BEN ASHAARI BUAT HAL LAGI!!!!!

Salam buat semua....Ben Ashaari buat hal lagiiii!!!....memang parah tau dia nihh, aku dah malas nak kata apa dahh....hahaha, ok ok back to the track, sebenarnya kan Ben ada buat satu lagi segmen menjelajah, tapi kali ni agak istimewa, sebab diberi keutamakan pada blogger2 yang mempunyai blog masak2....jadi apa lagi geng2 bas sekolah ku semua, cepat2 lah rebut peluang ini. Boleh juga up kan traffic untuk blog anda disamping memperkenalkan produk2 anda atau sekadar berkongsi2 resipi..maklumlah dunia masakan ni luas, apa yang anda tau, mungkin orang lain tak tau, begitu juga sebaliknya. Ben Ashaari ni cuma nak menolong, dia tu ada rangkain luas, ala2 mafia tapi ni mafia jenis "halal"..bukan jual xstacy, senjata haram atau pil kuda (no "viagra" also okeyy!!!)....hahahahah. Tapikan seperti biasa, ada syarat yang perlu ada patuhi...Ok sini, mat share yeaa..antaranya....

1:- HEADER BEN ASHAARI PERLU ADA...
Dahh adaaaa....Eh!! patut kan letak Pn. Azila belah kanan dia baru ngamm!!!....

2:- KETERANGAN RINGKAS MENGENAI BLOG ANDA....
Mula2 dulu mat buat blog "bluetiffin" dan dibentuk pada 27 July 2007, blog tu menghadapi masalah dan mat pindahkan ke blog "tiffinbiru". Tujuan asal berblog hanya untuk rujukan sendiri dan sedara mara terdekat. Bersesuaian dengan blog yang cenderung perihal masak2, sudah tentu majoriti yang menyinggah ada lah kaum hawa. Pada mat blog ni biasa2 jee, tempat lepak-ing sambil mencari2 idea masak, atau resipi yang boleh menambat hati suami/isteri, boipren, kekaseh atau pun kekaseh "gelap".....ahaks!!.

3:- APAKAH MENU ISTIMEWA YANG ADA DALAM BLOG ANDA...BERIKAN SEKALI LINKNYA...
Ok..excelikan pada mat, semua menu istimewa, tapi secara jujur, resipi "baba & nyonya" memang antara menu istimewa yang mat gemari, sebab apa ini benda warisan yang makin luput...antara yang paling istimewa pada mat mestilah "Laksa Lemak Nyonya".....klik sini untuk melihat keanggunannya....

4:- DARI MANA ANDA TAHU MENGENAI SEGMEN INI...LINKKAN SEKALI PADA NAMANYA...
Yang ni mat dapat dari sumber2 yang boleh dipercayai, dan memang kerja dia ni ala2 reporter, menjelajah blog2 orang, tak kira lah apa pesen blog korang, memang dia akan serang, selagi anda memerlukan khidmat bantuannya....tak caya?....Hmmm malas cakap banyak, sendiri tengok sapa orang tu...cepat lah klik...cepat laa...klik sini......

CATATAN MAT GEBU :- Ok..kalau blogger2 yang ada blog masak2 dan ingin dijelajahi oleh Ben, sila buat N3 macam yang mat buat ni (tapi bab2 aku merepek tu, tak yah leer ikut, buat ikut style memasing yeaaa) dann..satu lagi nak tambah, dak Ben akan menjelajah 2 blog masak-masak sahaja dalam 1 hari.....Mudah-mudahan kita sama2 mendapat manfaat dari segmen ini... Insya Allah......
BEN ASHAARI BUAT HAL LAGI!!!!! BEN ASHAARI BUAT HAL LAGI!!!!! Reviewed by Mat Gebu on 4/22/2010 09:30:00 PM Rating: 5

28 comments:

  1. Mat, ok la Mat pnya ni..hehee..mst pasni kerja keras la budak Ben tuh nk memenuhi permintaan kaum2 ibu yang ramai duk masak2 tu..hehe..Mat pi tgk akak punyer tu, ok ke camtu..fenin paler nk mulakan td..ok ke eh? Betul la budak Ben ni...hehe..dia bkn Along, dia cuma nk tolong kan Mat kan..hehe

    ReplyDelete
  2. Salam Mat... resepi2 kt blog you memang menggiurkan pun...dah lama I follow. Rugi la kalau sapa2 tak follow. Memang elok le klu mintak Ben war2kan. Semoga u terus sukses!

