KAITAN "JELITA" DENGAN "MAT GEBU"....

Assalamualaikum semua...salam sejahtera, N3 istimewa malam ni..hehe, tapi sebelum tu rahsia telah pun bocor, dan "Kak Ummi Kuantan" telah meng"war-war" kan kesah ini di blog dan FB...wawawa kak ummi, jadi wartawan internet berkelajuan tinggi yeaa..hehehe, apa2 pun terima kasih lah atas kesudian beliau tu....Exceli mat segan lah benda2 macam ni, tak biasa. Terima kasih juga pada "Puan Lily Haslina Nassir"...sebab beliau lah yang mula memperlawa mat. Mati2 aku ingat dia gurauu jeee..jadi macam tak ambik kesah sangat...maaf kak lily yea...


Apa2 pun mat ucapkan terima kasih pada semua pengunjung blog sejak dari dulu hingga sekarang, atas sokongan anda. Tak lupa blogger dari luar dunia masak2 yang turut sama singgah bertandang ke blog mat, dari blog2 antik dan blog harian. Wawawawaa..kan dah over..hahaha..excelikan mat terhutang budi juga dengan "Ben Ashaari", sebab memperkenalkan blog mat dengan blog aliran lain seperti blog Ayu, Ayie, Cikgu Isza dan lain2.. (sekadar menyebut beberapa nama)..

Seperti mat tegas kan sejak dahulu lagi, pic2 yang mat ambik semua guna digital camera biasa, bukan DSLR.. Kalau perhatikan nampak lain sungguh kan pic dalam blog dan dalam majalah, gambar dalam majalah nampak ada "value"..ye lah sebab majalah kan kita kena beli. Paling mat suka judul tu, "Hidangan Penambat Cinta"..moga2 benar lah bagai dikata. Resipi2 ini akan dapat mengeratkan lagi perasaan hangat percintaan bagi anda2 semua....Ok dulu untuk N3 ini, jangan lupa dapat kan Majalah Jelita keluaran Jun 2010.... (baik punya promosi nihh!!!)... Lagi satu nak tambah..terima kasih juga pengunjung2 dari "FP".....takut ceQ nanti "Muna" boikot blog masak2 nihh...hehehe...
KAITAN "JELITA" DENGAN "MAT GEBU".... KAITAN "JELITA" DENGAN "MAT GEBU".... Reviewed by Mat Gebu on 6/02/2010 11:36:00 AM Rating: 5

64 comments:

  1. SKALI LAGI..TAHNIAH YA ENCIK MAT GEBU~

    ReplyDelete
  2. Salam CMG..
    Tahniah kakliza ucapkan..
    wahhh..dah maju setapak kedepannn..

    SYABAS......
    teruskan maju dan majuuuuuuuu...

    wallaaaaa...

    ReplyDelete
  3. tahniah! tahniah! tahniah!
    err patutnya nekpp nak sebut 34 kali ekeke..tahniah!
    giveCMGhi5!!

    ReplyDelete
  4. salam cik mat...
    saya pun ikut sama xcited nihhh...hehehe..next kalau ada rezeki boleh kita tgk slot resepi CMG dalam hidangan pinggan mangkuk antik pulak kan..kelasssss...
    apapun im sooooo proud of you my dear fren... ;-)

    ReplyDelete
  5. tahniah CMG.
    Semoga lepas ni lagi banyak mag yg akan 'melamar' CMG.

    ReplyDelete
  6. congrate....utk cik Mat kita....tapi apsal diorang x serang je dapur mat utk ambil gambar cik mat sekali...bru real...bukan ape...mana la rupa cik mat yg sebenarnya....hehehe...
    tahniah lg sekali...

    ReplyDelete
  7. tahniah cmg

    akak tumpang bangga dgn mu..
    semoga ini menjdi rezekimu ..
    dan bertambah lagi pahala di sisiNya..

