SUP TAUHU & CENDAWAN

4/29/2009 12:58:00 PM
Dalam cuaca tak menentu ni kan, makan sup2 memang sedap...Jadi hari ni mat masak sup tauhu dengan cendawan, makan dengan nasi hangat, samba...
SUP TAUHU & CENDAWAN SUP TAUHU & CENDAWAN Reviewed by Mat Gebu on 4/29/2009 12:58:00 PM Rating: 5

AWARD DARI MAMAFAMI.......

4/29/2009 12:42:00 PM
Malam tadi kita dapat award dari "MamaFami" ...u all tak kenal ke mamafami?..Aiseyy rugi tau, dia tu "blogger femes uu!!!...s...
AWARD DARI MAMAFAMI....... AWARD DARI MAMAFAMI....... Reviewed by Mat Gebu on 4/29/2009 12:42:00 PM Rating: 5

APPLE CAKE

4/28/2009 05:11:00 PM
Jom makan kek epal....Sedap kek ni, tak manis sangat dan rasa masam2 manis epal hijau tu cukup mesra bila digandingkan dengan kek yang pen...
APPLE CAKE APPLE CAKE Reviewed by Mat Gebu on 4/28/2009 05:11:00 PM Rating: 5

IKAN MASAK CUKA

4/26/2009 03:03:00 PM
Dah mati idea nak masak apa, ni kira lauk main belasah ikut apa yang ada. Ikan masak cuka ni ala2 masak acar, cuma mat tak de stok timun d...
IKAN MASAK CUKA IKAN MASAK CUKA Reviewed by Mat Gebu on 4/26/2009 03:03:00 PM Rating: 5

ROTI KENTANG

4/26/2009 02:23:00 PM
Salam sejahtera semua, syukur ke hadrat Illahi atas limpa kurnia nya, mat dah sihat cuma ada sikit2 lagi sakit di bahagian tekak...Hari ni...
ROTI KENTANG ROTI KENTANG Reviewed by Mat Gebu on 4/26/2009 02:23:00 PM Rating: 5

IKAN SAMBAL KANTAN

4/25/2009 12:24:00 PM
Tekak ni masih rasa tak tentu hala, tatau nak makan apa yang sedap, hari ni try masak sambal ikan, tapi sambal tu lain dari sambal biasa d...
IKAN SAMBAL KANTAN IKAN SAMBAL KANTAN Reviewed by Mat Gebu on 4/25/2009 12:24:00 PM Rating: 5

ROTI KEJU OREGANO

4/22/2009 06:54:00 PM
Sebelum buat nampak sedap sangattt...lepas dah buat tiba2 tekak tak lalu nak makan, tapi telan juga 2 hirisan....Mungkin tekak masih merag...
ROTI KEJU OREGANO ROTI KEJU OREGANO Reviewed by Mat Gebu on 4/22/2009 06:54:00 PM Rating: 5

KERUTUP UDANG

4/20/2009 05:36:00 PM
Pada satu hari tu mat cuma masak salah satu resipi dari buku masakan "Norzailina Nordin" ..iaitu "kerutup udang galah"...
KERUTUP UDANG KERUTUP UDANG Reviewed by Mat Gebu on 4/20/2009 05:36:00 PM Rating: 5

AYAM LEMAK KUNING

4/20/2009 05:11:00 PM
Salam sejahtera untuk semua, maaf sebab agak lama juga tak masukkan n3 baru, tenet di rumah mat ada sedikit masalah teknikal, setelah diba...
AYAM LEMAK KUNING AYAM LEMAK KUNING Reviewed by Mat Gebu on 4/20/2009 05:11:00 PM Rating: 5

MARBLE CHEESE BROWNIES

4/12/2009 03:06:00 PM
Sepatutnya semalam mat dah publish n3 "marble cheese brownies" ni, tapi kesibukkan melanda dengan kehadiran tetamu silih berga...
MARBLE CHEESE BROWNIES MARBLE CHEESE BROWNIES Reviewed by Mat Gebu on 4/12/2009 03:06:00 PM Rating: 5
WILTON HALAL CERTIFICATE WILTON HALAL CERTIFICATE Reviewed by Mat Gebu on 4/09/2009 06:59:00 PM Rating: 5

UDANG DENGAN SOS PLUM

4/09/2009 01:53:00 PM
Rasanya lama juga tak masak udang galah....jadi hari ni kita masak lah sebagai tanda "ingatan" terhadap udang galah yang begitu ...
UDANG DENGAN SOS PLUM UDANG DENGAN SOS PLUM Reviewed by Mat Gebu on 4/09/2009 01:53:00 PM Rating: 5

PERIA GORENG BERDAGING

4/09/2009 01:25:00 PM
Tiba2 tekak macam nak makan benda yang "pahit2" sikit...tapi bukan lah aku nak telan pil tidur atau belasah ubat batuk!!!, cuma ...
PERIA GORENG BERDAGING PERIA GORENG BERDAGING Reviewed by Mat Gebu on 4/09/2009 01:25:00 PM Rating: 5

DAGING MANIS

4/08/2009 02:01:00 PM
Nama saja daging manis, tapi tak delah manis macam pengat, cuma manis "lite2" sajaaa.....Resipi ala2 masak kicap pun ada, stew p...
DAGING MANIS DAGING MANIS Reviewed by Mat Gebu on 4/08/2009 02:01:00 PM Rating: 5

KARIPAP LAPIS

4/07/2009 05:24:00 PM
Selamat petang semua....Dengan izin dari "NYA" ....maka digerakkan hati dan dipulihkan dari sifat2 ke"malasan".....Res...
KARIPAP LAPIS KARIPAP LAPIS Reviewed by Mat Gebu on 4/07/2009 05:24:00 PM Rating: 5

APPLE AND PECAN MUFFIN

4/05/2009 01:10:00 PM
Hari ni kan malas nak cakap apa2, nak tulis pun macam malas...dah lah tu, nak cerita punnnn "malass".......Sapa punya virus lah ...
APPLE AND PECAN MUFFIN APPLE AND PECAN MUFFIN Reviewed by Mat Gebu on 4/05/2009 01:10:00 PM Rating: 5

ASAM REBUS PEDAS

4/04/2009 12:38:00 PM
Hari tu mat dapat kiriman barang2 dari "Dayang Kek Lapis" ...ada macam2....dan paling istimewa mat dapat 2 biji terung asam daya...
ASAM REBUS PEDAS ASAM REBUS PEDAS Reviewed by Mat Gebu on 4/04/2009 12:38:00 PM Rating: 5

BAKWAN TIRAM PEDAS

4/03/2009 06:34:00 PM
2 - 3 hari lepas mat jalan2 ke blog "SupJagungManis" kepunyaa "Deetha" , ternampak dia buat "Bakwan Tiram Pedas&...
BAKWAN TIRAM PEDAS BAKWAN TIRAM PEDAS Reviewed by Mat Gebu on 4/03/2009 06:34:00 PM Rating: 5

ASAM PEDAS MELAKA

4/01/2009 12:42:00 PM
Memang dah lama nak mencuba resipi "asam pedas melaka"....dari blog "Rozzan" , rasa2nya seakan2 "asam kari"....
ASAM PEDAS MELAKA ASAM PEDAS MELAKA Reviewed by Mat Gebu on 4/01/2009 12:42:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.