PIZZA GEBU

12/30/2008 07:54:00 PM
Apa yang penting kerjaasama!!!!!....Petang tadi, mat dan anak buah bergotong-royong buat pizza, inti dia main belasah apa yang ada. Tapika...
PIZZA GEBU PIZZA GEBU Reviewed by Mat Gebu on 12/30/2008 07:54:00 PM Rating: 5

SAWI IKAN MASIN

12/30/2008 07:42:00 PM
Masakan ni palinggg sedap dan menyelerakan, tapi syaratnya kena makan selagi hangat bersama nasi hangat dan juga sambal belacan....tak yah...
SAWI IKAN MASIN SAWI IKAN MASIN Reviewed by Mat Gebu on 12/30/2008 07:42:00 PM Rating: 5

ASAM PEDAS MUDAH

12/30/2008 07:30:00 PM
Tadi pagi mat beli ikan pari kecil atau lebih dikenali sebagai "tuka" , selain dibakar, sedap juga kalau dimasak asam pedas. Wal...
ASAM PEDAS MUDAH ASAM PEDAS MUDAH Reviewed by Mat Gebu on 12/30/2008 07:30:00 PM Rating: 5
MENERIMA KUNJUNGAN TETAMU..... MENERIMA KUNJUNGAN TETAMU..... Reviewed by Mat Gebu on 12/30/2008 05:05:00 PM Rating: 5
AL-FATIHAH BUAT ALMARHUM TUANKU JA'AFAR OF NEGERI SEMBILAN AL-FATIHAH BUAT ALMARHUM TUANKU JA'AFAR OF NEGERI SEMBILAN Reviewed by Mat Gebu on 12/27/2008 08:03:00 PM Rating: 5

MIX VEGE WITH BEEF

12/25/2008 12:39:00 PM
Salam untuk semua, payah betul nak update n3 sejak2 ni, tetamu datang silih berganti, jadi waktu agak terbatas nak mentenet. Walaupun mema...
MIX VEGE WITH BEEF MIX VEGE WITH BEEF Reviewed by Mat Gebu on 12/25/2008 12:39:00 PM Rating: 5
KAD UCAPAN TAHUN BARU DARI "FARAH" KAD UCAPAN TAHUN BARU DARI "FARAH" Reviewed by Mat Gebu on 12/25/2008 12:32:00 PM Rating: 5

MATCHA MARBLE CAKE

12/21/2008 04:09:00 PM
Matcha Marble Cake atau Kek Marble Teh Hijau. Resipi mat dapat dari fotopage "Muna" yang sentiasa awet muda tuuu, psttt, nak go...
MATCHA MARBLE CAKE MATCHA MARBLE CAKE Reviewed by Mat Gebu on 12/21/2008 04:09:00 PM Rating: 5

COLEK TENGGIRI

12/21/2008 03:53:00 PM
Ini resipi belah2 pantai timur, memang kena sangat pada tekak mat, makan dengan nasi hangat yang dimasak lembut sedikit, aduhhhh...sedappp...
COLEK TENGGIRI COLEK TENGGIRI Reviewed by Mat Gebu on 12/21/2008 03:53:00 PM Rating: 5

SUP GEAR BOX

12/21/2008 03:25:00 PM
Ini sup kalau makan, body baik jadi berbahang, panas dan kejap lagi boleh keluar asap!!!...Sup ni biasa orang makan siap dengan straw, buk...
SUP GEAR BOX SUP GEAR BOX Reviewed by Mat Gebu on 12/21/2008 03:25:00 PM Rating: 5

MEE REBUS CIK ANI

12/19/2008 06:34:00 PM
Petang ni tadi masa ke hulu, ke hilir kat dapur, bukak peti sejuk semua, selongkar apa yang ada, dan terus teringat nak buat mee rebus. L...
MEE REBUS CIK ANI MEE REBUS CIK ANI Reviewed by Mat Gebu on 12/19/2008 06:34:00 PM Rating: 5

GULAI NANGKA BEREMPAH

12/19/2008 11:56:00 AM
Hari ni masak gulai nangka, campur dengan tulang ikan kurau masin dan sedikitttt isinya. Juga diperisakan dengan rempah ratus dan herba. B...
GULAI NANGKA BEREMPAH GULAI NANGKA BEREMPAH Reviewed by Mat Gebu on 12/19/2008 11:56:00 AM Rating: 5