    ReplyDelete
  8. tahniahhhhhh!!! aku tompang gumbiraa! akceli ko mmg pandai amik gambo la mat wpon gune kamera gtu! aku pong kagum taw! aku nak suh mbah aku bli majalah niH lah! hihihi... tahniah again mat! moga terus maju jaya dan jaya dan jayaaaa... bravo!!

    ReplyDelete
  9. selamat pagi CMG

    tahniah tau...ayu terharu sangat2....sesungguhnya inilah nilai yang patut CMG perolehi....

    ANDA MEMANG LAYAK........

    ReplyDelete
  10. yeehaaaa...Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan kamu...eh, bukan harijadi mat la..hahhaa...tahniah mat..akak tumpang bangga nih...ade resipi kwn akak masuk majalah..hehhe...x sempat nk p beli lagi...hrp2 smpai next wiken ade lg copy..hehe...takut sold out j ni, ramai tau kang, sume serbu,hehhe.....congrats mat...mmg cun!

    ReplyDelete
  11. salam CMG,
    alhamdulilah dan tahniah..tumpang gumbira tau nie..satu lagi langkah untuk maju kehadapan.doa dari akak moga akan terus sukses..kena beli majalah Jelita nie..kata orang wa caya sama luuuu!!!peace:D

    ReplyDelete
  12. Salam Tahniah..semalam beli anjung seri sebab ada cover rumah blogger jugak..ni kang kena cari yg cover dapur blogger pulak.. :)

    ReplyDelete
  13. salam..tahniah yer en. mat:)...

    ReplyDelete
  14. salam CMG...

    tahniah CMG....saya pun tumpang gembira..heheheh... insya'allah saya akan dapatkan majalah jelita ni utk di simpan sbg kenang2an....

    ReplyDelete
  15. Tahniah CMG...Akak doakan moga Adik terus maju...dengan menu hidangan yang lebih membimbing kami kaum Hawa! Syabas ya Dik!

    ReplyDelete
  16. tahniah mat. akak dah beli majalah tu :)dah lama tak beli jelita. mat punya pasal akak beli.

    ReplyDelete
  17. Tahniah CMG wa.. tambah maju ari ni pasti beli majalah ni...

    ReplyDelete
  18. tahniah ya mat...walaupun kau tak penah masuk blog akak...akak silent reader kat blog mat ni...
    tahniah lagi sekali...

    ReplyDelete
  19. Tahniah Mat..wah tak sangka akhirnya dapat juga respi kau masuk majlah,ni satu permulaan yg baik Mat..ko jgn peduli owang nak kata janji niat kita ikhlas... :)

    ReplyDelete
  20. Tahniah Mat..
    Gebu dan Jelita..
    Jelita dan gebu gitu..

    ReplyDelete
  21. Tahniah kli yg strusnya Che Mat..smoga CM terus maju lagi dimasa hadapan..kmaz tmpang happy..majlah xsmpat nak p beli lagi..msti 10x cetak jelita bln ni kan..smua or nak beli..

    ReplyDelete
  22. Maaaatttt,,

    Oooooooohhhhhhhh yeeeeeeeessssssss!!! Ha ko...dah percaya ke belum? Duk di alam mimpi lg ke alam nyata dah ni...? Heheeee..Malam tadi byk call masuk ke..hahahaaa

    ReplyDelete
  23. salam...
    Ya Allah, bangganya, tumpang bangga ni, walaupun baru mngenali Cik Mat, sy pun blogger baru juga tapi saya pcaya, keiklasan Cik Mat dlm pshbtan pasti mdapat ganjaran yg stimpal. Tidak lokek memberikan rsepi & panduan.. tahniah.. tahniah... nak cari Jelita hari ni jugak, minta2 tak sold out!

    ReplyDelete
  24. Tahniah cik mat. saya ingatkan psl tajuk cover fouziah ghouse pilih pemuda melayu tu cik mat orgnya.hehe..

    food blog awak mmg ada kelas dan berjasa sgt pd ramai org esp me n frens. tumpang bangga dan tahniah sekali lagi...pasni boleh mintak sain otogerap lak.

