BEN ASHAARI

Friday, November 21, 2014

INGIN MERASAI KEENAKAN TELUR SOTONG DAN......

Siapa pernah makan telur sotong?..Che mat sendiri pun jarang2 makan, kalau ada pun secara kebetulan ketika beli sotong. Tapi kalau nak dapat makan sampai puas tu takde lah, setakat merasa macam tu saja. Lagi pun saiz sotong tak besar mana, telur dia pun kiut2 aje. Tapi sekarang ni anda mengidam nak makan telur sotong, tak perlu pening2 kepala dan tak perlu ke pasar beli sotong 2-3 kilo semata2 nak kutip telur dia. Macam mana pulak tu?...ehemm..ada cara mudah dan senang...Nampak gambar atas tu..pelbagai gambar masakan berasaskan telur sotong dan terselit juga gambar ketam kulit lembut masak sama telur asin....hmm, nampak sedap kan...

 ...Dari mana che mat dapat?..dah tentu dari FIZA FROZEN FOOD (FFF), yang menjual bukan setakat telur sotong tapi pelbagai lagi frozen food, nanti che mat senaraikan produk2 dari FFF tu. Telur ikan tuna pun ada, pendek kata kalau mengidam tak perlu nak tunggu sampai musim ikan 'ngandung'. Beli yang ni dan simpan beku dalam freezer, rasa nak makan je boleh masak. Resipi?..macam2 boleh, kari, asam pedas, lemak cili padi, sambal dan sebagainya, ikut kreativiti anda..

..Dalam gambar atas ni, ada isi udang lipan yang begitu segar. Dan tengok saiz telur sotong tu. besar giler, mana lah nak dapat telur bersar macam tu kalau anda beli sotong saiz biasa. Tak lupa ada juga 'unagi' atau belut Jepun salai (yang biasa letak atas sushi) dan pepahat....Mesti ada yang tak sabar nak cuba..ok..meh che mat senaraikan produk2 dari FIZA FROZEN FOOD (FFF), antaranya ialah..

  1. TELUR SOTONG
  2. TELUR IKAN TUNA
  3. SIPUT BULUH @ PEPAHAT
  4. UDANG LIPAN
  5. SOFT CRAB @ KETAM KULIT LEMBUT
  6. AYAM PANDAN PERASA SATE
  7. AYAM PANDAN PERASA HOT & SPICY
Sebarang pertanyaan, harga, lokasi agen terdekat dengan kawasan anda dan sebagainya, anda boleh call, wassap no berikut..

PUAN SALINA SAAD : 013 - 333 6758

PUAN XEETA RK : 011 - 2200 4392

PUAN SALMAH : 012 - 372 2372




3 comments:

umi's cup cake said...

waa..memang teruja ni..terima kasih kongsi maklumat ni Che Mat

adda syuhada said...

Sedapnya Che Mat..

ummi aqilah (LM) said...

Anak2 saya kalau dpt yg ada telur tu kemain laju mkn gulai sotong. Betul tu che mat, bkn selalu dpt telur sotong. Ikut musim jugak

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.