BEN ASHAARI

Friday, March 25, 2011

SEBAGAI TANDA KENANG - KENANGAN....

P1260667
Selamat petang...Hmm, bosan lahh...Tak de idea nak masukkan apa2 N3, ada satu N3 tapi biasa sangat....Sat tadi mat kemas2 sikit, ternampak barang2 pemberian teman2 blogger...terus teringat mereka, Sis_Linn, Sue Joshua, Kak Yatie, Siti Inderawati, Azila (isteri Ben) dan juga Yatt (geng antik)...Terima kasih pada anda semua, yang lain juga.. Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Mereka datang mat terima dengan penuh gembira, kesyukuran dan ikhlas...rasa dihargai sangat2. Bila mereka2 membawa buah tangan sebenarnya mat segan... huhu., tapi mat faham adat kita kan..jadi mat terima dengan rasa gembira dan bersyukur. Hehehe...

P1260662
Petang tadi saja nak mat guna trio set pemberian Yatt untuk mengeteh kata orang2 Johor. Lepas tu kan mat rasmikan lah biskut "Famous Amos" pemberian Sue Joshua yang terisi dalam tin sungguh cantik..rasa dia pun sedap...kann sue (mana sedap aku buat kee atau famous amos ni?)...Biskut ni pernah menjadi kontroversi sedikit masa dulu, dikatakan sebab biskut ni susah nak dapat di Negeri Johor, sampai Johor dihina dengan keji nya...huhu. Hari ni jom lah kita minum petang..Cuaca di Sedenak ni panas dan berangin..N3 ni sebagai selingan saja, biasalah bosan kan, mula lah keluar N3 merepek....insya Allah malam nanti ada resipi biasa2...Terima kasih dari DTS-MAT GEBU untuk anda2 semua yang sudi singgah ke blog ini dan memberi komen2 membina...Salam sayang semuaa....

12 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

saye nak kelik semuaaaaaa!! pak cik mattttt! saye demammm! doa saye cepat sembuhhhh!

Mat Gebu said...

@ yuyu - ala ala alaaa, demam kee, kesiannyaaaa....pcm doakan yuyu cepat sembuhhh..

Nieza said...

Cantikkkk!!!..tumpang mengeteh juga:)

Noriz said...

mmg tak leh lupa org yg kutuk johor tu....teruk kan...huhuh...sya pun tengah ngeteh ni...tpi takde la biskut amos tu :)

ilahjy said...

http://ilahmasakanku.blogspot.com/2011/03/290-blackcurrant-tea-cake-resepi.html

salam che mat.. kak ilah derhaka resepi che mat.. ampunnn.. custard tea cake tuuuu huhu.. tapi ok juga la rasanya.. resepi asal tetap dlm simpanan.. dek krn malas nak masak kastard ..huhu.. tapi depa semua tak derhaka.. jgn ada yg ikut dah la
huhu
t.kasih kongsi resepi famous tuu..kak ilah print masa hari mula mat buat N3 lagi... tapi dok simpan smpai la ptg ni baru buat..

MaMa IyTa said...

nk ngeteh gak ni...tp ada teh je la,,nk sikit famous amos tu abg mat...

Mama Hanim said...

nak tumpang tgk gak..he2

(Gambar) Gadis Bunuh Diri Terjun Tingkat 3 KB Mall

makcikkantin said...

Mck cukup berkenan set rose ni...very sweet.

Jiji-Fify said...

thumbs up untuk deco!! hehehe..

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

Hanieqha said...

mcm olskull gitu dgn corak cawan.. mcm inggeris style pon ade jugak.. huhu.. lapaq femes amuss.. :(

eeiiiii.. TIRU! TAK MALU!!

Alhamdulilah, jika ada orang annoy dgengan aku!!

Suejoshua said...

Mat, sekut pemes ames tu dengan pemes ames yg nko buat tu sama2 sedap ar mat!! sekut yang pernah jd konterbesi sikit masa dulu kengkonon takde kat jb!! chettt! aku beli pemes ames tu kat jb la weiii!
Pstttt!!! mat! set cawan tu sungguh menikam kalbuku!

Errah said...

sukanya saya tengok set tu..kat mana boleh dapat ea??cantik sangat2

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.