    ReplyDelete
  25. thaniah CMG.. glemer u! :D kena cari majalah ni.. :D.. keep up the good work! and it pays! :-) insya-allah.

    ReplyDelete
  26. Tahniah cik mat. saya ingatkan psl tajuk cover fouziah ghouse pilih pemuda melayu tu cik mat orgnya.hehe..

    food blog awak mmg ada kelas dan berjasa sgt pd ramai org esp me n frens. tumpang bangga dan tahniah sekali lagi...pasni boleh mintak sain otogerap lak.

    ReplyDelete
  27. wahhhhhhhhhhhhhhh TAHNIAH cik mat..
    mmg mantapppp resepi²tu :-))

    ReplyDelete
  28. salam..bestnye..tahniah.harap2 pasni adela org pggil CMG bt rancangan memasak kt tv pulak.mesti meletup..=)

    ReplyDelete
  29. tahniah ye abang mat..u deserve it!!!!!!!!

    ReplyDelete
  30. waaahhhh..cik mat....mantap!!!semoga lebih sukses...manalah tau boleh buat rancangan masak2 sendirik...amin...

    ReplyDelete
  31. tahniah...mmg berbaloi pon pilih cik mat nih..sbb mmg x dinafikan mmg terrer bab masak2..tahniah skali lg..:))

    ReplyDelete
  32. Congratulation Mat....I hve never bought the Jelita magazine before but bcoz of you i wanna get one.......very2 happy and proud of you.....

    ReplyDelete
  33. salam CMG,

    Tahniah..... marvellous.... superb.... heeheee apa-apa lagi lah... memang blog mat ni menjadi pilihan saya walaupun mat tak singgah ke blog saya tapi saya tetap bangga dengan mat ...... kalau ada peluang jemputlah saya bertemu dengan rakan2 blog mat ya......

    ReplyDelete
  34. CMG..TAHNIAH!!Semoga terus maju jaya yerk..

    ReplyDelete
  35. TAHNIAHHHH>> TAHNIAHHHH>> TAHNIAHHHH>> tuk Cik Mat.. semoga terus berjaya dan berjaya menambat hati semua... hmmmm.. PENAMBAT CINTA.. ahakkksss... :D

    Saya tompang gumbira.. cik. mat.. caiiyookk caiiyokkk...

    ReplyDelete
  36. Tahniah Cik Mat..Cm tumpang gembira dan bersemangat..tahniah..tahniah :)teruskan perjuangan kat dapur ya:)

    ReplyDelete
  37. Tahniah!!!
    tumpang bangga rasanya jadi kawan Cik Mat ....dah semakin maju!

    ReplyDelete
  38. tahniah cik mat.. ^_^
    saya tumpang bangga
    leh tunjuk kat kengkawan n kata
    "aku follow dia ni dlm blog!" ehehe

    ReplyDelete
  39. Tahniah mat!!! mat mmg layak utk penghargaan seperti ini!!! moga terus majuuuu!!!!!!

    ReplyDelete
  40. yooo hooo akak dah beli majalah jelita...sekali seumur hidup baru membeli kalau tak kerna cmg akak mmg tak suka beli kecuali majalah saji jer jadi koleksi sejak 15thn lepas..

    ReplyDelete
  41. Salam, tahniah from me to u :)

    ReplyDelete
  42. Thanks Mat Gebu for your great blog. I dok kat perantauan (Melbourne) ni sentiasa go back to ur blog utk guidance masak. I tak brapa pandai masak. Sejak kawin ~2thn dulu dgn hubby yg membesar di negara org I slalu try the food on ur blog nak ajar dia makanan tradisional M'sia ni.
    I balik cuti ke M'sia minggu ni, nanti kat airport I nak terus sambar majalah Jelita. Tak pon minta my mum belikan. :) Nak simpan buat kenangan kat Aussie ni.