TOM YAM LEMAK

12/17/2008 12:20:00 PM
Mat perasandah lama dulu, ada satu rancangan masak2 di TV Suria (siaran TV Singapura), depa masak tom yam tapi campur susu cair....Nampak ...
TOM YAM LEMAK TOM YAM LEMAK Reviewed by Mat Gebu on 12/17/2008 12:20:00 PM Rating: 5

TAUHU GORENG SINGAPURA

12/15/2008 11:39:00 AM
Cuaca hujan sepanjang hari, nak masak pun rasa malas...Tapi yang ni orang malas pun boleh buat, senang, sedap dan sihat. Resipi "Tauh...
TAUHU GORENG SINGAPURA TAUHU GORENG SINGAPURA Reviewed by Mat Gebu on 12/15/2008 11:39:00 AM Rating: 5

AYAM PONGTEH

12/14/2008 01:46:00 PM
Ayam Pongteh ni, ialah ayam yang dimasak secara merenih perlahan dengan pes taucho, kalau makan keesokkan harinya lagi leer sedap u, rempa...
AYAM PONGTEH AYAM PONGTEH Reviewed by Mat Gebu on 12/14/2008 01:46:00 PM Rating: 5

NYONYA CHAP CHAI

12/14/2008 01:22:00 PM
Jom makan masakan nyonya...sat lagi mesti ada yang pening, sambil garu2 pala..ye lah skit2 masakan nyonya...Biasa lahh benda ni kan salah ...
NYONYA CHAP CHAI NYONYA CHAP CHAI Reviewed by Mat Gebu on 12/14/2008 01:22:00 PM Rating: 5

KEK MARBLE TRIO AGAIN!!!!

12/11/2008 06:59:00 PM
Ini kek marble yang paling kerap mat buat, bukan saja lembut dan gebu tapi lembap. Cara nak mencorak marble tu terpulang pada individu. Ma...
KEK MARBLE TRIO AGAIN!!!! KEK MARBLE TRIO AGAIN!!!! Reviewed by Mat Gebu on 12/11/2008 06:59:00 PM Rating: 5

MOIST CHOCOLATE CAKE

12/09/2008 01:19:00 PM
Semalam menerima kehadiran tetamu, tak lain tak bukan Mr "Kasawari17 dan "Linda" (isteri kasawari)....Plan sebenarnya ada...
MOIST CHOCOLATE CAKE MOIST CHOCOLATE CAKE Reviewed by Mat Gebu on 12/09/2008 01:19:00 PM Rating: 5
KAD HARI RAYA DARI "NOORSHA" KAD HARI RAYA DARI "NOORSHA" Reviewed by Mat Gebu on 12/08/2008 10:12:00 PM Rating: 5

UDANG NENAS ALA THAI

12/07/2008 01:57:00 PM
Letih woo hari ni..mata pun macam dah blur2....berkelip je nampak "bantal" u.....ahaks, apa2 pun kita tengok resipi masakan ni d...
UDANG NENAS ALA THAI UDANG NENAS ALA THAI Reviewed by Mat Gebu on 12/07/2008 01:57:00 PM Rating: 5

BISKUT OATS RANGUP

12/06/2008 05:20:00 PM
Selamat menyambut Hari Raya Aidil Adha , maaf zahir dan batin untuk semua.....Sempena hari raya haji ni, mat buat lah 1 jenis biskut...cum...
BISKUT OATS RANGUP BISKUT OATS RANGUP Reviewed by Mat Gebu on 12/06/2008 05:20:00 PM Rating: 5

IKAN KUAH LADA

12/06/2008 04:59:00 PM
Masakan ni saling tak tumpah macam masakan asam pedas kita, tapi orang2 nyonya panggil "ikan kuah lada"....Rasa sedap dan kuah p...
IKAN KUAH LADA IKAN KUAH LADA Reviewed by Mat Gebu on 12/06/2008 04:59:00 PM Rating: 5

IKAN KELI BERLADO

12/05/2008 11:18:00 AM
Masakan ni mat suka banget, sedap kalau dimakan bersama nasi yang lembut2 dan masih hangat...ada pulak ulam pegaga atau petai, lagi lah se...
IKAN KELI BERLADO IKAN KELI BERLADO Reviewed by Mat Gebu on 12/05/2008 11:18:00 AM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.