SUP TAUHU & CENDAWAN

April 29, 2009
Dalam cuaca tak menentu ni kan, makan sup2 memang sedap...Jadi hari ni mat masak sup tauhu dengan cendawan, makan dengan nasi hangat, samba...
SUP TAUHU & CENDAWAN SUP TAUHU & CENDAWAN Reviewed by Mat Gebu on April 29, 2009 Rating: 5
AWARD DARI MAMAFAMI....... AWARD DARI MAMAFAMI....... Reviewed by Mat Gebu on April 29, 2009 Rating: 5

APPLE CAKE

April 28, 2009
Jom makan kek epal....Sedap kek ni, tak manis sangat dan rasa masam2 manis epal hijau tu cukup mesra bila digandingkan dengan kek yang pen...
APPLE CAKE APPLE CAKE Reviewed by Mat Gebu on April 28, 2009 Rating: 5

IKAN MASAK CUKA

April 26, 2009
Dah mati idea nak masak apa, ni kira lauk main belasah ikut apa yang ada. Ikan masak cuka ni ala2 masak acar, cuma mat tak de stok timun d...
IKAN MASAK CUKA IKAN MASAK CUKA Reviewed by Mat Gebu on April 26, 2009 Rating: 5

ROTI KENTANG

April 26, 2009
Salam sejahtera semua, syukur ke hadrat Illahi atas limpa kurnia nya, mat dah sihat cuma ada sikit2 lagi sakit di bahagian tekak...Hari ni...
ROTI KENTANG ROTI KENTANG Reviewed by Mat Gebu on April 26, 2009 Rating: 5

IKAN SAMBAL KANTAN

April 25, 2009
Tekak ni masih rasa tak tentu hala, tatau nak makan apa yang sedap, hari ni try masak sambal ikan, tapi sambal tu lain dari sambal biasa d...
IKAN SAMBAL KANTAN IKAN SAMBAL KANTAN Reviewed by Mat Gebu on April 25, 2009 Rating: 5

ROTI KEJU OREGANO

April 22, 2009
Sebelum buat nampak sedap sangattt...lepas dah buat tiba2 tekak tak lalu nak makan, tapi telan juga 2 hirisan....Mungkin tekak masih merag...
ROTI KEJU OREGANO ROTI KEJU OREGANO Reviewed by Mat Gebu on April 22, 2009 Rating: 5

KERUTUP UDANG

April 20, 2009
Pada satu hari tu mat cuma masak salah satu resipi dari buku masakan "Norzailina Nordin" ..iaitu "kerutup udang galah"...
KERUTUP UDANG KERUTUP UDANG Reviewed by Mat Gebu on April 20, 2009 Rating: 5

AYAM LEMAK KUNING

April 20, 2009
Salam sejahtera untuk semua, maaf sebab agak lama juga tak masukkan n3 baru, tenet di rumah mat ada sedikit masalah teknikal, setelah diba...
AYAM LEMAK KUNING AYAM LEMAK KUNING Reviewed by Mat Gebu on April 20, 2009 Rating: 5

MARBLE CHEESE BROWNIES

April 12, 2009
Sepatutnya semalam mat dah publish n3 "marble cheese brownies" ni, tapi kesibukkan melanda dengan kehadiran tetamu silih berga...
MARBLE CHEESE BROWNIES MARBLE CHEESE BROWNIES Reviewed by Mat Gebu on April 12, 2009 Rating: 5
WILTON HALAL CERTIFICATE WILTON HALAL CERTIFICATE Reviewed by Mat Gebu on April 09, 2009 Rating: 5

UDANG DENGAN SOS PLUM

April 09, 2009
Rasanya lama juga tak masak udang galah....jadi hari ni kita masak lah sebagai tanda "ingatan" terhadap udang galah yang begitu ...
UDANG DENGAN SOS PLUM UDANG DENGAN SOS PLUM Reviewed by Mat Gebu on April 09, 2009 Rating: 5

PERIA GORENG BERDAGING

April 09, 2009
Tiba2 tekak macam nak makan benda yang "pahit2" sikit...tapi bukan lah aku nak telan pil tidur atau belasah ubat batuk!!!, cuma ...
PERIA GORENG BERDAGING PERIA GORENG BERDAGING Reviewed by Mat Gebu on April 09, 2009 Rating: 5

DAGING MANIS

April 08, 2009
Nama saja daging manis, tapi tak delah manis macam pengat, cuma manis "lite2" sajaaa.....Resipi ala2 masak kicap pun ada, stew p...
DAGING MANIS DAGING MANIS Reviewed by Mat Gebu on April 08, 2009 Rating: 5

KARIPAP LAPIS

April 07, 2009
Selamat petang semua....Dengan izin dari "NYA" ....maka digerakkan hati dan dipulihkan dari sifat2 ke"malasan".....Res...
KARIPAP LAPIS KARIPAP LAPIS Reviewed by Mat Gebu on April 07, 2009 Rating: 5

APPLE AND PECAN MUFFIN

April 05, 2009
Hari ni kan malas nak cakap apa2, nak tulis pun macam malas...dah lah tu, nak cerita punnnn "malass".......Sapa punya virus lah ...
APPLE AND PECAN MUFFIN APPLE AND PECAN MUFFIN Reviewed by Mat Gebu on April 05, 2009 Rating: 5

ASAM REBUS PEDAS

April 04, 2009
Hari tu mat dapat kiriman barang2 dari "Dayang Kek Lapis" ...ada macam2....dan paling istimewa mat dapat 2 biji terung asam daya...
ASAM REBUS PEDAS ASAM REBUS PEDAS Reviewed by Mat Gebu on April 04, 2009 Rating: 5

BAKWAN TIRAM PEDAS

April 03, 2009
2 - 3 hari lepas mat jalan2 ke blog "SupJagungManis" kepunyaa "Deetha" , ternampak dia buat "Bakwan Tiram Pedas&...
BAKWAN TIRAM PEDAS BAKWAN TIRAM PEDAS Reviewed by Mat Gebu on April 03, 2009 Rating: 5

ASAM PEDAS MELAKA

April 01, 2009
Memang dah lama nak mencuba resipi "asam pedas melaka"....dari blog "Rozzan" , rasa2nya seakan2 "asam kari"....
ASAM PEDAS MELAKA ASAM PEDAS MELAKA Reviewed by Mat Gebu on April 01, 2009 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.