BEN ASHAARI

Tuesday, June 3, 2008

KUIH LAPIS PELANGI

Kuih Lapis Pelangi

Ini kuih lapis resipi rozzan yang mat saja letak warna2 pelangi...saja nak test kaler, anak2 buah pun suka sebab bewarna-warni dan nampak meriah bangett!!! Jadi mat tak letak lah resipi sebab sama (boleh rujuk disini....), cuma letak warna berlainan sahaja...Selamat mencuba untuk semua!!!

5 comments:

Ibu Anis & Auni said...

En Mat... cantiknya kuih lapis kaler2 tu...

MamaFaMi said...

Manyiak lajin la lu Incik Mat... opss...semangat Nyonya dah meresap kat ma ler pulak... hehehe... ampon!

Mat Gebu said...

ibu anis...
Cun kan, tapi secara jujur mat lagi suka kuih lapis belang merah n putih...

Mama Fami...
uikk, apa pasat sulah tukaa jadi nyoonyaa..ahaks, lepas ni kita masak Melayu pulak yeaa mama....

Ummi said...

Weee mat, cantiknya kaler2 kuih lapis mat tu..ish one of my fav gak tu..tp x fav nak membuatnya jee..hehe..

rinnchan said...

ha ah lah Cik Mat, Rinn pun still suka yg belang merahputih jugak. Belang2 multi-color ni mmg berseri tapi tak sampai hati nak makan..he heh heh

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.