    ReplyDelete
  3. woishhh rajennya encik ben. selamat dijelajah beliau ye.. hehe ^_^

    ReplyDelete
  4. Mat..saya ni kiranya..ala2 peminat gelapmu lah..dah lama dok follow u tau...kalau buntu pasal nak masak..Blog Cikmatlah tempat ku tuju..pasti tidak pulang dengan tgn kosong...

    ReplyDelete
  5. salam..en.mat,sy tgh pelik ni naperla ben tamo jengah n geledah dapur sy??Adakah xlayak digeledah sbb dipenuhi ngan meggi???heheh..

    ReplyDelete
  6. salam mat gebu..tak lama lagi..makin meletuplah blog k amu ni

    ReplyDelete
  7. salam...nak follow2 la senang cr menu kat sini

    ReplyDelete
  8. salam kak ummi...
    Akak nya baru real..saya ni kan akak tau jeelah bab nak menulis formal mmg aku fill...hahaha..

    salam miss mirror..
    Terima kasih sudi menjadi follower dan singgah blog saya ni...

    salam ardinihumaira...
    Tu lah tabik kan dgn Ben ni..rajin bebeno gamaknya yeaopp..

    salam nabella...
    Woww...peminat gelap ku..hehehe, terima kasih juga utk puan yea..

    salam pn. azila...
    Tu lah, nanti nak suruh Ben buat...

    salam kak ina KL...
    Kak, saya harap yang biasa2 jee...janji kita hepi kan kak...tak hunting ke?..

    salam lelord...
    terima kasih lahh sudi singgah dan tinggal kan jejak, terharu saya nihh....tak sangka!!...

    ReplyDelete
  9. Salam kenal ya Mat Gebu,

    Wah,..sukanya tengok blog u ni. Banyak betul resepi menarik. Rambang mata menengoknya. i like!

    Saya tak berapa ke dapur sgt sebenarnya, tapi bila dah tengok byk2 mcm ni, terus excited nak cuba.hehe.

    ReplyDelete
  10. salam unlisted_one..
    Salam kenal juga dan terima kasih sudi singgah blog saya ni...

    ReplyDelete
  11. salam Tuan Tanah,

    sudi pun dtg ke rumah kita. *terharu gituuu...sob...sob!

    saje try my luck masuk segmen ni...tak sanggka lak cepat betul si Ben tu dtg..2 jam je x silap!

    suka sgt blog cik mat ni..byk dah try..thanks for sharing with us!

    ReplyDelete
  12. saya selalu gak terjah blog En Mat ni..sedap2 belaka masakannya.....apalagi jika si Ben ni tolong promote...lagi la meletup!

    ReplyDelete
  13. Salam mat..
    tribute untuk mat di blog saya..
    jemput singgah.

    ReplyDelete
  14. kesyian orang-orang fotopages.... takdak promoter.... sob... sob...

    Kalau CikMat jadi promoter, adakah CikMat akan jadi seperti...
    1. promoter syampu kat supermarket, atau
    2. Don King

    Cheq ni actually dah terjangkit penyakit MamaFaMi and her over-active imagination.... best-la, everyone should give it a try!

