BEN ASHAARI

Saturday, April 23, 2011

STRAWBERRY SMOOTHIES....MMMMM....

P1270766
Salam semua, N3 terakhir malam ni. Panas kan cuaca, ada lah hujan sikit, tapi bila hujan sikit, menyebab kan keadaan lagi panas dan melekit2....arghh, kena mandi 2-3 kali sehari baru lega, nak ngadap dalam kawasan econ je, mana tahan....duit cair cepat membayo bil letrik, yeop!!. Malam ni nak share satu resipi mudah, pendek kata DTS sekarang ni pos entri yang mudah2 je, malas nak fikir banyak, mudah dan ringkas, senang nak buat dan cepat. Jomm tanpa berlengah lagi...kita lihat resipi ciken ini...zassss....Opsss..sebelum tu jomm kita melawat secara berjemaah ke blog sorang ni, asyik bikin hal je lahh..mana aku tak marah, kat sini lepas tu ke blog pengkomen tetap DTS, di sini....

BAHAN-BAHANNYA :-)
10 biji strawberry
1 cawan susu rendah lemak
Gula secukup rasa
Ais kiub secukupnya
Whipping cream untuk hiasan (optional)
Strawberry segar untuk hiasan (optional)

CARA MEMBUATNYA :-)
  1. Satukan semua bahan2 diatas kecuali whipping cream dan strawberry untuk hiasan, ke dalam alat pengisar atau blender. Kisar hingga halus dan sebati.
  2. Tuang dalam gelas pilihan anda, paipkan whipping cream atasnya dan hias dengan hirisan strawberry. Hidangkan segera......pengsan okeh!..

16 comments:

strawberrycincau said...

pergggghhhhhhhh... meleleh.. pemint stoberi dtg!!! perghhhh... lgi leleh dri stobericincau....

Sunah Mohammad said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhh....penat lah pcm..huhuhu...

MissSyarniFarida said...

wow ! NAKKKKKKKKKKKKKK

AdyBudika said...

ahahaha...hadoi...aku baru nak marah org yang buat ko marah tu..errrr....

UNA budak BAEQ said...

phewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
ternoda dan tergoda .

Miss Ran said...

nk ngis tgk air tu..sedapnye

FARISZ@AZ.Com said...

Jus cream yang sedap + bervitamin.
FARISZ@AZ.Com
FARISZ@AZ.Com FanPage
Cara Buka Banyak YM dan Banyak ID pada 1 Masa

~nsar~ said...

waaa CMG nak buat sy nangis sekarang jugak... waaa.... sedap gilaaa..

MAT SOM said...

Kirimkan kepadaku secawan
Mat Gebu memang hebat.

ShashaCatering said...

Wah, smoothies. Tak pernah nampak resepi ni kat mana2.

Thanks for sharing Cik Mat ;)

MissNaL said...

sedap di minum waktu cuaca panas2 cmnihh..

MissNaL said...

sedap di minum waktu cuaca panas2 cmnihh..

✿❤Cik Izan❤✿ said...

panas2 ni dia buat hal kasi org lg menggelegak...:p

miszlullaby said...

terbaek!!! saye baru je wat strawberry celop coklat siang tadi..hihi..=)

D'lla said...

yeye..nk buat..cni murah2 strawberry <3

umiazah said...

mmg peminat stoberi...sedapnya..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.