BEN ASHAARI

Thursday, April 14, 2011

"ANU" DALAM BUNGKUS.....RAHSIA MAT GEBU...

Assalammualaikumm...aduhh syahdukan bila tengok mentari merah tu...Ibarat umur kita yang makin senja...erkk. Pstt tajuk N3 amacam, panas tak?..Apa koo ingat Raja Azmi jee boleh buat Filem "....Dalam Botol', boleh baca kat blog budak ni...Mat gebu punya lagi lahh, blog masak2 tapi boleh tajuk "anu" dalam bungkus...haha, sensasi tak?.. Apa yang dalam bungkus tuu..Anu tu apa....Rahsia Mat Gebu?..Mula dahh ada yang bisik2..pstt patut lah skandal..."Anu" dalam bungkuss sudahh ...Haip!!.. molot, seterika kang..haa baru tau.. Jangan mudah buat spekulasi..baca dulu..kalau dah tau kang, jangan tak boleh tidur pulak, erkk tau lah ni malam Jumaat kann Ujanggg...kann....Bro Framestone...haha, tak lama lagi Ujang dia overtime malam Jumaat, macam pakcik mat tiap2 malam overtime..baking yeaa...perghh pengsann >_< . Ok apa eks anu tu..sila tengok nihh....
*
*
*
*
*
V
Erkkk...apa tuu...haha, ini kalau yang biasa ke dapur dapat, perghh angau okehh, silap2 tak sebut dah nama suami, asyik sebut "anu" jee..mandi sebut "anu"...nak tidur sebut "anu..pendek kata sendawa pun sebut "anu"...memang sah suami memasing jeles gaban lahh...muka yang hansem konon2 macam n3 si polan ni... , semua tukar jadi cicakman...atau ala2 muka tak siap...apa kes?...Jelesss lahhh bini sebut 'anu" jeee...tak panass kee...kalau aku pun panass!!..Bila dah mula nak hangin...cepat2 bukak kan bungkus tu dan dengan manja..kata lahh..."anu" tu sebenarnyaa...ini lahh darlingg.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V
Haaaa...tau tak apa tu, hadoii kalau tatau juga, memang sah aku bungkus korang dan masukkan dalam botol...Itu lah rahsia mat gebu...BELACAN...lahh. Mat sejak sekian lama memang guna belacan khas yang datangnya dari tanah utara iaitu dari Perlis. Pada mat kan setakat ni, ini belacan tersedap....tu mat kata lahh...tekak dan citarasa masing2 tak sama kan. Abang mat yang sulung tu hari pi ke Perlis dan dia bawak balik. Kalau buat sambal belacan, hmm i tell u, melelehhhh... Kalau buat laksa penang kann, sedap guna belacan ni. Lagi lah kami kaum2 peranakan, belacan mainkan peranan utama... Ok mat tulis no Tel dia yea, kot2 anda ingin membeli atau sesiapa yang pernah singgah dan beli, boleh lah tinggal kan komen nanti...

BELACAN "AA". PERNIAGAAN AZIZ SALLEH, SUNGAI BEREMBANG. TELEFON : 04-9473372, HP: - BAYU = 012-4082240...

Ok semua selamat malam, maaf zahir dan batin dari mat gebu jika ada terkasar bahasa...Salam sayang dari DTS - MAT GEBU...

23 comments:

AdyBudika said...

wahhhhhhhhhhhhh..leh wat import eksport lak kang`````

Izamir Ridzwan said...

SAYA TAU TEMPAT NI,.. KAT PERLIS.. KUALA PERLIS.. HAHAHA

mcm ni lah said...

kg sungai berembang tu dah dekat dah dgn umah kakak saye tu kat behor mali,.. ade lagi 1 benda yang pemes kat situ,. ikan perkasam,. ermmm ikan perkasam fresh2 lagi tauuuu

bersama kak Es said...

ehhh..belacan kite sama brand lah

fiza damia said...

che mat gebu belacan tu memang terbaik la...saya pon gunakan belacan yg sama...

Mamma Olyn ♥ said...

wahh bangga mamma olyn sbagai org Perlis..hehe bangga dgn kesedapan belacan AA ni mmg paling famous di Perlis..:)

Wuucin Kimora said...

comey nyer die packing ;D

MamaIeta said...

alahai.... ingatkan apa tadi. belacan. Belacan Perlis ye?

chekgu azam aziz said...

belacan, walaupun bau mu sangat menyakitkan hidung ku, rasa mu tetap mengancam menusuk kalbu ku..kuang3..

miszlullaby said...

wahh..mesti sedap kaw-kaw nih kan?=)

arryani said...

teingat plak citer P ramlee..'"apasal plak pasal belacan ko nk berbunuh2!!"..ekekeke

Ummi said...

Waaaaaaaaaa..wat suspen jek koo....kuat ko promot eh...mst nak jadi toke belacan cam pelakon apa tuh...bisnes belacan...hehehehhe...Ok gak Mat kan..janji duit masyyuuukkk..hehee

Nur68 said...

Assalamualaikum CMG,

belacan rupanya ..kat sini belacan dibungkus dlm plastik...

geez said...

wah che mat, tajuk xbleh blah...hehehe

amazing tupperware said...

Saya sokong.. belacan utara memang terbaek la....

MarDiah said...

betul ke org kata belacan utara nie udangnya dah dimasak dulu so kalau nak guna tka payah bakar mcm belacan melaka?

Timur Tengah said...

belacan AA ni saya bawa ke qatar utk kegunaan 1 tahun...balik raya nanti kene angkut lg...mmg sedap...

KuNanGKuNanG said...

wat suspen je..ingatkan pe td.he3.mane nak dapatkan blacan ni..kat tempat kunangkunang xder pun..

LiLohOnEy said...

haaaa...

yg ni ke?

penah lalu kat kdai ni masa g kola perlis :)

Zue Cancer said...

wah...first time kot dtg komen kat sini..salam pekenalan chef..hehhe....mmg pon belacan urara sedap. zue owg pelis kat beseri!!!mai la kirim belacan hehhe

Sunah Mohammad said...

belacan mak saya lagi sedap lahh!!! ahahaha~ tak puas hati!

Mat Gebu said...

Terima kasih atas komen2 anda semuaa..

@ sunah - wahhh...ini boleh pcm promot kat dts...ehem ehem..

zarra said...

"Belacan Pulau Pinang mak encik"(marjina)

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.