuk 4 tahun laaa..

    @ iniialahaku - hahahaha, kalau jiran mutut2 punya..hadoii lagi panas beb!!..


    @ ayie - tu dia kata2 nasihat dari ayie..betul2, tang tu memang saya setuju..

    @ retna - haha, koo ni mana ada meletop, aku biasa2 jee, kalau si ben tu mmg, tunggu jelah lepas bulan 2, silap2 DTS jadi private blog, sebab segan terlampau..


    @ lm - terima kasih pada lm, memang anda diperlukan "menyibuk" di sini, saya amat hargai...Begitu lah tujuan kami berjiran, dunia saya singgah ke dunia ben, dan begitu sebaliknya...

    @ miss layaleya - aminnn, terima kasih atas doa anda tu yea..

    @ mia - terima kasih, begitu lah hakikatnya hubungan kami, tak de apa2 yang mencurigakan..

    @ ummiarisa - Begitu lah gamaknyaa...

    @ ct - hahaha, betul2, tapi saya pakej juga kan kak, bebel boleh tahan, kalau ben in person, bebel berhemah...kat blog je nampak brutal dia tu...erkk..

    @ lyana - ha ahh, kesah biasa2 saja, tapi kalau tak bagi tau, jdi sensasi..waaa pengsann!.

    @ eelobor - begitulahh ceritanya.. ringkas dan mudah difahami kann..kesah benar..

    @ cr - terima kasih ayu, kami pun bertuah kenal ayu sekeluraga..tiba2 rasa kita2 ni macam sedara dah....

    @ abhamz - betul tanggapan tuan hamba, ada juga yg komen di DTS, kata MG-BA orang yang sama, ben juga dulu ada yang tanya resipi kat dia. Terima kasih doa tuan tu.

    @ mamahanim - terima kasih mama, saya cuma blogger biasa2 saja...kalau ben tu baru yeaa...

    @ mak andak - begitulah baru nama best friend..

    @ little daisy - hahaha, jiran sepagar di blog saja..kami duduk berbeza negeri dan lokasi..

    @ rosdi - betul2..tapi kan pada dasarnya blog masak2 macam kita ni tak de masalah...yelah sapa lah nak gossip panas blog masak, walhal memang panas sebab kena bahang api dapur...

    @ muhd lukman - terima kasih, mudah2an yeaa...


    @ shaiful zaidi - sungguh benar bagai dikata...bijak tuan hamba ni.

    @ kak chik - Tuu dia, kak chik, tiba2 kena gak menjawab..erkk, kak ina KL punnn..kita ni biasa2 je kak chik, tak hebat mana, kalau haru-biru tu ada kot..

    ReplyDelete
  25. bestnya.. sapa la nak tukar feed feed dgn blog ALL IN ONE ni pulak ye

    ReplyDelete
  26. owh2x..

    gtu pula criter dia..hehe

    ReplyDelete
  27. mat gebu...shda kata is3(isteri) en ben kita tu minat masak kan....hehe..en ben dia suka post n3 sebanyak mungkin je..kan en ben kan kan...tp apa pun best n3 nyer de info yg dikongsi...kalau mat gebu kongsi pasal masakan..en ben kongsi pasal2 lain....

    ReplyDelete
  28. wa huhuhu

    masih mencari plugin yang sesuai untuk applikasi cam tue.. T-T

    xreti nak pasang

    klik link nie untuk ke
    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  29. bgusnya...
    dua2 saling membantu.
    ni bole kata sahabat baik di blog ni. =)

    ReplyDelete

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.