    ReplyDelete
  15. wah...mesti tambah glamer cikmat lepas nih...;) x kene terjah pun seantero dunia dah kenal..apa lagi lps kene terjah.....:D

    ReplyDelete
  16. salam TTM...
    Terima kasih sudi singgah blog saya...alah hai kita blogger masak ni pusing2 kat situ juga, jadi apa salah tambah2 kenalan dunia cyber....

    salam sonata...
    Hahaha, tulah kan, saja nak tarik dak Ben punya aura..biar blog masak2 jadi hangat jugaa...hehehe :-)

    salam hann...
    Terima kasih banyak2 dan saya terharu dengan N3 tu....moga kita sama2 mendapat manfaatnya yea..

    salam muna...
    tu lah kan, nanti yeaa sapa tau nanti2 ada...kalau CM jadi promoter shampo kan, kena lah ada model...takkan nak angkut lembu comey tuu...hahahaha...tak bley!...pstt mamafami tgh bz tu..dia "bersalin"..

    salam ismaliana...
    Hehhe, mudah2an yeaa..tapi secara ikhlas dan jujur saya suka keadaan macam sekarang ni...biasa2 jeee, tak stresss...

    ReplyDelete
  17. wah2 makin glamer arrr ko pasni hehee

    ReplyDelete
  18. salam retna...
    Alahh aku suka biasa2 jee retna, tak rela u nak gilamor-gilamor...pstt tapi nak cepat popular kan, kena makan tonking ayam mcm Linn....erkk..koo rela ke ret?...

    ReplyDelete
  19. Amin.Semuga rohnya tenang bersemadi...dan didalam lindungan Allah.

    ReplyDelete
  20. salam hazeleyed lady...
    Yep...al-fatihah juga, cuma anda silap N3..hehehe, tak pelah kita2 pun faham kann anda tujukan untuk arwah achik spin tuu

    salam sweet n lovely...
    sticky mode tu...bila dah tulis sesuatu N3 yang hendak di sticky mode....publish seperti biasa. Kemudian edit balik N3 tu dan tarikh dia kita tukar sampai satu2 tarikh yang kita hendak N3 tu dok kat atas jee..kata lah anda nak N3 "sticky mode" tu sampai 22 hb..jadi tarik tu tukar pada 22 hb...Publishkan semula. Lepas tu kalau kita buat N3 lain sebelum 22 hb, N3 kita yg baru dok belah bawah, N3 stickey mode dok belah atas..mcm N3 untuk Ben ni...kredit untuk my dear kak ummi too...

    ReplyDelete
  21. walaupun akaq tak berapa paham, rasanya nak gak nerai melambai2 si Ben (bukan Ben 10 tu ker?) tu jengah rumah buruk akaq tu... nnt akaq mintak tolong mat ye...

    ReplyDelete
  22. kalo gi mane2 blog masak2 mesti ade link ngan mat taw.. kite2 yg tak de blog masak pon ade link... asal nak masak.. gi selongkar dapor Mat..

    ReplyDelete
  23. kita tompang blog mat je.. tak sah tak tengok blog ni..

    ReplyDelete
  24. salam kenalan cik mat gebu ..

    hehehehh get ready di terjah , di sergah oleh pakcik ben tu yek..

    ** kite ni pemfolow senyap

    ReplyDelete
  25. salam penyulawa...
    Wokey kak, no problem...anytime...pitam lah budak Ben tu pas ni....

    salam noorcahaya...
    Alhamdulillahh..saya pun cuma nak share resipi dan bertukar2 buah fikiran dgn blogger lain..tu jee.

    salam MUlan...
    Hehehe, sila2 singgah jgn segan2 yeaa kak mulan..

    salam fazilzura...
    Terima kasih banyak2 sudi follow saya dalam senyap...cepat lah buat N3 terjah Ben tu..berbaloi tauu..

    ReplyDelete
  26. Salam kenal cik mat...

    teruja tol tengok blog mat..
    nampaknya blog mat makin glamour &
    femes..tahniah.

    ReplyDelete
  27. salam eza...
    Terima kasih..alahh blog masak biasa2 jeee...tak glamour mana...

    ReplyDelete

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.