BEN ASHAARI

Wednesday, December 22, 2010

NASIB BAIK SEMPAT MERASA 1/2 JUTA "P.V"...

Hehehe, salam semuaa, biasalah N3 sebelum tidur, saja nak ucapkan terima kasih pada semua, pembaca, silent readers, followers, blogger lama, blogger muda dan blogger masak2, sebab telah menjadikan DTS menerima 1/2 juta "pageview" dari 22 Nov 2010 - 19 Dec 2010. Orang lain yang dah pernah dapat, duduk diam2 ok, sebab aku baru ni nak merasa...eh bess juga kan, rasa semangat sehhh!!... Blog masak2 yang 2nd class pun boleh juga dapat 1/2 juta PV, merasa juga lah mat gebu, tapi kan jiran sepagar mat, dia tak mustahil boleh dapat lebih...serius weyy!!..

Ok lepas kesah di atas, kita lihat pulak penyumbang dan penyembang yang telah memberi impak pada blog DTS...Seperti anda lihat dalam carta tangga terbalik tu, ada yang datang dari blog teman2 dapur seperti, LG, KakUmmi, Hana Jepung, Kak Liza, Rozzan S'pore dan Datin Jun. Ehh tertinggal pulak sorang lagi, yang ni kalau tak sebut, tak boleh, tapi bukan blogger masak, luar kawasan nya blogger, dah lah tu, teman skandal ai lagi!! ..wahhhh..muntah hijau korang dengar eks..sapa lagi jiran DTS lah Ben Ashaari, mamat majalahh tuu..perghh gelaran baru..hahaha.. Terima kasih tak terhingga mat pada mereka. Pada anda2 juga...pada teman di FB dan juga mereka di Kelab DTS, mat ucap kan terima kasih... Salam sayang dari DTS - Mat Gebu...

26 comments:

Ummi said...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhh...tahniah Mat! Memang patut pun...dapur ko mmg berhantu..byk jin tekosss...tu la pasaiii...hehehee

Ummi said...

Eh lupa pulak....akak suka gak gelaran baru tuk Mamat tuh...hahaha...lepas ni segan la akak nk tegur dia...dah glam gitewww!! kan..kan..

miszlullaby said...

sama2..

hehehehe..

cik mat mmg layak pun,bnyak resipi yg best dan berguna,bukan setakat utk suri rumah je,untuk student2 macam saye yang dok oc ni pun.Kitorg selalu dilema dan selalu pening tak tahu nak masak ape lagi utk buka selera. Blog cik mat ni membantu sangat2. Adenye blog-blog begini,makin ramai la anak dara yang pandai masak.Tak gitu?hehehe..

Tahniah cik mat =)

Mr. Mama said...

tahniah...
mr.mama nak ambik berkat kt mat nie...
ahaksss....

sayapmalam.com said...

tahniah cmg! teruskan memasak!

cek chun said...

perhhhhhh..terbaek la cikmat. up up and don't be away noooo

azlina aziz said...

Oh! Nak terbelalak mata nengok. tAHniah CMG *sambil tanya bila la nak macam tu :p

BEN ASHAARI said...

waahh... mamat saji nehh.. hahahaha... tahniah tahniah.. tak terkejar neh.. esok letak jawatan.. huwaaa ..

madam j said...

Tahniah CMG...

Cikmin said...

TAHNIAH..terbaik dari DTS!! :)

Sambal terung ala peranakan

Madam Sooyaree said...

Second class? Kalau first class tu camne Cik Mat? Saya rasa ni dah habis first class :)

asmar said...

Tahniah Cik Mat. Mudah2an Betambah2 meriah lagi blog ni.

Mat Gebu said...

@ kak ummi - Hahaha, akak ni, ada ke teko jin pulak...aiman tak kesah pun..erk, sesuai kan nama "mamat majalah"..hehe..

@ misz - yeaa tujuan saya macam tu lah, jadi bila anak2 dara ni boleh masak, terjaga lah sikit air muka depa depan mak mertua nanti...tapi kalau mak mertua modern rasa nya mereka tak kesah...hmm fikirkan utk suami dan anak2 kelak..

@ mr mama - terima kasih, sila2, jangan segan..

@ sayap malam - insya allah jika diizinkan allah dan diberi kesihatan...

@ cek chun - hahahha, up tu boleh nak and away je susah, dah aku kan gebu, berat..tak bley terbang...haha..

@ azlina - erkk, jgn macam tu, saya pun baru ni merasa, tapi sekadar berblog, apa lah kan, cuma mat rasa ini semua disebab kan oleh orang2 macam anda dan lain2 yg sering singgah ke DTS..huhu.

@ ben ashaari - hahaha, weyy apa kes pulak mamat saji!..erkk..dah nak masuk majalah, terus nak letak jawatan.. ;-)

@ madam J - terim kasih madamm..

@ cik min - terima kasih dan insya allah akan melakukan yg lebih baik..jika diizinkan Allah.


@ madam soorayee - hehehe, alah madam tu kes lama, dulu masa baru ada blog ni, dengar juga lah desas desusu kata blog masak2 ni 2nd class...hmmm..

@ asmar - mudah-mudahan yeaa.. insya allahh...terima kasih..

AvatarCun said...

huwaaa... congrate CMG. all the besh

azila said...

waaa..tahniah en.mat:)...bestnyerrrrrrrr

Mat Gebu said...

@ avatar cun - terima kasih...biasa2 jee...

@ azila - salam puan pengurus artis..wahh..bz lah sekarang ni kan. Erkk biasa2 jee zila, kalau 1/2 juta ringgit ke...haa baru saya pengsannn!.

lina said...

EN mat - Congratulation and you deserve to have it.

Anna Qawina said...

pagi Cik Mat..tahniah..teruskan apa yg Mat lakukan, janji kita ikhlas kan...InsyaAllah usaha kita akan diberkati Allah..amin

~L.O.V.E~ said...

CMG,

ada tak resepi kek aiskrim keladi untuk saya jadikan rujukan.
My Mr.hubby suka sgt kat kek aiskrim keladi, but it is very hard to get at my area, so i'm thinking to make for his coming birthday.

thank you.

azian said...

cik mat...
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh....
tu je yg termampu nak cakap...
hehehehe

p/s cik mat mmg hebat...harap2 pasni cik mat yg masuk majalah bukan hanya resipi je...ehheeh!!!

Rina NAR said...

Alhamdulillah tahniah ye...

fyna said...

woooww!!~
congrats...
jeles sungguh rasenye...

Matjoe said...

tu diaa, 1/2 juta page view. mmg dasyat DTS ni

haniQaseh said...

wah cikmat tahniah2...bila la tie nk jadi mcm nie yer....seronok tgk pageview chemat dah 1/2 juta....hebat la che mat....nie yg semangat nk bt sama nie....tp che mat memang layak dapat pun he,,he...

mimie1678 said...

wahhh... congrats Mat... tahniah.... sudah letak ur blog kat my bloglist... teruja tgk resepi2 cik mat...

Norhafiza said...

waaaaah!..tahniah abngMat ya..kami sentiasa dibelakang abgMat..errr sory lambat wish cz tak sempat buka tenet..kebizian melanda hehe...pe2 pun No tumpang gembira la ya...

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.