FAV. CUPCAKES & CHEESECAKES...

Hehehe..bukan resipi yeaa..tapi mat nak buat review beberapa buku masakan dalam simpanan Mat Gebu...alah mat gebu yang perasan macam baguss tuu lahh siapa lagi!.. Ok dalam N3-N3 akan datang mat akan selitkan satu N3 mengenai buku2 masakan yang pada mat boleh dipercayai dan menghasilkan produk yang bermutu dan menepati citarasa, maksud mat bukan menawan pada gambar saja, tapi juga pada hasilnya. Lepas buku kak liza semalam, mat nak share 1 buku berjudul "FAVOURITE CUPCAKES DAN CHEESECAKES" terbitan "PAGEONE". Mat beli lama juga buku ni, kulit luar dia menarik dan simple. Resipi2 dia pun boleh tahan, not bad, cuma pada mat lah, resipi cupcake dia kalau kita perhatikan semua bahan2 hampir sama, cuma berlainan perisa dan juga topping, tapi cheesecake dia memang menawan....

Perasan tak gambar kat atas, tu antara gambar2 cheesecake yang bukan saya cantik, tapi amat memikat. Harga agak "keras" sedikit , RM 47.80, tu harga mat beli di MPH. Tapi apa lah sangat kalau dibandingkan dengan ilmu yang kita dapat. Kertasnya berkualiti dan gambar2nya pun sungguh menawan, siapa yang lihat pasti akan teruja. Mat buat N3 macam ni bukan nak paksa sesiapa pi beli, cuma ingin berkongsi informasi serba sedikit. Ok, jumpa di lain N3 dengan buku masakan yang lain pulak yeaa. Salam sayang untuk semua.
FAV. CUPCAKES & CHEESECAKES... FAV. CUPCAKES & CHEESECAKES... Reviewed by Mat Gebu on 10/06/2010 05:30:00 PM Rating: 5

7 comments:

  1. Selamat petg ah mat gebu..terima kasih atas info,insyaALLAH jika ada kelapangan akan ku sambar buku2 masakan yg dipromotekan hehehhe..

    ReplyDelete
  2. saya ada buku itu..ya....kalau diamat-amati...resipinya sama...cuma tukar sikit2 jer......tapi cheesecake dia sangat cantikkkk...

    ReplyDelete
  3. Cik Mat

    Thanks for sharing nih...bule pi survey buku ni.. :)

    ReplyDelete
  4. salam siti...
    Nanti saya masukkan buku2 lain pulak yea, mungkin 1 hari 1 buku, insya allahh..

    salam notti...
    Betul..betul..betul..semua adunan asas lepas tu depa letak bahan lain sikit, cuma tang hias tu je lain sikit kan...bahagian kek keju dia mmg menawan..

    salam yat maria...
    Sama2...saya akan susuli dengan buku yang lain juga nanti..

    ReplyDelete
  5. Vavavaaaa....dah keluar koleksi2 dia...berhabuk2 x buku ko tuh..hehehe..Mat, nnt banyak2 sikit wat cupcakes sedap2 eh..! Akak kopipes nnt..hehe

    ReplyDelete
  6. salam kak ummi...
    Kak, dalam buku tu kan ada CC cili, mcm tak caya saya, nak buat pun takut, kang ada yang berselisih bahu kat pintu toilet..hehe

    ReplyDelete
  7. Salam Mat,

    Saya pun dah beli buku ni di Kinokuniya.. teruja sbb tgk gambar2 cupcake & cheese cake.. dah try few recepi i.e cheese cake durian.. mmg terangkat...

    ReplyDelete

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.