    Thanks, Mat Gebu.
    Keep it up. Love ur blog!

    ReplyDelete
  43. Tahniah mat, semuga terus maju dan femes gitu...u deserve it!

    ReplyDelete
  44. Salam mat..mat memang layak mendapat penghargaan macam ni..lepas ni segan nak kawan dengan orang glam ni..

    ReplyDelete
  45. Tahniah yer En Mat..
    Semoga terus maju jaya.

    ReplyDelete
  46. Tahniah Mat! dah glam ni jangan lupakan aku yang jauh ey :D

    ReplyDelete
  47. Cheq dah brapa puloh kali dok habaq kat depa-depa semua... there is no difference between dslr dengan those compact cameras tu... cuma dslr boleh tukaq lense and control manually saja..... quality sama aje...
    Gambaq-gambaq makanan cikMat semua berkualiti tinnggi! Don't knock yourself down. (ni cheq tengah marah ni so don't argue with me) ;)

    ReplyDelete
  48. ...oops...
    Btw, congratulations!!!! so happy to see my friends yang berjaya!!!

    ReplyDelete
  49. Salam Cik Mat
    Tahniah....
    Disebabkan cik mat, saya beli majalah jelita bln jun....tumpang bangga dengan pencapaian cik mat dan terima kasih kerana berkongsi semua resepi2 yg menyelerakan...

    ReplyDelete
  50. salam cik mat tahniah...terima kasih gak sudi kongsi resepi..moga dimurahkan laie rezeki cik mat

    ReplyDelete
  51. masakan dh glamer,nama dh populer..orgnya bila lagi..:)

    tahniah cik mat!

    ReplyDelete
  52. tahniah cik mat kerana berjaya mengembangkan sayap :D mudah2an lepas ni lagi banyak sayap cik mat yg bakal mengembang :P

    ReplyDelete
  53. tahu cerita ni semalam.. tahniah2..
    tumpang bangga dan tumpang gembira..

    ReplyDelete
  54. Taniah CMG!
    Panas... panas sangat blog ni.

    ReplyDelete
  55. mat...besok jugak combi nak gi terjah carik majalah jelita.tahniah ko mmg hebat!

    dari dulu lagi 1st time kita kenal,combi pernah tanya "mat ko ni chef kat hotel mana?" ingat tak?

    resepi dan gambo kat sini mmg layak masuk majalah.combi sgt teruja mat.tahniah sekali lagi.

    ReplyDelete
  56. Salam.
    Che Mat dah tambah fofulerrr le... chewahh.. Tahniah ye.. Semalam terlalu sibuk sampaikan tak berkesempatan melayari blog Che Mat. Meski terlewat dapat info, kita pasti berusaha dapatkan Jelita ni demi Che Mat. Caiyokkkk! Caiyokkkk!

    ReplyDelete
  57. tahniah che mat gebu.. sy slalu dtg cni tgk resepi tanpa berterima kaseh..hehe..terima kasih ye che mat.. byk sy try resepi dr cni :). maklum la sy budak baru blaja memasak..hehe

    ReplyDelete
  58. tahniah mat... maju setapak lagi.. sememangnya mat layak utk semua ni.. dari dulu (masa akak belum ada blog & cuma ada fp) akak memang kagum ngan kerajinan mat masak mcm2 & siarkan dlm blog ni.. langsung tak kedekut ilmu.. skrg dah masuk majalah.. ini permulaan yg baik!!

    p/s: nasib baik sebut gak peminat2 dari FP.. sebab akaklah salah sorang darinya.. hehe..

    ReplyDelete
  59. tahniahh cek mat,mmg gambar cek mat mengancam sebenarnya,lepaih ni giliran sis mamafami pula kot noo....

    ReplyDelete
  60. Terima kasih pada semua..pak tua terharu sungguh..sampai tak terkata..

    ReplyDelete
  61. Tahniah Abg Mat! Walaupun dah belated ni, tahniah ya =)

    ReplyDelete

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.