PIZZA GEBU

December 30, 2008
Apa yang penting kerjaasama!!!!!....Petang tadi, mat dan anak buah bergotong-royong buat pizza, inti dia main belasah apa yang ada. Tapika...
PIZZA GEBU PIZZA GEBU Reviewed by Mat Gebu on December 30, 2008 Rating: 5

SAWI IKAN MASIN

December 30, 2008
Masakan ni palinggg sedap dan menyelerakan, tapi syaratnya kena makan selagi hangat bersama nasi hangat dan juga sambal belacan....tak yah...
SAWI IKAN MASIN SAWI IKAN MASIN Reviewed by Mat Gebu on December 30, 2008 Rating: 5

ASAM PEDAS MUDAH

December 30, 2008
Tadi pagi mat beli ikan pari kecil atau lebih dikenali sebagai "tuka" , selain dibakar, sedap juga kalau dimasak asam pedas. Wal...
ASAM PEDAS MUDAH ASAM PEDAS MUDAH Reviewed by Mat Gebu on December 30, 2008 Rating: 5
MENERIMA KUNJUNGAN TETAMU..... MENERIMA KUNJUNGAN TETAMU..... Reviewed by Mat Gebu on December 30, 2008 Rating: 5
AL-FATIHAH BUAT ALMARHUM TUANKU JA'AFAR OF NEGERI SEMBILAN AL-FATIHAH BUAT ALMARHUM TUANKU JA'AFAR OF NEGERI SEMBILAN Reviewed by Mat Gebu on December 27, 2008 Rating: 5

MIX VEGE WITH BEEF

December 25, 2008
Salam untuk semua, payah betul nak update n3 sejak2 ni, tetamu datang silih berganti, jadi waktu agak terbatas nak mentenet. Walaupun mema...
MIX VEGE WITH BEEF MIX VEGE WITH BEEF Reviewed by Mat Gebu on December 25, 2008 Rating: 5
KAD UCAPAN TAHUN BARU DARI "FARAH" KAD UCAPAN TAHUN BARU DARI "FARAH" Reviewed by Mat Gebu on December 25, 2008 Rating: 5

MATCHA MARBLE CAKE

December 21, 2008
Matcha Marble Cake atau Kek Marble Teh Hijau. Resipi mat dapat dari fotopage "Muna" yang sentiasa awet muda tuuu, psttt, nak go...
MATCHA MARBLE CAKE MATCHA MARBLE CAKE Reviewed by Mat Gebu on December 21, 2008 Rating: 5

COLEK TENGGIRI

December 21, 2008
Ini resipi belah2 pantai timur, memang kena sangat pada tekak mat, makan dengan nasi hangat yang dimasak lembut sedikit, aduhhhh...sedappp...
COLEK TENGGIRI COLEK TENGGIRI Reviewed by Mat Gebu on December 21, 2008 Rating: 5

SUP GEAR BOX

December 21, 2008
Ini sup kalau makan, body baik jadi berbahang, panas dan kejap lagi boleh keluar asap!!!...Sup ni biasa orang makan siap dengan straw, buk...
SUP GEAR BOX SUP GEAR BOX Reviewed by Mat Gebu on December 21, 2008 Rating: 5

MEE REBUS CIK ANI

December 19, 2008
Petang ni tadi masa ke hulu, ke hilir kat dapur, bukak peti sejuk semua, selongkar apa yang ada, dan terus teringat nak buat mee rebus. L...
MEE REBUS CIK ANI MEE REBUS CIK ANI Reviewed by Mat Gebu on December 19, 2008 Rating: 5

GULAI NANGKA BEREMPAH

December 19, 2008
Hari ni masak gulai nangka, campur dengan tulang ikan kurau masin dan sedikitttt isinya. Juga diperisakan dengan rempah ratus dan herba. B...
GULAI NANGKA BEREMPAH GULAI NANGKA BEREMPAH Reviewed by Mat Gebu on December 19, 2008 Rating: 5

