BEN ASHAARI

Saturday, August 13, 2011

SIRAP BANDUNG SODA....MELELEH LAGI..!!!

P1300567
Ehhh..alaa, macam mana pulak boleh terletak entri meleleh ni lagi..haha, sori semua. Ala jangan merajuk, tak baik tau, tadi muka semua hansem, comey, kiut, bila merajuk dahh macam "sesuatu", tak lawa dah, kecutt je wajah, kiut semua ilang. Ini mat buat masa berbuka semalam, walaupun semalam masa ketat, tapi sempat juga lah, dapur tak yah kata lah, kecah habis dan macam pusat pemindahan mangsa banjir, aduh pening gak pala. Apa2 pun syukur semuanya ok, lepas maghrib semalam selow2 kasi kemas semua...legaaaa. Untuk resipi sirap bandung soda ni mat pernah dah letak dulu kat blog DTS, jadi mat tak payahlah kan tulis resipi dia, sama saja cuma yang ni anda perlu tambah biji selasih saja..dah siap...Haa, mat ada satu bahan bacaan khusu ni untuk ibu2...klik sini..pasti tak nyesal punya, terharu lagi ada lah... Oh yea jika anda teringin nak mencuba sirap bandung soda ni, boleh lah lihat dalam entri yang ini... Ok jumpa dilain entri. Assalammualaikum...



14 comments:

Sis-Lin said...

ngencessssssssssssssss.....
Retna dh tido ngantuk! kontang kanting aku sowang ni..

Oh Oeya said...

uuuiiihhh! best!

Famili Ceria said...

wow..ada soda yang best tue..

Jom terjah sini:
Antara Sebab Malaysia Kalah Dengan Singapore

||aLeaSaRa|| said...

huwaa tak blh tgk sirap bandung soda...fav tu.terbaekkk!!!

owh smlm bos mengadu katanya sejak kawin 6 thn isterinya perfect cuma bab masak ni failed!bos tya resipi masak asam pedas ikan,dia nak masak sendiri.apalagi kite kat office semalam terjah blog CMG dan dia terus salin resipi hehehe.bos tya ni blog sapa ye....kite dgn bangganya berkata "owh kalau bos nak tau blogger ni kesayangan kami semua!!!"

p/s-->CMG bagilah resipi yg paling simple utk buat sambal belacan yg sedap.ada byk cara,kan.ada yg suka letak air asam,ada yg suka perah limau kasturi je,ada yg suka tumbuk tomato sekali,ada yg suka goreng tanpa minyak dulu bhn2 utuk jadikan sambal belacan,ada yg goreng belacan,ada yg bakar.so mana satu cara nak buat sambal belacan yg simple dan sedap hingga suami makan tak toleh kiri kanan,ye hehehehe...

kite suka buat nasi grg utk sahur,berselera kalau makan dgn sambal belacan stle CMG!!!Pleaseeee...hehehehe.

cik violet said...

meleleh banyak..huaaaaaaaaaaa

FaKArePa!n said...

Boleh buat masa berbuka nanti PCM.. hehe

mamaNoriz said...

iskhhhh, tak baik tau MG uat cam ni...

kecur tengok...huwaaaaa

Kalamhati said...

huwaaaaa..takpe2 ptg ni KH buat..hahaha ayat jelesh!

JIJI YU said...

bacaaan untuk yang masih mencari para ibu mertua takder ke..

CitarasaKu said...

En mat memang pon ...ummmp meleleh air liur lihat ayer nie sib baik hari kat luar nak hujan..hihi mengoda sungguh sirap tu

Iffah Afeefah said...

yeah tak terliur hari ni

maybe br bgn

morning onyang

H.J said...

tak pernah agi bukak pose pekena bandung ni..ehe

Isteri Encek Bard said...

tu dia..... ayaq sedap

cadar cotton said...

Bestnya air ni, nak buatlah

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.