TOM YAM LEMAK

December 17, 2008
Mat perasandah lama dulu, ada satu rancangan masak2 di TV Suria (siaran TV Singapura), depa masak tom yam tapi campur susu cair....Nampak ...
TOM YAM LEMAK TOM YAM LEMAK Reviewed by Mat Gebu on December 17, 2008 Rating: 5

TAUHU GORENG SINGAPURA

December 15, 2008
Cuaca hujan sepanjang hari, nak masak pun rasa malas...Tapi yang ni orang malas pun boleh buat, senang, sedap dan sihat. Resipi "Tauh...
TAUHU GORENG SINGAPURA TAUHU GORENG SINGAPURA Reviewed by Mat Gebu on December 15, 2008 Rating: 5

AYAM PONGTEH

December 14, 2008
Ayam Pongteh ni, ialah ayam yang dimasak secara merenih perlahan dengan pes taucho, kalau makan keesokkan harinya lagi leer sedap u, rempa...
AYAM PONGTEH AYAM PONGTEH Reviewed by Mat Gebu on December 14, 2008 Rating: 5

NYONYA CHAP CHAI

December 14, 2008
Jom makan masakan nyonya...sat lagi mesti ada yang pening, sambil garu2 pala..ye lah skit2 masakan nyonya...Biasa lahh benda ni kan salah ...
NYONYA CHAP CHAI NYONYA CHAP CHAI Reviewed by Mat Gebu on December 14, 2008 Rating: 5

KEK MARBLE TRIO AGAIN!!!!

December 11, 2008
Ini kek marble yang paling kerap mat buat, bukan saja lembut dan gebu tapi lembap. Cara nak mencorak marble tu terpulang pada individu. Ma...
KEK MARBLE TRIO AGAIN!!!! KEK MARBLE TRIO AGAIN!!!! Reviewed by Mat Gebu on December 11, 2008 Rating: 5

MOIST CHOCOLATE CAKE

December 09, 2008
Semalam menerima kehadiran tetamu, tak lain tak bukan Mr "Kasawari17 dan "Linda" (isteri kasawari)....Plan sebenarnya ada...
MOIST CHOCOLATE CAKE MOIST CHOCOLATE CAKE Reviewed by Mat Gebu on December 09, 2008 Rating: 5
KAD HARI RAYA DARI "NOORSHA" KAD HARI RAYA DARI "NOORSHA" Reviewed by Mat Gebu on December 08, 2008 Rating: 5

UDANG NENAS ALA THAI

December 07, 2008
Letih woo hari ni..mata pun macam dah blur2....berkelip je nampak "bantal" u.....ahaks, apa2 pun kita tengok resipi masakan ni d...
UDANG NENAS ALA THAI UDANG NENAS ALA THAI Reviewed by Mat Gebu on December 07, 2008 Rating: 5

BISKUT OATS RANGUP

December 06, 2008
Selamat menyambut Hari Raya Aidil Adha , maaf zahir dan batin untuk semua.....Sempena hari raya haji ni, mat buat lah 1 jenis biskut...cum...
BISKUT OATS RANGUP BISKUT OATS RANGUP Reviewed by Mat Gebu on December 06, 2008 Rating: 5

IKAN KUAH LADA

December 06, 2008
Masakan ni saling tak tumpah macam masakan asam pedas kita, tapi orang2 nyonya panggil "ikan kuah lada"....Rasa sedap dan kuah p...
IKAN KUAH LADA IKAN KUAH LADA Reviewed by Mat Gebu on December 06, 2008 Rating: 5

IKAN KELI BERLADO

December 05, 2008
Masakan ni mat suka banget, sedap kalau dimakan bersama nasi yang lembut2 dan masih hangat...ada pulak ulam pegaga atau petai, lagi lah se...
IKAN KELI BERLADO IKAN KELI BERLADO Reviewed by Mat Gebu on December 05, 2008 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.